aanbiedingen

Hotel Haarlem

Boek een fantastisch hotel Haarlem met TravelBird. De Fenomenale Noord-Hollandse stad gaat geheid indruk op je maken!

Laat je verrassen door het oer-Hollandse Haarlem. De stad is beslist een bezoek waard!

Het wondermooie Haarlem ligt in de provincie Noord-Holland en ten westen van Amsterdam. In de Noord-Hollandse stad ga je geheid genieten van de prachtige winkelstraten, de opzienbarende musea, de prestigieuze restaurants en de gezellige uitgaansgelegenheden.
In 2015 brachten ruim 1,1 miljoen Nederlanders een toeristisch bezoek aan Haarlem. Het was het eerste jaar dat de stad in de top 10 van de best bezochte toeristische steden in Nederland stond. Het versloeg daarmee grote steden zoals Maastricht en Breda! Bovendien zijn de hotels van Haarlem volgens de cijfers van NBTC/NIPO nog nooit eerder zo populair geweest: ruim 300.000 bezoekers brachten een nacht door in de stad. In 2014 stond Haarlem daarnaast op een zesde plek kijkende naar het aantal internationale bezoekers. Volgens de prognoses gaat de groei van zowel nationale als internationale toeristen in de komende jaren nog niet stoppen. Wees de grote toeristenstroom voor en boek snel een hotel Haarlem!

Ook zijn er veel fenomenale bezienswaardigheden in de Noord-Hollandse stad die ervoor zorgen dat je jouw verblijf in Haarlem nooit meer vergeet. Breng een bezoek aan het fabuleuze Frans Hals Museum, raak onder de indruk van het Teylers Museum, vul je koffers met nieuwe kleren in de bruisende winkelstraten en ga heerlijk uit eten in één van de uitmuntende restaurants. Je leest het goed, in Haarlem verveel je je geen moment! Heb je zin om nog meer Nederlandse steden te ontdekken? Neem dan eveneens een kijkje tussen het aanbod voor een hotel Arnhem, Zwolle of Leiden! Deze steden gaan je net als Haarlem beslist verrassen!

Mooiste bezienswaardigheden in het centrum

In de binnenstad van Haarlem is ontzettend veel te doen!

Prachtige musea, sfeervolle winkelstraten, mooie hotels… Het centrum van Haarlem gaat je zeker bevallen!

Kies je voor een hotel in het centrum van Haarlem? Dan overnacht je vlakbij het fascinerende Frans Hals Museum. Vroeger was het gebouw een prachtig oudemannenhuis en alleen het pand zelf is al de moeite waard om te zien. Als je er echter voor kiest om naar binnen te gaan, dan heb je de kans om de fenomenale kunstwerken uit de 16e eeuw van Frans Hals te bewonderen. Indien je een echte kenner bent, herken je geheid elementen uit de werken van befaamde Belgische schilders zoals Rubens en Antoon van Dijck. Je bezoek aan het Frans Hals Museum gaat je zeker bijblijven! In het centrum heb je verder de Grote Markt, waar je nog meer mooie en belangrijke gebouwen kunt vinden. Bewonder het schitterende Laurens Janszoon Coster standbeeld, bekijk de oude Vleeshal en maak een foto voor het beeldige stadhuis. Een hotel Haarlem in de binnenstad geeft je de mogelijkheid om zoveel mogelijk te zien van de grote toeristische trekpleisters. Boek snel een ideaal verblijf in het centrum!

In de binnenstad mag een bezoek aan het Teylers Museum niet ontbreken. Het adembenemende pand prijkt op de UNESCO-lijst van de 100 mooiste monumenten van Nederland. Zodra je de Ovale Zaal in het museum hebt bezocht, begrijp je meteen waarom het gebouw zoveel aandacht krijgt. De ruimte is ontzettend fraai en staat vol met sublieme kunstwerken, uitmuntende natuurkundige instrumenten en fascinerende tekeningen van de Nederlandse zakenman Pieter Teyler van der Hulst. Het museum geeft goed weer hoe de twee interesses van Teyler - wetenschap en kunst - samenkomen in de prachtige tentoongestelde collecties. Dit moet je gezien hebben! Sluit je ontdekking van het centrum af in de Barteljorisstraat, waar je heerlijk kunt winkelen. Je herkent de namen van de straten hier hoogstwaarschijnlijk van het bordspel Monopoly. In de winkelstraten is het haast onmogelijk om met lege handen terug te keren naar je hotel Haarlem!

De bezienswaardigheden in de buitenwijken

Haarlem heeft nog veel meer hotspots voor je in petto!

Kies je voor een hotel in de buitenwijken van Haarlem? Neem dan een kijkje bij de sublieme Adriaan Molen, bij de voortreffelijke Eenhoorn en in het fraaie Haarlemmerhout Stadspark.

Als je denkt aan iets typisch Nederlands, dan is een molen hoogstwaarschijnlijk één van de eerste dingen die je te binnen schiet. In Haarlem heb je de buitenkans om fabelachtige en historische molens te bezichtigen! In het noorden van de stad vind je de indrukwekkende Adriaan Molen. Het schitterende bouwwerk met de fenomenale wieken is in de 18e eeuw gebouwd en gaat absoluut je hart sneller laten kloppen. Vroeger molen is vroeger gebruikt voor de tabaks- en graanindustrie. Tegenwoordig is de Adriaan echter een museum, waar je alles te weten kunt komen over zijn gebruik en geschiedenis. Je raakt binnen de kortste keren geïntrigeerd door de boeiende verhalen! Ten zuiden van de stad ligt nog een andere bijzondere molen: de Eenhoorn. Ook deze molen stamt uit de 18e eeuw en wordt gebruikt voor het zagen van hout. Een keer per maand wordt de Eenhoorn opengesteld voor het publiek, om zijn functionaliteiten tentoon te stellen. Zorg dat je het gezien hebt!

Mocht je een hotel Haarlem boeken in de nabijheid van de Koninginnebuurt, dan is het aan te raden om het Haarlemmerhout Stadspark te verkennen. Wanneer je door de groene omgeving loopt, merk je direct dat de plek geschiedenis ademt. Wandel door de luisterrijke bossen naar het betoverende Paviljoen Welgelegen. Hoewel de naam anders doet vermoeden is dit een majestueuze villa die rond het einde van de 18e eeuw is gebouwd. Je mond valt spontaan open van het wondermooie gebouw! Is je uitstapje naar Haarlem ook een kindervakantie? Ga dan ook even langs het knusse en schattige kinderboerderijtje. Je merkt het al, het Haarlemmerhout Stadspark gaat je wel even zoet houden! Hou je van de groene omgevingen te midden van de steden? Boek dan eveneens een hotel Amsterdam en bezoek het magnifieke Vondelpark!

Haarlem culinair

De fantastische restaurants van Haarlem

Haarlem staat vol met prestigieuze, charmante en uitmuntende restaurants. In de Noord-Hollandse stad eet je je buikje wel rond!

In de winkelstraat Zijlstraat ligt het fenomenale To Amuse. De uitgebreide kaart van het restaurant gaat je absoluut verblijden. Eigenlijk wil je direct zoveel mogelijk bestellen! Bovendien zijn de gerechten uitermate gevarieerd en daarom is er voor ieder wat wils. Probeer de exotische Thaise mosselen, de heerlijk malse spareribs en de typisch Haarlemse Droste chocolade. De topchef van het restaurant is daarnaast zeer sterk in het prepareren van uiteenlopende groenten. Na de gerechten te hebben geproefd vraag je jezelf hoogstwaarschijnlijk af hoe het kan dat To Amuse nog geen michelinsterren heeft ontvangen. Krijg je al spontaan honger? Zoek dan snel de Noord-Hollandse stad op!

Hou je van Aziatisch eten met veel kruiden? Dan ben je bij Erawan aan de Schagchelstraat aan het juiste adres. Het authentieke Thaise eten dat hier wordt geserveerd is adembenemend lekker! De bekoorlijke smaak van citroengras en koriander zorgen ervoor dat de gerechten in het restaurant al je smaakpapillen aan het werk zetten! Ook het decor, het servies en de sfeer van Erawan geven je het gevoel dat je daadwerkelijk in Azië terecht bent gekomen. Waar wacht je nog op? Kom het snel zelf proberen in Haarlem!

Al met al is Haarlem een boeiende stad om te ontdekken. Boek snel een overnachting in een van de sublieme hotels om de fenomenale bezienswaardigheden van de stad te verkennen. Bovendien kun je een hotel Haarlem gemakkelijk combineren met een hotel Rotterdam, Amsterdam of Utrecht!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter