1 aanbieding

Hotel Brugge

Sublieme kathedralen, prachtige winkelstraten, fascinerende musea… Een hotel Brugge van TravelBird helpt je al dit moois te ontdekken!
Geselecteerde filters:
1 aanbieding
Filters Verwijder

Een hotel Brugge geeft je de kans om een stad met een prachtige cultuur en unieke historie te ontdekken!

Het wondermooie Brugge ligt in het noordoosten van België en valt redelijk makkelijk te combineren met een verblijf in een hotel Gent. In de Belgische stad vind je prachtige culturele en historische bezienswaardigheden zoals kathedralen, paleizen en musea. Brugge is bovendien één van de populairste bestemmingen in België. Volgens de cijfers van Flanders News hebben ruim 7,8 miljoen mensen Brugge bezocht in 2015. Bovendien zijn er in hetzelfde jaar 2,2 miljoen overnachtingen geboekt. Gemiddeld verbleven de bezoekers 1,75 dagen in Brugge. Op drukke dagen zoals met kerst en Pasen verbleven ruim 45.000 mensen in de Belgische stad. De cijfers tonen wel aan dat een bezoek aan Brugge zeker de moeite waard is. De toeristische trekpleisters van de stad zijn werkelijk waar fantastisch en je gaat hier zeker een geweldige tijd tegemoet!

In Brugge heb je de kans om drie bestemmingen van de Werelderfgoedlijst van UNESCO af te strepen: Begijnhof, Belfort en het historische stadscentrum van Brugge. Met TravelBird vind je gegarandeerd het perfecte hotel Brugge om al dit moois te bewonderen. De eeuwenoude Burg, het magnifieke Onze-Lieve-Vrouwekwartier, het bruisende Steenstraatkwartier, het gezellige Sint-Gillis en het sublieme Sint-Anna… In Brugge heb je een legio aan adembenemende buurten! Bovendien doen de lokale bevolking en autoriteiten er alles aan om je uitstapje naar Brugge tot een succes te leiden. Het is niet voor niets de zestiende meest gastvrije stad ter wereld! De Belgische stad is betoverend en moet je snel komen zien!

Leukste wijken

Door de buurten in Brugge raak je geïnspireerd!

Kies je voor een hotel in Burg, de oudste wijk van Brugge, of verblijf je liever bij de vele musea in de wondermooie Onze-Lieve-Vrouwekwartier?

Als je de geschiedenisboeken van Brugge induikt, dan kom je er al heel snel achter dat de stad een rijke historie heeft. Om hier zoveel mogelijk over te leren is het wel zo makkelijk om te kiezen voor een hotel dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden. Je komt dan snel uit in de adembenemende wijk Burg, waar alles voor Brugge begon. Begin met een wandeling door de mooi geplaveide straten en smalle steegjes. Ontdek de schitterende pleinen de Markt en de Burg. Loop vervolgens naar de wereldbekende Belforttoren, die je vanaf een afstand al kunt opmerken. Het indrukwekkende bouwwerk staat bovendien sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je inspanningen om naar de top van de 83 meter hoge Belforttoren te klimmen worden beloond met een fabelachtig uitzicht over het wondermooie Brugge en omstreken. Dit wil je zeker gezien hebben! Zet je ontdekkingstocht voort bij het Stadsschouwburg, want een van de best bewaarde theaters in Europa mag je niet missen. Sluit af met een zalige maaltijd in één van de knusse restaurants!

Een andere buurt waar je zeker een geschikt hotel Brugge vindt is het Onze-Lieve-Vrouwekwartier. Hier kun je namelijk de meest fascinerende musea bezoeken. De wijk is een walhalla voor cultuursnuivers! Begin bij het Groeningemuseum, waar je magnifieke kunstcollecties en exposities kunt bekijken. In het museum leer je vooral meer over de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst. De topwerken uit de 18e en 19e eeuw gaan geheid indruk op je maken! Ga hierna naar het Arentshuis, want in het 17e-eeuwse pand zie je veel uitzonderlijke tapijten, sublieme meubelen en schitterende keramiek. Tot slot is het een aanrader om het Gruuthusemuseum te bezoeken. Het majestueuze paleis biedt je de kans om fantastische collecties van zilverwerk, sculpturen en wandtapijten te bewonderen. Je merkt het al, het Onze-Lieve-Vrouwekwartier is een verrijking voor je culturele en historische kennis. Het is niet voor niets dat Brugge een indrukwekkende tweede plaats op de ranglijst van de meest inspirerende steden ter wereld inneemt!

