1 aanbieding

Jordanië reizen

Van het prachtige Petra tot eindeloze woestijnen en van Amman tot paradijselijke oases, dat kan je verwachten van de Jordanië reizen van TravelBird.
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Het land dat zijn naam dankt aan de Jordaan, is een waar paradijs. Het gebied heeft een ontzettend rijke geschiedenis en een prachtige natuur.

Maar laat de afstand je niet afschrikken, het land is namelijk zeker de moeite waard. De naam van het land duikt voor het eerst op rond 1000 voor Christus, ontdekt op oude Egyptische papieren. Sindsdien heeft het land vele heersers en invloeden gehad. Het is lang in handen van Arabieren geweest, waarbij de Islam de leidende godsdienst was, en rond het begin van onze jaartelling maakte het land deel uit van het Romeinse rijk. Aan het begin van de 7e eeuw werd de Islam weer leidend in Jordanië. Van deze periodes vind je door heel het land nog prachtige overblijfselen terug en deze moet je zeker bezoeken wanneer je door Jordanië gaat reizen!

Een reis naar Jordanië zal je mond meerdere malen doen openvallen van verbazing. Het land is tot de nok toe gevuld met bijzondere bezienswaardigheden. Musea, historische steden, woestijn, oases en ga zo maar door, in het echt nog veel mooier dan op de foto’s. Boek nu een vakantie naar Jordanië met TravelBird en bewonder het met je eigen ogen. Jordanië kun je overigens prima combineren met een vakantie Israël.

Flora en fauna van Jordanië

Het land is ontzettend dun begroeid, ver onder het wereldwijde gemiddelde. Toch is de natuur adembenemend en raak je niet uitgekeken tijdens onze Jordanië reizen.

Wadi Rum is een beetje wat je verwacht van een reis naar het Midden-Oosten, uitgestrekte woestijngebieden met fascinerende bergen en natuurlijke rotsstructuren. Landschap dat je vaak voorbij hebt zien komen in films, maar dat nog extra bijzonder is als je het in levende lijve ziet. Probeer je eens in te beelden hoe de nomaden hier leven of hoe ze hier vroeger leefden, terwijl je prehistorische rotstekeningen bekijkt.

Een belangrijke plek voor het Christelijk geloof is de Mount Nebo of Neboberg. Vanaf deze plek zou Mozes uit hebben gekeken over het beloofde land. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. Daarnaast kan je tijdens je tripje op de berg langs ruïnes gaan van een kerk en een klooster. Ook vind je hier de herdenkingskerk van Mozes, de Theotokos Kapel en een gedenkteken voor Mozes.

De Dode Zee is het laagst gelegen meer in de wereld en de laagst gelegen plek op ons aardoppervlak, maar liefst 429 meter onder zeeniveau. Een zoutconcentratie van zo’n 33 procent zorgt ervoor dat je er zonder moeite kan blijven drijven. Door de hoge concentratie van mineralen hoef je jezelf geen zorgen te maken over glibberige beestjes langs je benen, want er zwemmen geen zichtbare levende wezens. Dit is waarschijnlijk ook hoe het meer aan haar naam is gekomen. De Dode Zee ligt aan het einde (of aan het begin) van de Jordaan, waarvan het andere einde uitmondt in het Meer van Tiberias. In het Midden-Oosten zijn nog meer fantastische flora en fauna: ontdek het snel en ga op vakantie Verenigde Arabische Emiraten!

Steden van vroeger en steden van nu

Jordanië heeft een aantal waanzinnige historische steden en bruisende moderne steden, geniet van deze topbestemmingen!

Petra, de populairste bezienswaardigheid van het land, is net als Monaco - de stad die je kunt bezoeken tijdens een stedentrip Frankrijk - vanuit rotswanden gebouwd. Petra staat dan ook bekend om de architectuur zoals de Al Khazneh. Niet voor niets is Petra een van de 7 moderne wereldwonderen. Het komt hiermee in het illustere rijtje van de Taj Mahal, Machu Picchu, CHinese Muur, Colosseum, Cristo Redentor en Chichén Itzá. Ook staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Petra is een kleine 300 jaar voor Christus ontstaan en is het symbool van het land, het wordt vanwege de kleur van het steen ook wel de Roze Stad genoemd. Zorg dat je genoeg geheugen vrij hebt op je telefoon of camera, want dit wil je absoluut thuis in België aan vrienden en familie laten zien!

De stad Madaba is een relatief grote maar sfeervolle stad. Ze staat bekend om de Byzantijnse en Omajjadische mozaïek, door de stad heen kom je dit veel tegen met als kroonjuweel de kaart van het Heilige Land van tijdens het Byzantijnse tijdperk. Verder vind je in deze stad nog veel architectuur uit deze periode en een aantal leuke restaurantjes. Mocht je wat tijd over hebben, neem dan een duikje in de Ma’in Hot Springs…

De historische stad Jerash is rijk aan overblijfselen uit het Romeinse tijdperk. Jerash floreerde tijdens de laatste eeuw voor Christus en was de favoriete verblijfplaats van de Romeinse keizer Hadrianus. Ongeveer tot de derde eeuw bleef de stad zo belangrijk en dat begon daarna enigszins af te nemen. Tegenwoordig ligt Jerash een beetje ten oosten van deze ruïnes, op die manier blijven ze het best bewaard en kunnen wij Belgen er optimaal van genieten tijdens onze Jordanië reizen.

In het noorden van Jordanië ligt de stad Ajloun en zij staat voornamelijk bekend om het Ajlun Kasteel. Dit kasteel staat bovenop de ‘Mount Ajlun’ en vanaf hier kijk je uit over verschillende valleien en de stad. De naam Ajloun (Ajlun) stamt af een een Christelijke monnik die op deze berg woonde tijdens het Byzantijnse tijdperk. Het is een relatief groene stad en dat maakt het een fijne locatie voor wat sightseeing of om te hiken.

Last but not least, de hoofdstad Amman! Met meer dan vier miljoen inwoners de grootste stad van het land en tevens het economische, politieke en culturele centrum van het land. De stad is gevuld met historische architectuur en moderne gebouwen. Het heeft een bruisend centrum met veel leuke restaurantjes en barretjes. Ook herbergt de stad een van de grootste archeologische nederzettingen van het Midden-Oosten, Ain Ghazal. Het schijnt dat deze stad zo’n 7300 jaar voor Christus is ontstaan en bewoond is gebleven tot 5000 voor Christus of langer. In de stad zelf vind je nog veel meer van dit soort historische vondsten, zoals Wasr Al-Adb en het Romeins theater.

De keuken van Jordanië

De meer dan duizend jaar oude keuken weet wat genieten is!

De Jordaanse keuken kent veel overeenkomsten met de Arabische keuken. Belangrijke ingrediënten zijn bonen, rijst, kikkererwten, linzen en aubergines. Ze gebruiken ook veel granen, yoghurt, kaas en fruit voor hun voornamelijke gezonde gerechten. Het van kikkererwten geproduceerde “Hummus” is enorm populair. Dit geldt overigens voor veel landen in het Midden-Oosten. Ga je op vakantie Dubai, dan zul je ook veel hummus geserveerd krijgen. Het nationale gerecht van Jordanië is lamsvlees met rijst en yoghurt, dit noemen ze “Mansaf”, en is werkelijk waar heerlijk! Deze maaltijd mag niet ontbreken wanneer je door Jordanië gaat reizen en neem dan als toetje “Baklava”, bladerdeeg met nootjes en honing. Er wordt veel koffie gedronken, maar de nationale drank is het sterk alcoholische “Arak”.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter