Kies een vertrekdatum
2 aanbiedingen

Onze zorgvuldig geselecteerde aanbiedingen, voor en door reizigers

Ontdek meer

Bezoek de wereld van Movie Park Germany en ontmoet tv-sterren, ga op de foto met superhelden en geniet van ontelbaar veel attracties.

Movie Park Germany, opgericht in 1996, is hét pretpark waar het thema film en televisie centraal staat. Tussen alle attracties en filmstudio’s kunnen de kinderen hun idolen ontmoeten. Van de Ninja Turtles tot Dora en van Spongebob tot Ice Age figuren, iedereen is in het pretpark te vinden. Het park is maar liefst 45 hectare groot en is verdeeld in vijf verschillende gebieden met thema’s als Hollywood Street Set, Nickland en The Old West. Waar wil jij als eerste naartoe?

In het Movie Park zijn 43 attracties te vinden, van rustige vaartochtjes tot heftige achtbaanritten. Zo is Diego’s Rescure Ride - waarbij je op ontdekkingstocht gaat met Dora en Diego - perfect voor de jongste kinderen. De bezoekers die op zoek zijn naar wat meer spanning en sensatie kunnen ook hun hart ophalen in Movie Park Germany. Een groot gedeelte van de attracties, waaronder The High Fall en NYC Transformers, vallen volgens het attractiepark onder de categorie ‘extreem’. Een kijkje achter de schermen van een bioscoop nemen of een show vol stunts bijwonen is natuurlijk geweldig voor alle leeftijden!

Attracties voor iedereen!
Met meer dan 40 verschillende attracties en shows hoef je je geen moment te vervelen.
Verkennen met Dora, op de foto met de Ninja Turtles en spelen met Spongebob: kinderdromen komen uit in Movie Park Germany.

Met shows, loopings, achtbanen en 4D-films kan Movie Park de hele familie vermaken. De jongsten van het gezin worden verwend met talloze attracties en activiteiten. Zo kunnen ze op expeditie gaan met Dora en Diego, in een prachtige zweefmolen stappen en een watergevecht voeren met Spongebob. De kinderen kunnen zelfs even deel uitmaken van de brandweer en een brandend huis blussen. Als echte helden komen ze vervolgens uit de attractie gelopen.

De bezoekers op zoek naar een dosis spanning en adrenaline kunnen terecht bij The High Fall. Eerst stijg je rustig zo’n 60 meter de lucht in en heb je een prachtig uitzicht over het volledige pretpark, waarna je met een snelheid van maar liefst 90 kilometer per uur naar beneden valt. Een andere attractie die je gegarandeerd een adrenalinekick bezorgt is de MP Xpress. Deze omgekeerde achtbaan - er zit dus geen vaste grond onder je voeten - gaat met maar liefs 80 kilometer per uur door scherpe bochten en in een looping. Een belevenis die je niet snel zal vergeten!

Onderschat nooit het belang van plezier hebben.

– Randy Pausch
Een weekendje weg
In Movie Park is zo veel te beleven, waarom ga je niet een heel weekend?
Blijf een weekend en geniet nog langer van alle entertainment, gezelligheid en plezier dat Movie Park te bieden heeft.

Wat is er leuker dan quality time doorbrengen met je familie? Een weekendje naar Movie Park Germany is de ideale gelegenheid om plezier te beleven met het gezin. Begin je avontuur bijvoorbeeld in Hollywood Street Set, het gedeelte van het park waar je in de 4D-bioscoop oog in oog komt met de figuren van Ice Age. Vind je weg vervolgens naar de Streets of New York, de plek waar de enorme Van Helsing’s Factory achtbaan te vinden is. Eenmaal in Nickland aangekomen zullen de kinderen de sterren uit hun favoriete televisieprogramma’s tegenkomen in de vele attracties hier.

In het vierde deel van het park, The Old West, zijn de meest extreme attracties te vinden. Van de MP Xpress tot de Bandit en The High Fall, hier vind je ze allemaal. Eindig bij de Santa Monica Pier, waar water centraal staat in alle attracties. De liefhebbers van vampieren, monsters en zombies wordt aangeraden om in oktober naar Movie Park Germany te gaan. Dan vindt namelijk het Halloween Horror Feest plaats en wordt het pretpark omgebouwd tot een angstaanjagend spookhuis! Na een fantastische dag in het moviepark kun je vervolgens heerlijk uitrusten in een fijn en comfortabel hotel.

Voordat je vertrekt
Het geheim voor een geweldige ervaring? Een goede voorbereiding!
Hier wat tips van TravelBird om je vakantie goed van start te laten gaan.

Movie Park Germany is de ideale plek voor een uitje met de familie in het buitenland. Het pretpark ligt slechts een klein uurtje over de grens vlak bij de Duitse stad Dorsten. Met de auto ben je er dus zo! Je komt er ook erg gemakkelijk met de bus of met de trein. Voordat je vertrekt is het wel handig om rekening te houden met de openingstijden van het attractiepark. Movie Park Germany is namelijk in de wintermaanden - van december tot maart - gesloten. Gelukkig is het pretpark wel extra lang open in juli en augustus, zodat je nog langer van de attracties en het zomerweer kunt genieten!

Je kunt natuurlijk je eigen eten en drinken meenemen naar het pretpark, maar Movie Park Germany heeft zelf ook genoeg gezellige restaurants en kraampjes waar je heerlijk eten kunt krijgen. Zo kun je nacho’s bij El Sombrero krijgen, kun je als echte cowboy en cowgirl dineren bij de Western Ranch en kun je genieten van heerlijke barbecuegerechten bij New York Girl. Ben je klaar voor het Movie Park avontuur?