Andere buurten

Brugge heeft nog veel meer leuke verblijfsplekken voor je in petto!

Ga voor een hotel in het winkelwalhalla Steenstraatkwartier of kies voor de sereniteit van de arbeiderswijken Sint-Gillis en Sint-Anna!

Tijdens je weekend Brugge is een hotel in het westen van de stad zeker geen slecht idee. Het Steenstraatkwartier is echter heel anders dan de Burg en het Onze-Lieve-Vrouwekwartier. Mocht je voor een hotel in deze buurt kiezen, dan verblijf je in het drukkere deel van Brugge. Hou vooral wat ruimte in je koffers, want in het Steenstraatkwartier zijn vier grote winkelstraten. Je vindt hier de grote internationale ketens, maar ook kleine handelszaken, hippe boetiekjes en tweedehandskledingzaken. Er is voor ieder wat wils! Tijdens het shoppen valt je ongetwijfeld de Sint-Salvatorskathedraal op, want de romaans-gotische toren van 79 meter is zeer opvallend. Kies ervoor om de kerk te betreden en bewonder de prachtige orgels, schitterende portretten en unieke beelden. Een bezoek aan de hoofdkerk van het bisdom Brugge blijft je altijd bij!

Het is natuurlijk mogelijk dat je liever juist een beetje buiten het centrum verblijft. De wijken Sint-Gillis en Sint-Anna bieden dan wellicht uitkomst. In de voormalige arbeiderswijken heerst namelijk een aangename oase van rust. Bezoek hier het Volkskundemuseum, waar je onder andere een exceptionele hoedenmakerij, een fantastische suikerbakkerij en een leuke kruidenier kunt vinden. De 17e-eeuwse eenkamerwoningen zijn zeer pittoresk en geven je de gelegenheid om prachtige foto’s te maken. Ook moet je een drankje hebben genomen in het oudste café van Brugge. Café Vlissinghe bestaat al sinds de 16e eeuw en de eerste stap die je in het sublieme café zet is alsof je een ander tijdperk binnenkomt. Een laatste tip voor deze buurt is het Kantcentrum. Hier leer je ontzettend veel over de kantnijverheid en het kantonderwijs in Brugge. Je raakt binnen de kortste keren geïntrigeerd door de verhalen!

Evenementen

De kalender van Brugge staat vol met uitmuntende festiviteiten!

Een bezoek aan Brugge is op elke dag van het jaar een speciale ervaring. Toch zijn er evenementen zoals de kerstmarkt en de Heilig-Bloedprocessie die de stad nog bijzonderder maken!

In Brugge geven de charmante steegjes en de middeleeuwse gebouwen de stad een toverachtig gevoel. Tijdens de kerstperiode wordt de intieme binnenstad echter nog magischer door de plezierige kerstsfeer met prachtige dennenbomen, charmante chaletjes, schitterende lichtjes, heerlijke hapjes en feestelijke drankjes. Neem de tijd om de kerstmarkt te ontdekken, want de schattige kraampjes puilen uit van de leuke kerstartikelen. Sublieme kerstballen, unieke kerststallen, fraaie slingers… Je raakt hier niet uitgeshopt! Bovendien is er niets fijners dan rond te lopen met een verrukkelijke warme wafel in één hand, en een glas warme chocolademelk in de andere. Zo maak je van kerst werkelijk de mooiste tijd van het jaar! Heb je al plannen voor december?

Een ander jaarlijks en uitzonderlijk evenement is de Heilig Bloedprocessie. Sinds 2009 staat de processie op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. Als je begin mei een hotel boekt in Brugge, dan heb je de kans om het bijzondere gebeuren bij te wonen. Gedurende de processie wordt het heilige bloed rondgedragen in de binnenstad van Brugge. Geniet tijdens de optocht van de muziek en de dansende mensen! Ieder jaar komen er meer dan 30.000 mensen op het evenement af. De processie is al vroeg in de 14e eeuw een jaarlijks ritueel geworden en de Bruggelingen zijn er maar al te trots op. Zo wordt er vaak gesproken van de ‘schoonste dag’ van het jaar. Hier moet je bij zijn geweest!

Brugge is al met al een heerlijke stad om te ontdekken. Fascinerende musea, schitterende evenementen, prachtige architectuur, wondermooie wijken… In Brugge kom je je tijd wel door!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter