4 aanbiedingen

Last Minute Sicilië

Ontdek alle pracht dat dit Italiaanse eiland in de Middellandse Zee te bieden heeft tijdens een zonovergoten last minute Sicilië met TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Op een paar uurtjes van Frankrijk ligt een prachtig eiland met uitzonderlijke landschappen en idyllische dorpjes. Vlieg naar Mediterrane temperaturen met een last minute Sicilië.

Heb je nood aan de ‘dolce vita’ en de zon? Vertrek dan op het laatste nippertje op een vakantie Sicilië. Gescheiden van slechts drie kilometer van Italië door de straat van Messina, vormt Sicilië de ideale bestemming voor een zonvakantie in de buurt van Frankrijk. Het grootste eiland in de Middellandse Zee heeft een culturele identiteit die sterk gekenmerkt wordt door zijn vorige beschavingen. Jouw vakantie in Sicilië is dus een kans om in de voetsporen te treden van de vele archeologische relikwieën en sites van Griekenland, maar ook om de invloed die de moslims op de architectuur van gebouwen achterlieten te bewonderen. Tempels, kathedralen, paleizen en andere historische gebouwen zullen elke cultuurliefhebber tevredenstellen.

De charme van Sicilië komt ook voort uit de mediterrane landschappen en de weelderige natuur. Het vulkanische land van de regio is bijzonder vruchtbaar en daarvan hebben de Italianen sterk geprofiteerd om wijngaarden aan te leggen. Natuurlijk is een reis naar Sicilië ook een gelegenheid om te ontspannen. Stranden met turquoise water en fijn zand laten je optimaal genieten van het mediterrane klimaat van het eiland. In de winter zijn de temperaturen mild en aangenaam, en de zomers is het er warm en droog. Het klimaat wordt ook gekenmerkt door de Sirocco, een hete wind die rechtstreeks uit de Sahara komt en zelfs zand kan meebrengen tot op Sicilië!

La dolce vita

Zonnebrandcrème, bikini, zwemvliezen, snorkel... Check!

Ontsnap voor een paar dagen aan je dagelijkse routine en ruil deze in voor mediterrane warmte, een fijn zandstrand, turquoise water... en nippen van een cocktail terwijl je de zon koestert. Dit beschrijft in een paar woorden wat je te wachten staat na het boeken van een last minute Sicilië! Dit Italiaanse eiland biedt je alle voordelige kenmerken van de Middellandse Zee voor een ontspannen uitje weg van de metro, het werk en de rompslomp. Geniet van een comfortabel hotel Italië niet ver van het strand, met een zwembad voor urenlang zonnebaden en ontspannen. Daarnaast kan je ook profiteren van de vele activiteiten uit het aanbod zoals een kookcursus waarbij je de traditionele keuken met heerlijke Italiaanse recepten ontdekt.

Eindeloze natuurpracht

Op Sicilië kan je ontsnappen in mediterrane landschappen

Met zijn gunstigste klimaat en hoge temperaturen in de zomer is het heerlijk om de mediterrane panorama's van het eiland te verkennen. Laat je verleiden door wat deugddoende rust op de vele stranden van het eiland met kristalhelder water: de exotische badplaats San Vito Lo Capo, de Spiaggia Dei Conigli en zijn uitzonderlijke baai waar schildpadden komen om eieren te leggen tijdens de zomer, of de unieke witte kliffen van La Scala Dei Turch... Tijdens een last minute Sicilië moet je ook zeker het strand van Forgia Vecchia ontdekken met zijn zwarte kiezelstenen gelegen aan de voet van een vulkaan. Ook het strand met reconstructief slib van Porto di Levante en het strand waar de ruïnes van de stad liggen Eraclea Minoa zijn een bezoek zeker waard. Met de actieve vulkaan Etna is Sicilië de ideale bestemming voor alle liefhebbers van vulkanisme en de natuur in het algemeen. Ontdek het allemaal met een fly-drive Italië. De schoonheid van het zuiden is binnen handbereik met TravelBird!

Culturele ontdekkingen

Ontdek de historische schatten van Sicilië

Een last minute Sicilië combineert de opwinding van ontdekken met het comfort van vakantie. Stel je voor: Rondrijden op de wegen van het eiland met het mediterrane blauwe panorama als achtergrond. Je reist kilometers lang in het midden van de natuur, terwijl je hier en daar naar halt houdt bij historische bezienswaardigheden. Alles wat je hoeft te doen is je koffers pakken met je zwemkleding, zonnebrandcrème en camera!

Het belangrijkste voordeel van een rondreis Sicilië is de grote diversiteit aan activiteiten: Niet ver van Palermo ligt de regio Agrigento waar je de Arabische architectuur kan bewonderen. Dit is een gelegenheid om de vallei van de tempels te verkennen, een archeologisch park dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ontdek ook de oude Griekse stad Selinunte, wiens fundamenten dateren uit de zevende eeuw voor Christus moet je gezien hebben. Voor een natuurlijke uitje rijdt je naar de wonderlijke zoutmoerassen van Trapani en Paceco. Verwacht je aan uitzonderlijke panorama's, windmolens en een zoutmuseum.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter