aanbiedingen

Hotel Zwolle

Elegant, chic, knus, snoezig… Het perfecte hotel Zwolle boek je alleen met TravelBird! Kom ook snel een bezoekje wagen in het prachtige Overijssel!

Boek een prachtig hotel Zwolle om de voortreffelijke Overijsselse stad te ontdekken!

Het sfeervolle Zwolle ligt in het oosten van Nederland en is de hoofdstad van de provincie Overijssel. In de schitterende stad ga je volop genieten van de gezellige winkelstraten, de diverse wijken, de uitmuntende musea en de wervelende evenementen. Zwolle is daarenboven steeds meer in trek als een toeristische bestemming. Reizigers zijn het er vaak over eens dat Zwolle een bezoek dubbel en dwars waard is! Volgens de cijfers van het NBTC NIPO is Zwolle bezig aan een sterke opmars als het gaat om toeristische bezoeken. In 2016 hebben bijna 1,3 miljoen mensen de stad in Overijssel bezocht. Dat is een flinke stijging van maar liefst 10% ten opzichte van 2015. Alleen in de Zuid-Hollandse stad Leiden groeide het aantal bezoekers nog sneller (11%). Door de stormachtige ontwikkelen in de laatste jaren staat Zwolle in 2016 op een indrukwekkende zevende plek qua bezoekers en het aantal bezoeken. Als je naar de voorspellingen kijkt, dan merk je bovendien dat de stad een grote kans heeft om de komende jaren grote steden zoals Eindhoven en Maastricht te passeren op de ranglijst. Om echt te begrijpen waarom de Overijsselse stad steeds populairder wordt onder reizigers is het een goed idee om een hotel Zwolle te boeken. Binnen de kortste keren raak je verliefd op het prachtige plaatsje tijdens je vakantie Overijssel!

Bezienswaardigheden

In Zwolle zijn er ontzettend veel leuke plekken om te ontdekken!

Laat je betoveren door de sublieme Sassenpoort, geniet van het uitzicht vanuit de uitzonderlijke Peperbustoren, haal inspiratie uit de kunstwerken in het Museum de Fundatie en bezoek de schitterende Sint-Michaëlskerk. In Zwolle verveel je je geen moment!

Als je een hotel Zwolle in de binnenstad boekt, dan verblijf je dichtbij de grote toeristische trekpleisters van de Overijsselse stad. Het kloppende hart van de stad werd oorspronkelijk omringd door een prachtige stadsmuur en je kunt hier nog steeds delen van terugzien. Bovendien is de stadspoort van de stad het bezichtigen meer dan waard. De zogenoemde Sassenpoort stamt uit de 14e eeuw en was onderdeel van de stadsverdediging. Het bouwwerk is werkelijk fantastisch om te zien. De Sassenpoort staat niet voor niets in de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg! Na het bewonderen van de stadspoort is het tijd om in westelijke directie naar de Peperbus te wandelen. Deze laatgotische toren in Zwolle is met een hoogte van ongeveer 75 meter al van een grote afstand te zien. Het stijlvolle gebouw geeft je de kans om Zwolle van boven te bekijken. Pak je kans en maak de sublieme klim van 236 trappen naar het hoogst toegankelijke deel van de Peperbus. Je gaat absoluut genieten van het betoverende uitzicht!

Heb je gekozen voor een hotel Zwolle in het centrum? Ga dan even langs het fascinerende Museum de Fundatie. Elk jaar komen er ruim 300.000 bezoekers op het cultuurrijke gebouw af om de wondermooie beeldende kunst te bewonderen. De prachtige artistieke werken zijn gemaakt in de late middeleeuwen tot nu. Het museum is een must-see voor de fanatieke cultuursnuivers! In het geval dat je nabij de Grote Markt verblijft, is het interessant om even rond te kijken bij de Sint-Michaëlskerk. Loop het magnifieke religieuze bouwwerk binnen en laat je verrassen door het unieke vierklaviers orgel, de 17e-eeuwse preekstoel en de bijzondere grafkelders. Je bezoek aan de kerk gaat je zeker bijblijven!

De culinaire keuken van Zwolle

Zwolle heeft een rijk aanbod aan geweldige restaurants!

In de Overijsselse hoofdstad weten de chefs maar al te goed hoe ze je moeten verrassen. In Zwolle vind je fenomenale restaurants! Ga bijvoorbeeld naar de authentieke bistro de Buik van Parijs of naar de fantastische Keuken van Os en Peper.

Aan de Willemskade, in het zuidwesten van de binnenstad, ligt het fabuleuze restaurant de Buik van Parijs. Deze typische Franse bistro is uitermate geschikt om je van je honger af te helpen. Authentieke uiensoep, verrukkelijke tarte flambée, entrecôte à la bordelaise, kaasfondue, crêpes… Loop het water je spontaan in de mond? Maak dan snel een uitstapje naar Overijssel en overnacht in een charmant hotel Zwolle! De entourage van de bistro is bovendien zeer uitnodigend en gezellig. Je voelt je al heel snel op je gemak! Ook de verhouding van prijs en kwaliteit is zeer goed in balans. Wellicht schuif je binnen de kortste keren nogmaals aan bij de Buik van Parijs. Je raakt ongetwijfeld verslaafd!

Op het Bethlehemkerkplein zit een ander uitstekend restaurant. De Keuken van Os en Peper is net als de Buik van Parijs gespecialiseerd in het bereiden van overheerlijke Franse gerechten. Toch zitten er ook maaltijden bij die de cuisine een internationale flair meegeven. Zet je smaakpapillen aan het werk en probeer de zalige gebakken gamba’s, bestel de uitmuntende rosé gebraden rundvlees of laat je verrassen door de sublieme smaak van de gerookte eend. Dit restaurant gaat je gegarandeerd bekoren! Bovendien heeft de Keuken van Os en Peper uitstekende wijnen voor je in petto. Geniet van een heerlijke Pinot Noir, laat je glas vullen met een verfrissende Sauvignon Blanc of probeer een Argentijnse Viognier. De culinaire reizen die je in het restaurant beleeft zijn fenomenaal!

Evenementen

In Zwolle worden ontzettend sfeervolle festiviteiten georganiseerd!

In de Overijsselse hoofdstad weten ze maar al te goed hoe de aandacht van de toeristen moeten trekken. Pak je agenda er maar alvast bij, want deze wervelende evenementen wil je niet missen! Kom naar Zwolle tijdens het sfeervolle stadsstrand of gedurende de unieke Zwolse Blauwvingerdagen!

Misschien heb je al eens een hotel Berlijn, Barcelona of Parijs geboekt en ken je daardoor het begrip stadsstrand. Laat het nu net zo zijn dat Zwolle zich tegenwoordig in dat rijtje mag scharen, want vanaf mei tot en met oktober wordt een gedeelte van de stad getransformeerd in een paradijselijk wit strand met de bijbehorende palmbomen en strandstoelen. Dit is je kans om even uit je dagelijkse routine te komen en je enigszins op een luxueus eiland te wanen. Neem lekker plaats op één van de strandbedden en geniet van de overheerlijke drankjes en hapjes van de beachclubs. Je zult merken dat je gelijk in een vakantiestemming komt! Als je wat actiever wil zijn, dan is dat ook mogelijk. Ga kanoën in de prachtige Zwolse grachten, speel een potje volleybal of neem deel aan een yogasessie. Het stadsstrand Zwolle is beslist een extra reden om een mooi hotel in de Overijsselse stad te boeken!

Een ander evenement die je zeker in je agenda moet zetten is de Zwolse Blauwvingerdagen. Jaarlijks komen er meer dan 100.000 mensen op de gigantische braderie af. Met ongeveer 400 kraampjes is het haast onmogelijk om hier met lege handen weg te lopen. Mocht je dus een hotel in Zwolle boeken in de zomermaand juli, dan kun je de festiviteiten bijwonen. Naast de vele leuke spulletjes die je op de braderie kunt kopen ga je ook genieten van de gezellige muziek, de heerlijke hapjes en drankjes, de prachtige kunst en de meest unieke boeken. Is dit helemaal je ding? Bezoek dan ook de Braderie van Lille!

Al met al is Zwolle een bestemming waar je wellicht niet meteen aan denkt. Toch heeft de stad je ontzettend veel te bieden. Interessante musea, leuke bezienswaardigheden, gezellige evenementen… Kom het snel zelf ervaren!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter