1 aanbieding

Hotel Málaga

Met een van de Málaga hotels van TravelBird heb je gegarandeerd een fantastische tijd in de mooie Spaanse stad!
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Málaga is een van de mooiste steden van Spanje en bevindt zich ook nog eens heerlijk aan het strand. Dat samen met de lekkere temperaturen bezorgt je een heerlijk bezoek.

De stad Málaga is een van de oudste ter wereld met een geschiedenis die bijna 3000 jaar teruggaat. Dankzij de vele verschillende bewoners van de stad is het oude centrum van de stad een waar openluchtmuseum geworden. In Málaga verveel je jezelf in ieder geval geen moment, wanneer je het sightseeing zat bent kan je lekker op het strand bijkomen en wanneer je het strand zat bent kies je voor een van de heerlijke terrasjes. Een vakantie Málaga is een goede bron voor een flinke dosis vitamine D, tijd dus om te kijken naar alle Málaga hotels…

Aan Málaga hotels geen gebrek, want toerisme hoort bij de belangrijkste industrieën van de stad. Bij TravelBird vind je alleen de beste hotels van de stad, waarvan er sowieso eentje perfect aansluit bij jouw reisgezelschap en reiswensen. Zowel voor een trip met een groep vrienden als met familie of romantisch met je partner is er het perfecte hotel. Dan hoef je alleen nog uit te zoeken of je authentiek of modern wilt en of je romantisch of gewoon gezellig zoekt...

De leukste buurten van Málaga

Málaga is geen kleine stad en als leek kan het lastig zijn om uit te vogelen waar je moet beginnen, de leukste buurten op een rijtje…

Het oude centrum van Málaga is absoluut de meest bijzondere. Het ‘Centro Histórico’ zorgt voor een ware tijdreis door de afgelopen drie millennia. Het zit vol met prachtige historische monumenten uit verschillende momenten in de geschiedenis. De meeste bijzondere bouwwerken zijn het Alcazaba fort, het Teatro Romano en uiteraard de kathedraal. Niet alleen om de bezienswaardigheden is het oude centrum zo populair, het bruist ook enorm in het gezellige centrum. Het zit vol met terrasjes waarvan je het idee hebt dat ze eigenlijk nooit dicht gaan… Het is hier ultiem stads genieten.

De buurt La Malagueta bevindt zich aan het gelijknamige strand en was jarenlang een industrieel gebied. Tegenwoordig is het een enorm hippe buurt waar de opties voor toeristen eindeloos zijn. Proef de cultuur bij het Centre Pompidou, loop flanerend over de promenade tot je in het havengebied Muelle Uno terecht komt. In dit havengebied kan je fantastisch shoppen en bovendien zit het er barstensvol met heerlijke restaurants. Ook vind je overal waar je loopt gezellige kroegjes die zich tot in de late uurtjes openstellen voor je. Ben je toe aan wat rust op het strand? Het fantastische Playa de la Malagueta is binnen handbereik...

Elke noemenswaardige stad heeft tegenwoordig wel een hippe Soho-buurt zoals Soho in Málaga. Wat betreft een hotel New York, kiezen toeristen in die stad vaak voor een hotel in de buurt Soho en ook in Londen is Soho populair. Deze opkomende buurt zit vol met jonge professionals, hippe koffiezaakjes, kunstgalerijen, straatkunst en andere creatieve start-ups. De stad heeft deze achterstandswijk flink opgekalefaterd tot de artistieke buurt die het op dit moment is. Tegenwoordig vind je er dan ook veel musea zoals het kunstmuseum CAC en worden er verschillende kunstprojecten georganiseerd.

Misschien wel de bekendste wijk van Málaga is La Merced, de buurt waar Pablo Picasso is geboren. Een icoon van de stad ondanks dat hij er maar kort heeft gewoond, al zit hij inmiddels al jaren op het Plaza de la Merced op een bankje… Als standbeeld kijkt hij uit over het gezellige hartje van de buurt, met haar talloze restaurantjes, kroegen en de bekende Mercado Merced. De Mercado Merced is een hippe foodmarkt, waar je de lekkerste hapjes en ingrediënten scoren kan.

De mooiste bezienswaardigheden van Málaga

De Málaga hotels zitten natuurlijk vooral in het centrum, daarom ben je vanuit veel hotels zo bij de belangrijkste hotspots van de stad.

Voor velen het absolute hoogtepunt van de stad is de magistrale kathedraal. De bouw van deze kathedraal werd al in de zestiende eeuw aangevangen, maar pas in de achttiende eeuw afgerond. Zoals bij veel andere kerken ook het geval was, was het rondkrijgen van de financiering heel wat gedoe en daarom heeft de bouw veel stilgelegen. Sterker nog, de bouw is nooit helemaal voltooid en de kathedraal draagt daarom de bijnaam van ‘manke dame’. Voor de ingang van de kathedraal ligt Plaza del Obispo, waar je voor en/of na bezoek aan de kerk heerlijk een terrasje kunt pakken. De mooie fontein in het midden van het plein dateert maar liefst uit 1785.

Rond de elfde eeuw werd, ten behoeve van de verdediging van de stad, het Alcazaba fort gebouwd. Het kasteel is tegen een heuvel aan gebouwd en biedt een prachtig vergezicht over de stad en haar haven aan de Middellandse Zee. Het bezoeken van het kasteel kan het hele jaar door en is een adembenemende activiteit. Het verkeert in goede staat en het paleis dat tussen de oude muren staat al helemaal. Niet alleen het bezoeken van dit fort is fenomenaal, ook de route ernaartoe is speciaal. Via smalle paadjes en trappetjes beklim je het eerste deel van de heuvel, waarbij je langs mooie tuinen loopt, waarna je bij het kasteel komt.

Vanuit het fort ben je binnen een paar tellen bij het Teatro Romano, zoals je zelf waarschijnlijk al hebt kunnen vertalen betekent dit ‘Romeins theater’. Het voelt hier dan ook een beetje Romeins of Grieks, alsof je op stedentrip Athene bent. Het is het oudste monument van de stad en is pas in 1951 ontdekt, nadat het jaren bedolven was onder puin, onder andere afkomstig uit het erboven gelegen fort. Na 27 jaar van herstelwerkzaamheden ging het theater weer open op 15 september 2011 en is open voor bezoekers, maar er worden zo nu en dan ook daadwerkelijk nog optredens gegeven.

Zoals je van elke grote stad eigenlijk mag verwachten, heeft ook Málaga een heerlijk stadspark waar je lekker tot rust kan komen. Want overdag wil je natuurlijk niet in een van de Málaga hotels zitten. Paseo de España is hét schaduwrijke rustpuntje van de stad en wordt door sommigen ook aangeduid als Parque de Málaga. Naast dat je in het park even de stadsdrukte kan ontlopen, is er ook nog het een en ander te zien. Verschillende sculpturen en monumenten zijn in het park geplaatst om het wat interessanter te maken voor de bezoekers.

De heerlijke Spaanse cuisine

Je bezoek aan Málaga is natuurlijk deels zo fantastisch door de heerlijke lokale gerechten die je er kan oppeuzelen.

De populairste Spaanse gerechten zijn bij de meeste mensen wel bekend, denk aan tortilla, paella, churros en etenswaar als serrano ham. Maar wat zijn nou eigenlijk de specialiteiten waarvoor je echt een verblijf in een van de Málaga hotels zou boeken? Een van deze specialiteiten is Fritura Malagueña, een kenmerkend gerecht voor de stad. Het zit vol met verschillende gefrituurde zeevruchten. Aan de zee gelegen is het natuurlijk niet gek dat vissoorten een belangrijke rol spelen in de lokale gerechten van Málaga.

Andere bekende lokale gerechten zijn Ensalada Malagueña, een salade die bijna dagelijks bij veel locals op tafel staat en Gazpacho, een koude tomatensoep met veel peper, olijfolie, knoflook en stukjes oud brood. Maar daar houdt het niet op, wat dacht je van gerechten als Boquerones (vissoort, zoals ansjovis), ajoblanco (soep) en migas (soort broodkruimel gerecht met ui). Geniet van jouw portie Málaga, of dat nou voor een korte citytrip of tijdens een rondreis Spanje is...

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter