aanbiedingen

Last Minute Curaçao

Geniet van de heerlijke stranden, adembenemende natuur en swingende steden tijdens een last minute Curaçao van TravelBird.
Bekijk meer:

Beleef het ultieme eilandgevoel in de Caraïben tijdens een last minute Curaçao

Heb je het even helemaal gehad met je dagelijkse routine en de Nederlandse grillen die niet lijken op te houden? Dan ben jij toe aan een deugddoende vakantie. Een verandering van omgeving kan wonderen doen voor je gemoedstoestand. En dit zeker als die omgeving een Caribisch eiland is. Je went hier vast snel aan het tropische klimaat, de wuivende palmbomen en het azuurblauwe zeewater. Curaçao ligt in de Caribische Zee, net voor de kust van Venezuela. Op Curaçao zie je nog steeds de invloeden terug van de verschillende heerschappijen die het eiland heeft gehad, met Nederland als meest prominente. De meeste mensen spreken hier ook Nederlands dus je kan je op Curaçao prima redden in je eigen taal en je kan er zelfs je inkopen doen in de Albert Heijn.

Op je vakantie Nederlandse Antillen met TravelBird ontdek de bruisende hoofdstad Willemstad en aanschouw de koloniale architectuur. De felgekleurde huisjes die je hier ziet staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. De huizen waren voordien gewoon wit maar de toenmalige gouverneur van het eiland gaf de opdracht op de huisjes in felle kleuren te schilderen nadat een arts de hevige hoofdpijn van veel inwoners toeschreef aan de reflectie van de witte muren. Bezoek de boeiende musea, wandel over de Koningin Emmabrug, ook wel gekend als de Pontjesbrug en voel de beweging van het water onder je voeten. Deze brug verbindt de twee wijken Punda en Otrobanda van Willemstad. Loop langs de gekleurde huizen op de Handelskade, waar vroeger veel inwoners hun kost verdienden. Loop verder naar Sint Annabaai waar je een drijvende markt aantreft waar Venezolaanse handelaars fruit verkopen. Ben je moe geworden van al dat wandelen, dan zoek je gewoon een van de 35 stranden op om even uit te blazen.

Bezienswaardigheden

Bezoek de interessante musea en indrukwekkende gebouwen

Wat moet je absoluut gezien hebben op je vakantie Curaçao? Begin je last minute Curaçao in het levendige Willemstad. Langs het water van de Sint Annabaai staat het Fort Amsterdam, het grootste fort van het eiland. Het fort werd gebouwd als bescherming tegen piraten en vijanden, maar vandaag de dag komt de regering van Curaçao in dit prachtige gele gebouw samen. In het oude centrum van de stad vind je ook de oudste synagoge van het westelijk halfrond. Ben je geïnteresseerd in de woelige geschiedenis van dit wondermooie eiland? In het Kura Hulanda museum kom je heel wat te weten over het koloniale verleden van de Caraïben en de gedwongen verhuizing van de Afrikanen naar de Caraïben.

Activiteiten

Deze dingen moet je op Curaçao absoluut gedaan hebben

Curaçao staat ook bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Hier kan je urenlang snorkelen of duiken. Met meer dan 35 stranden is een last minute Curaçao de perfecte strandvakantie. Playa Knip is het bekendste strand van het eiland. Het water is er kristalhelder en het zand witter dan wit. Playa Lagun daarentegen is een rustigere en meer afgeschermde badplaats. Playa Porto Mari is dan weer een wijd strand en een prima duikplaats. Natuurliefhebbers moeten zeker Het Christoffelpark bezocht hebben, waar je de Christoffelberg kan beklimmen. Dit is met zijn omvang van 2300 hectare het grootste nationale park van het eiland. Ook het Shete Boka Nationaal Park op het uiterste noorden van het eiland mag je niet missen. Hier moet je zijn voor duizelingwekkende uitzichten en er bestaat een grote kans dat je hier een iguana tegen het lijf loopt. Na je dagelijkse verkenningen kan je ‘s avonds op verschillende plekken genieten van live muziek. Laat je leiden door de Ritmo Kombina en waag je op de dansvloer om je beste pasjes te laten zien.

De Curaçaose keuken

Hier proef je de lekkerste Caribische gerechten

Plof neer in een strandstoel met een Blue Curaçao in de hand die net zo blauw als het zeewater hier is. Naast de typische blauwe likeur die hier gemaakt wordt, kan je op je last minute Curaçao ook genieten van een heel gevarieerde keuken. De invloeden van Venezuela, Nederland, Spanje en Indonesië proef je hier in veel maaltijden terug. Op veel menukaarten vind je nasi goreng, bitterballen en frikandel, maar probeer hier ook eens stoba, een stoofpotje met geit, kip, vis, rund of zelfs leguanenvlees. Voor een lekker tussendoortje is pastechi, een broodje gevuld met gehakt en groenten gebakken in olie. Boek snel een hotel Curaçao en proef het zelf!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter