8 aanbiedingen

Hotel Marrakech

Het hotel in Marrakech waar jij overnacht moet volledig voldoen aan je wensen, boek daarom snel bij TravelBird!
Geselecteerde filters:
8 aanbiedingen
Filters Verwijder

Essentieel aan je bezoek aan Marrakech is je hotel, de plek waar jij jezelf oplaadt voor de volgende drukke dag in de prachtige stad…

Je hotel Marrakech moet een weerspiegeling zijn van de cultuur en overal dichtbij liggen. Turkse kleedjes, tafeltjes, gordijnen en een typisch Marokkaanse theeset, slechts een paar dingen die je toch wel mag verwachten van je hotel in Marrakech. Je verblijf in deze betoverende stad is alleen maar specialer wanneer jouw hotel net zo betoverend is, of je hier nou op citytrip bent of de stad bezoekt als onderdeel van een rondreis Marokko.

Wanneer je bij TravelBird een hotel in Marrakech boekt, hoef je alleen maar keuzes te maken en verder niets te regelen. Je kiest het hotel dat het best bij je past wat betreft meerdere factoren. Je beslist hoeveel luxe je wilt en of je in het bruisende centrum wilt overnachten of dat je beter slaapt in een wat rustigere wijk verder op. Wil je rustig aan in het hotel ontbijten of trek je er liever zo vroeg mogelijk op uit om buiten de deur een lekker ontbijtje te scoren? De opties zijn eindeloos, kies wat het best aansluit bij jou wensen en laat de rest lekker voor je geregeld worden. Leuk ontvangen word je er sowieso, want Marrakech is een van de meest gastvrije steden ter wereld.

De mooiste buurten van Marrakech

Shoppen, jetset, restaurants, architectuur of geschiedenis. Elke wijk in Marrakech heeft zo haar specialiteiten en aantrekkingskracht.

Medina is Arabisch en betekent stad, hierdoor wordt het woord medina vaak gebruikt om het oude centrum van een stad aan te duiden. Het oude centrum van Marrakech is al bijna 1000 jaar oud en is jarenlang het centrum van het land geweest op gebied van politiek, economie en cultuur. De stad was enorm belangrijk voor Marokko, maar had ook grote invloed op de rest van de westerse Moslimgebieden. De wijk zit vol architecturale parels en elke cultuurliefhebber kijkt er zijn of haar ogen uit, de wijk staat ten slotte niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Net buiten de medina van Marrakech ligt Hivernage. Hier vind je de meest luxe restaurants en hotels. Uiteraard komt deze luxe met een prijskaartje, maar de kwaliteit van je eten of hotelkamer is dat doorgaans waard. Al is het ook wel een klein beetje zien en gezien worden, maar zo loop je wel de kans om een aantal bekende Marokkanen tegen het lijf te lopen! Maak je hier vooral geen zorgen over kledingvoorschriften, want dit deel van de stad is uiterst modern.

Hivernage is wat prijzig om te shoppen, maar shoppen hoort wel bij de complete Marrakech ervaring. Wanneer jouw hotel in Marrakech in de wijk Guéliz ligt, liggen de winkels om de hoek! Deze bruisende wijk zit vol met bekende en minder bekende kledingmerken en zorgt ervoor dat er met elke portemonnee geshopt kan worden. Lekker uit eten doe je hier ook voor een zachte prijs, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit! Wanneer je tijdens het shoppen een pauze nodig hebt, zoek dan de Jardin Majorelle op, een fantastisch park waarin jij weer helemaal energie bij kan tanken.

Bijzondere bezienswaardigheden

Marrakech ademt geschiedenis en cultuur, je raakt er niet uitgekeken en het voelt alsof je er daadwerkelijk jaren terug bent gegaan in de tijd.

Misschien wel het meest imponerende gebouw van het land is de Koutoubia Moskee. In eerste instantie stond de moskee niet goed richting de stad Mekka en daarom is de moskee flink aangepast. Tegenwoordig kan je nog wat overblijfselen van de oude moskee vinden. Iconisch aan de moskee is de 77 meter hoge toren, die je vanaf bijna overal in de stad kan zien. Hoe bijzonder jammer het ook is, slechts moslims krijgen toegang tot de moskee en voor een toerist blijft het dus vaak bij het aanschouwen van de buitenkant.

Een ander imposant gebouw dat je in Marrakech terugvindt is het Bahiapaleis. Dit paleis van 8000 (!) vierkante meter herbergt maar liefst 160 kamers en flink wat tuinen. Het werd in 1880 gebouwd voor Si Moussa, de vele tuinen en kamers hadden een hele bijzondere reden. Si Moussa wilde voorkomen dat zijn 4 vrouwen en 24 ‘bijvrouwen’ elkaar in de tuin tegen het lijf liepen of elkaar daarvan uit überhaupt konden zien…

Aangezien de stad ‘geschiedenis ademt’, zul je al een heel aardig idee over haar geschiedenis krijgen tijdens jouw bezoekje aan de stad. Mocht je de geschiedenis van Marrakech tot op de bodem willen uitpluizen, bezoek doen het Dar Si-Saïd museum. Van iconische tapijten tot de meest bijzondere meubelstukken en van kleding tot sieraden, je vindt hier alles dat typisch Marrakech is of dat op wat voor manier dan ook een impact heeft gehad op haar geschiedenis.

Een stedentrip Marrakech is niet compleet zonder een bezoekje aan het Paleis Dar M’Nebhi, gelegen op het plein Place Ben Youssef. In dit paleis huist tegenwoordig het Marrakech Museum en zit boordevol prachtige kunstwerken, tegeltjes, beschilderde plafonds en fonteinen. Ook zijn er regelmatig exposities en andere kunsttentoonstellingen.

De cuisine van Marrakech

Als je van eten houdt zit in je in Marrakech niet verkeerd, ze maken er gebruik van de meest uiteenlopende kruiden om de meest heerlijk gerechten te bereiden.

Of je nu in je hotel in Marrakech ook avondeten scoort of dat je ervoor de deur uitgaat, het eten is er ongetwijfeld heerlijk. De keuken van Marokko is een soort mix van de Franse en Arabische keuken, maar dan met veel meer kruiden! De meest gerechten zijn niet vegetarisch, want vis en vlees zijn enorm populair in het land. Maar ook als vegetariër of veganist kan je er uitzonderlijk goed eten.

Waarschijnlijk het bekendste gerecht is de Tajine en je kan Marrakech eigenlijk niet verlaten zonder dit te proeven. Tajine is eigenlijk een soort pan/schaal waarin eten wordt bereid en het gerecht dankt haar naam dan ook hieraan. Vaak wordt het bereid met kip. Andere heerlijke gerechten zijn Mechoui (geroosterd lam) en pastilla (duivenvlees). Uiteraard hebben ze er ook overheerlijke kebab, maar deze is niet te vergelijken met de ‘troep’ die je in België voorgeschoteld krijgt. Tijdens jouw vakantie Marokko kan je uitgebreid genieten van de lokale specialiteiten en wij raden je aan dat zeker te doen!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter