Kindervakantie

Of je nu met het hele gezin of met de familie op reis gaat, een kindervakantie is nooit saai! Bekijk nu het aanbod van TravelBird.

Aanbiedingen

Kies een vertrekdatum
9 aanbiedingen
Vanaf het moment dat je de auto of het vliegtuig instapt met je kroost is het lachen, gieren, brullen… Boek nu je volgende kindervakantie!

De tassen ingepakt? Check. Boterhammen gesmeerd? Check. Iedereen opgetrommeld? Check. Dan is het nu eindelijk tijd om op vakantie te gaan! Grote kans dat je al even uitkijkt naar deze gelegenheid als ouder met een kind van vier jaar of ouder. Je kunt vanaf dat moment helaas niet meer zo gemakkelijk op vakantie wanneer je dat zelf wilt, omdat je dan namelijk rekening moet houden met schoolperiodes en -vakanties. In de eerste levensjaren van je kind of kinderen heb je mazzel om in het laagseizoen op reis te gaan, maar ook daarna is er gelukkig genoeg keuze! Je kunt skiën in de kerst- of voorjaarsvakantie, de natuur opzoeken in de paas- of herfstvakantie of kies je er juist voor om af te reizen naar een zonovergoten bestemming in de warme zomermaanden? Op deze manier kom je die schooljaren wel door!

Een vakantie zonder kinderen is natuurlijk heel anders dan een vakantie met kinderen. Grote kans dat je wat minder lang kunt uitslapen en dat complete stilte ver te zoeken is, maar je krijgt er ook een heleboel voor terug! Zo worden de vrolijke kinderliedjes al afgespeeld zodra je de straat uitrijdt en zul je de grote en verbaasde ogen van je kind niet snel meer vergeten als je door Disneyland Parijs loopt. Daarnaast heb je ongetwijfeld een paar momenten voor jezelf wanneer je kind een dutje doet of zichzelf vermaakt met andere spelende kinderen. Reken maar dat je deze momenten zult koesteren! Even lekker een goed boek lezen, genieten van de warme zonnestralen of gezellig kletsen met andere reizigers: heerlijk, die onbezorgde vrije tijd!

Op reis

We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet…

Op vakantie met kinderen is misschien zwaar, maar zeker wel de moeite waard!

Waar gaat de reis naartoe? Kies je voor een luxe familievakantie in een 4-sterren hotel op een van de Canarische eilanden of voor een fijn appartement in Griekenland? Waar je ook heen gaat: je accommodatie moet natuurlijk wel kindvriendelijk zijn.

Een speeltuin, animatieteam en speelweide zullen door veel ouders zeker gewaardeerd worden, maar op een zonnige bestemming mag een zwembad, kinderbadje en glijbaan absoluut niet ontbreken! Naast het zandkastelen bouwen op het strand, zullen de kids enorm genieten van het spetteren in het water. Reken maar dat je met een glimlach naar je spelende kind zult kijken! Het fijne van een kindervakantie is ook nog eens dat de kids tot een bepaalde leeftijd gratis of met korting mee mogen op reis. Dat is mooi meegenomen!

Weekendjes weg

Even er tussenuit knijpen voor een paar daagjes naar de zon.

Een vakantie hoeft niet direct twee weken of meer te duren. Je kan ook prima genieten van een heerlijke strandvakantie van 4 of 5 dagen.

Natuurlijk willen we het liefste zo lang mogelijk op vakantie. Maar soms kan het al heel fijn zijn om er een paar dagen tussenuit te knijpen. Denk aan bijvoorbeeld een korte familievakantie met Pasen of tussen Kerst en Oud en Nieuw in! Deze paar dagen worden vaak onderschat, maar zijn ideaal om even te 'resetten'. Jij, je partner maar ook je kinderen hebben soms behoefte aan wat afwisseling. Om dat even fijn op het strand te liggen, lekker de spelen in het zwembad of de natuur te ontdekken kan wonderen doen voor de mentale gezondheid. De meeste familievakanties van TravelBird beginnen vanaf 4 of 5 dagen en zijn dus ideaal voor de afwisseling.

Kindervakanties zijn ideaal voor de ontspanning

Strandvakantie boordevol activiteiten

Heb je een schoolvakantie of speciale familiegelegenheid in het vooruitzicht of wil je er gewoon een weekje tussenuit met het hele gezin?

Als er iets is dat bij uitstek geschikt is voor een familievakantie of tripje met vrienden of buren, dan is het wel een strandvakantie. Zoek een gezellig kindvriendelijk hotel uit zodat je kinderen ook nog andere vriendjes en vriendinnetjes kan maken tijdens de waterpret. Daarnaast zorgen de entertainers die deel uitmaken van de het animatieteam ervoor dat de kleintjes ook lekker buiten komen spelen. Naast voetballen, touwtje springen en tikkertje kunnen de kinderen ook hun energie kwijt door te dansen, zingen en knutselen. Heerlijk voor de ouders, dan kunnen die ook even ontspannen! Daarnaast zijn er vaak ook leuke activiteiten in de omgeving te beleven. Denk aan een bezoekje aan een dierentuin of waterpark, dat is natuurlijk altijd een goed idee! Ook aan de volwassenen is vaak gedacht, zij kunnen hun plezier kwijt op de tennis-, tafeltennis- of golfbaan. ‘s Avonds lekker borrelen met een biertje of wijntje en je hoort ook hun zeker niet klagen. Genieten dus, zo’n kindervakantie!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter