2 aanbiedingen

Rondreis Mexico

Het land van de Maya’s, prachtige stranden, azuurblauwe Caribische Zee en sombrero’s… Boek nu je rondreis Mexico met TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Mexico is een populaire vakantiebestemming en als je kijkt naar de trekpleisters waarover het land beschikt is dat niet heel verwonderlijk.

Wie een vakantie Mexico in de benen heeft en terugdenkt aan die reis denkt waarschijnlijk aan de prachtige bountystranden, junglebook-achtige jungles, bruisende steden en de heerlijke keuken. Geen land waar dromen een bedrog zijn, maar waar fantasie werkelijkheid wordt. De rijke geschiedenis zorgt voor de meest fabelachtige overblijfselen zoals de piramides van Teotihuacán of Chichén Itzá. Ook in de steden waar men nog steeds leeft, vind je veel historische architectuur. Door Mexico reizen betekent een vakantie vol variatie en verrassingen, het is dan ook aan te raden om er zo lang mogelijk de tijd voor te nemen. Zo voorkom je dat je prachtige hoogtepunten moet overslaan door tijdnood, want dat zou natuurlijk zonde zijn.

Voor het begin van de geschiedenis van Mexico moeten we duizenden jaren, de eerste échte beschaving ontstond zo’n 1200 jaar voor Christus en dat waren de Olmeken. Deze bevolking is verantwoordelijk voor de gigantische stenen hoofden die je terug kan vinden tijdens een van je verre reizen naar Mexico. Dit volk werd ‘opgevolgd’ door de Maya’s en zij waren al een stuk verder ontwikkeld. Zo kenden zij het schrift, beschikten ze over een hele nauwkeurige kalender en zijn ze verantwoordelijk voor heel complexe bouwwerken. Veel van deze indrukkende gebouwen mag jij tijdens je rondreis door Mexico gaan bekijken en ze zullen je verwachtingen hoogstwaarschijnlijk overstijgen. Gratis tip: deze reis kan je perfect combineren met een rondreis Cuba.

Het Mexico van de Maya’s (en Azteken)

Een land met een geschiedenis die niet eindigde in 2012, zoals de Maya’s hadden voorspeld… Gelukkig waren ze beter in bouwen dan in voorspellen!

Een van de prachtige overblijfselen van de Maya’s is Cobá en hoewel de stad een enorm belangrijke en grote stad was in haar hoogtijdagen, werd het pas in de twintigste eeuw (her)ontdekt en is daarmee een van de langst verborgen steden van dit volk. De restanten van de stad vind je terug aan de oevers van Lago Macanxoc en Lago Cobá. Tegenwoordig bestaat de stad nog uit enkele gebouwen en Nohoch Mul, deze piramide kan beklommen door haar 128 treden en dat geeft een fenomenaal uitzicht over de omgeving.

Net als Cobá was Chichén Itzá een van de grote steden tijdens het tijdperk van de Maya’s. Doordat er veel mensen met verschillende achtergronden hier terecht kwamen, waren er architecturaal gezien verschillende invloeden. Dit maakte de stad enorm divers. Een aantal van deze indrukwekkende bouwwerken hebben het al die jaren overleefd en staan er nog steeds in bijzonder goede staat, je vindt er onder andere de Tempel van de Krijgers, de Piramide van Kukulcan en veel andere fabelachtige gebouwen. In de buurt vind je overigens een enorm belangrijk gebied wat betreft de geschiedenis van de aarde. De Chicxulubkrater die in de buurt ligt, is een 180 kilometer brede krater van een meteorietinslag 65 miljoen jaar geleden. Deze inslag is waarschijnlijk verantwoordelijk voor het uitsterven van de dinosauriërs. Tegenwoordig is er op het oppervlakte niet veel van te zien, maar toch is het wel boeiend om hier even langs te gaan tijdens je rondreis door Mexico…

Andere “Maya-locaties” de niet mogen ontbreken zijn Uxmal en Tulum. Uxmal staat bekend om haar bijzondere grote gebouwen, welke ook een hele eigen soort versiering hebben. Volgens verhalen is het zo dat Uxmal ontstaan zo’n 500 jaar na Christus en floreerde vooral in de negende en tiende eeuw. De absolute highlights zijn het paleis van de gouverneur en de piramide van de tovenaar. Tulum heeft het heel lang volgehouden tegen de Spanjaarden en was een van de laatste steden die nog bewoond was door de Maya’s. Uiteindelijk is ook deze stad in handen gevallen van de Spanjaarden, al was dat pas 70 jaar nadat ze waren begonnen met het veroveren van Mexico. De havenstad is goed bewaard gebleven en zeker het bezoeken waard.

Het Mexico van nu

We blijven natuurlijk niet hangen in het verleden, het is net zo belangrijk om naar het nu en naar de toekomst te kijken. Vind jij jezelf terug in Mexico in de nabije toekomst?

Wat tegenwoordig de belangrijkste stad van Mexico is? Uiteraard de hoofdstad: Mexico-Stad. De stad is ontstaan in 1325 dankzij de Azteken en was de hoofdstad van het volk. Na een turbulente geschiedenis is het nu een bijzondere stad met tal van boeiende bezienswaardigheden. Zo vind je in de stad het Plaza de la Constitución (plein van de grondwet) en rondom dit plein heb je tal van bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken tijdens jouw rondreis door Mexico. Je vindt er de belangrijkste kathedraal van de stad, het Nationale Museum van Cultuur, het Nationaal Paleis en “Templo Mayor”, een prachtige tempelpiramide uit het tijdperk van de Azteken. De bruisende stad zit vol cultuur en heeft een lekkere gastronomie, hier vermaak je jezelf dus wel even!

Mérida was ooit ook een stad van de Maya’s, maar wordt tegenwoordig nog druk bewoond en druk bezocht. Dat is natuurlijk niet zonder reden… De stad beschikt over een mooi historisch centrum, zo is de belangrijkste kathedraal in dit centrum gebouwd met onder andere oude stenen van gebouwen van de Maya’s. Het mooie van deze stad is dat veel gebouwen nog de oude charme van de buitenkant hebben, maar enorm luxe en mooi zijn van de binnenkant. Een ander fijn detail van deze stad is dat het eigenlijk het hele jaar heerlijk weer is. Vitamine D in overvloed dus en een populaire bestemming onder vakanties richting de winterzon.

Een van de toplocaties voor duikers ter wereld is Playa del Carmen. De stad ligt aan de Caribische zee en staat bekend om haar filmachtige stranden en adembenemende zeeleven. Dit strand is werkelijk een tweeling van jouw ideale gedachte wanneer je denkt aan de ‘perfecte zon-, zee- en strandvakantie’. Een stop bij Playa del Carmen is dan ook dé perfecte locatie om je Mexico rondreis even te onderbreken en je weer op te laden voor volgende avonturen. Bovendien kan je er flink wat activiteiten doen, wanneer je niet de hele dag stil wilt liggen. Sowieso moet je hier wel even gesnorkeld hebben, dan begrijp je waarom het zo’n populaire bestemming is onder duikers… Op een uurtje rijden in het noorden ligt Cancún, net zo’n mooie badplaats, al is deze wat minder geschikt dan om te relaxen dan Playa del Carmen. Dit is dé plek om te stappen en waar voornamelijk Amerikanen in grote getalen neerstrijken tijdens hun “spring break” (voorjaarsvakantie) om even flink te feesten.

Keuken van Mexico

Salsa, tortilla, tequila, margarita. guacamole en nacho’s. Waren dat de eerste vijf dingen die in je opkwamen toen je dacht aan de lokale cuisine?

De grond voor de Mexicaanse keuken is gelegd door de Maya’s, Azteken en Spanjaarden, de drie belangrijkste bevolkingsgroepen die er in de geschiedenis hebben gewoond. Ondanks dat er wellicht slechts een paar bekende gerechten in je opkomen, wanneer je denkt aan de Mexicaanse keuken. Toch is deze keuken een stuk diverser dan dat en mede daardoor staat ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Naast de bekende gerechten tortilla’s, taco’s, nacho’s en de uitstekende sauzen guacamole en salsa, wordt er gebruik gemaakt van enorm veel seizoensgebonden tropische vruchten. Er is geen gebrek aan vlees en vis, maar ook vegetariërs kunnen er perfect hun buikje rond eten. De bekendste lokale drankjes zijn margarita’s en tequila, deze mag je dan ook niet overslaan tijdens je rondreis door Mexico. Toch raden we je aan niet te veel ervan te drinken, want dan kan het zomaar zo zijn dat je een paar herinneringen van je reis vergeet... Wil je nog meer van de Amerikaanse continenten, ga dan op Colombia reizen!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter