Kindervakantie

Of je nu met het hele gezin of met de familie op reis gaat, een kindervakantie is nooit saai! Bekijk nu het aanbod van TravelBird.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
3 aanbiedingen
Vanaf het moment dat je de auto of het vliegtuig instapt met je kroost is het lachen, gieren, brullen… Boek nu je volgende kindervakantie!

De tassen ingepakt? Check. Boterhammen gesmeerd? Check. Iedereen opgetrommeld? Check. Dan is het nu eindelijk tijd om op vakantie te gaan! Grote kans dat je al even uitkijkt naar deze gelegenheid als ouder met een kind van vier jaar of ouder. Je kunt vanaf dat moment helaas niet meer zo gemakkelijk op vakantie wanneer je dat zelf wilt, omdat je dan namelijk rekening moet houden met schoolperiodes en -vakanties. In de eerste levensjaren van je kind of kinderen heb je mazzel om in het laagseizoen op reis te gaan, maar ook daarna is er gelukkig genoeg keuze! Je kunt skiën in de kerst- of voorjaarsvakantie, de natuur opzoeken in de paas- of herfstvakantie of kies je er juist voor om af te reizen naar een zonovergoten bestemming in de warme zomermaanden? Op deze manier kom je die schooljaren wel door!

Een vakantie zonder kinderen is natuurlijk heel anders dan een vakantie met kinderen. Grote kans dat je wat minder lang kunt uitslapen en dat complete stilte ver te zoeken is, maar je krijgt er ook een heleboel voor terug! Zo worden de vrolijke kinderliedjes al afgespeeld zodra je de straat uitrijdt en zul je de grote en verbaasde ogen van je kind niet snel meer vergeten als je door Disneyland Parijs loopt. Daarnaast heb je ongetwijfeld een paar momenten voor jezelf wanneer je kind een dutje doet of zichzelf vermaakt met andere spelende kinderen. Reken maar dat je deze momenten zult koesteren! Even lekker een goed boek lezen, genieten van de warme zonnestralen of gezellig kletsen met andere reizigers: heerlijk, die onbezorgde vrije tijd!

Op reis

We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet…

Weekendjes weg

Van Aqualibi tot de Efteling en Disneyland Parijs…

Pretparken… Wie houdt er nu niet van? Het zijn ideale bestemmingen voor zowel jong als oud. Zo haal je ook het kind in jezelf weer naar boven!

Een bezoek aan een thema- of pretpark tijdens een kindervakantie is voor ieder kind zowat een droom die uitkomt. Er is zoveel te beleven, te zien en te doen! In Disneyland Parijs zijn er sprookjesfiguren die je vrolijk begroeten, prachtige kastelen om te bewonderen en leuke attracties waarbij je je ogen uitkijkt. In onze eigen Efteling slaat je fantasie op hol in de Droomvlucht, ga je op zoek naar de lieflijke Langnek en bezichtig je de kleine huisjes van de elfen en trollen. Ook het Duitse Legoland is werkelijk een walhalla voor de kroost. De reis naar onze oosterburen is het zeker waard om een dag omringd te zijn door blokjes, maar ook bij de zuiderburen kun je een dag vol pret beleven! Het Belgische Aqualibi is namelijk bij uitstek geschikt voor waterplezier en spelletjes. Na een dagje roetsjen van de glijbanen, spelen met de waterattracties en bubbelen in de whirlpools is het tijd voor een drankje in je hotelkamer. Proost!

Naast de thema- en pretparken, is er natuurlijk meer waar je jezelf en de kids mee kunt vermaken tijdens een kindervakantie, namelijk… Het bos! Terwijl de kinderen op zoek gaan naar eikeltjes, dennenappels, beukennootjes, kastanjes en helikoptertjes geniet jij van de geur van de bomen en het zicht op de fluitende vogels. Misschien kom je tijdens je ontdekkingstocht ook wel bijzondere paddenstoelen en kleurrijke bloemen tegen! Spits daarnaast ook je oren en let goed op of je nog wilde dieren kunt spotten. Houd je camera maar paraat, wie weet loop je wel een hert of een vos tegen het lijf! Eén ding is zeker: er is in ieder geval genoeg om op te sporen in de natuur... Trek gekregen na al het wandelen en zoeken? Dan is het tijd voor een uitgebreide picknick met verse broodjes en heerlijke sapjes. Of je nu naar het bos, een park, het strand of een zwembad gaat, het draait natuurlijk allemaal om hetzelfde en dat is een fijne tijd beleven met het gezin! Daar word iedereen toch gelukkig van?

Vakantieparken

Van België en Duitsland tot Frankrijk, Denemarken en ons eigen kikkerlandje!

Heb je een schoolvakantie of speciale familiegelegenheid in het vooruitzicht of wil je er gewoon een weekendje tussenuit met het hele gezin?

Als er iets is dat bij uitstek geschikt is voor een familievakantie of tripje met vrienden of buren, dan is het wel een vakantiepark. Je kunt hier namelijk grote huisjes huren waar gemakkelijk meerdere gezinnen in passen. Gezellig zo, een kindervakantie met z’n allen! De nichtjes en neefjes, buurmeisjes en buurjongens, vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar op de kamer… Dat wordt gegarandeerd dikke pret met al het vreugd en speelgoed! Daarnaast zorgen de entertainers die deel uitmaken van de het animatieteam ervoor dat de kleintjes ook lekker buiten komen spelen. Naast voetballen, touwtje springen en tikkertje kunnen de kinderen ook hun energie kwijt door te dansen, zingen en knutselen. Heerlijk voor de ouders, dan kunnen die ook even ontspannen! Grote kans dat het park over een zwembad beschikt. Kom maar op met de waterpret! Daarnaast zijn er vaak ook leuke activiteiten in de omgeving te beleven. Denk aan een bezoekje aan een dierentuin of kinderboerderij, dat is natuurlijk altijd een goed idee! Ook aan de volwassenen is gedacht, zij kunnen hun plezier kwijt op de tennis-, tafeltennis- of golfbaan. ‘s Avonds lekker borrelen met een biertje of wijntje en je hoort ook hun zeker niet klagen. Genieten dus, zo’n kindervakantie!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter