aanbiedingen

Hotel Durbuy

Een van de kleinste steden van het land en tevens een van de mooiste. Boek snel een hotel Durbuy bij TravelBird!

De kleine stad Durbuy is even charismatisch als het groot is. De stadskern van Durbuy kent namelijk slechts 400 inwoners.

In de middeleeuwen was Durbuy een belangrijke stad wat betreft handel en industrie en in de veertiende eeuw kreeg het dan ook daadwerkelijk stadsrechten. Ondanks dat het een vrije belangrijke stad was, heeft er nooit enorme groei plaatsgevonden. Toch hebben er wel belangrijke mensen gewoond, zoals de familie Ursel, waarvan je nu nog steeds het kasteel kan bekijken. Dit kasteel dateert uit het jaar 1880 en is enorm goed bewaard gebleven. De leuke geschiedenis en de prachtige omgeving in de Ardennen zorgen ervoor dat een hotel Durbuy het helemaal waard is!

In en rond Durbuy heb je een aantal fantastische hotels, dus een bezoek aan dit pittoreske stadje combineer je gegarandeerd met een hotel dat perfect bij jouw wensen aansluit. Zo is een romantisch wellnesshotel misschien wel ideaal voor twee geliefden en een hotel met ontbijt en late check-out perfect voor een gezin dat wat langer nodig heeft om iedereen klaar voor vertrek te krijgen. Hoe luxe, modern of authentiek je het wilt hebben, het kan allemaal bij Durbuy. Een ontbijt inclusief kan fijn zijn, zo begin je jouw dag boordevol energie om al het moois van Durbuy en haar omgeving op te nemen. Ben jij klaar voor je volgende stedentrip België?

Durbuy en haar bezienswaardigheden

Gelegen in de Belgische Ardennen ben je in de natuur rondom Durbuy al even zoet. Echter herbergt het stadje en de omgeving ook heel wat bezienswaardigheden van menselijke hand.

Durbuy herbergt natuurlijk geen historisch centrum zoals Antwerpen, Brugge of Brussel dat doen. Toch is het oude stadscentrum van Durbuy werkelijk waar prachtig en trekt dan ook enorm veel toeristen. Het is een knusse en gezellige stad waar je fenomenaal kan dineren. De cafés en terrasjes bruisen het hele jaar door. Wanneer jouw hotel Durbuy in het hartje van de stad ligt, zijn de gezelligste cafés op loopafstand en is het dus geen probleem om tot in de late uurtjes van die gezelligheid te genieten.

Natuurlijk word je in Durbuy omringd door prachtige natuur, maar ook van menselijke hand is er heel wat groens te aanschouwen. Zo zit het Parc des Topiaires vol bijzonder mooi gevormde buxusstruiken en tal van prachtige bomen. Deze struiken vind je in de vorm van eekhoorns tot olifanten. Helemaal in de zomer is het hier adembenemend! Volwassenen én kinderen kunnen hier genieten van meer dan 250 mooi ‘getrimde’ struiken en bovendien is het ook nog leerzaam, want je vindt er veel panelen met meer uitleg over de flora en fauna van het park. Vlak naast dit park ligt het Château de Durbuy, het kasteel van Durbuy, ook zeker het bezoeken waard! Durbuy heeft zelf geen treinstation, maar toch kan je, wanneer je bijvoorbeeld een hotel Hasselt geboekt hebt, met de trein in het centrum van Durbuy komen. Zoals veel toeristische bestemmingen heeft de stad namelijk een klein toeristentreintje dat je van toeristische attractie naar toeristische attractie brengt in de stad. Neem de trein naar Bomal en daarvandaan is het dichtstbijzijnde stoppunt van het toeristentreintje op loopafstand. De trein brengt je onder andere naar het eerder genoemde Parc des Topiaires.

De populairste bezienswaardigheid van Durbuy en omstreken is waarschijnlijk het labyrint van Barvaux. Dit enorme doolhof strekt zich uit over een maïsveld dat maar liefst elf hectare groot is met zo’n tien kilometer aan wandelpaden. Sowieso is een doolhof altijd leuk en spannend, maar dankzij de acteurs die je tegenkomt tijdens je wandeltocht. Het doolhof wordt elk jaar vernieuwd waardoor het thema doorgaans vrij actueel is en de route om naar het eindpunt te komen altijd anders is. Boek je hotel Durbuy maar een beetje uit de buurt van het doolhof, dan raak je niet plotseling verdwaald.

Activiteiten voor iedereen

Jong, oud, sportief of minder sportief. Het maakt niet uit, in en rondom Durbuy zijn er tal van activiteiten die je geweldig gaat vinden.

Je bent natuurlijk bij de Ardennen, een van de meest sportieve gebieden van Europa. Toch zijn er tal van diverse activiteiten voor iedere soort bezoeker. Voor de mensen die het wat rustiger aan willen doen is golfen misschien wel dé uitgelezen sport. In de buurt van Durbuy vind je dan ook twee golfbanen en in de stad zelf zelfs een minigolfbaan. De minigolfbaan is leuk voor jong en oud, maar als je een ervaren golfer bent misschien niet heel uitdagend. Echter is er voor de ervaren golfers de Five Nations Golf Club, dat naast Durbuy ligt. Deze golfbaan is een van de mooiste van het land en staat zelf in de top 50 van golfclubs in de wereld.

Actievere activiteiten vind je er natuurlijk ook. Vanuit het kleine plaatsje zijn er diverse tochten die je kan maken per mountainbike en voor ieder niveau is er een prachtige tocht. In de stad zijn er overal kaarten te verkrijgen waarop de verschillende mountainbikeroutes zijn aangeduid. Natuurlijk kan je de mountainbikes zelf ook op verschillende plekken in en om de stad huren, al is dat wel handig om van tevoren al te reserven.

De Ourthe is een rivier waarvan een deel, de Basse-Ourthe, door Durbuy loopt. De Ourthe is een vrij ruige rivier en wordt dan ook enorm veel gebruikt als kajakrivier. Wil je hier graag kajakken is het aan te raden om buiten de zomermaanden juli en augustus te gaan, dan is het waterpeil in de rivier vaak te laag om er te kajakken. Net als bij het mountainbiken hoef je natuurlijk niet je eigen kajak mee te nemen, er zijn tal van verhuurbedrijven in en rondom Durbuy. Zo is een hotel in Durbuy een stuk spannender dan wanneer je een hotel Brussel hebt geboekt, toch..?

Dorpjes in de buurt

Natuurlijk is Durbuy een fantastische stad, maar mocht je wat langer in de buurt vertoeven en je horizon verbreden, zoek dan wat dorpjes in de buurt op!

Een bezoek aan Durbuy houdt je misschien niet zo lang bezig als wanneer je een hotel Lissabon hebt geboekt, daarom is het een idee om uitstapjes te maken naar dichtbij gelegen dorpjes. Een van die dorpjes is Wéris, het prachtige en pittoreske dorpje dat vooral bekend geworden is door de Menhirs. De naam Menhirs stamt af van andere termen en betekent ongeveer ‘maan steen’, het zijn dan ook grote stenen die door prehistorische volken zijn geplaatst en gebruikt. Het is niet altijd duidelijk waarvoor ze dienden, al wordt vermoed dat het met religie te maken heeft. Wéris staat mede hierdoor op de lijst van mooiste dorpen van België.

Een ander klein dorpje in de buurt van Durbuy dat het bezoeken waard is, is Bomal. Net als Durbuy ligt het aan de Ourthe, op de plek waar deze zich samenvoegt met de Aisne. Het dorpje is hartstikke pittoresk en gezellig, dus je kan er zeker een paar uur verslijten door door het stadje te slenteren. In de zomermaanden is de zondagse markt ook enorm populair, dus het is aan te raden je uitstapje naar Bomal op zondag te plannen. Natuurlijk ben je nu al helemaal warmgelopen, dus boek je hotel Durbuy snel!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter