aanbiedingen

Hotel Roermond

Ben je op zoek naar een leuk uitstapje in Nederland? Boek dan eens een fantastisch hotel Roermond en ontdek het prachtige Limburg!

Heb je altijd al naar Limburg willen gaan? Dan is een fraai hotel Roermond een absolute aanrader!

Het intieme Roermond ligt in het zuidoosten van Nederland, vlakbij de grens met Duitsland. Een uitstapje naar Midden-Limburg kun je gemakkelijk combineren met een hotel Maastricht, Venlo of Sittard. Een prachtig hotel Roermond geeft je de gelegenheid om het leuke stadje met ongeveer 60.000 inwoners te bezoeken. Het plaatsje heeft bovendien een interessante ligging, want het is de plek waar de Roer en de Maas samenvloeien. In Roermond ga je volop genieten van boeiende musea, indrukwekkende molens en andere historische gebouwen. Ook zijn er veel gezellige winkels in de stad aanwezig en heb je in het Limburgse plaatsje de kans om heerlijk te tafelen in één van de voortreffelijke restaurants. Hoewel de naam Roermond wellicht niet meteen een belletje doet rinkelen, is de stad verrassend leuk om te ontdekken. De schoonheid van de stad in combinatie met de mooie omgeving gaat er zeker voor zorgen dat je een goede tijd tegemoet gaat! Heb je al een datum in gedachten om naar het sublieme Limburg af te reizen?

De mooiste bezienswaardigheden

Wat moet je absoluut gezien hebben tijdens je bezoek aan Roermond?

In Roermond heb je genoeg bezienswaardigheden om je dagen mee te vullen. Het fascinerende Historiehuis, het prachtige Beggardenklooster, het bijzondere Bisschopshuis… Weet je al waar je wil beginnen?

Begin je ontdekking van Roermond aan de Neerstraat. Hier vind je het bijzondere en boeiende Historiehuis. Het museum is makkelijk te vinden, want het ligt vrijwel in het centrum van de stad. In het schitterende culturele pand leer je meer over de rijke historie van Roermond in de middeleeuwen. De Limburgse plaats is in het verleden gebruikt voor veel uiteenlopende doeleinden. Zo ga je kennis opdoen over hoe en waarom Roermond vroeger bekend stond als textielstad, maar ook als bisschopsstad. Het museum gaat je interesse in de stad zeker doen aanwakkeren!

Hou je van religieuze gebouwen? Ga dan langs het sublieme Beggardenklooster. Het restant van de kloosterkapel met kruisribgewelven is werkelijk prachtig om te zien! Het indrukwekkende bouwwerk stamt uit de 16e eeuw en heeft een boeiende geschiedenis. Breng daarom een bezoekje aan het klooster aan de Zwartboekstraat in het centrum van de stad! Ook het Bisschopshuis aan de Paredisstraat is een bezoekje dubbel en dwars waard. Het merkwaardige bisschoppelijke paleis lijk een beetje op een royale boerderij. De huidige vorm van het complex is ontworpen door Caspar Franssen rond de jaren ‘30. Kom het Bisschopshuis snel zelf bekijken! Ben je een bewonderaar van culturele en historische steden? Ga dan eens het avontuur aan en boek een wondermooi hotel Italië!

Nog meer highlights

Roermond heeft nog veel meer te bieden!

Een stad vol verrassingen; dat is de beste beschrijving van Roermond. In de Limburgse stad is het goed vertoeven!

Wat je eveneens gezien moet hebben in Roermond is het fraaie stadhuis op de Markt. Het meest speciale aan dit luisterrijke gebouw is het sublieme torentje met haar klokkenspel. Dit is pas in 1982 toegevoegd aan het stadhuis omdat men het 750-jarig bestaan van de stad op een unieke manier wilde vieren. Het geluid van de 49 klokken die gekenmerkt worden door vier verschillende octaven is zinderend om te horen. Dat mag je toch niet gemist hebben tijdens je verblijf in een hotel Roermond?

Ga vervolgens een kijkje nemen bij de Kepelse Meule. Deze historische windmolen bevindt zich aan de Herkenbosscherweg. Het prachtige bouwwerk werd vooral gebruikt als grondzeiler, maar ook als korenmolen. Om het gebouw te bezoeken moet je wel naar het zuidoosten van de stad. Gelukkig is het met de auto of met het openbaar goed te bereiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de afstand te wandelen, zodat je onderweg meteen nog meer van Roermond ontdekt. In ieder geval is de sublieme molen uit de 19e eeuw absoluut de moeite waard om te bezichtigen!

Roermond is echter meer dan alleen culturele bezienswaardigheden. In de stad heb je namelijk eveneens de mogelijkheid om heerlijk te shoppen. Loop bijvoorbeeld door de sfeervolle Hamstraat of de wervelende Kloosterwandstraat en geniet van de bijzondere speciaalzaken of ga naar de Markt en laat je verrassen door het ruime aanbod aan leuke filiaalbedrijven. Voor de zelfstandige ondernemingen zoals Meyer & Meyer, Leonidas en Florina ben je aan de wandelpromenade van de historische Neerstraat aan het juiste adres. Je merkt het al, in Roermond kun je goed je koffers vullen met de nieuwste mode. Heb je al een wenslijstje klaar liggen? Mocht je ontzettend van winkelen houden, dan is een hotel Dublin, Venetië of Milaan misschien ook een leuke bestemming voor je!

De culinaire keukens

In Roermond vind je geweldige restaurants!

Voordat je een stad gaat ontdekken wil je natuurlijk weten of er leuke plekken zijn om te lunchen en te dineren. Gelukkig heb je met het uitzonderlijke restaurants zoals het bijzondere Wieck en het sensationele Aruna twee restaurants waar je kunt genieten van fantastische gerechten!

Ga vanuit je hotel Roermond naar het centrum en loop naar de Mariagardestraat. Op nummer 9 vind je namelijk het merkwaardige Wieck. De eigenaardigheid is overigens volledig positief, want het restaurant is eigenlijk onvergelijkbaar met andere eethuizen. Het zorgt ervoor dat je bij Wieck altijd een unieke ervaring beleeft. Vooral het interieur is anders dan je gewend bent. De knusse kleine ruimte met vreemd gebouwde muren, uiteenlopende tafels en gekleurde stoelen geven een ongewoon maar aangenaam thuisgevoel. De gerechten die in Wieck worden geserveerd zijn zeker niet uitermate origineel. Toch is de kans enorm groot dat de lekkernijen je gaan bekoren. Heb je zin in sparerib, saté of portobello? Je wordt dan in het restaurant op je wenken bediend. Waar de zaak echter vooral in uitblinkt zijn de verrukkelijke hamburgers. De broodjes zijn van top tot teen zelf te personaliseren en smaken goddelijk. Dat is nog eens lekker na een lange dag de toerist uithangen in Roermond!

Heb je zin in een chic en elegant restaurant? Dan is het aan te raden om naar de Kraanpoort te wandelen. De straat vind je ietwat ten noorden van de binnenstad van Roermond. Als je bij Aruna gaat tafelen, maak je dan op voor zalige gerechten uit de Frans-Mediterrane en de oostelijke cuisine. De rijke variëteit aan wereldsmaken zorgt ervoor dat je geheid een onvergetelijke gastronomische ervaring tegemoet gaat. Laat je verrassen door de sublieme voorgerechten zoals Zwitserse monnik-kaas, gemarineerde Schotse zalm en carpaccio van weiderund. Vervolg je diner met een overheerlijk hoofdgerecht. Wat te denken van een gerecht met albecore tonijn, hertenrugfilet of fazant uit de Franse keuken? Of ga je juist liever voor iets uit het oosten zoals Thaise kipcurry, Indiase lamscurry of Thaise garnalen? Waar je ook voor kiest, de sensatie aan smaken van de culinaire spijzen gaan je gegarandeerd aanspreken!

Al met al vind je in Roermond geweldige bezienswaardigheden, leuke winkels en denderende restaurants. Laat de kans niet schieten om het intrigerende stadje te ontdekken! Wil je nog meer van de prachtige steden ontdekken die niet heel ver weg liggen? Kijk dan eens naar een hotel Kortrijk, Tilburg of Nijmegen!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter