aanbiedingen

Rondreis Suriname

Prachtige watervallen, ongerepte jungle en bijzondere dieren. Een rondreis Suriname van TravelBird is jouw toegangsticket tot het adembenemende Amazonegebied!
Bekijk meer:

Een rondreis Suriname is de toegangspoort tot het betoverende Amazonegebied. Bereid je voor op een avontuur met schitterende omgevingen, sfeervolle steden en verrukkelijke culinaire gerechten.

Aan de noordoostkust van Zuid-Amerika ligt de mooie Republiek Suriname. Voor liefhebbers van unieke flora en fauna is Suriname een wondermooi natuurparadijs. Een zee van unieke varens en planten, indrukwekkende hoge bomen, prachtige watervallen… Dit móet je allemaal gezien hebben! Ook vind je in de verschillende natuurreservaten en -parken, zoals Brownsberg, veel uiteenlopende dieren. Een onvergetelijke rondreis door Suriname is jouw kans om de meest bijzondere vogels, apen en jaguars te spotten. Maar hoe is het weer in Suriname? Het Zuid-Amerikaanse land heeft een tropisch regenwoudklimaat met vier seizoenen. Houdt er rekening mee dat het klimaat zeer anders is dan in Nederland. Het regenseizoen duurt van mei tot augustus. Hoewel de jungle minder toegankelijk is tijdens de regenseizoenen, staat een bezoek aan Suriname op elk moment van het jaar garant voor geweldige belevenissen. Duik snel het Amazonegebied in!

Op een vakantie Suriname zie je meer dan alleen uit natuur. Ook de steden en de culinaire keuken van het land zijn het ontdekken waard. Reis naar de hoofdstad Paramaribo en geniet van de rijke cultuur, de gezellige lokale bevolking en de fenomenale koloniale gebouwen. In de stad zijn daarnaast veel sfeervolle restaurants waar je je smaakpapillen kunt verwennen. De Surinaamse gastronomie is ontzettend divers en ongekend lekker! Schuif aan tafel en verwen jezelf met overheerlijke roti, goddelijke Saoto soep of met een zalig broodje pom. Loopt het water je al in de mond? Een andere stad die je zeker moet bezoeken is Moengo. Het plaatsje in het noordoosten van Suriname heeft een unieke geschiedenis. Je kunt hier meer leren over hoe de grondstof bauxiet het stadje op de kaart heeft gezet. De rijke historie van Moengo gaat je geheid fascineren! Heb jij onderhand al een datum in gedachten voor jouw rondreis Suriname?

Ongerepte natuur

Suriname is rijk aan adembenemende natuurparken!

Zeldzame diersoorten, sublieme regenwouden, unieke watervallen… De splendeur van de Surinaamse natuur staat buiten kijf!

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar ongeveer 85% van het Zuid-Amerikaanse land is gevuld met tropisch regenwoud. Je kunt de regenwouden herkennen van Filipijnen reizen en het verklaart meteen waarom Suriname een abundantie aan flora en fauna heeft. In het land zijn er maar liefst 11 schitterende natuurreservaten en een groot natuurpark. Door de hoge temperaturen, die variëren tussen gemiddeld 24 en 36 graden Celsius, is de natuur van Suriname bovendien zeer exotisch. Ga tijdens je rondreis Suriname allereerst langs het Coppename Monding reservaat. Het vochtige gebied ligt in het uiterste noorden van Suriname, vlakbij de hoofdstad Paramaribo. Hier kun je veel bedreigde - en dus unieke - vogelsoorten vinden. Met name watervogels zijn afhankelijk van het gebied om te kunnen overleven. Pak je verrekijker en fototoestel er maar alvast bij! Zo kun je in het natuurreservaat de opvallende Rode Ibis, de prachtige oranje Rotshaan en de Visarend spotten. Ook kun je hier veel reigersoorten aanschouwen, zoals de Kleine Blauwe Reiger en de Amerikaanse Kleine Zilverreiger. Als vogelliefhebber gaat je hart zeker sneller kloppen! Naast de vogels leven in Coppename Monding nog veel andere dieren. Met een beetje geluk kom je apen, jaguars, otters en gordeldieren tegen in het fabuleuze natuurreservaat. De pracht van de Surinaamse natuur kent geen grenzen!

Na het bezoek aan het sublieme natuurreservaat kun je gelijk doorreizen naar Brownsberg. Het natuurpark ligt circa 120 kilometer ten zuiden van Paramaribo. Dit is je kans om het Amazonegebied te ontdekken! Je komt hier bijzondere bloemen, unieke planten en exotische dieren tegen. Vooral de vergezichten van de hogere gelegen punten zijn fenomenaal. Bovenaan de watervallen heb je prachtig uitzicht over het ongerepte natuurgebied van Suriname. Je kunt ook een geweldige hike naar de top van de berg maken om een overzichtelijk beeld te krijgen van de wondermooie omgeving. De grasgroene entourage, het formidabele Brokopondomeer, de rustgevende kreekjes… Je houdt ongetwijfeld een hoop mooie herinneringen over aan het park! Ook kun je in Brownsberg veel verschillende dieren tegenkomen: brulapen, reuzenschildpadden, wilde varkens en tropische vlinders. De perfecte balans van flora en fauna blijft je altijd bij!

Leuke steden

De ongedwongen sfeer binnen de Surinaamse steden is zeer verleidelijk!

Maak kennis met de gewoontes en gebruiken van de Surinaamse lokale bevolking in het levendige Paramaribo en het historische Moengo!

Tijdens je rondreis Suriname ga je natuurlijk af en toe de bewoonde wereld in. Gelukkig zijn de steden van het land zeer sfeervol, rijk aan cultuur en welgevormd. De hoofdstad Paramaribo is de toegangspoort tot Suriname en vanuit de kleurrijke stad kun je weer verder naar de wondermooie natuurgebieden. Verblijf echter eerst even in de honderd jaren oude stad, want Paramaribo zit vol plezierige verrassingen. Bezoek bijvoorbeeld het presidentieel paleis, dit zuiverwitte bouwwerk uit de 18de eeuw is een schitterende vertoning. Bovendien is het op sommige dagen mogelijk om het paleis en de omringende tuinen te bezoeken. De kans om het interieur van het gebouw te zien dat vroeger diende als woning van de Nederlandse gouverneur mag je niet laten schieten! Zoek na het bezoek aan het paleis de Waterkant op. Deze plek bevindt zich aan de Suriname rivier en wordt vaak beschreven als de gezelligste plek van het Zuid-Amerikaanse land. Waterkant is ideaal om je te mengen tussen de lokale bevolking, want veel bewoners van Paramaribo spreken hier af om iets te gaan drinken of eten. Loop hier een leuk restaurantje binnen, bekijk de prachtige koloniale woningen en geniet van de plaatselijke markt. In Paramaribo is genoeg te doen om je dagen zoet te houden!

Na je bezoek aan de hoofdstad kun je ervoor kiezen om jouw rondreis Suriname voort te zetten in het noordoosten. Vlak bij de grens met Guyana ligt de 10.000 inwoners tellende stad Moengo. Het kleine stadje heeft een grote historische rol gespeeld tijdens de tweede wereldoorlog. Je zult hier veel leren over hoe het leveren van een grondstof voor aluminium, genaamd bauxiet, geholpen heeft met het verslaan van de Duitsers. Het aluminium werd namelijk gebruikt om gevechtsvliegtuigen te maken voor de geallieerden. Het stadje heeft veel van haar welvaart aan de ertsen te danken. Bovendien is er sinds 1992 ontzettend veel geïnvesteerd in Moengo om een bezoek van toeristen aantrekkelijker te maken. Zo kun je tegenwoordig in het stadje genieten van de sublieme kunst van Marcel Pinas, één van de meest bekende Surinaamse kunstenaars. Ook de Casa Blanca - oftewel het Witte Huis van Suriname - is een schitterend bouwwerk om te bezichtigen. Na het wandelen door de straatjes en steegjes kun je tevens een heerlijk verfrissende duik nemen in de Cotticarivier die langs het stadje slingert. Je raakt geheid in de ban van de charme van het authentieke Moengo! Hou je van nieuwe culturen en steden ontdekken? Kijk dan ook naar een vakantie Vietnam!

De culinaire keuken

Geniet van de Surinaamse specialiteiten!

Een rondreis door Suriname is niet compleet zolang je niet in aanraking bent geweest met de Surinaamse gastronomie!

De kunst van koken wordt de Surinamers met de paplepel ingegoten. Je zult weinig koks en chefs zien die gebruik maken van instructies. Alles gaat hier in de keukens op gevoel. Het klaarmaken van de culinaire gerechten wordt veelvuldig vergeleken met een ‘act of love’. Je merkt al meteen dat de Surinamers zeer gepassioneerd zijn over hun gastronomie. Ook is de keuken heel gevarieerd. Dit komt mede doordat er in Suriname veel verschillende etnische groepen leven. Probeer bijvoorbeeld de hemelse Roti; het gerecht kent veel invloeden vanuit Indië. De lekkernij is een soort van pannenkoek geserveerd met mals vlees, aardappelen en Surinaamse sperziebonen. Om de roti van extra smaak te voorzien worden heerlijke kruiden toegevoegd. Je gaat zeker smullen van het typisch Surinaamse gerecht!

Naast Indische invloeden kom je in Suriname gerechten tegen met Indonesische en creoolse kenmerken. Bestel bijvoorbeeld de delicieuze Saoto soep, die je kunt kennen van een rondreis Java in Indonesië. De kippensoep is buitengewoon goed gevuld, met ingrediënten zoals eieren, rijst, uitjes, groenten en aardappelen. Je hoeft niet bang te zijn om nog honger te hebben na het gerecht, want deze maaltijdsoep legt een stevige bodem. Zo kun je jouw trektocht door Suriname weer goed voortzetten! De soep is vaak wel zeer pittig, maar de Surinamers passen dit graag aan als je hier gevoelig voor bent. Ook een Creools broodje pom is het proberen waard. De versnapering bestaat uit een verrukkelijke mix van gezouten rundvlees, zachte kip en pomtajer (een Surinaamse knollensoort). Het gerecht kun je zowel los eten, als met brood. Wanneer neem jij jouw eerste hap van een zalig broodje pom?

Tot slot biedt een rondreis Suriname je een fantastische en unieke kans om het Amazonegebied te verkennen. Ontdek het indrukwekkende natuurparadijs, bezoek de buitengewoon sfeervolle steden en waag je aan de fenomenale gastronomie van Suriname. Je gaat een glansrijke tijd tegemoet!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter