2 aanbiedingen

Hotel Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is een populaire stad onder toeristen, niet zonder reden! Boek snel een hotel in Kopenhagen bij TravelBird.
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Het bruisende Kopenhagen is een plek waar iedere reiziger wel een keer geweest moet zijn, zoek snel naar een leuk hotel in Kopenhagen.

Kopenhagen heeft een rijke geschiedenis die bijna 1000 jaar teruggaat en deze geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de stad fantastisch is om te bezoeken, je raakt er niet uitgekeken. De bruisende hoofdstad legt de lat hoog op culinair gebied, met maar liefst 15 Michelin restaurants…. Een flink aantal voor een stad van die grootte. Je moet hier net zo oppassen voor fiets zoals wanneer je een hotel Amsterdam geboekt hebt en op sommige plekken reis je terug in de tijd tot aan de vikingen. Oftewel, Kopenhagen is hot!

Je hotel in Kopenhagen is natuurlijk wel van enig belang, het kan je verblijf tenslotte een stuk aangenamer maken. Er valt veel te zien in Kopenhagen, dus je moet ‘s nachts goed kunnen uitrusten om de volgende dag weer opgeladen naast je bed te staan. Bij TravelBird vind je enkel de beste hotels, maar je hebt zelf nog wel wat afwegingen te maken. Het is natuurlijk handig om een hotel in Kopenhagen te kiezen dat past bij je reisgezelschap, bijvoorbeeld met het gezin om met een geliefde. De een houdt meer van authentiek en de ander meer van modern, de een van chic en de ander van losjes. Wat je wensen ook zijn, er is een hotel dat er perfect op aansluit.

De meest boeiende wijken van de stad

Jouw hotel Kopenhagen is natuurlijk idealiter gesitueerd in de buurt die het best bij je past, maar wat zijn nou eigenlijk de leuke wijken van de stad?

Het centrum van Kopenhagen is natuurlijk het oudste deel van de stad, hier is de wijk vroeger ontstaan. Je vindt er dan vandaag de dag ook nog veel fenomenale paleizen en andere architecturale hoogstandjes. Je kan hier fantastisch uit eten en de dag erna zijn de calorieën er zo af door alle shopmogelijkheden, de stad zit vol met prachtige designwinkels. Ook herbergt het centrum van Kopenhagen Tivoli, een boeiend pretpark dat miljoenen bezoekers per jaar trekt.

Zoek je wat meer rust dan die miljoenen bezoekers per jaar? Dan is Frederiksberg dé plek om even de drukte te ontsnappen. De wijk ligt vlakbij het centrum en het is een chique buurt waar je heerlijk tot rust kan komen. Wederom tal van shopmogelijkheden, maar het hoogtepunt is toch wel Frederiksberg Have, het prachtige park van de buurt.

Christianshavn vind je terug op een eilandje en voelt enigszins Amsterdams dankzij de vele kanalen. Net als tijdens een stedentrip Amsterdam is het dan ook heel populair om via een rondvaartboot hier de buurt te verkennen. Verder vind je er veel oude forten, die de stad vroeger moesten verdedigen en het wereldbekende operagebouw. Het Copenhagen Opera House is een van de modernste ter wereld.

Kiin Kiin is het enige Thais restaurant ter wereld met een Michelinster. Waar vind je dit restaurant? In Nørrebro, Kopenhagen. Naast Kiin Kiin zit deze wijk barstensvol met meer restaurants gespecialiseerd in alle uithoeken van de wereld. Shoppen kan hier in knusse boetiekjes en uitbuiken gebeurt massaal in het park van de buurt, het Assistens Kirkegård park.

Vesterbro is de wijk waar misschien wel de grootste metamorfose heeft plaatsgevonden de afgelopen jaren. Waar het vroeger het red light district was, is het tegenwoordig een van de hipste locaties uit de stad. Gevuld met lekkere restaurants, gezellige kroegen en knusse cafés, is het een populaire bestemmingen voor jongeren. Het bruist hier tot in de late uurtjes, dus als je hotel Kopenhagen hier in de buurt ligt, scheelt dat ‘s nachts wat moeite om ‘thuis’ te komen!

De mooiste bezienswaardigheden van Kopenhagen

Zodra je hotel in Kopenhagen geboekt is, kan je gaan kijken welke bezienswaardigheden je allemaal wilt gaan bekijken tijdens je verblijf.

De Kleine Zeemeermin is een van de meest beroemde sprookjes ter wereld en de beeld van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen is daardoor een enorme toeristische attractie geworden. Heel groot is het niet, dus je hebt het zo gezien… Maar toch wel even het bekijken waard als je toch in Kopenhagen bent! Het beeld is al meer dan 100 jaar oud, al zijn er wel wat herstelwerkzaamheden nodig geweest door vandalistische acties.

De schrijver van de Kleine Zeemeermin, Hans Christian Andersen heeft jaren in verschillende huizen aan de Nyhavn gewoond en heeft hier zelfs het sprookje geschreven. Deze gezellige haven barst van de prachtige eeuwenoude huizen en bruist als geen ander gebied in de stad. De vele kroegen en barren waar vroeger zeelieden hun salaris kwamen uitgeven, zijn tegenwoordig the place to be voor veel Denen.

Een ander Kopenhaags fenomeen dat veel in de sprookjes van Hans Christian Anders terugkomt is de Rundetårn, denk hierbij aan de sprookjes Holger de Deen en Tondeldoos. Deze ronde toren is de plek waar de oudste sterrenwacht van Europa nog altijd actief is. Ook worden er veel tentoonstellingen en andere kunstactiviteiten gehouden.

In het centrum van Kopenhagen vind je het Rosenborg Slot, dat jarenlang een een koninklijk verblijf was maar tegenwoordig open is gesteld voor het publiek. Naast dat het paleis zelf prachtig is, beschikt het ook nog eens over een gigantische en mooie tuin. Lekker om even de stadsdrukte te ontvluchten. In het kasteel zelf vind je veel kunst en de kroonjuwelen van het koningshuis.

Kopenhagen is ook een populaire bestemming onder pretparktoeristen. Zo vind je midden in de stad het Tivoli pretpark met maar liefst vijf achtbanen en twintig andere attracties. Bovendien zijn de tuinen alleen het bezoeken van het park al waard. Op de rand de stad vind je een van de oudste pretparken, als het niet het oudste pretpark is, van Europa. Een van de attracties is een achtbaan die al in 1932 (!) werd gebouwd, weer eens wat anders dan de pretparken in België of Nederland.

De heerlijke lokale keuken

Wanneer je op bezoek bent in Kopenhagen is het natuurlijk een beetje makkelijk om een Italiaans restaurant te bezoeken, ga op zoek naar wat lokaals!

Denemarken is omringd door water, het is dan ook logisch dat vis een prominente rol speelt in de keuken van het land. Echter is haar keuken door de jaren heen een stuk volwassener geworden en zijn er tegenwoordig enorm diverse specialiteiten. Haring blijft echter toch een van de populairste ingrediënten van het land. Typisch Kopenhaags zijn gerechten zoals flaekesteg (varkensvlees met zwoerd), gravad lak (gerookte zalm) en of natuurlijk het traditionele smörrebröd.

Mocht je even flink wat geld overhouden aan het eind van je trip, dan zou je het restaurant Noma kunnen bezoeken. Dit Deens restaurant bezit twee Michelinsterren en wordt door de meeste mensen als beste restaurant van de stad gezien. Sterker nog, een flink aantal bezoekers stelt dat het tot de beste restaurants ter wereld behoort. Het menu bestaat uit tal van Scandinavische specialiteiten, maar kijk niet gek op als de rekening zo’n 500 euro per persoon is...

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter