2 aanbiedingen

Last Minute Zeeland

Geniet binnenkort van de heerlijke Nederlandse zandstranden en de gezellige dorpen tijdens een last minute Zeeland! Boek 'm gauw bij TravelBird!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Last Minute Zeeland

Een last minute Zeeland biedt voor ieder wat wils!

Zeeland, bestaat uit een reeks eilanden, schiereilanden en een deel van het vasteland. De provincie ligt in het zuidwesten van Nederland en is erg populair onder Nederlanders, maar ook onder Duitsers, Belgen, Britten en Fransen. Daar is een reden voor, want een Zeeuwse vakantie belooft mooie stranden, pittoreske landschappen en gezellige dorpjes. Naast de lange en schone zandstranden, biedt Zeeland ook idyllische havensteden en culinaire hoogstandjes. Ook kan je in deze provincie de meeste zonuren van Nederland vinden tijdens de zomermaanden. Schilderachtige duinlandschappen, diepe bossen en uitgestrekte stranden langs de kust nodigen uit tot een wandeling, maar ook buitengewone bezienswaardigheden zoals de stormvloedkering Oosterschelde, wacht op uw bezoek. De stuw maakt deel uit van de wereldberoemde Deltawerken, die de Nederlandse kust beschermen tegen stormvloedschade met 65 gigantische betonnen pilaren. Het bouwwerk is zelfs tot een van de zeven moderne wereldwonderen verklaard en heeft zijn weg gebaand tot een van de meest geïnstagramde toeristische attracties ter wereld! Zeeland is een ongelooflijk gevarieerd provincie en biedt tal van ansichtwaardige achtergronden voor een vakantie of dagje uit. Nauwelijks biedt een reisbestemming zulke uitstekende mogelijkheden om een actieve vakantie te combineren met ontspanning. Verken de mooiste landschappen per fiets of ontspan op het strand tijdens een last minute Zeeland, de overgang van het stressvolle leven naar rust zal je goed doen. Dus waar wacht je nog op? Pak je koffer in, trommel je dierbaren op en ga op weg naar Zeeland!

Natuur

Brede stranden en adembenemende landschappen wachten op je!

De beste manier om de natuur, het landschap en de dorpen te verkennen is te voet of met de fiets. Neem je eigen fiets mee tijdens een vakantie Zeeland of leen er eentje op de camping of in het dorp! Geniet van de fijne vlakke fietsroutes door de bossen en de kronkelende paden in de duinen terwijl je je begeeft richting een van de gezellige steden of dorpen in Zeeland. De routes worden zeer gedetailleerd aangegeven en met een slim kruispuntensysteem kun je je eigen weg bepalen, zodat je precies ziet wat je wil. Je hebt ook de mogelijkheid om themaroutes, zoals een bunkerroute, een bloesemroute of een tocht langs de Deltawerken te kiezen. Zelfs als je de geplande route in de schilderachtige omgeving verlaat, zal je niet snel verdwalen. Een groot aantal fietscafés heeft zich langs de fietspaden verzameld, waar je even kan neerstrijken op een terrasje, kleine reparaties aan je fiets kan verrichten of de accu van je elektrische fiets kan opladen.

Zelfs zonder een fiets biedt het wegennet talloze mogelijkheden om het schilderachtige landschap van Zeeland te verkennen. Het Zeeuwse wandelnetwerk telt in totaal zo’n 1500 kilometer aan paden. Begin een route met een strandwandeling, waar je ‘s ochtend vroeg de eerste strandgangers al hun handdoekje ziet uitstrekken. Vervolg over de duinen en geniet van de prachtige ochtendgloed dat over de zee schittert en daal af richting de pittoreske dorpjes en zet echt de pas er in wanneer je bij het luisterrijke bos bent aangekomen. Fijn is om de wandeling weer langs het strand af te sluiten, zodat je met een lekker glaasje fris of een biertje met de voeten omhoog kan uitrusten op een terrasje, terwijl je naar de kalme branding luistert.

De Zee

Genieten van de uitgestrekte zandstranden langs de idyllische duinen.

Als je jezelf wil trakteren op een pauze van het dagelijks leven, kies dan voor een dagje strand. Adem de frisse zeelucht in, geniet van het fijne zand tussen je tenen en leun achterover terwijl de zonnestralen je huid strelen. Bijna overal in Zeeland kan je heerlijke metersbrede zandstranden vinden, waardoor je zelfs op een druk strand, nog redelijk wat rust kan ervaren. Gezellige drukte vind je op stranden zoals Domburg of Renesse, waar je volgens de Strand Prijsindex 2017 ook nog eens waar voor je geld krijgt! Domburg is de oudste badplaats in Zeeland, waar je strand, stad en natuur perfect kan combineren. Renesse staat bekend als de plek voor feestvierders, maar ook voor de natuur kan je hier perfect terecht. Zoek je echter wat rustigers, ga dan naar Burgh-Heemstede, Biggekerke of Kortgene. Op de Zeeuwse stranden vind je typische kleine strandhuisjes die je kan huren. Wanneer je met het hele gezin reist, heb je een plek om alle strandspullen te bewaren of je kan het gebruiken als schuilplaats, wanneer de zon iets te veel wordt.

De brede Zeeuwse kust is ook perfect voor sport: kitesurfen, surfen, bodyboarden, strandzeilen, paardrijden of gewoon joggen, wandelen en zwemmen, niets zal een actieve vakantie in Zeeland in de weg staan! Een andere leuke activiteit is mosselen of oesters rapen, dit kan in alle maanden met een ‘r’ erin. In de Oosterschelde vind je getijdenpoeltjes op het strand waar je twee uur voor en twee uur na het laag water de schelpdieren kan rapen. Trek je kaplaarzen aan en ga op zoek naar de ‘Zeeuwse platte’ of ‘Zeeuwse creuse’, want per persoon mag je maar liefst 10 kilo aan zeevruchten verzamelen!

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust

Waar de mensen onbewust zin in mosselfeesten krijgen.

De provincie biedt enkele Zeeuwse specialiteiten die je niet mag missen tijdens een last minute Zeeland! Geniet tijdens het ontbijt of bij de koffie van een heerlijke bolus. Dit is een heerlijk zoet koffiebroodje met bruine basterdsuiker. Nog trek tijdens lunchtijd? Zoek dan een viskraam of -frituur op en geniet van een heerlijk portie kibbeling, visfrietjes of een lekkerbekje. Typische gerechten langs de Zeeuwse kust zijn met verse vis of zeevruchten. Zo kan je in bijna ieder restaurant wel kokkels, Oosterscheldekreeft en vooral mossels vinden. Het ‘zwarte goud’ zoals mosselen ook wel eens worden genoemd, is dan ook het meest populair in Zeeland. Vanaf ongeveer half juni tot april kan je genieten van heerlijke mosselen uit de Oosterschelde die worden gekookt met ui, selderij, wortel en een scheut wijn of bier. Ben je eind augustus aan het genieten van een last minute Zeeland? Bezoek dan eens het mosseldorpje Yerseke of Philippine waar het laatste weekend van de maand een feest wordt gegeven, ter eren van deze schelpdieren!

Heb jij genoten van een vakantie in Zeeland en ben je opzoek naar een nieuwe bestemming? Denk dan ook eens aan een vakantie Schiermonnikoog!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter