aanbiedingen

Hotel Tilburg

Om er even tussenuit te gaan is het niet een vereiste om ver te reizen. Van een subliem hotel Tilburg met TravelBird ga je optimaal genieten!

Kies nu voor een schitterend hotel Tilburg om het sfeervolle Noord-Brabant te ontdekken!

In het zuiden van Nederland vind je de prachtige stad Tilburg. In de Noord-Brabantse stad ga je volop genieten van bruisende evenementen, leuke bezienswaardigheden en heerlijke restaurants. Met meer dan 130 cafés, 90 restaurants en 10 hotels heb je voldoende horecagelegenheden om dagen van te genieten. Tilburg is echter niet een toeristeneiland, maar toch is de gemoedelijke stad aan een opmars bezig in de toerismesector. Dit kun je opmaken uit de aldoor groeiende werkgelegenheidcijfers in de vrijetijdssector. Volgens de statistieken van Connect Brabant is dit aantal namelijk tussen 2008 en 2012 opgelopen met ruim 2000 banen. Dat is niet voor niets, want Tilburg behoort tot de grootste evenementensteden van Nederland! Het is zeker de moeite waard om naar de Noord-Brabantse stad af te reizen tijdens de MeiMarkt of gedurende de Tilburgse Kermis!

Ook tijdens de rustigere dagen is een bezoek aan Tilburg aan te raden. Met interessante bezienswaardigheden zoals het fabelachtige Paleis-Raadhuis en het fascinerende standbeeld van koning Willem II kom je de tijd wel door! Daarnaast heb je in Tilburg veel gezellige en uitmuntende restaurants. Ga bijvoorbeeld voor een voortreffelijke lunch naar Bistro St. Sjaak of trakteer jezelf op de zalige tapas van Bodega La Guitarra. De culinaire wereld in de Noord-Brabantse stad gaat je geheid verblijden! Heb je al een datum in gedachten? Boek dan snel een subliem hotel Tilburg. Wil je nog meer steden in Nederland ontdekken? Dan is het wellicht leuk om ook eens een hotel Leiden, Zwolle of Groningen te boeken! Een vakantie in eigen land gaat je absoluut verrassen!

Leuke bezienswaardigheden

Vanuit je hotel Tilburg ontdek je de leukste plekken in de stad!

In het centrum van de stad ga je je geen moment vervelen. Bezoek het adembenemende Paleis-Raadhuis en bezichtig het fraaie standbeeld van de befaamde koning Willem II. Ga snel op pad!

Als je een hotel Tilburg boekt in het centrum, dan overnacht je vlakbij de grootste toeristische trekpleisters van de Noord-Brabantse stad. Begin aan je ontdekking van Tilburg in het oosten van de binnenstad. Hier vind je namelijk een mooie heuvel met het standbeeld van koning Willem II. De opperbevelhebber van het leger heeft een grote impact gehad op de Nederlandse geschiedenis en daarom moet je het monument gezien hebben. Het sublieme beeld, gemaakt door Eduard F. Georges, is gemaakt van prachtig kalksteen. Meerdere elementen van het beeld verwijzen naar de veldslagen waaraan koning Willem II heeft deelgenomen. De symbolische waarde van het monument gaat je absoluut fascineren! Ook de teksten op het beeld mag je niet overslaan. Zo weet je binnen de kortste keren een stuk meer over de geschiedenis van deze Nederlandse grootheid. Dat wil je toch niet missen?

Na het standbeeld is het tijd om naar het fenomenale Paleis-Raadhuis te gaan in het zuiden van het centrum. Dit rijksmonument heeft eveneens met koning Willem II te maken, want het fabuleuze bouwwerk is in zijn opdracht gemaakt. De magnifieke 18e-eeuwse en Engels romantische stijl die je herkent in de architectuur van het paleis is werkelijk schitterend. Bovendien valt het gebouw heel erg op door de spierwitte buitenmuren. Je kunt er haast niet omheen! Het is leuk om te weten dat het majestueuze gebouw meerdere functies heeft gehad gedurende de jaren. Zo was het oorspronkelijk een paleis, maar heeft het ook als schoolgebouw en gemeentehuis gefungeerd. Tegenwoordig is het gebouw immens populair als trouwlocatie. Met het betoverende interieur in bijvoorbeeld de Anna-Paulowna-zaal, de Willem II-zaal en de Oranjezaal gaat het paleis geheid indruk op je maken!

Culinaire verrassingen

In Tilburg ga je volop genieten van de vele bijzondere restaurants!

Wanneer je een stad bezoekt is het natuurlijk interessant om te weten waar je kunt genieten van de lekkerste culinaire gerechten. Pak je kans en ga uit eten in de uitmuntende restaurants Bodega La Guitarra en Bistro St. Sjaak!

Denk je dat je per se een hotel Sevilla of Valencia moet boeken om de beste tapas te eten? Het fenomenale restaurant Bodega La Guitarra in Tilburg doet je hoogstwaarschijnlijk van gedachten veranderen! Zodra je door de deur het restaurant binnenloopt waan je je in Spanje. Het geweldige restaurant voelt authentiek aan doordat het gerund wordt door een Spaanse familie. Bovendien voelt het interieur aan als een warme en sfeervolle wijnkelder wat ervoor zorgt dat je je even in een andere wereld waant. Geniet van de overheerlijke Spaanse soepen, de verrukkelijke salades, de traditionele Iberische ham en de hemelse gevulde paprika’s. Alle kleine en smakelijke gerechtjes gaan ervoor zorgen dat je het restaurant nadien met een voldaan gevoel verlaat. Loopt het water je al in de mond? Boek dan snel een hotel Tilburg!

In het oosten van het centrum is het aan te raden om het Bistro St. Sjaak binnen te lopen. Het sublieme restaurant ligt aan de Heuvelring en heeft een authentieke Franse ambiance. Vanaf de eerste stap die je in het bistro zet voel je dat er een aangename, ongedwongen en informele stemming heerst. Tussen de middag ben je hier aan het juiste adres voor uitmuntende sandwiches zoals een perfect broodje carpaccio met Ierse kogel, een vers broodje eiersalade met truffelolie of een kostelijke croque monsieur met Gruyere. Kom snel jezelf verwennen! In de avond heb je de kans om de voortreffelijke en populaire steak tartaar uit te proberen. Ook zalige delicatessen zoals Escargots, St. Jakobsschelpen en kikkerbillen staan op het menu. Je bezoek aan Bistro St. Sjaak blijft je altijd bij! Hou je van de Franse cuisine? Probeer dan ook eens een hotel Lille!

Evenementen

Tilburg, je bent er.

Als je in de maand juli nog geen plannen hebt, dan is het zeker een goed moment om naar Tilburg af te reizen. Elk jaar wordt hier namelijk de grootste kermis van de Benelux gehouden. Met meer dan 200 verschillende attracties verandert de stad in een groot pretpark. Door het hele centrum van de stad kun je genieten van de gezellige kermis activiteiten. De verschillende edities door de jaren heen trokken gemiddeld zo’n 1,5 miljoen bezoekers en dat zorgt ervoor dat de Tilburgse kermis één van de best bezochte evenementen van Nederland is. In totaal heb je 10 dagen de kans in juli om het vrolijke gebeuren mee te maken. Bovendien kun je op de kermis genieten van de muziek van verschillende artiesten uit binnen- en buitenland. Het Noord-Brabantse feest wil je echt niet missen! Hou je van de kermissfeer? Dan is het wellicht een leuk idee om ook eens een hotel Düsseldorf te boeken!

Ga je liever in mei naar Tilburg? Dan heb je geluk, want in de lentemaand heb je de mogelijk om de fantastische MeiMarkt te bezoeken! Met meer dan 100.000 jaarlijkse bezoekers is het zeker een evenement om rekening mee te houden. Dat is niet voor niets, want de MeiMarkt is de enige nachtelijke rommelmarkt in het centrum van een Nederlandse stad. Je gaat hier volop genieten van de gezellige sfeer, van meer dan 700 bijzondere kraampjes en van de vele kinderactiviteiten. Maak je klaar om je tassen te vullen met unieke stripboeken, uitzonderlijke designer meubels en andere leuke spulletjes. Ook ga je met volle teugen genieten van de heerlijke hapjes en drankjes die worden geserveerd op de markt. Krijg je al spontaan zin om het allemaal mee te maken? Hou je agenda in mei dan absoluut vrij voor dit geweldige evenement!

Tilburg is een gezellige en sfeervolle stad. Een hotel in het centrum van de stad geeft je de gelegenheid om kennis te maken met de typische Noord-Brabantse sfeer. Bezoek daarnaast de mooie bezienswaardigheden en woon de wervelende evenementen bij. Dat worden nog eens mooie tijden!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter