1 aanbieding

Rondreis Nepal

Aan de voet van het Himalayagebergte ligt het indrukwekkende Nepal. Ontdek dit wonderschone en mystieke land met een rondreis Nepal, natuurlijk met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Indrukwekkende gebergtes, prachtige culturen, vriendelijke inwoners, schitterende tempels… Er zijn weinig redenenen om geen rondreis Nepal te boeken.

Heb je al meerdere landen in Azië gezien en wil je graag een andere cultuur ervaren? Of ben je nog nooit in dit prachtige werelddeel geweest en zoek je nog een leuke vakantiebestemming? Denk dan eens aan Nepal, gelegen in de Himalaya. Het ligt tussen de grote buurlanden India en China en is na Tibet het hoogst gelegen land ter wereld. Op de grens met Tibet ligt de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Daarnaast bezit het land nog eens acht bergen boven de 8000 meter. Niet gek dus dat Nepal ontzettend geliefd is onder bergbeklimmers. Je kunt er ontzettend veel trekkingen doen, variërend van de Mount Everest Base Camp Trek voor gevorderden tot het Poon Hill Circuit voor beginners. Dit zal zeker een hoogtepunt zijn van je rondreis Nepal! Ook religie is ontzettend belangrijk in dit land. Het overgrote deel van de bewoners is aanhanger van het hindoeïsme. Hierdoor zie je overal prachtige paleizen en indrukwekkende tempels. Kenmerkend voor het land zijn de kleurrijke gebedsvlaggetjes die wapperen in de wind, deze zie je overal op de foto’s. Tijd om dit in het echt te zien!

Doordat het land pas in 1951 werd opengesteld voor buitenlanders proef je hier nog echt een authentieke sfeer. Vooral in het Himalayagebergte loopt de ontwikkeling van de infrastructuur achter. Hierdoor leven de Nepalezen in de bergen nog zoals eeuwen geleden. De unieke cultuur en religie maken een reis naar Nepal tot een onvergetelijke ervaring! In de drie koningssteden Bhaktapur, Kathmandu en Patan ontdek je de ene na de andere prachtige tempel. Het Chitwan National Park geeft je de kans om de Bengaalse tijger te spotten en een trekking door de bergen moet ook beslist op je lijstje staan. Waar wacht je nog op? Het wordt tijd om deze prachtige rondreis te maken! Je kunt de reis tevens goed combineren met een rondreis India, gezien het feit dat het buurlanden zijn!

Kathmanduvallei

Een prachtig begin van je reis!

Bhaktapur, Kathmandu en Patan liggen alle drie in de Kathmanduvallei. Deze drie koningssteden moet je bezoeken tijdens je rondreis Nepal!

Kathmandu is de hoofdstad en tevens grootste stad van het land. Het is gelegen in de gelijknamige vallei, aan de voet van de Himalaya. Het is de perfecte uitvalsbasis voor je rondreis, maar heeft ook bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan. Bezoek Swayambhunath, ook wel bekend als de Monkey Temple. Dit is een boeddhistische stoepa en kenmerkend voor het land, overal hangen namelijk kleurrijke vlaggetjes. De naam is te danken aan de vele aapjes die hier rondlopen. In het oude centrum ligt Kathmandu Durbar Square, het Koningsplein, omgeven met prachtige paleizen en maar liefst vijftig tempels. Aanschouw deze eeuwenoude gebouwen, maar kijk vooral ook even goed om je heen. Het is hier altijd een komen en gaan van toeristen en lokale inwoners, een indrukwekkend gezicht. Heb je niet zo’n goed richtingsgevoel? Deze stad vraagt erom om verdwaald te raken, bijna geen enkele straat heeft een naambordje. Dwaal dus lekker rond en neem een tuk-tuk of taxi als je de weg echt niet meer weet. Daarnaast helpen de lokale inwoners je altijd graag! Het reiden in een tuk-tuk is een ervaring op zich en je kunt hier veel van genieten in Azië. Zo ook tijdens een rondreis Thailand!

Bhaktapur is misschien wel de best bewaarde stad van de drie koningssteden, met weinig westerse invloeden proef je hier de authentieke Nepalese sfeer. Er is bijna geen gemotoriseerd verkeer toegestaan in het centrum, hierdoor waan je je hier even terug in de tijd. Vooral na een verblijf in de drukke stad Kathmandu voel je hier de rust. Bezoek Durbar Square, het middelpunt van de stad, omgeven door prachtige tempels, indrukwekkende paleizen en religieuze beelden. Op Taumadhi Tole tref je de grootste pagode van Nepal, van maar liefst 30 meter hoog met vijf daken. Potter’s Square is de plek waar je lokale inwoners potten ziet maken, gevormd door de mannen en versierd door de vrouwen. Een prachtig gezicht! Bezoek tot slot de oudste stad van Nepal, Patan. Ongeveer 2600 jaar geleden is deze stad ontstaan en deze historie zie je nog goed terug. Nergens in Nepal vind je zoveel tempels per vierkante meter. Mocht je er nog niet genoeg van hebben gekregen tijdens je vakantie Nepal, dan kun je hier nog meer tempels aanschouwen. Daarnaast vind je hier prachtige handgemaakte souvenirs, leuk om mee te nemen als aandenken aan dit indrukwekkende land!

Prachtige landschappen

Nepal barst van de prachtige natuur.

Overal word je omringd door magische bergen: van de Mount Everest tot het Himalayagebergte.

De Mount Everest beklimmen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Een trekking die voor meer mensen haalbaar is, is het Annapurna Circuit. Hierbij ontdek je het gebergte Annapurna, met maar liefst drie van de tien hoogste bergen ter wereld. Een behoorlijke uitdaging dus! De stad Pokhara is de perfecte uitvalsbasis voor deze tocht. Geniet onderweg van adembenemende vergezichten, aanschouw de witte bergtoppen en groene valleien, wandel langs Nepalese bergdorpjes en laat je vooral verbazen door de prachtige natuur die dit land bezit. Een trekking door de bergen is een unieke toevoeging aan je rondreis Nepal!

Vanaf Kathmandu is het vijf uur reizen naar Chitwan National Park, het oudste nationale park van Nepal en tevens UNESCO werelderfgoed. Je vindt hier onder andere unieke flora en fauna. Maak een safari door het park en ontdek de mooiste dieren: neushoorns, beren, olifanten, apen en luipaarden. Met heel veel geluk kom je de Bengaalse tijger tegen! Ben je nog niet uitgekeken? Maak dan een tocht over de Rapti rivier en geniet van de prachtige omgeving. Misschien kom je onderweg wel een krokodil tegen… Dit land blijft je verrassen! Relatief dichtbij Nepal kun je ook op vakantie Sri Lanka, waar de dierenpret nog grotere vormen aanneemt. Ook zeker het proberen waard!

Ontdek de Nepalese keuken

Dat wordt genieten!

Met invloeden uit India en Tibet proef je hier heerlijk gekruide gerechten.

Tijdens je rondreis Nepal zul je ervaren dat ze hier andere eetgewoontes hebben. Misschien herken je dit van een rondreis China, want het is hier bijvoorbeeld gebruikelijk om te eten met je handen. Gebruik wel je rechterhand, de linkerhand wordt gezien als onrein en wordt enkel gebruikt voor sanitaire doeleinden. Ben je geen vleesliefhebber? Dan is Nepal een waar walhalla, er wordt namelijk vooral vegetarisch gegeten. Zowel boeddhisten als hindoes eten namelijk geen vlees. Als ze wel vlees eten is het voornamelijk van geiten of schapen. Rundvlees wordt daarentegen nooit gegeten, koeien zijn namelijk heilig! Dal is Nepalees voor linzen, een geliefd product. Dit is een goede vervanger voor vlees, omdat het proteïnerijk is. Het nationale gerecht is Dal Bhat, rijst met linzensoep en eventueel geserveerd met een groentencurry. Een simpele maaltijd, maar het legt wel een goede bodem. Daarnaast is het hier ook niet ongewoon om meerdere keren op te scheppen. Je mag blijven eten totdat je vol zit. Je zult dus niets tekortkomen tijdens je Nepal vakantie! Ben je een theeliefhebber? Dit drinken ze hier het liefste de hele dag door. Ideaal om weer even op te warmen na een lange tocht door de bergen!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter