aanbiedingen

Hotel De Haan

Dat het heerlijk toeven is aan de Belgische kust is algemeen bekend, boek daarom snel een hotel De Haan bij TravelBird!

Met het overnachten in een hotel in De Haan heb je niet alleen je nachtrust goed geregeld, maar is het overdag ook nog eens enorm genieten.

De Haan is een van de mooiste dorpen van België en dankt dit natuurlijk voor een groot deel aan haar ligging aan het strand, maar ook dankzij hoe haar kuststrook is ‘behandeld’. Zo mogen er langs de kustlijn van De Haan geen gebouwen met meer dan vijf verdiepingen worden gebouwd, in tegenstelling tot andere kustplaatsen in België. Het dorpje is geen ultieme hotspot voor eendagstoeristen of toeristen die er twee dagen blijven, waardoor het strand ook midden zomer goed toegankelijk is. Daarnaast is De Haan wel een heel populaire plaats wat betreft vakantiewoningen en het feit dat mensen er dus meerdere keren per jaar terug willen komen, zegt genoeg over hoe lekker het bijkomen is in dit kustplaatsje.

Een hotel De Haan boeken biedt je alle gelegenheid om even lekker uit te waaien en heerlijk bij te komen. De prachtige en pittoreske omgeving zorgt ervoor dat ieder reisgezelschap zich welkom voelt. Je kan er fenomenaal genieten als gezin, met vrienden of met je geliefde. Ook het gros van de hotels is zo ingericht dat ieder reisgezelschap er perfect bij past, van praktisch tot luxe en van modern tot authentiek… Er is een hotel De Haan dat perfect aansluit bij jouw specifieke wensen. Maar ook vanuit een hotel Blankenberge kan je goed genieten van De Haan.

Bezienswaardigheden De Haan

Een rustige geschiedenis zorgt ervoor dat het in De Haan niet barst van de historische monumenten, toch herbergt het kleine dorpje een aantal fraaie bezienswaardigheden.

Een van de meest geniale mensen die ooit deze aarde hebben bewandeld, herkende de schoonheid van De Haan en besloot er te gaan wonen. Albert Einstein kwam terug van een bezoek aan de Verenigde Staten en arriveerde in Antwerpen. Het plan was om terug te keren in Duitsland, maar omdat Adolf Hitler net aan de macht was gekomen besloot hij samen met zijn vrouw zijn heil te zoeken in De Haan. Ze vestigden zich, later samen met zijn stiefdochter, assistent en secretaresse, in de Savoyarde, een dubbelvilla vlakbij het strand. Hij woonde er slechts een ruim half jaar, omdat het hen te heet onder de voeten werd met de groeiende macht van Hitler en vertrok via Engeland naar de Verenigde Staten. De villa vind je op de Shakespearelaan, nummer vijf.

De villa van Einstein bevindt zich in de villawijk Concessie, dat geheel gebouwd is in de hele bijzondere belle-époquestijl en dat is door de jaren heen goed bewaard gebleven. Dit dankt het aan de beschermde monumentale status die voor de hele wijk geldt. Zo’n beetje elk gebouw dateert uit de periode rond de eeuwwisseling van de negentiende naar de twintigste eeuw. Hoewel de huizen veelal nog bewoond worden, is binnen kijken vaak geen optie. Toch is een wandeling door de mooie wijk het absoluut waard! Boek je een hotel De Haan bij TravelBird zit je zo goed als zeker in of rondom deze wijk.

Andere historische gebouwen zijn de Grote Schamele Weecke en de Geersensmolen. De Grote Schamele Weecke werd al in de dertiende eeuw gebouwd en is dankzij een aantal restauraties nog steeds een prachtig gezicht. De Geersensmolen is een van de oudste molens van de regio en dateert maar liefst uit 1571. De molen wordt nog vandaag de dag nog steeds gebruikt dankzij de restauraties die zijn gedaan door de gemeente. Mocht je een hotel De Haan boeken, ga dan zeker even langs deze twee stukjes historie.

Activiteiten De Haan

In De Haan is er voornamelijk dankzij de mooie natuur veel te doen, maar ook als je de flora en fauna even zat bent hoef je jezelf geen zorgen te maken!

Uiteraard is wandelen een van de belangrijkste redenen dat De Haan zo goed bezocht is, het prachtige strand, de mooie duinen en andere adembenemende natuur rondom het dorpje zorgen ervoor dat geen wandeling hetzelfde. De natuur zorgt ervoor dat jij alle ruimte hebt om je hoofd even helemaal leeg te maken, een romantische wandeling te maken met je geliefde of er even op uit te trekken met het gezin. Zo heb je de Duinbossen, een van de mooiste natuurgebieden van de Belgische kust met prachtige beboste duinen en open duinen met grote zandvlaktes. Ideaal voor een heerlijke wandelvakantie.

Met lopen overbrug je natuurlijk maar een beperkte afstand, terwijl de regio om De Haan heen nog veel meer prachtige natuur herbergt. De ideale manier om dat vanuit je hotel in De Haan eens te gaan bekijken is natuurlijk per fiets. De website van Vlaanderen Fietsland heeft een aantal leuke fietsroutes uitgestippeld van tussen de 33 en 45 kilometer lang, voor iedere type fietser goed te doen! De route die begint en eindigt in De Haan is de Oude Dijkenroute, waarmee je kennis maakt met de directe regio en het mooie polderlandschap. Mocht je halverwege toe zijn aan een dutje, kan je wellicht een hotel Oostende bijboeken!

Ook kan je in De Haan enkele andere boeiende sporten doen in een adembenemende omgeving. Zo vind in het Parkdomein La Potinière verschillende sporten voor jong en voor oud. Terwijl jij geniet van een potje tennis op een van de drie tennisbanen, kunnen kinderen genieten van een van de twee speelpleinen en kunnen jullie gezellig met z’n alle afsluiten op de minigolfbaan.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, vind je in De Haan ook een zeer fraaie golfbaan, de Royal Ostend Golf Club. De naam verwijst natuurlijk naar het nabij gelegen Oostende. De golfclub werd in 1903 opgericht en is tegenwoordig een van de mooiste van België, al dan niet van Europa. Gelegen tussen de duinen van De Haan kun je heerlijk uitwaaien terwijl je in alle rust de mooie sport beoefent.

Restaurants De Haan

Tijdens een bezoek aan deze mooie kustplaats verdien je het om ultiem tot rust te komen, dus laat lekker voor je koken in een van deze toprestaurants.

Een van de lekkerste restaurants van De Haan is Le Kok Sur Mer. Het restaurant wordt gerund door een zeer ervaren echtpaar en heeft een heerlijke seizoensgebonden menukaart. Daarnaast voelt het interieur als woonkamer, voor een heerlijke ontspannen sfeer. Het eten dat je voorgeschoteld krijgt zie je dan weer niet zo snel in een woonkamer, de gerechten worden fenomenaal opgediend waarbij het water je al in de mond loopt en ze voldoen helemaal aan de verwachtingen van je ogen.

De vleesliefhebbers kunnen terecht in het fantastische grillrestaurant Bleu Chaud. De verse en overheerlijke gerechten worden van top tot teen in eigen keuken bereid. Ondanks dat het restaurant voornamelijk fraaie vlees- of visgerechten serveert, is er ook voor de vegetariërs een alternatief met een seizoensgebonden quinoasalade. Met een riante wijnkaart zorgt Bleu Chaud ervoor dat er altijd een passend wijntje bij je gerecht kan worden besteld!

Voor misschien wel het meeste pittoreske restaurantje moet je bij Villa Julia zijn. De buiten- en binnenkant ademt pure sfeer. Tel daar het ruime en fantastische menu bij op en je hebt eigenlijk al genoeg reden om hier een hapje te eten. Zo mooi als het restaurant is, zo mooi zijn de gerechten aangekleed en zo mooi de gerechten aangekleed zijn… zo lekker is het eten!

Drie ideale opties om heerlijk te dineren alvorens je teruggaat naar je hotel, naar huis of naar je volgende bestemming. Zo’n beetje elk hotel België is binnen enkele uren te bereiken vanuit De Haan, dus mocht je nog niet geen zin hebben om naar huis te gaan, kijk dan gerust verder!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter