1 aanbieding

Hotel Curaçao

Heb je zin om naar een paradijselijk eiland af te reizen? Dan is een subliem hotel Curaçao met TravelBird absoluut een fantastische optie!
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Een hotel Curaçao geeft je de unieke kans om een schitterend eiland te ontdekken!

Het paradijselijke Curaçao is een eiland gelegen in de Caribische Zee, vlak voor de Venezolaanse kust. Op het eiland leven ongeveer net zoveel mensen als in steden zoals Apeldoorn, Enschede of Haarlem: namelijk 150.000. Wist je dat Curaçao tot en met 2010 bovendien onderdeel was van het Koninkrijk der Nederlanden? Dat is dan ook één van de redenen waarom het eiland ontzettend populair is onder Nederlanders. Een hotel Curaçao biedt je de kans om de sublieme steden en dorpen te ontdekken, te genieten van een gemiddelde temperatuur van 31,2 graden Celsius en het verkennen van de prachtige natuur. Als reiziger klinkt dat je vast als muziek in de oren! Sowieso gaat het goed met het toerisme op het eiland. Steeds meer mensen ontdekken jaarlijks het aanlokkelijke eiland. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er in 2007 zo’n 2,5 miljoen overnachtingen geregistreerd op Curaçao, terwijl dit aantal in 2015 naar maar liefst 3,8 miljoen is gestegen. De explosieve groei van ruim 66% is buitengewoon indrukwekkend. Ook onder Nederlanders zijn de verschillen in cijfers tussen 2007 en 2015 veelbelovend. Het aantal overnachtingen van de Nederlanders op Curaçao steeg namelijk eveneens met ongeveer 66%! De grote aantrekkingskracht van het eiland op toeristen is goed te verklaren: het eiland is namelijk één groot paradijs! Pak je koffers en laat je verleiden door het betoverende Curaçao!

Bezienswaardigheden

Welke plekken mag je beslist niet overslaan?

Een hotel Curaçao geeft je de mogelijkheid om ontzettend veel leuke bezienswaardigheden op het eiland te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar het prachtige Landhuis Chobolobo, bezoek het spectaculaire Maritime Museum of laat je verleiden door de kunst in het Curaçao Museum. Wat je ook doet, in Curaçao verveel je je geen moment!

Als je een hotel Curaçao in Willemstad hebt geboekt, dan verblijf je vlakbij het Landhuis Chobolobo. In dit fascinerende gebouw zie je hoe de échte Curaçao likeur geproduceerd wordt. Het Landhuis Chobolobo is min of meer een museum, want je leert er ook meer over de Curaçaose gewoonten en gebruiken, de historie van het eiland en de verschillende producten die op Curaçao worden verbouwd. Het landhuis stamt uit de 19e eeuw en wordt sinds halverwege de 20ste eeuw gebruikt om likeuren te produceren. Wist je overigens dat de Lahara sinaasappel alleen op Curaçao groeit? Dat is wat de likeuren van het merk Senior zo uitzonderlijk maken! De ervaring in het Landhuis Chobolobo is niet compleet zonder de drankjes zelf geproefd te hebben. Geniet daarom van een heerlijke cocktail gemaakt door de bedreven bartenders.

Aan de N. van den Brandhofstraat in Willemstad kun je voorts naar het Maritime Museum. In dit culturele huis ga je op ontdekkingstocht en leer je meer over de maritieme geschiedenis van Curaçao. In het museum krijg je een prachtige exhibitie te zien met veel illustraties. Bovendien kun je de verhaallijnen gemakkelijk volgen door audiovisual apparatuur. Stokoude landkaarten, sublieme scheepsmodellen en navigatiehulpmiddelen. Het is een attractie op Curaçao die je absoluut niet gemist mag hebben! Op een niet te grote afstand van het Maritime Museum vind je het Curaçao Museum. Het gebouw is op zichzelf al bijzonder om te zien. Het pand is namelijk een voormalig militair hospitaal wat in gebruik was door het Nederlandse leger in 1853. Bewonder in het museum de voortreffelijke schilderijen, fantastische tekeningen, magnifieke beelden, origineel meubilair en fenomenale etsen. De Musea van Curaçao gaan je absoluut intrigeren. Waar wacht je nog op? Wil je alvast een voorproefje van een uitmuntend museum in Nederland alvorens naar Curaçao af te reizen? Boek dan een hotel Volendam en ga langs het boeiende Volendams Museum!

Ongerepte natuur

Een verblijf op Curaçao gaat gepaard met het verkennen van de betoverende omgevingen!

De bijzondere grotten van Hato en het adembenemende Christoffelpark mag je tijdens je verblijf in Curaçao zeker niet overslaan!

Vlakbij het vliegveld heb je de mogelijkheid om de indrukwekkende grotten van Hato te ontdekken. Begin met een wandeling door de tuinen die zich voor de bergspleten bevinden. Aan de hand van een informatieve kaart die je bij de ingang krijgt, ga je je eigen gang in de groene omgeving. Aanschouw de mooie cactussen, de schitterende bomen en de uitzonderlijke rotswanden met indianentekeningen. Dat is al een leuk begin van de dag! Vervolgens heb je de mogelijkheid om samen met een gids de grotten van Hato uit te pluizen. De bergkloven zijn vroeger vooral gebruikt door slaven die aan hun erbarmelijke levensomstandigheden probeerden te ontsnappen. Dat zie je ook terug aan de rotswanden, want er zijn veel brandplekken van fakkels op de muren te bespeuren. Was je tijdens je verkenning van de grotten helemaal in je element? Zet dan ook de grotten van Tham Lot op je lijstje van droombestemmingen. Die kun je aan de hand van een fraai hotel Thailand exploreren!

Wil je nog meer van de Curaçaose natuur genieten? Dan is het een goed idee om naar het Christoffelpark af te reizen. Dit adembenemende en nationale park bevindt zich ietwat in het oosten van het eiland, maar wel in het binnenland. Met een omvang van 2300 hectare is het bovendien het grootste natuurpark van Curaçao. Wat je hier vooral kunt zien zijn een samenstelling van drie voormalige plantages: Zorgvlied, Zevenbergen en Savonet. Deze plek is daarnaast een walhalla voor flora en fauna liefhebbers. Endemische witstaartherten, diverse vleermuissoorten, schitterende cactussoorten, wondermooie orchideeën… Het lijstje kan nog wel even doorgaan! Ook is het in het park mogelijk om gebruik te maken van een gids, deel te nemen aan spotting sunset tours en je te wagen aan een pickup safari. Heb je al een datum in gedachten?

Sublieme stranden

Zon, zee en strand… Dat verwacht je natuurlijk van een paradijselijk eiland!

Playa Lagun, Cas Abou, Klein Curaçao, Pirates Bay… Op Curaçao heb je de sublieme stranden voor het uitkiezen!

In het noordwesten van Curaçao heb je de kans om op één van de mooiste stranden ter wereld je stranddoek neer te leggen. Playa Lagun heeft namelijk een prachtige ligging tussen twee kliffen. Je merkt gelijk dat dit deel van het eiland nog weinig bekend is, want het is er tamelijk rustig. Omdat het strand omringd wordt door rotsen is het verder een uitstekende schuilplaats voor vissen en schildpadden. Dat betekent eveneens dat je bij het Playa Lagun geweldig kunt snorkelen. Krijg je op een begeven moment honger of dorst? Loop dan op je gemak naar een van de kleine viszaakjes aan het strand of loop een leuk barretje binnen. Kijk wel uit, want het leven voelt hier zo goed dat je snel verslaafd raakt aan het magnifieke strand! Andere leuke stranden die jouw aandacht ook dubbel en dwars waard zijn: het snorkelparadijs Cas Abou, het exclusieve eilandje Klein Curaçao en het lustoord voor kinderen Pirates Bay.

Al met al is een hotel Curaçao een geweldige uitvalsbasis om heerlijk tot rust te komen. Geniet van de mooie bezienswaardigheden, de adembenemende natuurgebieden en de fenomenale stranden. Een reis naar het schitterende Curaçao is onvergetelijk! Ben je op zoek naar een eiland dat iets dichter bij huis ligt? Kijk dan ook eens naar een perfect hotel Ibiza!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter