2 aanbiedingen

Rondreis Brazilië

Van noord naar zuid: voor een rondreis Brazilië zit je bij TravelBird op het juiste adres!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Sommige landen zijn zo groot dat je niet anders kunt dan ze in deeltjes te ontdekken. Met een oppervlakte van maar liefst 8.516.000 km² hoort dit Latijns-Amerikaanse land zonder twijfel tot deze categorie.

Brazilië is uniek en valt niet te vergelijken met een rondreis Portugal, Argentinië of Mexico. Naar Brazilië reis je niet een keer, maar meerdere keren. Dat komt natuurlijk omdat het land zodanig groot is, waardoor het onmogelijk is om alle hotspots in enkele dagen tijd te ontdekken. Tijdens een rondreis Brazilië moet je namelijk vaak een binnenlandse vlucht nemen om op je volgende bestemming te raken. Wil je bijvoorbeeld van Rio de Janeiro naar Foz do Iguaçu reizen? Dan staat je een vlucht van zo'n twee uur voor de boeg. Wil je van zuid naar noord? Dan mag je vanaf São Paulo Guarulhos - de grootste luchthaven van het land - zo'n 4 uur spenderen in het vliegtuig richting het Amazonewoud. Het geeft je alvast een idee van hoe groot het land werkelijk is. In totaal bestaat dit immense land uit 26 deelstaten, waarbij de ene al meer toeristen lokt dan de andere. Omdat het een lange lijst zou worden als we alle deelstaten zouden opsommen, houden we het liever bij de regio's waarin je deze Latijns-Amerikaanse parel kunt opsplitsen. Een rondreis Brazilië richt zich dan ook meestal op een van de volgende vijf regio's: het noorden, het noordoosten, het zuidoosten, het zuiden en het centrale westen. Per regio verschilt het klimaat, dat kan je wel verwachten in zo'n reusachtig land. Let er wel op dat als je in de zomer een reis Brazilië onderneemt, je dan winterse taferelen zult meemaken ter plaatse. Daarmee bedoelen we temperaturen tot wel 20 graden, bibberen maar! Omdat dit enorme land dicht bij de evenaar ligt, kent het geen zo'n uiteenlopende temperatuursverschillen tijdens de verschillende seizoenen. Je vindt er dan bijvoorbeeld wel het regenseizoen in het Amazonegebied. De regen kan echter voor de nodige verfrissing zorgen in dit zwoele en tropische klimaat. In het noordoosten geniet je het hele jaar door van een warm klimaat met een gemiddelde van 28 graden. Dankzij de verkoelende zeebries is het hier echt aangenaam vertoeven. In het zuidoosten kan het in de zomer heel heet zijn en in de winter zeer vochtig. De gemiddelde temperatuur schommelt meestal rond de 25 graden, maar het kan soms stukken kouder worden. Zo kregen de inwoners van de miljoenenstad São Paulo in mei 2016 af te rekenen met koude temperaturen rond de 10 graden. Hoogst uitzonderlijk was het zeker voor dit warme land. Hou je juist van de kou? Dan hoef je niet zo ver weg; wat te denken van bijvoorbeeld een vakantie Vlaanderen? Het vochtigste klimaat komt vooral voor in de laaggelegen delen van het centrale westen. Sowieso moet je tijdens je rondreis door Brazilië rekening houden met hoge temperaturen, maar neem het van ons aan: daar wen je heel snel aan.

Neem snel een kijkje in het aanbod van TravelBird voor leuke reizen Brazilië. Wie weet vlieg jij er dit jaar nog heen en val je zelf als een blok voor deze reusachtige parel op het Amerikaanse continent. De uitdaging is natuurlijk om voldoende rondreizen Brazilië te ondernemen zodat je op een dag kunt zeggen: ik heb elk stukje van dit immense grondgebied ontdekt. En bij die unieke ontdekkingstocht helpen wij jou maar al te graag.

De Braziliaanse natuurwonderen

Een tropisch regenwoud, weergaloze watervallen en een rijke fauna en flora: Moeder Natuur tekent present.

Meer dan 50.000 soorten planten, exotische vogelsoorten en unieke zoogdieren: natuurliefhebber of niet, tijdens een rondreis Brazilië blaast de natuur je van je sokken.

Wil je naar Brazilië reizen, dan zal dat in de eerste plaats zijn om de overweldigende natuur te aanschouwen. Immense watervallen, parelwitte stranden en unieke diersoorten: tijdens je rondreizen Brazilië zal je werkelijk ogen te kort komen. Maak daarom op voorhand een schema van wat je zeker wilt zien. Sowieso kom je onderweg nog andere pareltjes tegen, maar in een land zo groot als het deze hak je het beste op voorhand alle knopen door. Een must zijn sowieso de Cataratas del Iguazú, ofwel de watervallen van Foz do Iguaçu. De foto van de mensen die vol verbazing voor deze machtige watervallen staan, is je wellicht bekend. En wees er maar zeker van dat ook jij met een mond vol tanden deze natuurpracht zal bewonderen. Van de watervallen in het zuiden, naar het betoverende Amazonewoud in het noorden. Start je excursie in de stad Manaus en maak kennis met de vele indianendorpjes langs de oevers van de Rio Negro en de Solimoes. En dan na 12 kilometer is het zo ver en ontmoetten de twee rivieren elkaar. Samen vormen ze dan ook de wereldbekende Amazonerivier. Een minder bekend natuurgebied - maar daarom zeker niet minder mooi - is de moerassige Pantanal. Om je een idee te geven van de oppervlakte: neem Nederland en België bij elkaar, en tel daar nog een stukje van het Groothertogdom Luxemburg bij. Ben je in de buurt van Rio de Janeiro? Dan moet je ook zeker naar Cerrado, een fraai natuurgebied dat bestaat uit gele graslanden en rode rotswanden. Binnen het gebied vind je tal van nationale parken waarmee je wel even zoet bent tijdens je rondreis door Brazilië.

En ook voor de surfers en duikers onder ons, heeft het Braziliaanse landschap enorm veel te bieden. Ga naar de vulkanische archipel Fernando de Noronha, waar het helderblauwe water rond de eilanden je uitnodigt om te duiken. De onderwaterwereld zal je vast en zeker weten te fascineren, alsook de dolfijntjes die je sowieso zult spotten als ze boven het water komen springen. Ook de staat Bahia is enorm geliefd omwille van de prachtige, uitgestrekte stranden. Start bijvoorbeeld in de cultuurstad Salvador en ga zo verder naar Itacaré, een Portuguese nederzetting waar je de meest exotische stranden vindt. Trek ook het binnenland van Bahia in, want ook hier vind je een brede waaier aan geweldige natuurparken.

Rio de Janeiro, de Braziliaanse parel

Van het strand van Copacabana tot Christus op de Corcovado...

Een reis Brazilië is niet compleet zonder een bezoek aan Rio de Janeiro. Laat je betoveren door uitgestrekte stranden, unieke monumenten en het wereldwonder Cristo Rendentor.

Het mierennest São Paulo, de hoofdstad Brasilia en de culturele parel Salvador: allen zijn het unieke steden, maar geen van hen kan tippen aan de pracht van Rio de Janeiro. Alleen al bij het horen van de naam heb je zin om te shaken met je heupen op de tonen van de samba. Tijdens een van je reizen Brazilië moet je dus sowieso naar deze wereldstad. Het was eerder al toneel voor het Wereldkampioenschap Voetbal en in 2016 mocht het zelf de Olympische Spelen organiseren. Een groot deel van de charme van Rio de Janeiro ligt sowieso bij de unieke natuurtaferelen die je in zo'n grootstad terugvindt. Denk maar aan de Pão de Açucar, ofwel de Suikerboordberg, waar je een adembenemend zicht over de stad geniet. Ook de 38 meter hoge Cristo Redentor staat op de 710 meter hoge berg Corcovado. Moeder Natuur maakte het ook heel fijn voor de zonnekloppers, want tijdens een strandvakantie op Copacabana, Leblon en Ipanema geniet je optimaal van de Braziliaanse zon tussen de locals. En dan zijn er natuurlijk ook de favela's, geen bezienswaardigheid natuurlijk, maar wel een uitzonderlijk fenomeen. Wie wilt, kan wel een tour boeken in een van de favela's met een van de bewoners. Een heel ander beeld van Rio de Janeiro krijg je als je voor het Musée do Amanhã staat. Dit gebouw doet uiterst futuristisch aan en is dan ook een knap staaltje architectuur van de ontwerper Santiago Calatrava. En daar stopt de sightseeing in en rond Rio de Janeiro niet. Neem bijvoorbeeld de boot naar Paquetá, een oase van rust met een koloniale toets. Nog meer koloniale overblijfselen vind je in Paraty of heel wat verder in de staat Minas Gerais. Een absolute aanrader daar is Ouro Preto dat in 1980 als eerste Braziliaanse plaats een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst kreeg. En zo zijn we alweer afgeweken van Rio de Janeiro, maar daar was het feest nog niet voorbij. Hadden we je bijvoorbeeld al verteld over de sfeervolle wijk Lapa, waar je onder meer de het indrukwekkende aquaduct kunt bewonderen? Ook vind je hier de 250 treden die kleurrijk betegeld zijn door de artiest Jorge Selarón. De Escadaria Selarón mag dus zeker niet ontbreken tijdens een citytrip in Rio de Janeiro. En nu je dan toch in deze wijk bent, kan je even goed blijven om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten. Nergens anders feest je beter dan in Lapa!

Opmerkelijke weetjes

Wist je dat de alom bekende slippers Havaianas hun oorsprong vonden in Brazilië?

Slippers zijn vaak het enige betaalbare schoeisel voor de armere lagen van de bevolking. Maar de slippers zijn niet het enige product van de armere bevolking dat plots wereldwijd geliefd werd.

  • Wist je bijvoorbeeld dat caipirinha van oorsprong een slavendrankje was? Deze heerlijke cocktail wordt gemaakt van cachaça, afkomstig van suikerriet. De slaven die in de suikerrietteelt moesten werken, dronken vaak dit drankje. Tegenwoordig bestaan er ruim 4000 verschillende merken cachaça, die je trouwens allemaal heel goedkoop kunt kopen ter plaatse.

  • Ook feijoada, een stoofpot van zwarte bonen, rijst en verschillende soorten vlees, is van oorsprong een slavenmaaltijd. In de loop der jaren ontwikkelde het gerecht zich en tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de Braziliaanse cultuur en ook niet tijdens Colombia, Cuba en Peru reizen. Vele families hebben zelfs een vaste feijoadadag.

  • Tijdens reizen Brazilië heb je er misschien al op gelet dat je in buffetrestaurants betaalt per gewicht. Zo kan je zelf kiezen wat je wilt eten en betaal je ook enkel voor wat je eet.

  • Om de opmerkelijke weetjes over eten en drinken af te sluiten, hebben we het graag nog even over açai. Deze kleine, paarse vrucht is een superfood en verhoogt de kansen op een hoger metabolisme en een jong lichaam. Klinkt allemaal fantastisch en iedereen is er dan ook dol op. Açai kan je daarom bijna op elke straathoek kopen. In het noorden is dit meestal in de vorm van een poeder en daar strooien ze het poeder zelfs over al hun gerechten. In het zuiden komt açai vooral in een ijsvorm voor. Een gezonde portie ijs? Graag!

  • De groene en gele kleuren van de Braziliaanse vlag kent iedereen wel. Maar wist je ook dat de leuze van het Braziliaanse volk op de vlag staat? Dit is namelijk "Ordem e Progreso", ofwel orde en vooruitgang.

  • Een van 's werelds grootste voetballers aller tijden is een Braziliaan. Pelé won tijdens zijn carrière tal van grote prijzen, waaronder driemaal het Wereldkampioenschap Voetbal met het Braziliaanse elftal, ofwel de Goddelijke Kanaries. Tegenwoordig richt de voetballegende al zijn pijlen op een muzikale carrière. Zo maakte hij in 2016 een lied "Esperança" voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

  • Het mag dan wel het grootste land zijn van Latijns-Amerika, Brazilianen voelen zich totaal geen latino's. De naam latino gebruik je eerder als je het hebt over iemand die Spaans spreekt. En aangezien de Brazilianen Portugees spreken, horen ze dus niet tot de latino's van deze wereld. Latino's zie je bijvoorbeeld wel tijdens Ecuador of Colombia reizen.

  • Wie denkt aan Brazilië, denkt natuurlijk ook aan koffie. Zo oogstte het reusachtige land in 2010 maar liefst zo'n 285 miljard koppen koffie.

  • Het zal even wennen zijn tijdens een van je reizen Brazilië, maar spoel dus nooit toiletpapier door. Het is de bedoeling dat je je gebruikt toiletpapier netjes in de vuilnisbak gooit. De reden is heel simpel: met zoveel mensen zouden de riolen meteen verstopt zitten. Eenmaal thuis wordt het dan weer wennen om het toiletpapier gewoon in de pot te gooien en door te spoelen.

  • De Braziliaanse cultuur is een leuke mengelmoes van Afrikaanse, Portuguese, Europese en Aziatische invloeden. Dankzij deze mix is ook de wereldberoemde samba ontstaan, die vooral haar oorsprong vindt bij de Afrikaanse ritmes. En wie denkt aan samba, denkt natuurlijk ook aan carnaval. Zeg nu zelf, eenmaal in je leven moet je toch carnaval vieren in Rio de Janeiro?

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter