aanbiedingen

Hotel Nieuwpoort

Ondanks de korte kustlijn, vind je in België prachtige kustplaatsen. Ontdek het zelf en boek een hotel Nieuwpoort bij TravelBird!

De kust van België is kort maar prachtig, een hotel Nieuwpoort boeken zal je dan ook goed doen en niet teleurstellen!

Nieuwpoort is een stad met een rijke een boeiende geschiedenis die op zijn minst teruggaat tot halverwege de twaalfde eeuw, toen het nog Isera Portus heette. Die naam heeft zich ontwikkeld tot Novus Portus, wat we inmiddels vertalen naar Nieuwpoort. De mooie ligging aan de kust was later ideaal voor handel, maar zorgde in de middeleeuwen ook voor de nodige commotie door plunderaars uit Engeland. Alsof dat niet genoeg was, kende de stad ook aanvallen van plunderaars uit Gent en werden ze eind vijftiende eeuw ook nog eens aangevallen door een leger van Fransen, Gentenaars en Bruggelingen. Deze aanval werd succesvol afgeslagen, mede door het feit dat niet alleen de Nieuwpoortse mannen meevochten, maar dat de vrouwen uit het stadje zich als soldaten ook meer dan staande hielden. In de eeuwen die volgde heeft Nieuwpoort nog vele aanvallen en slagen gekend van Fransen, maar de meest bekende is die van de Spanjaarden in het jaar 1600, beter bekend als de Slag bij Nieuwpoort. Ook in de eeuwen die volgde stond Nieuwpoort niet stil en er is daarom veel te ontdekken.

Met zo’n geschiedenis is het natuurlijk nóg aantrekkelijker om een hotel Nieuwpoort te boeken. Wanneer je een hotel boekt, moet je echter wel met een paar zaken rekening houden. Want wat vind je nou echt belangrijk wanneer je een hotel boekt, wil je er wel of juist niet ontbijten? Zoek je iets romantisch, iets praktisch, iets moderns of iets authentieks? Er zijn tal van variabelen en voor elke set prioriteiten en voorkeuren is er een wel een hotel Nieuwpoort dat er perfect bij past. De kust van België zal je niet teleurstellen! Wanneer je Nieuwpoort gezien hebt, maar nog niet klaar bent met genieten, boek je zo een hotel Oostende, waar je zo bent!

Bezienswaardigheden

Welke bezienswaardigheden mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Nieuwpoort?

Een van de bijzondere bezienswaardigheden in Nieuwpoort is het Koning Albertmonument. Dit oorlogsmonument dat werd gebouwd als eerbetoon aan Koning Albert I en zijn Belgische leger dat in de Eerste Wereldoorlog heeft gevochten. Het werd gebouwd in 1938 en is een prachtig staaltje kunst. Voor het monument bevindt zich een plein met daarop een ander monument, het Nieuport Memorial. Dit werd ter ere van de Engelse troepen gebouwd en herdenkt de gestorven Britse soldaten die in de eerste wereld op aan de Belgische kust sneuvelden.

Ook qua natuur zit in je Nieuwpoort helemaal goed en dat dankt de stad niet alleen aan het strand en de zee. De IJzermonding is het gebied waar de rivier de IJzer in de zee uitmondt. Deze prachtige monding is een absolute topbestemming geworden onder wandelaars, fietsers en sportfanaten. Je vindt er tal van bijzondere vogels, dus vogelspotters kunnen hier hun geluk niet op. Alsof dat niet genoeg is, is de kans vrij groot dat je zeehonden tegen het lijf loopt of op z’n minst vanuit de verte kan spotten.

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Nieuwpoort is de Duvetorre, en dat is niet per se door het aanzicht, maar eerder door de geschiedenis. Vroeger stond hier de Sint-Laurentiuskerk, maar nadat deze kerk meerdere malen werd verwoest, werd ze omgebouwd tot waterburcht. De kerktoren heeft over de jaren verschillende doelen gehad, van uitkijktoren tot buskruitmagazijn. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het grootste deel van het gebouw aan flarden geschoten en van de toren is nu nog minder dan de helft over. De naam Duvetorre dankt het aan de link met de duivel en niet met duiven, zoals je in eerste instantie zou kunnen denken. Jeane Panne hield haar heksentoespraakjes en contact met de duivel naar verluid achter deze toren.

Nieuwpoort heeft een aantal mooie kerken die het bezoeken waard zijn. Zoals in de meeste Belgische steden vind je een Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort. Enkele voorbeelden wanneer je een gelijknamige kerk kan bezoeken zijn wanneer je een hotel Kortrijk, Antwerpen of Brugge boekt. Ook deze in Nieuwpoort heeft een rijke geschiedenis en het is zeer fascinerend daar wat over te leren. Andere mooie kerken in Nieuwpoort zijn de Sint-Joris en de Sint-Bernarduskerk.

Activiteiten

Wat is er allemaal te doen in Nieuwpoort?

Voor de adrenalinejunkies zijn er verschillende watersporten te beoefenen aan de Belgische kust. Een van de meest populaire in Nieuwpoort is Wavekarting. Zonder vaarervaring kan je in een motorbootje, onder begeleiding, zo de Noordzee op. Trotseer de golven met een snelheid die jouw hart sneller doet kloppen. Naast dat het een hele toffe ervaring is, is het natuurlijk ook een prachtig gezicht om de kust en de zee te bewonderen vanaf de verte in zee. Eigenlijk is Wavekarting alleen al de moeite waard om een hotel Nieuwpoort te boeken!

Nieuwpoort heeft geen nachtleven zoals je kan verwachten wanneer je een hotel Barcelona boekt, toch bruist het er ‘s nachts zeker en kan je tot in de late uurtjes goed losgaan. Zo heb je de Newport Times, waar je tal van heerlijke bieren kan drinken en de Principessa, een gezellige wijn- en loungebar in het hartje van Nieuwpoort. Mocht je jouw geluk willen beproeven, kan je de terecht in het Golden Palace Casino.

Natuurlijk kan je in Nieuwpoort nog veel meer beleven, zo heb je er verschillende partijen die zeiltochten over zee aanbieden, wat een heerlijke ervaring is. Ook kan je er op verschillende manier kiten, in zee op een board, op het strand op een soort skateboard of in een buggy en is ook zeilwagenrijden een optie. Tal van alternatieven waar je niet zo 1,2,3 aan denkt dus, maar daarom niet minder leuk! Dat is weer eens wat anders dan een wandelvakantie.

Restaurants

Wat zijn de beste restaurants van Nieuwpoort?

Bij een bezoek aan Nieuwpoort wil je natuurlijk weinig zorgen hebben, dus is het ook aan te raden om lekker buiten de deur te eten. Daarom vind je hier enkele aanraders onder de restaurants, de Vuurtoren, het Kompas, Brasserie Nieuwpoort en de Roos. De Vuurtoren is een gezellig restaurant waar je met het hele gezin terecht kan voor de lekkerste vis- en vleesgerechten. Ook voor de kinderen is er een speciaal menuutje. Het Kompas heeft als slogan ‘Eenvoudig, klassiek, traditioneel en levend verse producten’ en dat krijg je precies geserveerd in een mooi en sfeervol restaurant. Ook brasserie Nieuwpoort is een enorm gemoedelijk restaurant, dat een en al verfijndheid uitstraalt en zo proeven de heerlijke gerechten ook. Last but not least is De Roos, dit restaurant bestaat al bijna 100 jaar en was altijd een bar, waar ook het een en ander gegeten kon worden. Sinds 2008 is het een volwaardig restaurant met een fantastisch menu. Alle reden om snel een hotel Nieuwpoort te boeken, toch?

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter