1 aanbieding

Hotel Maastricht

Een hotel Maastricht met TravelBird gaat zonder twijfel indruk op je maken. Ontdek de cultuurrijke, sfeervolle en wondermooie Zuid-Limburgse stad nu snel!
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Een hotel Maastricht geeft je de kans om een sfeervolle, historische en cultuurrijke stad te ontdekken!

Het schitterende Maastricht ligt vlakbij de grens van Duitsland in het zuidoosten van ons land. In de Zuid-Limburgse stad ga je volop genieten van de prachtige architectuur, de sublieme culturele bezienswaardigheden en het heerlijke bourgondische leven. Door de ideale ligging van Maastricht komen veel toeristen vanuit Duitsland, België en Luxemburg naar de stad. Limburg is bovendien zeer populaire vakantiebestemming. Volgens de Toeristische Trendrapportage Limburg heeft het gebied een marktaandeel van maar liefst 10% in de verblijfstoerisme in Nederland. Maastricht heeft alleen Amsterdam voor zich te dulden in het jaarlijkse aantal overnachtingen als Valkenburg mee wordt geteld. Je merkt het al, de schoonheid van Mestreech is niet bepaald onopgemerkt gebleven! Met een groei van 83.000 overnachtingen, oftewel een stijging van 8%, komt het totaal overnachtingen in 2016 op bijna 11 miljoen. Door de positieve trends heeft de gemeente aangekondigd dat er meer geïnvesteerd gaat worden in de accommodaties. Dat hoor je natuurlijk graag als vakantieganger!

Tijdens je zoektocht naar een verblijf in Maastricht vraag je je natuurlijk wel af welke buurt het best bij je past. De Limburgse stad heeft gelukkig genoeg leuke en sfeervolle wijken die aan je verwachtingen zullen voldoen. Kies bijvoorbeeld voor een hotel in de cultuurrijke Binnenstad, in het schitterende Boschstraatkwartier, in de moderne Randwyck of in de hippe Wyck. Waar je ook voor kiest, de stad gaat je positief verrassen! Als je iets langer de tijd hebt, kun je Maastricht bovendien makkelijk combineren met een uitstapje naar Luik of een weekend Gent. Zo sla je twee vliegen in één klap! Hou ook de agenda van Maastricht in de gaten, want evenementen zoals carnaval en Preuvenemint geven je nog meer redenen om het zuidoosten van ons land op te zoeken. Haal de koffers snel van zolder!

Buurten in het centrum

Het kloppend hart van Maastricht is betoverend!

Laat je verrassen door een hotel in de uitzonderlijke Binnenstad van Maastricht of kies voor een hotel in het luisterrijke Boschstraatkwartier!

Net als in veel andere steden liggen de meest populaire trekpleisters van Maastricht in het centrum. De wijk in het hart van de Zuid-Limburgse stad wordt officieel Binnenstad genoemd. Wanneer je hier door de straten dwaalt kom je drie iconische pleinen tegen: het prachtige Vrijthof, het levendige Onze Lieve Vrouweplein en de gezellig Markt. Aan de pleinen liggen enkele bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken. Begin bijvoorbeeld bij het Vrijthof, waar je een schitterend religieus bouwwerk kunt bezichtigen. De Sint-Servaasbasiliek is volgens historici de oudste kerk in Nederland die nog bestaat en het fenomenale rijksmonument staat in de top 100 van de Nederlandse monumenten. Vervolg je ontdekkingstocht bij de Markt, waar je het sublieme stadhuis kunt aanschouwen. De invloeden van het Hollandse classicisme in de architectuur van het gebouw gaan geheid indruk op je maken. Bewonder tot slot de adembenemende Onze-Lieve-Vrouwebasiliek aan het Onze Lieve Vrouweplein. De Romaanse kerk is net als de Sint-Servaasbasiliek een voortreffelijk rijksmonument. Je merkt het al, een hotel Maastricht in de Binnenstad is ideaal voor een cultuurrijk verblijf!

Voor jouw hotel Maastricht kun je in het centrum ook kiezen voor het Boschstraatkwartier. De buurt vind je als je in een noordelijk richting loopt vanuit de Binnenstad. Vooral de architectuur van de wijk is opvallend mooi. Zo kom je hier veel magnifieke monumentale panden tegen. Loop vanuit je hotel naar de fraaie Sint-Matthiaskerk, dit prachtige gotische kerkgebouw is een van de vier Rooms-katholieke parochiekerken in het centrum van Maastricht. Vooral het interieur met de doopkapel en de Romaanse doopvont zijn indrukwekkend om te zien. Ook de Refugie van Hocht is een bezoek waard. Het rijksmonument heeft een rijke geschiedenis en is door de jaren heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Je kunt in de Refugie van Hocht meer leren over hoe en waarom het gebouw werd gebruikt als refugiehuis, opvangcentrum en klooster. In het noorden van de wijk heb je verder nog het Bassin, de oude haven van Maastricht. Hier is het leuk om de papierfabriek Sappi, het pakhuis Maastrichtsch en de Sphinx gebouwen te bezoeken. In het Boschstraatkwartier kijk je je ogen uit!

Andere buurten

Maastricht heeft nog veel meer leuke plekken voor een verblijf!

Natuurlijk zijn er nog meer wijken in Maastricht waar je uitmuntende hotels vindt. Zoek bijvoorbeeld in de sublieme buurten Randwyck en Wyck naar jouw droomhotel!

In het zuidoosten van de Limburgse stad is het wellicht een leuk idee om een hotel Maastricht te boeken in de Randwyck. Deze buurt ligt tussen de rivier de Maas en de wijk Heugem en heeft een modernere uitstraling dan het centrum. Als je jouw stedelijke bezoek wilt afwisselen met het ontdekken van het prachtige groene Zuid-Limburgse landschap, dan is de Randwyck uitermate geschikt. Naast het zien van alle culturele bezienswaardigheden kun je vanuit hier namelijk binnen no-time de fabuleuze natuurparken in Limburg verkennen. Maak een heerlijke fiets- of wandeltocht om de sublieme vakwerkboerderijen, de rustgevende beekjes en de mooie rivieren te bewonderen. Bovendien is dit je kans om echt kennis te maken met de Bourgondische levensstijl van de Limburgers. De Randwyck is heerlijk divers en geeft je de mogelijkheid om meer dan alleen de stad te ontdekken!

Het meest trendy stadsdeel van Maastricht ligt volgens de kenners in het oosten van de stad. Wyck wordt veelvuldig vergelijken met de Franse hoofdstad en wordt daarom in de volksmond ‘petit Paris’ genoemd. Doordat veel van de gebouwen rond de 20ste-eeuwwisseling ontworpen werden, is de bouwstijl in veel van de straten van Wyck zeer modern. Je kunt in deze buurt optimaal genieten van de horecagelegenheden, zoals knusse restaurantjes, leuke barretjes en gezellige terrasjes. Ook is het zeker de moeite waard om hier even te gaan shoppen. Je vindt in Wyck namelijk een groot aantal schattige boetiekjes, speciaalzaken en grote winkels. De bruisende buurt heeft daarnaast een fascinerend museum: het Bonnefantenmuseum. Tijdens je bezoek aan het culturele gebouw bekijk je de magnifieke middeleeuwse beeldhouwkunst, de schitterende Zuid-Nederlandse schilderkunst en de prachtige hedendaagse kunst. Bij een vakantie Limburg hoort een bezoek aan de Wyck!

Speciale evenementen

Maastricht houdt van een feestje!

Een tripje naar Maastricht is altijd een goed idee. Toch zijn er momenten in het jaar die een bezoek aan de Limburgse stad nog aantrekkelijker maken!

Maastricht staat bekend als een van de leukste carnavalssteden van Nederland. Carnaval vieren in de Limburgse stad is iets wat je zeker een keer mee moet maken. Het feest barst los op de feestelijke elfde dag van de elfde maand en eindigt met het carnavalsweekend in februari. De stad verandert in een regenboog van kleuren met vooral veel groen, geel en rood. Je moet wel een paar dingetjes weten voordat je afreist naar Mestreech voor carnaval, zodat je niet gedesoriënteerd rondloopt. Zo is het handig om er van op de hoogte te zijn dat Vastelaovend de Maastrichtse naam voor carnaval is. Ook is het aan te raden om op carnavalszondag naar het ritueel van het Mooswief te gaan kijken. De nagemaakte groentevrouw wordt namelijk op feestelijke wijze boven de stad gehesen. Volgens de verhalen houdt het Mooswief vervolgens een oogje in het zeil. Het fascinerende gebeuren zorgt ervoor dat je gelijk in de stemming raakt. Geniet daarnaast van de prachtige optochten, gezellige optredens en andere sfeervolle activiteiten. Het Maastrichtse carnaval vergeet je nooit meer!

Als je een weekendje Maastricht liever op een warmer tijdstip boekt, dan is het einde van augustus misschien interessant. Je kunt dan namelijk van het fantastische Preuvenemint genieten. Het gastronomische evenement heeft onderhand al meer dan 30 edities en is elk jaar weer een razend succes. Jaarlijks komen er ruim 100.000 mensen op het grootste openluchtrestaurant van Nederland af. Dat is niet zo gek, want wie heeft er nu geen zin om de heerlijke hapjes en drankjes van het bourgondische Maastricht uit te proberen? Je kunt hier van alles krijgen: van simpele stukjes stokbrood met kaas tot exclusieve gerechten met kreeft. Van alle lekkernijen gaat het water je in de mond lopen! Het Preuvenemint is dus zeker een ideaal moment om een prachtig hotel Maastricht te boeken!

Al met al heeft Maastricht enorm veel te bieden. Een prachtige, diverse architectuur, mooie bezienswaardigheden, sfeervolle evenementen, sublieme wijken… De hotels in de Zuid-Limburgse stad zorgen er zeker voor dat je een fantastische tijd tegemoet gaat. Prik snel een datum!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter
Minimale bedrag = € 100,- excl. boekingskosten