Kies een vertrekdatum
1 aanbieding

Onze zorgvuldig geselecteerde aanbiedingen, voor en door reizigers

Ontdek meer

Van grazende alpaca’s in de hooglanden tot imposante vulkanen in de Andes en bruisende steden langs de kust. Een rondreis Ecuador laat zien hoe prachtig dit land is!

In het noordwesten van Zuid-Amerika ligt Ecuador, grenzend aan Colombia, Peru en de Stille Oceaan. Het land heeft zijn naam te danken aan de ligging op de evenaar, ecuador betekent namelijk evenaar in het Spaans. Vanaf de vijftiende eeuw werd Ecuador bewoond door de Inca’s. Herinneringen aan dit tijdperk kun je vandaag de dag nog goed terugzien. Het land kan worden opgedeeld in vier gebieden. Het gebergte de Andes, oftewel de Sierra, loopt door het midden van het land. In deze bergen vind je hier de hoofdstad Quito en de derde stad van het land, Cuenca. Daarnaast heeft dit gebied nog enkele actieve vulkanen. Zodra je afreist naar het dal, veranderd het gebied in een warme kustvlakte, de Costa. Deze uitgestrekte kustlijn biedt een mooie variatie met de Andes. Hier geniet je van een paar dagen aan het strand met aangename temperaturen. Ga surfen in Montañita of breng een bezoek aan de kleurrijke stad Guayaquil. Zuid-Amerika bezit daarnaast het grootste regenwoud ter wereld, de Amazone. Ook Ecuador bezit een deel van dit prachtige natuurgebied, de Oriente, oftewel de Amazonebekken. Een paar dagen in de jungle moet zeker op je lijstje staan voor je rondreis Ecuador!

Naast de Andes, Costa en de Oriente bezit het laatste gebied van Ecuador één van de hoogtepunten van het land, namelijk de Galapagos Eilanden. Een uniek stukje natuur! Doordat deze eilandengroep weinig invloeden heeft gekend van mensen, vind je hier bijzondere flora en fauna. Mocht je tijd over hebben tijdens je vakantie Ecuador, dan zal een bezoek aan de Galapagos Eilanden je zeker niet teleurstellen! Heb je alleen tijd om het vaste land te ontdekken? Ook dit gebied zal je hart veroveren. Bezoek de historische stad Quito, aanschouw de kleurrijke stad Otavalo, bezoek het monument Mitad del Mundo en zet voet op het midden van de evenaar of geniet van vulkanische heetwaterbronnen in Baños. Het mag dan een van de kleinste landen van Zuid-Amerika zijn, het land is ontzettend divers en heeft veel te bieden!

Ontdek de cultuurrijke steden
Van Quito, Cuenca en Baños tot Otavalo, Guayaquil en Montañita.

Iedereen die Ecuador heeft bezocht, wil ooit weer terug. Het is er namelijk prachtig!

– Michael Steger
Prachtige landschappen
De natuur is hier adembenemend mooi.
Ecuador heeft een indrukwekkend vulkanisch landschap, maar ook een tropische jungle en uitgestrekte kustlijn. Het is een land van uitersten.

Het is niet voor niets een van de meest diverse landen van Zuid-Amerika op het gebied van natuur, je vindt hier alles! De hoofdstad Quito wordt omgeven door maar liefst veertien vulkanen. Eentje die je zeker van je lijstje wilt strepen is de hoogste actieve vulkaan ter wereld, de Cotopaxi, op een hoogte van 5.897 meter. Het land kent echter een vulkaan die nog hoger ligt, de Chimborazo, van 6.310 meter. Daarnaast kun je hier prachtige wandeltochten maken. Met de Quilotoa Loop wandel je een rondje om het Quilotoa meer. Trap de wandeltocht af in Quilotoa en loop in totaal veertig kilometer rondom het meer, waar je geniet van prachtige vergezichten. Hier zul je zeker aan je conditie werken! Ben je in Baños? Maak dan een uitstapje naar het kratermeer Laguna Cuicocha, gelegen in het midden van een ingestorte vulkaan. Aanschouw vanaf de rand van de krater het smaragdgroene water, een uniek gezicht!

Ook de jungle wil je niet overslaan tijdens een rondreis Ecuador. Een klein gedeelte van de Amazone ligt binnen de landgrenzen van Ecuador. Trek met een gids de jungle in en laat je verbazen door de indrukwekkende flora en fauna je die hier treft. Ook het Yasuni Nationaal Park, nabij de grens met Peru, staat hierom bekend. Je vindt hier ongeveer de grootste biodiversiteit van de wereld. Daarnaast vind je nergens in de Amazone zoveel soorten amfibieën. Leg je fototoestel maar klaar, onderweg zul je talloze reptielen, vis- en vogelsoorten tegenkomen!

De Ecuadoriaanse keuken
Hier proef je alleen maar heerlijke verse producten.
De cultuur is fantastisch, de steden zijn sfeervol, de natuur is adembenemend mooi en ook de keuken is verrukkelijk… Wat heeft dit land niet?

Door het bijzondere klimaat in Ecuador heb je niet vier seizoenen, zoals wij kennen, maar is het land het hele jaar door ontzettend vruchtbaar. Ecuadoriaanse producten hebben dan ook hun weg gevonden naar de Nederlandse keuken, zo verbouwen ze hier veel quinoa en avocado’s. Ook onder Nederlanders zijn deze producten vandaag de dag erg geliefd. Alleen wat kun je verwachten op culinair gebied tijdens je rondreis Ecuador? Op iedere hoek van de straat is fruit te koop. Je proeft hier dan ook unieke soorten. Kies bijvoorbeeld eens voor naranjilla, tropisch friszuur fruit, of maracuya, een passievrucht. In een glas jugo puro, oftewel sap van fruit, wordt vaak maar één fruitsoort gedaan, maar het smaakt hier altijd heerlijk! De lokale inwoners drinken dit dan ook de hele dag door. Daarnaast eten ze hier graag maïs, dit wordt hier al eeuwenlang verbouwd. Zit het niet verwerkt in je eten, dan krijg je wel een bakje popcorn bij de maaltijd. Vooral bij de soep vinden ze dit erg lekker! Geserveerd als lunch of avondeten, je krijgt hier bijna altijd soep vooraf. Dit is bedoeld als een lichte maaltijd voor het hoofdgerecht, maar vaak is alleen de soep al erg vullend. Wil je een stevige maaltijd? Probeer dan locro de papas, een aardappelsoep. Dit is een echte lokale specialiteit die je moet proberen. Je zult hier op culinair gebied niets tekortkomen!