2 aanbiedingen

Hotel Düsseldorf

Zoek je een ideaal hotel aan de Rijn in Duitsland? Met TravelBird vind je gegarandeerd het hotel Düsseldorf dat het beste bij je past!
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een hotel Düsseldorf staat garant voor veel ontdekkingsplezier. Cultuur, historie, kunst, jazz… Je vindt hier van alles!

Het sublieme Düsseldorf ligt niet ver van de grens bij Venlo. In de Duitse stad ga je volop genieten van de verschillende buurten, de fenomenale bezienswaardigheden en de leuke festiviteiten. Düsseldorf werd voorheen vooral door de Duitsers zelf bezocht, maar die tijden zijn aan het veranderen. Volgens de cijfers van Colliers vinden steeds meer internationale toeristen hun weg naar de fascinerende stad. Vergeleken met 2009 verbleven er in 2016 maar liefst 56,7% meer buitenlandse gasten in de schitterende hotels van Düsseldorf. Ook het totaal aantal overnachtingen in de stad is flink gestegen in 7 jaar. In 2009 waren het nog 3,2 miljoen overnachtingen, terwijl dit in 2016 naar 4,6 miljoen is gestegen. De toename van ongeveer 43% geeft de stad veel toekomstperspectief. Met jaarlijkse evenementen zoals de Jazz Rally en de kermis aan de Rijn zijn er veel momenten voor je om op zoek te gaan naar een hotel Düsseldorf. Ook tijdens de rustige periodes is een bezoek aan de Duitse stad een goed idee. Ieder jaar boeken Nederlanders ruim 170.000 overnachtingen in het sfeervolle Düsseldorf. Heb je al zin om de stad aan de Rijn te ontdekken?

Düsseldorf heeft verschillende en leuke buurten. In het historische centrum Altstadt vind je allemaal gezellige restaurants, barretjes en cafés. De buurt is ideaal om bepaalde bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het mooie Rathaus, de flagrante Sint-Lambertuskerk en de eeuwenoude Schlossturm. Verder heb je de kans om vlakbij het kloppende hart van de stad de Japanse wijk te ontdekken. Hier ga je geheid genieten van de typische Japanse levensstijl, met heerlijk sushi restaurants, bruisende karaokebars en fascinerende Oost-Aziatische boekwinkels. In de andere buurten van de stad heb je ook nog veel andere bezienswaardigheden waar je even langs moet! Loop door de betoverende Ruïne van Kaiserpfalz, laat je inspireren door het interessante Museum K20 en geniet van de rust in de wondermooie Hofgarten. Op Düsseldorf raak je binnen de kortste keren verliefd!

Sfeervolle buurten in het centrum

De centrale wijken in Düsseldorf zijn divers en uniek!

Laat je verrassen door het sublieme centrum van Düsseldorf met buurten zoals Altstadt en Little Tokyo. Het gaat je geheid verbazen hoeveel de relatief kleine stad je te bieden heeft!

Altstadt is het historisch kloppende hart van Düsseldorf en is slechts een halve vierkante kilometer groot. Toch is er hier genoeg te doen. Bewonder de historische gebouwen, charmante steegjes en leuke winkeltjes. Het oude centrum staat echter vooral bekend om de vele knusse cafés, gezellige restaurants en sfeervolle bars. Düsseldorf wordt mede door de oude wijk ook wel de langste bar van de wereld genoemd. Het is daarom aan te raden om af en toe je ontdekking van de stad te onderbreken met een heerlijk glas Altbier in één van de bruisende horecazaken. Altstadt is namelijk de plek waar het bier oorspronkelijk gebrouwen werd. De inwoners van Düsseldorf zijn er maar al te trots op en zien je graag genieten van het bier. Ook is het aan te raden om de bijzondere bezienswaardigheden van het oude centrum te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het schitterende Rathaus (stadhuis), loop de opvallende Sint-Lambertuskerk binnen en bewonder de 14e-eeuwse Schlossturm (kasteeltoren). De eeuwenoude en authentieke bouwwerken zijn zeer indrukwekkend! Waai na de culturele bezienswaardigheden even lekker uit aan het water. Maak een prachtige wandel- of fietstocht over de autovrije Rheinuferpromenade en geniet van de levendige omgeving. Na de activiteiten kun je heerlijk bijkomen in je hotel Düsseldorf!

Als je eenmaal optimaal hebt genoten van het historische altstadt wordt het tijd om een totaal andere buurt te verkennen. Düsseldorf is één van de weinige steden in Europa met een grote Japanse wijk. Little Tokyo is natuurlijk niet vanzelf ontstaan; gedurende de jaren zijn meer dan 500 Japanse bedrijven zich namelijk gaan vestigen in de Duitse stad. Hierdoor is het aantal Japanse inwoners in de stad snel opgelopen. Tegenwoordig wonen ruim 6.000 Japanners in Düsseldorf. Als liefhebber van de Japanse cultuur ben je hier zeker op de juiste plek. Met gezellige karaokebars, Japanse boekenwinkels, heerlijke sushirestaurants en voortreffelijke sakebars kom je in Little Tokyo de tijd wel door. Neem ook een kijkje in de uitmuntende Aziatische supermarkten, want je kunt daar veel fantastische Japanse, Koreaanse en Chinese specialiteiten vinden. In Little Tokyo waan je je even buiten Europa en dat is heerlijk verfrissend! Net of je op Japan reizen bent!

Nog meer leuke bezienswaardigheden

Overal in Düsseldorf is er wel weer wat nieuws te ontdekken!

Een hotel Düsseldorf biedt je de kans om veel van de unieke bezienswaardigheden van de stad te bezoeken. Naast het oude centrum en het Japanse gedeelte zijn er nog veel meer plekken te ontdekken.

Ten noorden van Düsseldorf, vlakbij de grote luchthaven, vind je de indrukwekkende Ruïne van Kaiserpfalz. De overblijfselen van het keizerlijk paleis uit de tiende eeuw zijn fenomenaal om te zien. Het is ongelofelijk om te zien dat grote delen van het middeleeuwse bouwwerk nog overeind staan. Ook ga je de adembenemende vergezichten van bovenaan de trappen niet snel vergeten. Als je eenmaal boven bent, heb je namelijk een schitterend uitzicht over de Rijn! Combineer je uitstapje naar de Ruïne van Kaiserpfalz met een bezoek aan de St. Suitbertus. De barokke stijl van de fabuleuze kerk en de omringende huizen is subliem. Vergeet je fotocamera niet om al het moois vast te leggen! Vanaf de St. Suitbertuskerk ben je in zo’n tien minuten weer terug in het centrum, waar je een bezoekje kunt brengen aan het Museum K20. Het gebouw staat vol met artistieke meesterwerken uit de 20ste eeuw. Bewonder hier de wondermooie kunstverzameling van bekende namen zoals Pablo Picasso, Max Ernst en Wassily Kandinsky. Düsseldorf staat niet voor niets op plek 32 in de top 85 van De Meest Inspirerende Steden in 2016. Je kijkt hier je ogen uit!

Een toren die meteen opvalt tijdens een bezoek aan Düsseldorf is de Rheinturm. Bijna overal in de stad is het mogelijk om de zendmast te zien. Het is zeker aan te raden om de lift naar de top van de Rheinturm te nemen, zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Duitse stad. Vanaf 174 meter krijg je een goede indruk van de omvang van Düsseldorf. Je zult hoogstwaarschijnlijk de iconische plekken in de stad herkennen, zoals de Altstadt, Hofgarten en Königsallee. Het panoramische gezichtsveld gaat je geheid tevreden stellen! Wil je nu een groenere omgeving van de stad ontdekken? Ga dan naar de Hofgarten van Düsseldorf, want die ligt niet ver van het centrum. Het fenomenale en eeuwenoude stadspark is de ideale plek om weer even tot rust te komen. Wanneer je het park verkent, merk je dat sommige delen anders georganiseerd zijn dan andere. Dit komt omdat de invulling van de Hofgarten beïnvloed is door zowel de Fransen als de Engelsen. Adembenemende beukenlanen, sierlijke vijvers, charmante wandelpaden… Je blijft hier vast wel even hangen! Wil je nog een andere Duitse stad bezoeken? Kijk dan ook naar een hotel Berlijn!

Jaarlijkse evenementen

In Düsseldorf worden de leukste vieringen gehouden!

In de Duitse stad aan de Rijn worden veel festiviteiten georganiseerd die je niet wil missen! Kom naar de gezellige kermis in juli of bezoek de uitmuntende Jazz Rally in mei.

Ieder jaar wordt er in Düsseldorf de grootste kermis aan de Rijn gevierd. De vorige edities van de spectaculaire kermis trokken al rond de vier miljoen bezoekers en dat aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Het vreugdevolle Duitse volksfeest is zeker een extra reden om naar de stad Düsseldorf af te reizen. Tegen het einde van de maand juli verandert de Duitse stad in een grote kermis met talloze attracties. Denk hierbij niet alleen aan botsauto’s en suikerkraampjes, maar ook aan imponerende achtbanen, imposante reuzenraden en enorme wildwaterbanen. Alles is hier zoveel groter dan wat je van een normale kermis gewend bent! Met ruim 300 verschillende attracties is er voor ieder wel wat wils. Zorg ook dat je geniet van de zalige versnaperingen van de eetkraampjes: heerlijke Duitse braadworsten, lekkere krakelingen, genotvol Altbier… Dit worden dagen om niet snel te vergeten!

Een ander moment waarop een bezoek aan Düsseldorf extra bijzonder is, is tijdens het grootste jazzfestival van Duitsland. Het muziekgenre jazz is al decennialang onderdeel van de identiteit van de stad. Als muziekliefhebber en fan van het genre is het dus extra leuk om naar de Duitse hoofdstad van jazz af te reizen in de maand mei. Meer dan 500 fenomenale artiesten komen hier samen om geweldige optredens te geven. Geniet enkele dagen lang van de ontspannende muziek van zowel bekende als beginnende muzikanten. Laat het feest maar beginnen! Het publiek dat op het feest afkomt is bovendien heel divers. Ieder jaar stromen mensen Düsseldorf binnen van alle hoeken van de wereld om het jazzfestival bij te wonen. Boek je alvast een hotel Düsseldorf om te genieten van de wondermooie klankkleuren van de gitaren, saxofonen, trompetten en trombones? Als je heel erg van jazz houdt, kijk dan ook naar een hotel Rome. In de Italiaanse hoofdstad wordt namelijk een soortgelijk jazzfestival gehouden!

Düsseldorf staat in ieder geval bomvol leuke verrassingen. Of je nu in het hoog- of laagseizoen komt, er zijn altijd wel bezienswaardigheden en activiteiten die je gaan plezieren. De Duitse stad ligt niet ver weg en is makkelijk te bereiken. Waar wacht je nog op!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter