18 aanbiedingen

Hotel Portugal

Zon, zee, strand, cultuur, natuur en sfeer... Met een hotel Portugal van TravelBird kom je op een plek waar alle redenen om op vakantie gaan aanwezig zijn!
Geselecteerde filters:
18 aanbiedingen
Filters Verwijder

De redenen waarom mensen op vakantie gaan kunnen behoorlijk verschillen en op een enkele reden na, kan je voor alles met een hotel Portugal aan je trekken komen!

Als ‘kleine broertje’ van topbestemming Spanje, wordt Portugal niet altijd op waarde geschat. Het land bezit een rijke geschiedenis als een gigantische wereldmacht, een land dat deze macht verwierf door vele bijzondere ontdekkingsreizen. Tijdens de vijftiende en zestiende eeuw floreerde Portugal dankzij hun overzeese avonturen, echter hebben de machthebbers van het land in de eeuwen erna van hun rijkdom berooft. Tel daar de de aardbeving van Lissabon en onafhankelijkheid van Brazilië bij op en de uitkomst is dat het land flink aangetast is in haar rijkdom en macht. Hierdoor is een bezoek aan Portugal wel enorm authentiek en dankzij de opmars in welvaart de afgelopen jaren, zijn veel historische gebouwen gerenoveerd en hoef je je geen zorgen te maken over luxe.

Zo geldt dat ook voor hotels, in een hotel Portugal van TravelBird overnacht je altijd in volledige comfort. Ben je op vakantie met je geliefde? Dan heb je een grote hoeveelheid romantische hotels om uit te kiezen. Ben je met vrienden of het gezin? Dan zijn er tal van hotels die genoeg ruimte bieden voor het reisgezelschap. Modern of authentiek en met of zonder ontbijt, alle mogelijkheden zijn er en er dus gegarandeerd een hotel Portugal dat perfect aansluit bij de wensen van jouw reisgezelschap. Natuurlijk ook in alle steden die je maar kan bedenken, zoals een hotel Porto, Lissabon, Lagos of Albufeira.

Steden van het heden

De rijke geschiedenis van Portugal zorgt ervoor dat je in haar steden continu tussen het heden en het verleden pendelt. Welke steden voelen wat moderner aan?

Wie aan Portugal denkt, denkt aan Lissabon. Wie aan Lissabon denkt, denkt aan puur genieten. Ben je nog nooit in Lissabon geweest? Dan is dit het moment om een hotel Portugal in deze stad te boeken. De grote en toch pittoreske stad is verspreid over een heuvelachtig gebied waardoor er veel hoogteverschillen zijn. Dit zorgt ervoor dat je op veel punten in de stad een prachtig uitzicht over de rest van Lissabon hebt. Er is bijna niets dat je in Lissabon niet kan doen. Tal van historische gebouwen voor de cultuurliefhebber, een enorm aanbod aan mooie winkels voor shopaholics, heerlijke restaurants voor een zorgeloos diner en bruisende kroegen voor de avondmensen. Een hotel is slechts een klein onderdeel van je stedentrip Lissabon, maar een goed begin is het halve werk!

Even bekend als Lissabon is de stad van de Portwijnen, Porto! Sfeervoller dan Porto zie je maar weinig, prachtig gelegen aan de rivier de Douro. Porto herbergt tal van parels van bezienswaardigheden en dit zorgt ervoor dat je jezelf geen minuut hoeft te vervelen tijdens een bezoek. Wandel voor de Vila Nova de Gaia kustplaatsje terwijl je alles over port leert en proeft of bezoek de wijk Ribeira met al haar historie. Ribeira staat niets voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, dit dankt het aan haar fenomenale gekleurde huizen. Shoppen, uit eten, terrassen… In Porto kan het allemaal!

Steden van het verleden

De rijke geschiedenis van Portugal zorgt ervoor dat je in haar steden continu tussen het heden en het verleden pendelt. Welke steden voelen het authentiekst aan?

Tegenwoordig zijn Lissabon en Porto de twee belangrijkste steden van Portugal, dit was echter niet altijd het geval. Ten tijde van de middeleeuwen was Coimbra lange tijd de hoofdstad van het land. Praktisch gelegen tussen de twee huidige metropolen in, was het de belangrijkste stad van het land. Doordat die rol naar andere steden is verschoven, heeft het zich heel anders ontwikkeld dan de grotere steden. Er staan hier nog enorm veel adembenemende historische gebouwen en een bezoek aan Coimbra is werkelijk waar een reis terug in de tijd. Alsof de tijd hier een aantal jaar heeft stilgestaan, zonder dat de stad achterloopt.

In het zuiden van Portugal zijn de steden minder massaal, net zo mooi en is de temperatuur nóg beter! Genoeg reden om daar ook eens te buurten, misschien wel om je rondreis Portugal af te sluiten? Zo vind je in de Algarve de fraaie stad Lagos, waarbij je uitkijkt over de Atlantische oceaan terwijl je het Monchique berggebied in je rug hebt wat zorgt voor een fantastisch klimaat. Pittoreske terrasjes, kroegjes en restaurantjes domineren hier de kuststrook. De stranden staan bekend om hoe mooi ze zijn met alle rotsen zoals de Ponta da Piedade, wat vooral een trekpleister is geworden door de vrolijke dolfijnen die hier wel eens rondspetteren. Ondanks dat Lagos populair is onder toeristen, voelt het hier absoluut niet toeristisch. Waarschijnlijk komt dit door het rauwe gevoel, dat niet is aangetast door wolkenkrabbers zoals hoge hotelflats.

Er is nog veel over de mooie historie van Portugal, Sintra is daar een perfect voorbeeld van. Een klein half uurtje rijden buiten Lissabon ligt een stad die volledig terecht is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Portugese vorsten hebben hier eeuwenlang hun vakantieverblijven gevestigd en dat zorgt voor tal van adembenemende paleizen, zoals het koninklijke paleis. Een bezoek aan deze stad voelt alsof je in een gigantische filmset terecht bent gekomen. Natuurlijk vind je buiten paleizen nog veel meer historische meesterwerken wat betreft gebouwen, maar de paleizen blijven hier de absolute hoogtepunten. Niet voor niets wordt dit het Versailles van Portugal genoemd.

Een andere stad die historie ademt is het prachtige Évora, ook deze heeft een plekje bemachtigd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lange tijd was de stad onderdeel van het Romeinse rijk alvorens de Visigoten en de Moren er een tijdje aan de macht kwamen. De verschillende heerschappijen zorgen voor een afwisselend maar fenomenaal straatgezicht. Boek je een hotel in Portugal, dan is het geen straf om deze in de buurt van het prachtige Évora te boeken...

Natuur in Portugal

Natuurlijk is Portugal niet alleen om haar steden het bezoeken waard. Ook de natuur is zeer fraai!

Portugal herbergt ook flink wat berglandschap. Het hoogste berggebied is Serra da Estrela dat qua hoogte bijna de twee kilometer aantikt! Dit fenomenale natuurgebied laat menig bezoeker met open mond versteld staan van de oorverdovende stilte die er af en toe herst, van de gigantische indrukwekkende rotsformaties en alle flora en fauna die er te vinden valt. Waar we Portugal natuurlijk van haar heerlijke temperaturen kennen, kan je in dit gebied ‘s winters gewoon op wintersport!

In het de provincie Trás-os-Montes vind je drie adembenemende natuurgebieden. Parque Natural de Montesinho, Parque Natural do Douro Internacional en Parque Natural do Alvão. Parque Natural de Montesinho is een prachtig rauw natuurgebied waar je de meest uiteenlopende dieren kan spotten, van otters tot wolven. Parque Natural do Douro Internacional ligt in het Douro dal, waardoor de gelijknamige rivier stroomt. Aan weerskanten prachtige druiven- en olijfbomen en steile kliffen.

Bij Portugal denkt menig persoon aan het gedeelte op het vasteland. Maar Portugal is groter dan dat, zo’n kleine 1500 kilometer buiten de kust van Portugal liggen de Azoren en Madeira zo’n 825 kilometer buiten de kust van Marokko. De Azoren worden gekenmerkt door een prachtig heuvelachtig bloemenlandschap, vulkanen kliffen en meren. Het is bijzonder fascinerend om hier door de natuur te wandelen. Madeira is niets minder, het hele jaar door prachtige natuur waar je niet op uitgekeken raakt!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter