3 aanbiedingen

Hotel Dublin

Ontdek de magnifieke Ierse hoofdstad en verblijf in de mooiste Dublin Hotels. Met TravelBird vind je gegarandeerd wat je zoekt!
Geselecteerde filters:
3 aanbiedingen
Filters Verwijder

Voor een verblijf in de Ierse hoofdstad zijn er veel verschillende charmante wijken. Laat je verrassen door de mooiste Dublin hotels!

Het wondermooie en sfeervolle Dublin ligt aan de oostkust van Ierland. Tijdens je verblijf in een van de schitterende hotels in de Ierse hoofdstad ga je volop genieten van de gezellige pubcultuur, de unieke bezienswaardigheden en de sublieme wijken. Volgens de cijfers van STR Global zijn er 147 geregistreerde hotels in Dublin. Je hebt dus een ruim aanbod om het perfecte hotel uit te kiezen. De Ierse hoofdstad heeft met 18.500 kamers bovendien meer dan een derde van het totale aanbod aan accommodatie in Ierland. Wat vooral indrukwekkend is, is de hoge bezettingsgraad. In 2016 lag dit namelijk nog op 82,5% en de verwachtingen zijn dat het percentage redelijk constant blijft in de komende jaren. Toch zijn er nog veel hotels in aanbouw: in 2020 worden 65 nieuwe hotelprojecten afgewerkt. Dit is natuurlijk positief voor de reizigers, want dan heb je in enkele jaren nog meer keuze!

Volgens Lonely Planet is Dublin de derde beste plek ter wereld om te bezoeken. Dat is niet voor niets, want in de Ierse hoofdstad vind je de meest uitzonderlijke wijken. Welke buurt in Dublin is het leukst? Hoewel dit natuurlijk van je persoonlijke voorkeur afhangt zijn de volgende wijken zeer geschikt voor een fantastisch en aangenaam verblijf: het bruisende City Centre, het historische Temple Bar, het levendige Rathmines… Eigenlijk zijn er teveel voortreffelijke wijken om op te noemen!

Sfeervolle wijken

Dublin heeft een schitterend centrum!

Als je op zoek bent naar de mooiste Dublin hotels, neem dan een kijkje in de buurten rond het City Centre, Temple Bar, Smithfield en Stoneybatter. Je raakt binnen de kortste keren verliefd op de sublieme wijken!

In het kloppende hart van Dublin liggen de sfeervolle wijken City Centre en Temple Bar. Vanuit hier kun je tijdens je stedentrip Dublin alle kanten op. Beide buurten hebben een groot aanbod aan knusse restaurants, originele pubs, fascinerende musea, leuke winkels en een schitterende architectuur. Als je voor een hotel in deze buurten kiest kom je je tijd wel door! Een bezoekje aan het St. Stephen’s Green mag je tijdens je verblijf niet overslaan. Het prachtige park in de binnenstad van Dublin is de ideale locatie voor een fraaie wandeling. Terwijl je aan het lopen bent, vallen de de statige gebouwen die het park omringen je geheid op. De architectuur dateert uit de 19e eeuw en de staat van de bouwwerken is fenomenaal. Ook is het aan te raden om naar de zuidkant van het park te lopen, want hier vind je het sublieme Iveagh House. Het uitzonderlijke gebouw dient vandaag de dag als het Ierse ministerie van Buitenlandse Zaken. Na de culturele ontdekkingen is het natuurlijk tijd voor een lekker drankje. Duik in één van de vele pubs en geniet van de gezellige en typische Ierse sfeer.

Ook in Smithfield en Stoneybatter vind je indrukwekkende Dublin hotels. De wijk Smithfield staat te boek als een arbeiderswijk en is vooral bekend van zijn paardenmarkt. Als je voor een hotel in deze buurt kiest, dan is het leuk om langs The Old Jameson Distillery te gaan. De distilleerderij vind je in de Bow Street en bestaat al sinds de 18e eeuw. John Jameson werd echter pas de eigenaar in 1780. In het begin van de jaren 2000 werd The Old Jameson Distillery omgetoverd tot bezoekerscentrum. Dit is je kans om een van de ruim 300.000 bezoekers per jaar te zijn. Neem deel aan een prachtige rondleiding en leer van alles over de whisky's. De ervaringen die je hier opdoet, vergeet je nooit meer! Vervolg je ontdekking van de buurt in de richting van het centrale Smithfield Square. Op het levendige plein zijn er vaak straatartiesten te vinden die maar al te graag indruk op je maken met hun kunsten. Wandel tot slot de wijk Stoneybatter in, want deze wijk staat bekend om zijn culinaire scene. Tussen de schitterende huizen met knalrode daken vind je de meest charmante restaurants van de stad. Je gaat hier geheid van de zalige en uiteenlopende cuisines genieten!

Andere charmante buurten

Ook de buitenwijken van Dublin zijn zeer gezellig en aangenaam!

De Ierse hoofdstad bestaat niet alleen uit het centrum. Je kunt namelijk ook heerlijk verblijven in buitenbuurten zoals het jonge Rathmines of het moderne Docklands. Waar kies jij voor?

Door het grote aantal toeristen die tijdens een vakantie Ierland Dublin ontdekken zijn veel hotels gevestigd in de buitenwijken van de hoofdstad. Zo kun je tegenwoordig voortreffelijke Dublin hotels vinden in de wijk Rathmines. In deze buurt vind je sublieme Georgiaanse huizen, traditionele Ierse scholen, luisterrijke kerken, sfeervolle pubs en gezellige restaurants. In Rathmines heerst bovendien een jonge ambiance want er wonen veel studenten in de bruisende wijk. De Ieren bestempelen de buurt vaak als de hipste en meest trendy plek in Dublin. Tijdens je verblijf moet je zeker de grootste trekpleisters van de wijk gezien hebben: de fascinerende Cathal Brugha Barracks, de merkwaardige Refuge of Sinners Church en de oude Rathmines Library. Je gaat je al snel thuis voelen in dit levendige stadsdeel!

Docklands is een andere buurt in Dublin die uitermate populair is. Deze plek wordt vaak gezien als het commerciële hart van de Ierse hoofdstad. In het zakendistrict vind je namelijk de gigantische hoofdkantoren van grote multinationals zoals Facebook, LinkedIn en Google. Toch betekent dit niet dat de buurt alleen geschikt is voor werkgelegenheden. In Docklands bezoek je namelijk prachtige theaters, uitmuntende restaurants en leuke cafés. Je ziet hier veel moderne architectuur, met als hoogtepunt de betoverende Samuel Beckett Bridge. Vooral in de nacht is de brug boven de River Liffey adembenemend om te zien. Als je eenmaal optimaal hebt genoten van de bezienswaardigheden en activiteiten in het bruisende Docklands, dan wordt het tijd voor een bezoek aan een van de klassieke pubs. The Bath, Slattery’s Pub, The Ferryman… In Dublin beland je altijd in de leukste pubs!

Dublin is uniek

De Ierse hoofdstad heeft nog meer te bieden!

De meeste reizigers hebben het wel eens gehoord: de Ieren hebben een van de gezelligste en meest sfeervolle cultuur ter wereld. Dit geldt natuurlijk ook voor de inwoners van Dublin. De mensen worden hier gezien als innemend, oprecht en aardig. Wellicht komt dit door de intense pubcultuur die in stad heerst. In de schitterende pubs van Dublin staat het drinken van bier niet centraal, maar juist het voeren van gezellige gesprekken. Het is niet voor niets dat Dublin hoog op de lijst van de meest gastvrije steden ter wereld staat. Dublin scoort bovengemiddeld hoog voor punt van binnenkomst, mening deskundige, geluk en bekwaamheid in Engels. Hierdoor staat de Ierse hoofdstad op een indrukwekkende dertiende plek in de top 100!

Dublin staat ook tweemaal in de top 470 van de meest geïnstagramde toeristische attracties ter wereld. Met meer dan 34.000 hashtags is Guinness Storehouse Dublin de grootste trekpleister van de Ierse hoofdstad. Het wereldberoemde zwarte bier of stout is min of meer onderdeel geworden van de Ierse cultuur. Een bezoek brengen aan de oude Guinness Brouwerij is absoluut een must-do! In Dublin staat daarnaast nog een andere bestemming in de top 470; het Kilmainham Gaol prijkt eveneens op de lijst met ruim 12.000 hashtags. Ten zuiden van het centrum kun je dit interessante museum betreden. Het gebouw was oorspronkelijk een gevangenis uit de 18e eeuw. De fascinerende geschiedenis van Kilmainham Gaol gaat je zonder twijfel intrigeren!

Vanuit je hotel Dublin ontdek je al met al de bijzondere Ierse cultuur, bezoek je schitterende bezienswaardigheden en wandel je door sfeervolle wijken. De Ierse hoofdstad is zeer indrukwekkend en nadat je de stad verlaat, wil je binnen de kortste keren geheid weer terug. Heb je al een datum in gedachten?

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter