Privérondreis langs jungle & cultuur in Sri Lanka

Sri Lanka: Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Udawalawe & Kalutara

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Sigiriya

Nuwara Eliya, Sri Lanka

Route van de reis (c) map created by Travellerspoint

Negombo

Camelot Beach Hotel, Negombo

Camelot Beach Hotel, Negombo

Anuradhapura

Hotel Alakamanda, Anuradhapura

Hotel Alakamanda, Anuradhapura

Hotel Alakamanda, Anuradhapura

Sigiriya

Sigiriya ruin

Saunter Paradise Hotel, Sigiriya

Saunter Paradise Hotel, Sigiriya

Saunter Paradise Hotel, Sigiriya

Dambulla

Tempel van de heilige tand, Kandy

Serandip Stone Bungalow, Kandy

Serandip Stone Bungalow, Kandy

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya

Mirage Kings Cottage, Nuwara Eliya

Mirage Kings Cottage, Nuwara Eliya

Udawalawe National Park

Udawalawe National Park

Athgira River Camp, Udawalawe

Athgira River Camp, Udawalawe

Udawalawe National Park

Yala National Park

Yala National Park

Oak Ray Wild Yala, Tissamaharamaya

Oak Ray Wild Yala, Tissamaharamaya

Yala National Park

Galle Fort

Kalutara

Tangerine Beach, Kalutara

Tangerine Beach, Kalutara

Galle Fort

Strand, thee en tempels op Sri Lanka met excursies en optie tot inbegrepen entreegeld

Dag 1: Amsterdam/Brussel - Negombo
Vanaf de luchthaven krijg je een privétransfer naar de stad Negombo. Je verblijft 1 nacht in Camelot Beach Hotel.

Dag 2: Negombo – Anuradhapura
Na het ontbijt reis je naar het 2500 jaar oude Anuradhapura (inclusief/exclusief entreegeld). Deze heilige stad is de belangrijkste archeologische plek van Sri Lanka. Ontdek het heilige verhaal achter de spirituele boom Sri Maha Bodhiya en bewonder de rotstempel Isurumuniya uit de 3e eeuw voor Christus. Je verblijft 2 nachten in Hotel Alakamanda.

Dag 3: Anuradhapura
Vlak bij Anuradhapura ligt de bergtop Mihintale, een bedevaartsoord voor vele boeddhisten met vele unieke monumenten. Hier kun je deelnemen aan het schenken van aalmoezen, een belangrijk onderdeel van het boeddhistische leven.

Dag 4: Anuradhapura – Sigiriya
Je gaat richting het zuiden naar Sigiriya, waar zich de Sigiriya-rots bevindt. Tijdens een tour door Sigiriya maak je een  boottocht met een catamaran, ervaar je het authentieke dorpsleven en leer je lokale kooktradities. Op de unieke Sigiriya-rots (inclusief/exclusief entreegeld) bevinden zich de ruïnes van een oud fort en paleis. UNESCO beschouwt Sigiriya officieel als achtste culturele wereldwonder. Je verblijft 2 nachten in Saunter Paradise Hotel.

Dag 5: Sigiriya
In deze historische stad neem je een duik in de 11e, 12e en 13e eeuw. Tevens maak je een inspirerende fietstocht door het vlakke gebied Polonnaruwa (inclusief/exclusief entreegeld) van ong. 10 km langs boerendorpjes, rijstvelden en kokosbomen. Lunch is inbegrepen.

Dag 6: Sigiriya – Kandy
De tempel van Dambulla (inclusief/exclusief entreegeld) ligt verspreid over vijf grotten. Achter de betoverende façade wordt middels talloze schilderingen het leven van Boeddha verteld. De reis gaat verder richting Kandy. Je verblijft 2 nachten in Serandip Stone Bungalow.

Dag 7: Kandy
Je bezoekt Sri Dalada Maligawa, de Tempel van de Heilige Tand (inclusief/exclusief entreegeld). Voor de Boeddhisten is dit de meest heilige tempel ter wereld. Rond het koninklijk paleis worden 's avonds traditionele vuurdansen opgevoerd. Ook bezoek je het idyllische bos Udawattekele, bekend om de vele tropische vogels en je kunt er apen spotten.

Dag 8: Kandy – Nuwara Eliya
Verder richting het zuiden ligt Nuwara Eliya in de rustieke heuvels van Sri Lanka. Op de eindeloze theeplantages wordt op traditionele wijze thee geplukt. Hier kun je hier zelf aan deelnemen. Je verblijft 1 nacht in Mirage Kings Cottage.

Dag 9: Nuwara Eliya – Udawalawe
Met een jeep ga je op safari door de ongerepte natuur van het Udawalawe park waar grote kuddes wilde olifanten leven. Zwem ook nog in de rivier die langs het resort stroomt. Je verblijft 1 nacht in Athgira River Camp.

Dag 10: Udawalawe – Tissamaharamaya
Aan de oostkust van Sri Lanka ligt het natuurgebied en wildpark Yala waar bijzondere dieren leven, zoals jachtluipaarden. Je bezoekt de Elephant Transit Home, waar verwaarloosde olifantjes worden verzorgd om later te worden teruggezet in het wild. Je verblijft 1 nacht in Oak Ray Wild Yala.

Dag 11: Tissamaharamaya – Kalutara
Je sluit de reis af aan het paradijselijke tropische strand. Onderweg bezoek je het koloniale plaatsje Galle dat in 1640 door de Nederlanders is veroverd. Je verblijft 4 nachten in Tangerine Beach.

Dag 12 t/m 15: Kalutara
De gouden kust van Kalatura is perfect voor zonnebaden en zwemmen. 's Ochtends proef je in de lokale vissershaven van het traditionele vissersleven. Vlakbij is de Kalutaratempel, de enige volledig holle boeddhistische tempel ter wereld.

Dag 16: Kalutara - Negombo - Aankomst Amsterdam/Brussel

Deze reisbeschrijving met excursies is van toepassing op de aanbieding met 14 nachten. Bij 16 nachten verblijf je 2 nachten langer in Kalutara.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.