4 aanbiedingen

Hotel Lille

Boek een mooi en charmant hotel Lille met TravelBird! Elegant, historisch, modern… De Franse stad is fenomenaal!
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Met een schitterend hotel Lille ontdek je de prachtige noordelijke Franse stad!

Lille ligt in het noorden van Frankrijk, vlakbij de grens met België. In de Franse stad ga je volop genieten van de sublieme historische gebouwen, de elegante wijken en de leuke uitgaansgelegenheden. Bovendien is Lille aan een sterke opmars bezig en steeds meer toeristen weten de Franse stad te vinden. Volgens de cijfers van Tour d’Horizons is de bezettingsgraad van de hotels in Lille tussen 2015 en 2016 met 1,2% gestegen tot 67,9%. In totaal bezochten ruim 770.000 mensen Lille, waaronder 25% buitenlanders. Ook het aantal overnachtingen is gegroeid met 6% tussen 2015 en 2016 naar meer dan 1,2 miljoen. De grootste markten van Lille zijn de Engelsen, Belgen, Nederlanders en Duitsers. Toch werd in 2016 de grootste groei geboekt bij internationale markten zoals de Verenigde Staten en China. (+27%). In Lille heb je de keuze uit 53 hotels en 3445 kamers. Op TravelBird vind je gegarandeerd het hotel Lille dat het beste bij je past!

Lille heeft ontzettend mooie en diverse wijken. Geniet van de vele historische gebouwen in Vieux-Lille, bewonder de culturele bezienswaardigheden in Lille-Centre, proef de ontspannen sfeer van Vauban-Esquerme of raak geïnspireerd door de moderne architectuur in Euralille. Alle stadsdelen in Lille hebben iets unieks: interessante musea, statige paleizen, elegante parken, stijlvolle winkels… In de Franse stad kijk je je ogen uit! Bovendien is de stad buitengewoon gastvrij. Het is niet voor niets dat Lille op de lijst van de meest gastvrije steden ter wereld is opgenomen! Dit ga je zeker ervaren als je naar de Franse stad afreist tijdens de fantastische jaarlijkse evenementen. Boek je een hotel ten tijde van de Brasserie van Lille of het Pianofestival? Dan zijn de ervaringen die je in Lille opdoet nog specialer!

Prachtige wijken

Verblijf in de mooiste buurten van Lille!

Kies je voor een hotel in het fabelachtige Vieux-Lille of overnacht je liever in het levendige Lille-Centre? Wat je ook kiest, een hotel Lille met TravelBird gaat je absoluut bekoren!

Als je in Lille in het meest toeristische deel van de stad wil verblijven, dan ben je bij Vieux-Lille aan het juiste adres. In dit stadsdeel valt ontzettend veel te beleven. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit het oudste deel van de stad. Het sfeervolle Vieux-Lille staat vol met leuke winkels en gezellige restaurants. Loop vanuit Rue de la Bourse naar Rue Pelletier, want op deze straat vind je de uitzonderlijke winkel van Strelli. Zet je ontdekkingstocht voort bij La Vieille Bourse. Het oude beursgebouw is één van de mooiste monumenten van de stad en het sublieme bouwwerk stamt uit de 17e eeuw. Elke week van dinsdag tot zondag staat het binnenplein vol met kraampjes. Voor de fanatieke lezers is het leuk om te weten dat je hier veel unieke tweedehands boeken kunt kopen. Ga tot slot naar het Rihour Paleis, dit koninklijke hof staat al sinds de 15e eeuw in Lille. Vooral de excentrieke gotische details in de architectuur zijn schitterend om te zien. In Vieux-Lille verveel je je geen moment!

Ten zuiden van Vieux-Lille ligt het kloppende hart van de stad: Lille-Centre. Ga je voor een hotel Lille in de meest centrale wijk van de stad? Dan verblijf je vlakbij stijlvolle winkels, hippe restaurants en fenomenale bezienswaardigheden. Om je goed te oriënteren in de stad is het aan te raden om te beginnen op het voortreffelijke plein La Grand Place. Vanaf hier ga je gemakkelijk de fascinerende musea in Lille-Centre vinden. Begin bijvoorbeeld bij het Palais des Beaux-Arts, waar je in het 22.000 vierkante meter grote gebouw adembenemende kunstcollecties kunt bewonderen. De prachtige werken van onder andere Rubens, Goya en Van Dyck zijn in het museum van de schone kunsten te zien. Dit wil je niet missen! Een ander museum dat een bezoek dubbel en dwars waar is, is het Musée d’Histoire Naturelle de Lille. Het kleine maar uiterst informatieve expositiegebouw gaat zeker je interesse in de geschiedenis van dieren wekken. Bovendien is dit museum zeer geschikt om te boeken als je op kindervakantie gaat. Je merkt het al, Lille-Centre heeft genoeg voor je in petto voor een fantastisch verblijf in de Franse stad.

Andere buurten

Ook in andere wijken van Lille vind je schitterende hotels!

Naast Vieux-Lille en Lille-Centre zijn de buurten Vauban-Esquerme en Euralille ook uiterst geschikt voor een aangenaam verblijf in de Franse stad. Kom het zelf ontdekken!

Hou je van luxe, elegantie en mode? Dan ben je in het stadsdeel Vauban-Esquermes aan het juiste adres. De deftige buurt verschilt veel van Vieux-Lille en Lille-Centre. Wanneer je door de ruime straten loopt, merk je dat de wijk zeer groen is. Dat is niet heel gek, want vroeger was dit deel van de stad een moerassig grondgebied. Vauban-Esquermes is pas echt gaan groeien toen in de 19e eeuw waterbouwkundige technieken zijn gebruikt om delen van het terrein droog te leggen. Vandaag de dag staat de wijk vol met wondermooie herenhuizen uit de 19e eeuw. Mocht je kiezen voor een hotel in Vauban-Esquermes, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de Citadel. Het 17e-eeuwse fort is werkelijk sensationeel om te zien en het is mogelijk om het bolwerk met een gids te bezoeken. Wil je liever genieten van het groen rond de Citadel? Maak dan een wandeling door het bijzondere park. In het park ligt bovendien een klein pretpark en een vertederend dierentuintje. Je komt hier je dag wel door!

Hoewel je in de oude stadsdelen van de stad prima vertoeven is, is het mogelijk dat je liever in een modernere buurt van de stad overnacht. Kies dan voor een hotel in het trendy en geraffineerde Euralille. De bouw van deze wijk begon in de jaren negentig, en is slecht enkele jaren geleden afgerond. Het financiële centrum van de stad wordt gekenmerkt door een vrijzinnige architectuur, elegante hoge gebouwen en sfeervolle winkelstraten. Euralille doet een beetje denken aan een mix van de business districts die je kunt kennen van een weekendje Brussel, Parijs en Londen. Dat betekent echter niet dat de wijk saai is. Integendeel, binnen het stadsdeel Euralille vind je voldoende bezienswaardigheden en activiteiten om je dagen bezig te houden. Ga bijvoorbeeld naar het Lille Grand Palais, de 120 meter hoge Tour de Lille of naar de magnifieke warenhuizen. In Euralille voel je je absoluut op je gemak!

Festiviteiten

In Lille worden evenementen groots aangepakt!

Wanneer je naar de Franse stad in het noorden afreist, is het slim om allereerst de kalender van Lille te bekijken. Op die manier mis je niet de sensationele evenementen die in de stad worden georganiseerd!

Het grootste evenement dat in Lille wordt gehouden is de Braderie van Lille. Ieder jaar kun je in het eerste weekend van september komen genieten van de grootste rommelmarkt in Europa. Met meer dan 10.000 unieke kraampjes heb je hier ontzettend veel leuke spulletjes om te kopen. Het maakt eigenlijk niet uit in welke buurt van Lille je verblijft, want de marktstalletjes zijn verdeeld over de stad te vinden. In de 12e eeuw werd de markt al gehouden en is sindsdien een terugkerend gebeuren. De laatste edities van het evenement trokken tussen de 1 en 2 miljoen bezoekers naar Lille. Je moet de braderie zeker een keer meegemaakt hebben! Naast de rommelmarkt ga je ook genieten van concerten, een kermis en een marathon. Bovendien staat de braderie bekend om mosselen met friet. Dat wordt nog eens lekker smullen!

Als je ervoor kiest om een stedentrip Lille te maken in juni, dan is het extra leuk om tijdens het tweede weekend van de zomermaand te komen. Dit is namelijk wanneer het jaarlijkse Pianofestival wordt gehouden. In samenwerking met Orchestra National verandert Lille in een grote muziekstad. Iedere editie staat in het teken van een bekende componist. Zo zijn Beethoven, Debussy en Liszt al gebruikt om het feest een duidelijk thema mee te geven. Kom je ook genieten van meer dan vijftig optredens tijdens het Pianofestival? Boek dan snel een prachtig hotel Lille in juni!

Lille is een stad in opkomst en dat merk je aan alles. Schitterende wijken, fascinerende bezienswaardigheden, uitzonderlijke evenementen… De Franse stad is werkelijk uniek!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter