1 aanbieding

Hotel Groningen

Een hotel Groningen met TravelBird is zeer geschikt om het hoge noorden van Nederland te ontdekken. Boek nu snel jouw ideale hotel!
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Een hotel Groningen biedt je de kans om het schitterende noordoosten van Nederland te ontdekken!

De prachtige stad Groningen ligt in het noordoosten van ons land. In de Nederlandse stad kom je veel interessante bezienswaardigheden tegen, zoals de voortreffelijke Martinitoren, het wondermooie Kasteel en het magnifieke stadhuis. Het is daarnaast leuk om in aanraking te komen met de Groningse lokale bevolking. Het accent is even wennen, maar het geeft je wel het gevoel dat je weg van huis bent. Dat de bevolking overigens trots is op de taal laat het volgende Groningse gezegde wel zien: ‘Wie wöllen Hollands eren maar ‘t Grunings nooit verleren.’ Uit de toerismecijfers van Marketing Groningen blijkt dat steeds meer mensen het noordoosten van ons land opzoeken. Zo is Groningen een van de weinige provincies in Nederland waarvan het aantal overnachtingen ieder jaar stabiel toeneemt. In 2014 steeg het aantal overnachtingen bijvoorbeeld met bijna 3%, terwijl het in de rest van Nederland met gemiddeld bijna 10% verminderde. Tussen 2005 en 2014 is het totaal aantal hotelovernachtingen bovendien opgelopen van circa 280.000 naar 440.000. De groei van ruim 50% is buitengewoon indrukwekkend!

Groningen heeft veel verschillende en aangename wijken die zeer geschikt zijn voor een hotelovernachting. In het centrum vind je de meeste trekpleisters van de stad, zoals bijvoorbeeld de iconische Martinikerk, schitterende hofjes en fascinerende musea. Ook de buurten buiten de binnenstad zijn een bezoek waard. Waar je ook heen gaat in Groningen, je hebt gegarandeerd een leuke tijd! Bovendien zijn er veel jaarlijkse evenementen die een verblijf in het noordoosten van Nederland nog verleidelijker maken. Kies er bijvoorbeeld om naar Groningen af te reizen ten tijde van de ijsbaan of ga gedurende het whiskyfestival. Welke datum kies je voor? Als je nog meer van het noorden wilt zien, dan kun je vanuit Groningen de waddeneilanden bezoeken. Pak de veerboot en ga op vakantie Schiermonnikoog!

Leukste buurten

Groningen heeft een legio aan gezellige en sfeervolle wijken!

In het noordoosten van Nederland kun je magnifieke hotels boeken in de Binnenstad en in de Schilderswijk van Groningen!

De wijk in het stadshart van Groningen wordt officieel de Binnenstad genoemd. Net als bij veel andere steden, zoals Maastricht en Amsterdam, is deze buurt het oudste deel van de stad. Als je een hotel Groningen in deze wijk boekt, dan ben je gelijk dicht bij veel van de bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Om de stad te ontdekken is het aan te raden om naar de Grote Markt te lopen. Bezoek aan het grote en fraaie plein in het middelpunt van de stad de gotische Martinitoren. De wondermooie toren is naast het kleine Martinikerkje gebouwd. De Martinitoren is met 96,8 meter tevens de hoogste toren van Groningen. Het gebouw gaat je dus van een verre afstand al opvallen. Vervolg je verkenning van het centrum en wandel naar het magnifieke Stadhuis. De Hollandse classicistische bouwstijl gaat geheid indruk op je maken! Loop tot slot door de fantastische Herestraat, waar je uitstekend kunt shoppen. De buurt voelt heel gemoedelijk aan en je voelt je er al snel op je gemak!

In het westen van de stad kun je kiezen voor een hotel Groningen in de Schildersbuurt. In deze wijk leven veel studenten, waardoor de sfeer wat jonger aanvoelt. Dat kan echter heel leuk zijn voor als je een paar dagen in een van de hipste buurten van Groningen wilt doorbrengen. Je vindt in de Schildersbuurt veel bruisende uitgaansgelegenheden, zoals gezellige restaurantjes, knusse barretjes en schattige koffiehuisjes. De buurt heeft ook enkele bezienswaardigheden waar je zeker even langs moet. Ga bijvoorbeeld naar de watertoren aan de Hofstede de Grootkade. Het prachtige bouwwerk is ontworpen door de befaamde stadsarchitect J.A. Mulock Houwer en is met een hoogte van bijna 60 meter een van de hoogste watertorens in Nederland. Hoewel het gebouw niet actief meer wordt gebruikt, blijft het een fascinerende toren om te zien! Een andere trekpleister van de Schildersbuurt is Het Kasteel. Het schitterende en majestueuze gebouw bestaat al sinds het begin van de 19e eeuw. Hou je fotocamera bij de hand, want Het Kasteel staat garant voor mooie kiekjes!

Leukste bezienswaardigheden van Groningen

De stad van het noorden heeft je nog veel meer te bieden!

In Groningen ga je genieten van unieke musea, rustgevende hofjes en leuke winkels. Op het noordoosten van Nederland raak je snel verliefd!

Als je voor een hotel in de Binnenstad-Zuid kiest, dan overnacht je vlakbij het Groninger museum. Het moderne gebouw heeft een fascinerende architectuur met veel kleur en merkwaardige elementen. De verschillende tentoonstellingen die je hier kunt aanschouwen zijn gelinkt aan de hedendaagse kunst en aan de Groningse geschiedenis. Ook leer je in het museum meer over de gewoonten en gebruiken van de inwoners van de stad. Mocht je nog meer culturele bezienswaardigheden willen bezoeken, ga dan verder naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het gebouw vind je in het westen van de binnenstad en je zult hier veel kennis opdoen over de geschiedenis van de scheepsbouw en de scheepvaart in de provincie Groningen. Het museum is bovendien onderdeel van twee schitterende 14e-eeuwse panden die zeker het aanschouwen waard zijn. De culturele bezienswaardigheden in de stad verrijken absoluut jouw tijd in Groningen! Ga snel op vakantie Noord-Nederland om het allemaal te ervaren!

In Groningen vind je naast indrukwekkende musea ook prachtige en eeuwenoude hofjes. Als je een hofje binnenloopt, dan krijg je sterk de indruk dat je de stad hebt verlaten. In de besloten ruimtes vind je namelijk veel gasthuizen die vroeger onderdak gaven aan de armen, pelgrims en zieken. Vandaag de dag leven hier echter gewoon mensen. Toch is het een leuk idee om door de poortjes te gaan zodat je de rust van de hofjes ervaart. Ga bijvoorbeeld in de Binnenstad naar de Stichting Heiligen Geest Gasthuis, het St. Geertruids Gasthuis of naar het Sint Anthoniegasthuis. Nadat je volop heb genoten van de sereniteit van de hofjes is het tijd om weer terug te keren naar het stadsleven. In Groningen moet je namelijk geshopt hebben! De stad heeft een groot winkelaanbod en het zou zonde zijn om er niets mee te doen. Moderne warenhuizen, elegante modezaken, knusse boetiekjes, kleine en bijzondere winkeltjes… Genoeg om je uren bezig te houden!

Speciale dagen

Groningen is sterk in het organiseren van fantastische evenementen!

Op sommige dagen is het nog leuker om in de stad te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een hotel Groningen tussen november en januari voor de ijsbaan of boek een kamer aan het einde van maart voor het Whiskyfestival.

Het is onderhand traditie geworden dat ieder jaar de Grote Markt in Groningen wordt omgebouwd tot een reusachtige ijsbaan. Vanaf november tot en met januari geniet je van bijna 1000 vierkante meter ijsplezier. Dit is je kans om je schaatskunsten te vertonen aan de wereld! Ook voor beginners is het leuk om je over de baan te manoeuvreren. Er zijn namelijk genoeg hulpmiddelen aanwezig waardoor je het schaatsen binnen de kortste keren onder de knie krijgt! Als je even weer tot rust wilt komen, dan is het aan te raden om plaats te nemen in de verwarmde paviljoenen. Geniet daarnaast van lekkere warme hapjes en drankjes. De gigantische ijsbaan wordt op sommige dagen ook gebruikt voor sporten zoals curling en ijshockey. Dit biedt je de kans om de wedstrijdjes te aanschouwen vanaf de tribunes. Het ijsplezier in Groningen blijft je altijd bij!

Een ander goed moment om een hotel Groningen te boeken is eind maart tijdens het Whiskyfestival Noord-Nederland. Duizenden mensen trekken tijdens het drie dagen durende festival naar Der Aa-kerk in de stad om het evenement bij te wonen. Het whiskyfestival is niet alleen leuk voor de whisky experts, maar ook voor beginnende whiskydrinkers. Loop langs de vele whisky stands en laat je verrassen door de heerlijke smaken van de verschillende merken. Het is ook mogelijk om te luisteren naar gerenommeerde internationale sprekers waardoor je meer leert over de speciale drank. Je merkt het al, het Whiskyfestival is de perfecte gelegenheid om naar Groningen af te reizen!

De stad Groningen zit vol met culturele en sfeervolle verrassingen. Je hoeft weinig moeite te doen om je dagen in te vullen met leuke bezienswaardigheden en gezellig activiteiten. De hotels zijn bovendien van hoge kwaliteit en bieden je alles wat je nodig hebt. Kom het snel zelf ervaren! Na je verblijf in Groningen kun je ook nog even over de grens kijken door middel van een autovakantie Duitsland.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter