2 aanbiedingen

Hotel Hamburg

Met een hotel Hamburg van TravelBird heb je geheid een fantastische tijd in de mooie Duitse havenstad!
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

In de schitterende Duitse havenstad vind je schitterende wijken en fenomenale hotels!

Het prachtige Hamburg ligt in het noorden van Duitsland en grenst aan de Noordzee. In de Duitse stad ga je volop genieten van de sublieme wijken, de uitmuntende architectuur en de fantastische bezienswaardigheden. Hamburg is bovendien de derde grootste havenstad in Europa, na Rotterdam en Antwerpen. Met de perfect ligging aan de Elbe is Hamburg al decennia lang een belangrijke handelsstad. Tegenwoordig weten veel toeristen de stad ook te vinden en dat blijkt wel uit de cijfers van Statistikamt Nord. Het aantal overnachtingen in Hamburg is tussen 2006 en 2016 met maar liefst 85,8% gestegen. Bovendien verbleven in 2016 ruim 6,6 miljoen mensen in de havenstad. Veel van de overnachtingen worden tevens geboekt door Duitsers zelf, maar het aantal buitenlandse boekingen loopt de laatste jaren wel op. Ook de gemiddelde verblijfsduur van de gasten neemt toe. Je merkt het al, Hamburg wordt steeds populairder. Boek daarom snel een hotel in de schitterende havenstad!

De wijken in Hamburg zijn indrukwekkend en uniek. Kies voor een hotel in de diverse wijken, zoals in de historische Altstadt, het trendy St. Pauli, het luisterrijke Speicherstadt of het bruisende Altona. Waar je ook voor kiest, in Hamburg ga je een fantastische tijd tegemoet! Ook de lokale bevolking van de stad is uiterst vriendelijk. Hamburg staat niet voor niets 11de op de lijst van de meest gastvrije steden ter wereld. Met scores boven de acht op tien voor punt van binnenkomst en mening deskundige is het zeker een stad om rekening mee te houden. Heb je al een datum in gedachten voor een leuk uitstapje naar Hamburg?

Mooie buurten

Hamburg heeft leuke en sfeervolle wijken!

In Hamburg zijn er ontzettend veel wijken die perfect zijn voor een hotelverblijf! Kies bijvoorbeeld voor de cultuurrijke Altstadt, de moderne Neustadt of het wervelende St. Pauli.

Het hart van Hamburg is een goed begin om de stad te leren kennen. Als je voor een hotel Hamburg in de centrale wijken Altstadt of Neustadt in de Duitse havenstad kiest, dan kun je makkelijk alle kanten op. Loop je hotel uit en begin met een bezoek aan het historische Rathaus. Te midden van het oude centrum ligt het prachtige stadhuis dat in de 19e eeuw is gebouwd. Het schitterende bouwwerk is bijna net zo groot als Buckingham Palace en gaat geheid indruk op je maken! Vervolg je ontdekkingstocht en ga naar het Levantehaus waar je heerlijk kunt shoppen. In het fraaie winkelcentrum vind je veel leuke boetiekjes, lokale winkeltjes en gezellige restaurants. Geniet tot slot van de sublieme Duitse kunst in de Deichtorhallen en de Kunsthalle. Je wordt binnen de wijken Altstadt en Neustadt zowel historisch als cultureel op je wenken bediend!

Mocht je echter zin hebben in een meer uitbundige buurt, dan is St. Pauli een echte aanrader voor een hotel Hamburg. De oude zeemansbuurt is werkelijk een walhalla voor feestgangers! In St. Pauli is het straatbeeld heel anders dan in Altstadt en Neustadt; de wijk is namelijk onwijs trendy en hip. Als je van een rauwe sfeer met graffiti en straatkunst houdt, dan ben je hier helemaal op je plek! De sfeervolle terrasjes, bruisende bars en flitsende clubs staan garant voor spectaculaire avonden. Bovendien staat St. Paul nooit stil, want 24 uur per dag is er wel iets voor je te doen. Ben je toe aan een beetje rust? Ga dan naar Park Fiction, want vanuit het kunstmatige ontmoetingsplekje heb je een voortreffelijk uitzicht over de haven. Ideaal om je energielevels weer op peil te krijgen na een nachtje stappen. Bovendien staat de haven van Hamburg op de lijst van de meest geïnstagramde toeristische attracties ter wereld in 2016 met ongeveer 60.000 hashtags! Je merkt het al, in St. Pauli verveel je je niet!

Nog meer inspirerende wijken

Hamburg heeft nog meer prachtige buurten om uit te kiezen!

In Hamburg zijn er meer stadsdelen waar je perfect kunt verblijven. Kies bijvoorbeeld voor een hotel in de historische Speicherstadt, de sublieme HafenCity of in het levendige Altona.

Ten zuidoosten van de Altstadt vind je de wijken Speicherstadt en HafenCity. Een hotel Hamburg in deze wijken geeft je de kans om twee uiteenlopende buurten te ontdekken. Het contrast tussen de ultramoderne architectuur en de historische pakhuizen is verbluffend mooi om te zien. Het is niet voor niets dat Speicherstadt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt! Bewonder de pittoreske gotische gebouwen, want de opzienbarende gevels, elegante torentjes en andere verrassende versieringen zijn fenomenaal. Maak vervolgens een wandeling door de sfeervolle straten van de wijken en neem de tijd om het Internationale Maritieme Museum te bezoeken. Je vindt hier namelijk een adembenemende collectie van meer dan 40.000 maritieme voorwerpen. Ook kun je in het museum meer dan een miljoen schitterende haven- en scheepsfoto's bewonderen. Krijg je spontaan zin in het zeeleven? Wellicht is het dan leuk om vanuit Hamburg een van de cruises te maken!

Een andere wijk waar je mooie en aangename hotels kunt vinden is Altona. De buurt ligt ten westen van St. Pauli en staat bekend om haar groene en alternatieve straatbeeld. Ondanks dat een groot gedeelte van deze buurt platgebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog, staan er in Altona nog indrukwekkend veel historische gebouwen overeind. Tijdens je verblijf in de wijk verblijf je vlakbij de rivier de Elbe. Wat je hier absoluut moet proberen is de overheerlijke vis. Ga op zondagochtend naar de Fischmarkt bij de hal van de visveiling, want het is een fantastische ervaring om aanwezig te zijn op de bruisende handelsplek. Krijg je er spontaan honger van? Loop dan iets verder langs het water en geniet van de verrukkelijke visgerechten in de zeemanskroegen en restaurants. Je gaat hier niet met honger weg!

Festiviteiten

Hamburg heeft geweldige jaarlijkse evenementen!

Als je nog niet weet wanneer je naar de Duitse stad wil afreizen, dan is het zeker aan te raden om te kijken naar jaarlijkse kalender van Hamburg. Ga bijvoorbeeld naar de stad gedurende de wervelende Hamburger Dom of tijdens het fascinerende havenfestival!

Het is een leuk idee om ten tijde van de Hamburger Dom naar de Duitse stad af te reizen. De grootste kermis van Duitsland vindt al plaats sinds de 14e eeuw en wordt jaarlijks bezocht door meer dan negen miljoen mensen. Gelukkig is het zelfs mogelijk voor je om te kiezen tussen drie verschillende data om het evenement mee te maken: het Winterdom in de winter, Frühlingsdom in de lente en de Sommerdom tijdens de zomer. Dit is je kans om de attracties, concerten en biertenten van de gigantische kermis te bezoeken. Het sensationele feest is geschikt voor zowel jong als oud. Je komt hier veel Duitse families en toeristen tegen. Bovendien kun je elke vrijdag van een prachtige vuurwerkshow genieten. Dit moet je meegemaakt hebben!

In mei is het ook interessant om een hotel Hamburg te boeken. Je kunt dan namelijk het grootste havenfestival ter wereld meemaken. Met al meer dan 800 edities is dit feest een van de meest bijzondere evenementen. Tijdens het feest wordt de oprichting van de haven in 1189 gevierd. Bewonder de indrukwekkende marineschepen, de luxe cruiseschepen, traditionele tallships en smaakvolle jachten. Meer dan 300 schepen uit verschillende delen van de wereld komen op het festival af. Het is zelfs mogelijk om op sommige unieke schepen een kijkje aan boord te nemen. Geniet je van het bekijken van de havenactiviteiten? Boek dan ook eens een hotel Antwerpen, want de Belgische stad is net als Hamburg een grote havenstad!

Al met al is Hamburg een indrukwekkende stad met veel verschillende gezichten. Dit merk je ook terug in de verschillende wijken. Ga je voor hip en trendy of wil je liever chic en modern. De keuze is nu aan jou!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter