aanbiedingen

Hotel De Panne

Een van de fijnste strandplaatsen van België… Boek een hotel De Panne bij TravelBird en laat al je zorgen wegwaaien.

Helemaal in het zuidwesten van België vind je misschien wel het mooiste strandplaatsje van het land. Reden om eens naar een hotel De Panne te kijken.

De geschiedenis van De Panne gaat ‘slechts’ terug tot ongeveer 1782. Toen het Oostenrijks bewind de kustvisserij wilde stimuleren, werd er een nederzetting onder de naam Sint-Jozefsdorp opgericht. Echter werd het gebied van De Panne al veel eerder bewoond, er zijn aanwijzingen die erop duiden dat er al in de vijfde eeuw voor Christus mensen woonden en leefden van visserij, landbouw en veeteelt. De eerste keer dat de buurt in geschrift wordt genoemd is onder de naam Adinkerke, ergens in de twaalfde eeuw. De Panne werd later een gehucht dat onderdeel uitmaakte van Adinkerke, voordat het het afgesplitst werd en als dorp verder ging. Grappig feitje, meer dan 65 jaar later, in 1977, fuseerden De Panne en Adinkerke weer, alleen nu gingen ze samen verder als De Panne.

Ondanks dat er niet gigantisch veel van de geschiedenis is overgebleven, op een paar mooie gebouwen die al vele jaren teruggaan, heeft De Panne toch enorm veel charme dat ieder jaar weer veel toeristen trekt die lekker willen uitwaaien op dit heerlijke strand. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een heerlijk hotel De Panne uit te zoeken! De hotels zijn er veelzijdig, vaak romantisch, gezellig en kindvriendelijk. Dus of je nou met je geliefde, met vrienden of vriendinnen, met het gezin of alleen gaat, het hotel De Panne dat je boekt past ongetwijfeld perfect bij je reisgezelschap. Mocht je De Panne na een of twee dagen wel gezien hebben, maar ben je nog lang niet uitgewaaid? Wellicht dat een hotel Nieuwpoort dan een leuke toevoeging is aan je kusttrip, deze stad ligt ten slotte om de hoek!

Activiteiten De Panne

Uiteraard kan je er met lekker weer heerlijk zonnen en kan je er altijd prachtig wandelen… Maar er kan in De Panne nog zoveel meer!

Als je op kindervakantie bent, kan je als gezin natuurlijk fantastisch genieten van de duinen. Maar misschien is het voor de kinderen (en natuurlijk ook voor wel voor volwassenen) wel heel leuk en leerzaam om een bezoekje te brengen aan het bezoekerscentrum De Nachtegaal. Hier leer je van alles over de zee, het strand en de duinen. Bovendien is er altijd een tentoonstelling, waarvan de inhoudt ieder half jaar verandert. Daarnaast is wandelen in het omheinde gebied ook niet bepaald een straf…

Het gebied rondom De Panne leent zich zoals eerder gezegd uitstekend voor een heerlijke wandeling, maar per voet kan je natuurlijk maar een bepaalde afstand overbruggen. Neem daarom een fiets mee of huur een fiets bij Roger, Arizona of Rodeo en verken de regio per fiets. De Franse grens bevindt zich op iets meer dan vijf kilometer vanuit De Panne en daar ben je dan ook zo! Een mooie fietsroute is de Cobergher fietsroute, deze brengt je vanaf het de kust van het dorp dwars door adembenemende natuur en een aantal gezellige dorpen. Bovendien rijd je grotendeels door het altijd gezellige Frankrijk.

Mocht het weer een dagje tegenzitten, vrees dan niet voor verveling! Er is nog genoeg binnenshuis te doen in wanneer je een hotel De Panne hebt geboekt. Zo vind je vlakbij Plopsaland Bowl Inn De Panne. De fijne bowlingbaan biedt natuurlijk alle gelegenheid tot bowlen, maar is ook nog eens een hele gezellige horecagelegenheid. Je kan er genieten van heerlijke pastagerechten en een fenomenale stone-grill. Dat, terwijl je op de achtergrond een knapperende openhaard hoort branden, is toch wel een extra leuke toevoeging van je bowl avondje.

Plopsaland De Panne

Bij een bezoek aan De Panne hoort een bezoek aan de lokale Plopsaland

Al sinds 1935 is Plopsaland geopend, maar pas sinds 2000 onder de huidige naam en sindsdien is het een waar walhalla voor kinderen. Het populaire park trekt jaarlijks ruim meer dan een miljoen bezoekers dankzij alle familievriendelijke attracties. Voor de kinderen is het werkelijk een droom die uitkomt, aangezien ze hier hun televisiesterren in het echt tegenkomen. Kabouter Plop, Samson en Gert en nog vele andere wandelen hier het park rond om de kinderen te verrassen. Waarvan genieten kinderen nog meer dan van pretparken?

Qua attracties is het ook voor ieder wat wils in Plopsaland, waterliefhebbers kunnen hun geluk niet op in de verschillende waterattracties. Je kan er onder andere in een Mega Mindy jetski het water over scheuren of een robuuste piratenroute nemen op een piratenschip waarbij je maar liefst de 70 kilometer per uur aantikt! Ook voor de allerkleinsten is er genoeg vertier, om er zo een echte familievakantie van te maken. Zo kunnen ze uitrazen in de Bumba speeltuin, gebaseerd op de bekende televisieshow, ronddobberen in een gigantische ballenbak of de Big en Betsy hoeve bezoeken. Natuurlijk zijn er nog véél meer attracties, waar we ook als volwassenen flink van kunnen genieten. Boek snel een hotel De Panne en geniet van de glinsterende geluksoogjes van de kinderen als je ze vertelt dat ze naar Plopsaland gaan!

De lekkerste restaurants

Tijdens een bezoek aan De Panne wil je uitrusten, dus wat is er dan lekkerder dan dineren buiten de deur zodat er heerlijk voor je gekookt wordt?

Een van de gezelligste restaurants van De Panne is Moeder Lambik, waar je met elk gezelschap fantastisch kan dineren. Het grillrestaurant kookt uitsluitende op houtskool en dit zorgt voor gerechten met een heerlijke smaak. Een van de specialiteiten van het restaurant is de gerijpte côte à l’os. De meest gevarieerde en tevens erg lekkere optie op het menu is de mix van vlees, de reuzebrochette mix! Vegetarisch kan je hier helaas niet eten, maar er zijn wel veel lekkere visgerechten als alternatief.

Andere fenomenale restaurants in en bij De Panne zijn Le Flore, Milord, Carcasse en Leopold 1. Le Flore is een chique maar gezellig restaurant met de meest geraffineerde gerechten. De wijnkaart is tevens meer dan uitmuntend! Milord is een prachtige brasserie waar gezelligheid centraal staat, dat idee wordt bevestigd door de aanschuifbar en open haard. Carcasse is wederom een fenomenaal vleesrestaurant en Leopold 1 is een van de meest diverse restaurants van de regio. De enorme menukaart zorgt dat er voor ieder wat wils is, zonder in te leveren op kwaliteit.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter