2 aanbiedingen

Hotel Leiden

Een fraai hotel Leiden boek je alleen met TravelBird! Geniet van een of meerdere geweldige overnachtingen in de leuke Zuid-Hollandse stad!
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

De mooie hotels in Leiden geven je de kans om een de prachtige Zuid-Hollandse stad te ontdekken!

Tussen de grote bekende steden Amsterdam en Den Haag ligt het sublieme Leiden. In de Zuid-Hollandse stad ga je veel plezier beleven aan de leuke lokale tradities, de bijzondere bezienswaardigheden en de fabuleuze restaurants. Veel mensen zien Leiden als een grote studentenstad, maar de stad is meer dan dat. Steeds meer toeristen lijken dat ook in te zien, want Leiden wordt steeds meer bezocht. Volgens de cijfers van Leiden in Cijfers hebben de hotels het ook elk jaar weer drukker. In 2013 werden er namelijk 245.000 overnachtingen geregistreerd, terwijl dit in 2016 is opgelopen naar ruim 340.000. Dat is een stijging van bijna 40% in slechts drie jaar! Bovendien zijn de bezoekers in Leiden steeds positiever over hun verblijf. In 2015 gaf 86% van de toeristen in Leiden aan dat er voldoende te beleven valt in de stad. Twee jaar later is dit verhoogd naar maar liefst 89%. Ook de levendigheid van de stad wordt steeds beter beoordeeld. Het rapportcijfer van de stad is tussen 2015 en 2017 van een 7,4 naar een indrukwekkende 7,7 op tien gestegen. Je merkt het al, het gaat erg goed met Leiden. Ervaar het nu snel zelf en boek een attractief hotel in de gezellige stad! Wil je nog meer steden in Nederland ontdekken? Kijk dan ook naar een hotel Haarlem, Groningen of Maastricht!

Bezienswaardigheden

Hang de toerist uit in Leiden!

Kies je voor een hotel in de prachtige binnenstad van Leiden? Dan kom je geheid langs uitmuntende bezienswaardigheden zoals het interessante Rijksmuseum voor Oudheden, de magnifieke Waag en de luisterrijke Doelenpoort. In Leiden verveel je je geen moment!

Als je ten zuiden van De Rijn in de binnenstad een hotel Leiden boekt, dan verblijf je vlakbij het fascinerende Rijksmuseum voor Oudheden (RMO). Het schitterende oud herenhuis vind je aan de bekendste gracht van de stad: het Rapenburg. In het indrukwekkende museum raak je geheid geïntrigeerd door de uitzonderlijke archeologische collecties. Ook is het RMO geschikt voor jong en oud! Het museum is dus perfect voor als je op zoek bent naar een kindervakantie in eigen land. Bewonder de verschillende bijzondere afdelingen zoals het boeiende Oude Egypte, het inspirerende Romeinse Rijk en het uitmuntende Oude Griekenland. Het RMO gaat je kennis van de verschillende tijdperken zeker verbreden! Opmerkelijke gebruiksvoorwerpen, eeuwenoude beelden, levensechte mummies… Je kijkt hier je ogen uit!

Loop na je bezoek aan het Rijksmuseum voor Oudheden in een westelijke richting naar De Rijn. Aan de straat Aalmarkt ligt namelijk het fenomenale rijksmonument De Waag. Het sublieme gebouw is al sinds de 17e eeuw onderdeel van de binnenstad van Leiden. De Hollands classicistische stijl van het bouwwerk is werkelijk fantastisch om te zien. Vroeger diende een waag als een soort van marktgebouw waar de kooplieden hun handelswaar moesten wegen. Tegenwoordig ga je hier natuurlijk niet meer voor naar De Waag. Het fabuleuze gebouw dient nu als een Stadsgehoorzaal waar regelmatig voortreffelijke concerten worden gegeven.

Meer tips

Nog meer aanbevelingen voor je tijd in Leiden!

Wil je vanuit je hotel Leiden meteen zoveel mogelijk van de historische plaatsen in de stad verkennen? Dan is het aan te raden om De Leidse Loper te volgen. Zo maak je van je verblijf in de Zuid-Hollandse stad een geweldige wandelvakantie. Trek een paar goede wandelschoenen aan en ga op pad! De prachtige wandelroute helpt je maar liefst 24 historische bezienswaardigheden te ontdekken. Laat je inspireren door onder andere de fraaie Doelenpoort, de adembenemende Burcht en de unieke Lakenhal. Om zoveel mogelijk te weten te komen over al het moois dat je ziet, kun je gemakkelijk een App op je telefoon downloaden. Zo beluister je fascinerende geluidsfragmenten en dat terwijl je lekker door de straten struint. De Leidse Loper helpt je absoluut de stad uit te pluizen!

Als je nog niet een datum in gedachten hebt om naar Leiden af te reizen, dan is het misschien een leuk idee om dit op 2 en 3 oktober te doen. Op deze dag wordt er namelijk al sinds 1886 een jaarlijks feest gehouden in de Zuid-Hollandse stad. De speciale oktoberdag wordt gebruikt om de bevrijding van de Spanjaarden en de oprichting van de eerste universiteit in Nederland te vieren. Het traditionele feest wil je absoluut een keertje meemaken! Op de avond van 2 oktober wordt het feest ingeluid met een sfeervolle optocht. Geniet van de gezellige muziek en van de lekkere versnaperingen. In de ochtend is het aan te raden om de straat op te gaan, want er wordt namelijk gratis haring met wittebrood uitgedeeld. Dat is nog eens fijn de dag beginnen! In de middag kun je nogmaals genieten van een grote optocht. In de avond is er tot slot een prachtige vuurwerkshow. 3 Oktoberfeest is een evenement die je beslist in je agenda moet zetten!

Leiden culinair

Verwen jezelf in een van de sublieme restaurants!

Als je een hotel Leiden boekt, dan wil je natuurlijk ook weten waar je kunt genieten van voortreffelijke cuisines. Plof neer in het fantastische Lot en de Walvis of ga voor een chic diner in het restaurant In Den Doofpot. De restaurants gaan je absoluut bekoren!

In het oosten van de binnenstad, bij de haven van Leiden, vind je het uitzonderlijke Lot en de Walvis. Dit fenomenale restaurant is de hele dag open, dus je kunt hier aanschuiven voor ontbijt, lunch en avondeten. Lot en de Walvis heeft bovendien een hip en trendy interieur. Je gaat je je hier snel thuis voelen! Ga naar het restaurant tijdens de ochtend en geniet van de overheerlijke Eggs Benedict, zalige wentelteefjes of lekkere American Pancakes. Wil je liever langsgaan tijdens de lunchuren? Dan heb je de kans om de verrukkelijke sandwiches uit te proberen. Dit zijn geen simpele broodjes met een plakje kaas. Je krijgt juist royaal belegde sandwiches met bijvoorbeeld makreel, carpaccio of pulled pork. In de avond ga je het Lot en de Walvis voor de exceptionele Braziliaanse Picanha steak, een geroosterde dorade of een hemelse quiche. Het restaurant aan de haven van Leiden is simpelweg grandioos! Combineer dus gauw een overnachting in een subliem hotel Leiden met een etentje in het Lot en de Walvis. Dat worden nog eens tijden om nooit te vergeten!

Meer naar het noordwesten van het centrum van Leiden loop je via de Turfmarkt het unieke In Den Doofpot binnen. Dit schitterende restaurant opende al haar deuren in 1997 en is sindsdien zeer populair geworden in Leiden. Het interieur is zeer deftig, elegant en stijlvol. Je merkt meteen dat het een bijzondere avond gaat worden. Reken in het restaurant op verse oesters, delicieuze kreeft, smeuïge kazen en nog veel meer fantastische gerechten. Bovendien staat In Den Doofpot bekend om haar rijke aanbod aan uitmuntende wijnen. Je verlaat het restaurant gegarandeerd met een gevoel van voldoening! Wil je nog meer fraaie restaurants in Nederland ontdekken? Kijk dan ook naar een hotel Zwolle, want in de Overijsselse stad zijn ook geweldige culinaire cuisines te vinden!

Leiden is een meer dan alleen een studentenstad. Mooie bezienswaardigheden, fascinerende musea, leuke restaurants… In de Zuid-Hollandse stad ga je een geweldige tijd beleven. Boek snel een hotel Leiden!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter