Pairi Daiza

Ontdek de fantastische dierenwereld van Pairi Daiza en verblijf vervolgens in een heerlijk hotel in de buurt, allemaal geregeld door TravelBird.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
0 aanbieding
Pairi Daiza, het ultieme uitje voor jong én oud. De bekroonde dierentuin tovert met haar babypanda, witte tijgers, olifanten en koala’s bij iedereen een glimlach op het gezicht.

Wie zegt dat je de halve wereld moet overvliegen om exotische dieren te spotten? Helemaal niet nodig, je kunt gewoon op ontdekkingstocht gaan in Pairi Daiza! Deze dierentuin opende haar deuren op 11 mei 1994 - toen nog onder de naam ‘Paradisio’ - in Henegouwen, een provincie in het zuidwesten van België. Inmiddels is het park uitgegroeid tot een prijswinnende dierentuin. De gezellige beestenboel, de mooie faciliteiten en de fijne sfeer hebben ervoor gezorgd dat Pairi Daiza tijdens de Diamond Theme Awards maar liefst zes titels in de wacht heeft gesleept, waaronder ‘Beste Dierentuin’ en ‘Mooiste Park’ van Nederland en België. Een bezoek aan dit dierenpark is dus zeker de moeite waard!

De dierentuin trekt bezoekers van over de hele wereld, die hier meer dan 4000 dieren in het echt kunnen zien. Van de bedreigde reuzenpanda’s met hun babypanda tot giraffen en halfapen, je vindt ze hier allemaal. Pairi Daiza staat bekend om de aandacht die ze steken in het creëren van een natuurlijke habitat van de dieren, wat bijdraagt aan het geluk en welzijn van de beesten. Dat is natuurlijk iets wat iedere dierenliefhebber graag hoort! Trommel het gezin maar op voor een onvergetelijk dagje in Pairi Daiza.

De hoogtepunten van Pairi Daiza

Hoewel alle dieren natuurlijk bijzonder zijn, zijn er een aantal soorten die er echt uitspringen.

Er zijn een aantal speciale dieren die je tijdens je bezoek aan Pairi Daiza simpelweg niet mag missen.

In 2016 kwam de dierentuin in allerlei internationale kranten met het grote nieuws dat er een babypanda geboren was. Een bijzondere gebeurtenis, aangezien de reuzenpanda’s een zeer bedreigde diersoort zijn en er jaarlijks slechts 30 panda’s geboren worden. Als bezoeker van Pairi Daiza krijg je dus een zeer unieke kans om deze schattige, jonge reuzenpanda te bewonderen. Een stukje verder in de dierentuin is het verbijf van de witte tijgers te vinden. Deze prachtige beesten namen in 2015 intrek in de Tijgertempel en zijn voor veel kinderen de meest indrukwekkende dieren die ze ooit gezien hebben.

De echte publieksfavorieten zijn de giraffen, die je in Pairi Daiza vanaf de uitkijkpost van heel dichtbij kunt bekijken. De uitkijkpost zorgt er namelijk voor dat je op dezelfde hoogte komt als de giraffen en je ze dus kunt voeren! Geen zorgen, de dieren zijn strict vegetariër en houden dus alleen van bladeren en vruchten. Er zijn ook drie koala’s in de dierentuin te vinden, een van de grootste symbolen van Australië. Je ziet deze zachtaardige dieren in hun verblijf met elkaar spelen, hoog in de bomen klimmen en genieten van een maaltijd eucalyptusbladeren.

Dieren van over de hele wereld

Stap in de auto voor een kort ritje naar België en pak je kans om allerlei dieren afkomstig uit alle continenten te bewonderen.

De dierentuin is opgedeeld in acht verschillende delen die samen de ‘Tuinen van de werelden’ heten. Tijdens je tocht door de dierentuin wandel je bijvoorbeeld door De Stad van de Onsterfelijken, De Lagune en Het Koninkrijk van Ganesha.

China, Australië, Afrika… De dieren van Pairi Daiza komen overal vandaan, wat een bezoek aan deze dierentuin een soort wereldreis maakt. Vandaar dat het park in acht verschillende werelden is opgedeeld. Iedere wereld heeft een eigen thema met een toepasselijke naam. Zo zit aan het begin van de dierentuin de ‘La Porte du Ciel’ - letterlijk ‘hemelpoort’ - die vrijwel volledig gewijd is aan vogels en natuurlijk tot TravelBirds favoriete wereld in Pairi Daiza behoort. Hier vliegen de kleurrijke papegaaien, bijeneters en ara’s door de tropische serre.

Een stukje verder in het park ligt Het Koninkrijk van Ganesha, een plek die je meevoert naar het zuidoosten van Azië. Tussen de rijstvelden, exotische planten en bananenbomen kom je hier oog in oog met enorme olifanten, vrolijke stekelvarkens en makaken. De Bloementempel maakt ook deel uit van Het Koninkrijk van Ganesha. Aan de voet dit enorme bouwwerk kun je allerlei otters en stokstaartjes zien spelen. De nieuwste toevoegingen aan deze wereld zijn de Pantertempel en Tijgertempel, waar op dit moment twee prachtige witte tijgers wonen.

Voordat je vertrekt

Met een beetje voorbereiding wordt je uitje naar Pairi Daiza nóg leuker!

Een goede voorbereiding is hét geheim voor een geweldige en onvergetelijke ervaring.

Pairi Daiza is de perfecte bestemming voor een gezellig uitje met de familie. De dierentuin ligt minder dan twee uur over de grens van Nederland, dus de autorit is zo voorbij. Pairi Daiza is ook gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Voor vertrek is het wel handig om even naar de openingstijden van de dierentuin te kijken. Het park is tussen eind maart en begin november iedere dag van de week open, meestal tussen 10 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds. In de wintermaanden sluit de dierentuin wat eerder, maar in juli en augustus blijven ze juist wat langer open!

Bij Pairi Daiza korting krijgen is altijd mooi meegenomen, dus een bezoek combineren met een hotelverblijf is een fijne oplossing. Het is mogelijk om je eigen eten en drinken mee te nemen naar de dierentuin voor een gezellige picknick op de daarvoor bestemde plekken, maar Pairi Daiza heeft zelf ook een aantal goede restaurants. Net als de ‘werelden’, hebben ook de restaurants in de dierentuin een thema. Zo kun je in de Tempel van Lekkernijen genieten van een authentieke Chinese maaltijd en worden er in De Brasserie allerlei Franse specialiteiten geserveerd. Met al deze informatie ben je nu helemaal klaar om op avontuur te gaan in Pairi Daiza!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter