2 aanbiedingen

Hotel Gent

Ben je op zoek naar een prachtig hotel Gent? Bij TravelBird vind je de meest sfeervolle, gezellige en mooie verblijfsplekken in de fabuleuze Belgische stad!
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Vanuit een hotel Gent ontdek je een van de mooiste Belgische steden!

Het magnifieke Gent ligt in het noordoosten van België, tussen Antwerpen en Brugge. In de Belgische stad ga je volop genieten van de unieke wijken, de uitzonderlijke bezienswaardigheden en de sublieme hotels. Volgens de cijfers van Stad Gent komt rond de 75% van de toeristen in Gent uit de omringende landen en vanuit België zelf. Denk hierbij aan Nederlanders, Britten, Duitsers en Fransen. Toch groeit het aantal verblijfstoeristen uit China, India en Rusland relatief snel. De verwachting is dat deze trend de komende jaren blijft aanhouden. Dat Gent in de loop der jaren steeds populairder is geworden voor een verblijf blijkt uit de cijfers: tussen 2000 en 2013 is het aantal overnachtingen in de stad met 54,3% opgelopen. Wanneer je vanuit je hotel Gent de stad ontdekt, zul je al heel snel begrijpen waarom Gent een steeds populairdere bestemming wordt. Ga het snel zelf ontdekken!

Bovendien gaan de meeste mensen naar de Belgische stad als toerist. Ruim 60% van de overnachtingen is in het teken van ontspanning. Ook is de stad heel hard bezig om zich te specialiseren in nichemarkten. Zo kun je tegenwoordig een prachtige fietsvakantie maken om de fraaie omgeving van Gent te ontdekken. Of kies je liever voor een water- of kampeervakantie? De mogelijkheden zijn hier eindeloos! Ook worden er in Gent veel evenementen georganiseerd die een bezoek aan de stad nog bijzonderder maken. Boek bijvoorbeeld je hotel tijdens het sublieme Lichtfestival of ten tijde van de magische Gentse Winterfeesten. Van Gent gaat je hart beslist harder kloppen!

Prachtige buurten

In Gent heb je adembenemende wijken!

Kies voor een hotel in het wondermooie Patershol of verblijf in het charmante Prinsenhof. In Gent vind je gemakkelijk een hotel dat bij je past!

Midden in het historische centrum heb je de kans om een hotel gent te boeken in de magnifieke Patershol wijk. Het allereerste wat je opvalt wanneer je hier een wandeling maakt is het intrigerende stratenpatroon. Dit is namelijk weinig verandert door de jaren heen en stamt uit de middeleeuwen. Patershol is ideaal als je van een intieme sfeer houdt, met veel elegante restaurants en knusse barretjes. In de buurt geniet je van veel diverse cuisines zoals Frans, Thais of Zuid-Amerikaans. Het is echter niet zo dat je hier alleen kunt eten, want in Patershol heb je ook fascinerende bezienswaardigheden. Begin bijvoorbeeld bij de fabelachtige Caermersklooster, waar je geheid onder de indruk raakt van de historie van het gebouw. Ga vervolgens naar het Huis van Alijn. Dit museum is gevestigd in een voormalig godshuis en beschikt over een wondermooie collectie die het dagelijkse leven in de 20e eeuw belicht. Tot slot is het leuk om de vele speciaalzaken en unieke kunstgalerijen te bezoeken. In de Patershol verveel je je niet!

Een andere historische buurt die zeer geschikt is voor een verblijf in Gent is het Prinsenhof. Dit is de plek waar een van de meest invloedrijke heersers in de wereldgeschiedenis is geboren. Oorspronkelijk lag hier namelijk het paleis van de Habsburgers waar Keizer Karel voor het eerst het daglicht zag. Het leuke aan het Prinsenhof is dat de wijk zeer rustig en intiem is. Ideaal dus als je op zoek bent naar een plek om romantisch te overnachten. Als je door de picturale buurt loopt ontdek je de wondermooie smalle steegjes die geplaveid zijn met kasseien. Vanuit je hotel Gent ontdek je de adembenemende ruïnes van het vroegere Hof ten Walle, de schitterende Keizer Karelbrug en het magnifieke 17e-eeuwse gebouw Berg van Barmhartigheid. Het Prinsenhof gaat je niet teleurstellen!

Andere leuke plekken

Op Gent raak je niet uitgekeken!

De magnifieke Sint-Baafskathedraal, het levendige Blaarmeersen, de fascinerende graffiti, de hippe Oude Dokken… In Gent verveel je je geen moment!

Als je dichtbij het Bisdomplein verblijft, dan is het een aanrader om de schitterende Sint-Baafskathedraal te bezoeken. Aan het gelijknamige plein de Sint-Baafsplein vind je het indrukwekkende religieuze bouwwerk. De kathedraal wordt jaarlijks door duizenden mensen bezocht. Dat is niet heel gek, want je kunt hier wondermooie en waardevolle kunstobjecten bekijken, zoals het wereldberoemde ‘Aanbidding van het Lam Gods’ schilderij en de eeuwenoude muurschilderingen in de Crypte. In de Sint-Baafskathedraal kijk je je ogen uit! Boek je een hotel in de buurt van Malem in het zuidoosten van Gent, dan is het een leuk idee om het sport- en recreatiegebied Blaarmeersen op te zoeken. Het waterrijke gebied biedt je volop de mogelijkheid om te gaan sporten zoals tennis, voetbal en rugby. Ook kun je hier meer zeldzame sporten beoefenen: lacrosse, surfen en petanque. Je leest het al, in Blaarmeersen ben je heerlijk actief bezig in de Gentse natuur!

In Gent kom je veel plekken tegen met graffiti. Deze vorm van straatkunst herken je wellicht van een verblijf in een hotel Berlijn. Wanneer je door de straten met de graffiti loopt, merk je dat de Gentenaars het bespuiten van muren en gebouwen uiterst serieus nemen. De vrolijke en kleurrijke pieces zorgen ervoor dat sommige straten en steegjes er ontzettend elegant uitzien. Als je een groot fan bent van de subcultuur rondom graffiti en hiphop, dan móet je door de Werregarenstraat lopen in het centrum van de stad. Op deze plek zul je weinig legen plekken zien! Ligt je hotel echter in het noordoosten van de stad? Verken dan de Oude Dokken, want deze buurt wordt gezien als het culturele en sociale hart van de stad. In de wijk worden onwijs veel activiteiten georganiseerd zoals markten, concerten en exposities. Ook zijn de Oude Dokken ideaal om een drankje te doen in één van de bruisende barretjes. Je krijgt er geen spijt van als je in deze wijk een hotel Gent boekt!

Festiviteiten

De kalender van Gent staat vol met leuke evenementen!

In Gent worden jaarlijks evenementen georganiseerd die je zeker een keer in je leven bij moet wonen. Boek bijvoorbeeld een hotel tijdens het Lichtfestival of gedurende de Gentse Winterfeesten!

Sinds 2011 wordt er in Gent een Lichtfestival gehouden en door het daverende succes is het nu een terugkerend evenement. Zo is het mogelijk om elke drie jaar langs een parcours van meerdere kilometers te lopen waar je kunt genieten van de unieke en fabelachtige lichtinstallaties. Hou er rekening mee dat de laatste editie in 2015 heeft plaatsgevonden. Tel daar elke keer drie jaar bij op en je weet precies wanneer je in Gent moet verblijven! Tijdens het Lichtfestival kom je op sommige plekken zelfs hele lichtshows tegen die in combinatie met geluid en projectie geheid indruk op je zullen maken. Om het evenement te organiseren worden kunstenaars van binnen- en buitenland ingezet, maar ook studenten uit Gent. Je merkt daardoor dat de festiviteiten zowel een nationaal als internationaal karakter hebben. Wil je hier bij zijn? Boek dan een hotel Gent aan het begin van februari!

Het Gentse Winterfeest is eveneens een goede reden om een verblijf in de Belgische stad te boeken. Van begin december tot begin januari verandert Gent in een groot en adembenemend kerstdecor. Geniet van de schitterende ijspiste onder de stadshal, maak een ritje in het reuzenrad om het winterwonderland van bovenaf te zien en loop langs talloze charmante kraampjes op de kerstmarkt. Voor de kunstliefhebbers zijn de Gentse Winterfeesten werkelijk een walhalla! Het evenement is bovendien zeer geschikt voor een kindervakantie aangezien er ontzettend veel activiteiten worden georganiseerd om de kinderen het naar hun zin te maken. Optredens, kleurwedstrijden, doolhoven, speelparadijzen… De Gentse Winterfeesten worden onvergetelijk!

Al met al is Gent een stad met buitengewoon veel historie en cultuur. Iedere wijk van de stad heeft een aparte en unieke sfeer. De Belgische stad moet je eigenlijk meerdere malen bezoeken om alles te ontdekken. Waar wacht je nog op?

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter