2 aanbiedingen

Rondreis India

Stap in de wereld van kruidige curries, kleurrijke markten, adembenemende architectuur en gastvrije mensen tijdens je rondreis India met TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

De combinatie van de prachtige natuur, bijzondere tradities en de bruisende cultuur heeft ervoor gezorgd dat een rondreis India bij vele reizigers hoog op hun verlanglijstje staat.

De beste manier om het fascinerende India te ontdekken is door je simpelweg te laten meeslepen in de georganiseerde chaos van het land. Het is de mix van cultuur, natuur en gezelligheid die een vakantie India zo onvergetelijk maakt. De diversiteit hier is enorm, wat te verwachten is in een land met een oppervlakte van meer dan drie miljoen vierkante kilometer. Deze diversiteit is niet alleen te vinden in de cultuur, maar ook in andere aspecten. Zo worden er naar schatting meer dan 1000 verschillende talen in India gesproken en heeft iedere regio haar eigen traditionele gerechten.

Het land heeft 32 monumenten, gebieden en steden op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, wat betekent dat India tot de top tien van landen met de meeste erfgoedsites behoort. Dat is er ter vergelijking één meer dan je op een rondreis Vietnam kunt bezichtigen. Vele cultuurliefhebbers hebben dan ook al hun hart verloren aan dit Zuid-Aziatische land. Het bekendste werelderfgoed is zonder enige twijfel de prachtige Taj Mahal, te vinden in het noorden van India. Niet ver hiervandaan ligt het immense Himalayagebergte en de wereldberoemde Ganges rivier. De landschappen van besneeuwde bergtoppen en enorme rotsen lopen vervolgens over in dichte bossen, glooiende heuvels, moderne steden en schitterende stranden. Een rondreis India belooft een ervaring te worden die je niet snel zal vergeten!

De top bezienswaardigheden van India

Maak je rondreis India helemaal compleet door een bezoek te brengen aan een van de mooiste gebouwen ter wereld.

We hebben ze allemaal op foto’s gezien: de Taj Mahal en het Fort van Agra. Toch is er niets zo indrukwekkend als deze fantastische bouwwerken van dichtbij te kunnen bewonderen.

Voor een bezoek aan de adembenemende Taj Mahal reis je af naar Agra, een stad in het noorden van India. Vanaf New Dheli gaan er meerdere treinreizen die je naar deze stad brengen. De Taj Mahal - wat letterlijk ‘paleis van de kroon’ betekent - is in 1632 laten bouwen door Shah Jahan om te dienen als laatste rustplaats voor zijn overleden vrouw. Inmiddels behoort het sprookjesachtige mausoleum tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en wordt het jaarlijks door miljoenen reizigers bezocht. Tijdens je eigen bezoek zal je door de prachtige toegangspoort lopen, waarna de immense Taj Mahal in beeld komt en al je verwachtingen spontaan worden overtroffen door de ongelofelijke schoonheid.

Het Fort van Agra is lang niet zo bekend als de Taj Mahal, maar dat betekent zeker niet dat deze plek geen bezoek waard is. Dit enorme fort - met een omtrek van 2,5 kilometer - is volledig opgebouwd uit rood zandsteen en wit marmer. Het fort is enorm, waardoor het een soort stad in de stad is geworden waar je uren door het doolhof van straatjes en paadjes kunt dwalen. Het verhaal gaat dat Shah Jahan - dezelfde keizer die de Taj Mahal liet bouwen - hier acht jaar lang is opgesloten door zijn zoon. Ook hier is dus een bijzondere geschiedenis te vinden!

Chaotische steden en rustgevende landschappen

Geniet van de levendigheid en energie in de stad en rust vervolgens heerlijk uit in de natuur.

Van bruisende marktjes en gezellige pleintjes tot groene bossen en schitterende stranden - je komt het allemaal tegen tijdens je rondreis India.

Intens, mysterieus en magisch - welkom in de miljoenenstad Delhi. Hier doe je binnen een paar seconden al tientallen indrukken op: koeien die over de straat wandelen, scooters die voorbij scheuren en marktkoopmannen die hun fruit aanprijzen. Al het verkeer rijdt hier aan de linkerkant, een gevolg van de jarenlange Engelse kolonisatie. Maar daar houdt de vergelijking met een vakantie Engeland wel op! Dwaal door de steegjes en hoor de muziek, ruik het exotische eten en beleef het echte India. Er is genoeg bijzonders te zien in deze stad, waaronder het Rode Fort van Delhi en Humayuns tombe - een grafmonument dat regelmatig ‘de rode Taj Mahal’ genoemd wordt. Jaipur, een metropool iets ten zuiden van Delhi, is een historisch walhalla. Hier staan eeuwenoude gebouwen, waarvan het rozegekleurde Hawa Mahal het echte meesterwerk is. De stad Agra maakt India’s gouden driehoek compleet. Hier zijn, naast de Taj Mahal en het Fort, nog veel meer magische plekjes te vinden. Laat je meevoeren door de Indiase cultuur en ontdek het zelf!

Natuurlijk bestaat je rondreis India niet alleen uit het bezoeken van steden, ook de prachtige natuurgebieden, stranden en idyllische dorpjes verdienen de aandacht. Zo is in het noorden van India het sprookjesachtige Ladakh gebied te vinden. Deze bestemming ligt in het westelijke deel van de gigantische Himalaya, waar de spectaculaire rotsen, meren en valleien zorgen voor een adembenemend uitzicht. Niet te vergeten, India heeft ook prachtige stranden! In de kuststad Goa zijn maar liefst 36 schitterende stranden te vinden waar je volledig tot rust kunt komen met een goed boek en een heerlijke cocktail.

Genieten van de authentieke Indiase gerechten

Nergens smaakt curry, tandoori en roti zo goed als in India zelf.

Eten maakt onlosmakelijk deel uit van de fascinerende Indiase cultuur en er is geen betere manier om deze cultuur te leren kennen dan simpelweg alles te proeven!

De soorten gerechten die tijdens je India vakantie geserveerd worden zijn net zo divers als het land zelf. Ook verschillen deze gerechten nogal met andere Aziatische keukens. De keukens die je tegenkomt tijdens een Thailand, Vietnam of Bali vakantie zijn bijna het tegenovergestelde van de Indiaase keuken. In het zuiden wordt er veel gebruik gemaakt van kokosnoot en heerlijke verse vis terwijl je in Noord-India juist veel invloeden uit Pakistan en Nepal kunt vinden. Hier hebben de fantastische curries een wat mildere smaak en wordt er vaak gevuld naanbrood als bijgerecht geserveerd. Het grootste deel van India is aanhanger van het Hindoeïsme, een geloof waarin geweld naar iedere vorm van leven wordt afgekeurd. Hierdoor is naar schatting 20 tot 40% van de Indiase bevolking vegetarier. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel gekookt wordt met allerlei soorten groenten. De vegetarische reizigers kunnen hier bijvoorbeeld genieten van kruidige rijst, exotisch fruit en geweldige curries.

Volgens traditie wordt het eten zittend op de grond gegeten. Om dit wat comfortabeler te maken, zijn er vaak lage stoeltjes en gezellige kussens die je kunt pakken. Om als een echte local je Indiase gerecht te eten, gebruik je geen bestek maar je handen. Volgens de etiquette pak je met je rechterhand de roti om daarna met dit stukje brood de curry op te scheppen. Je linkerhand gebruik je om de gerechtjes door te geven en jezelf te serveren. Eten zonder te knoeien wordt waarschijnlijk lastig, maar dat maakt de ervaring volgens TravelBird alleen maar leuker!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter