aanbiedingen

Hotel Breda

Wil je een mooie stad in Brabant ontdekken? Boek dan een fantastisch hotel Breda! De parel van het zuiden gaat je zeker bekoren!

Vanuit een subliem hotel Breda ontdek je de parel van het zuiden!

Het altijd gezellige Breda ligt in het zuiden van Nederland, vlak aan de grens met België. In de charmante Brabantse stad ontdek je uitmuntende musea, bijzondere bezienswaardigheden en exceptionele restaurants. Breda is bovendien een stad waar veel reizigers vaak weer naar terug keren. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaan toeristen gemiddeld 3 keer per jaar naar Breda. Er zijn maar weinig steden die zo’n grote aantrekkingskracht hebben op de bezoekers. Een uitstapje naar Breda is daarnaast makkelijk te combineren met andere leuke Nederlandse steden zoals Dordrecht, Rotterdam of Eindhoven. In Breda is echter al genoeg te doen om je dagen te vullen. Ga bijvoorbeeld naar de Onze Lieve Vrouwekerk, het Park Valkenburg of de Begijnhof. De rijke historie en cultuur spat van de stad af! Je kunt er niet omheen, Breda moet je gezien hebben!

Verken Breda

Wat zijn de meest bijzondere bezienswaardigheden van Breda?

In het kloppende hart van Breda vind je veel van de grootste toeristische trekpleisters van de stad. Bezoek de adembenemende Onze Lieve Vrouwekerk en maak een ommetje in het schitterende Park Valkenburg!

Verblijf je in het centrum van Breda? Dan overnacht je vlakbij de prachtige Onze Lieve Vrouwekerk! Het belangrijkste monument van de stad stamt uit de 15e eeuw en is werkelijk schitterend om te zien. Natuurlijk hebben er door de jaren heen restauraties en aanpassingen plaatsgevonden, maar toch is het magnifieke bouwwerk nog vrijwel hetzelfde als vroeger. Het gebouw staat niet voor niets in de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg! De architectuur van de kruisbasiliek is daarnaast gebaseerd op de Brabantse gotiek en de mooie stijl gaat je geheid fascineren. Bovendien is de Onze Lieve Vrouwekerk een makkelijk te gebruiken oriëntatiepunt; de toren van 97 meter hoog is namelijk van ver te spotten. Voor de fanatiekelingen is het overigens leuk om de trappen naar het hoogste puntje van de kerk te nemen. Bovenaan heb je namelijk een fabuleus uitzicht over Breda. Dat is toch meer dan de moeite waard?

Hou je van buiten zijn? Loop dan vanuit je hotel Breda naar het bijzondere Park Valkenburg. De mooie groene omgeving, de sierlijke fontein, de hoge bomen en de historische kunstbeelden gaan er zeker voor zorgen dat je hier een heerlijke wandeling kunt maken. Net als het Vondelpark - dat je kunt kennen van een verblijf in een hotel Amsterdam - bevindt het Park Valkenburg zich vrijwel in het centrum van de stad. Je zult merken dat veel mensen naar het park komen om even uit te rusten in het gras of op een bankje. Dat is nog eens fijn de dag door komen! Aan het park ligt ook het Kasteel van Breda, het T-Huis, het Baroniemonument en de Koninklijke Militaire Academie. Het Park Valkenburg biedt je dus de kans om deze fraaie bezienswaardigheden gemakkelijk te ontdekken. Waar wacht je nog op? Ga op verkenning in Breda!

Bijzondere musea

Beleef nog veel meer interessants tijdens je verblijf in een hotel Breda!

Breda is rijk aan cultuur en historie. Dat zie je terug in de sublieme musea van de stad. Laat je snel inspireren door de vele betoverende collecties!

Boek je een hotel Breda om cultuur te snuiven? Dan ben je in de Brabantse stad zeker aan het juiste adres. Ga naar de Begijnhof in Breda aan de Catharinastraat in het centrum en laat je verrassen door de unieke sfeer. Zodra je namelijk door de poort bent voelt het alsof je in een andere tijd bent beland. Het fenomenale hof is opgericht in 1267 en bestaat dus al langer dan 750 jaar! Geniet van de serene sfeer, bewonder de kleine huisjes en bespeur de unieke kruidentuin. Vroeger leefden hier katholieke vrouwen op een vrij sobere en simpele wijze. In het aangelegen museum leer je meer over de leefomstandigheden van de gelovige vrouwen. Heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om je hele leven aan geloof te wijden? Dit culturele huis geeft je de gelegenheid om deze vraag enigszins te beantwoorden! Wanneer kom je een kijkje nemen?

Een ander boeiend museum in Breda is het Stedelijk Museum Breda. In dit culturele gebouw vind je prachtige collecties die voortkomen uit twee verschillende musea: Breda’s Museum en Museum of the Image (MOTI). In 2017 zijn beide huisvestigingen van cultuur namelijk samengevoegd en tegenwoordig heet het dus het Stedelijk Museum Breda. Bewonder de schitterende collecties die te maken hebben met de ontwikkeling van Breda door de jaren heen. Een ander museum dat zeker de moeite waard is, is het Bierreclamemuseum. De grote collectie van reclameborden en andere voorwerpen op het gebied van bier in de beginjaren van de 20ste eeuw is fascinerend om te zien. Je merkt het al, Breda staat bomvol met intrigerende musea! Het is tijd om het met je eigen ogen te bekijken! Hou je ontzettend veel van kunst? Verleg dan je grenzen en boek ook eens één van de prachtige hotels in Rome!

Breda culinair

De Brabantse stad beschikt over uitmuntende restaurants!

In de parel van het zuiden kom je veel verschillende, uitzonderlijke en sensationele keukens tegen. Ga snel aan tafel!

Ben je uit op een verrassing? Dan moet je Kabul proberen! De Afghaanse keuken is relatief onbekend, maar in dit fabuleuze restaurant maken steeds meer mensen kennis met de verbluffende gerechten van de cuisine. Kabul vind je iets ten westen van het centrum aan de Haagweg. Hoewel je voor een verrassingsmenu kunt kiezen, is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om á-la-carte bestellen. Kies bijvoorbeeld als voorgerecht mantoe. Dit authentieke Afghaanse gerecht bestaat uit gestoomde pastabuideltjes gevuld met rundergehakt. In combinatie met de yoghurt topping ga je hier absoluut van smullen. Afghanen zijn ook dol op stoofpotjes; probeer daarom de unieke hoofdgerechten qorma tjalauw, sabzie paneer (vegetarisch) of narinj palauw. De mix van ingrediënten in de maaltijden zetten al je smaakpapillen aan het werk! Kabul is zeker een reden om een hotel Breda te boeken!

Wil je chic uiteten? Ga dan naar het zuiden van de stad, want aan de Ginnekenweg vind je het veelbelovende Zuyd. In dit restaurant ga je genieten van veel hemelse delicatessen zoals eendenlever, oesters en Noordzeekrab. Vervolg je gastronomische reis in het door Frankrijk geïnspireerde restaurant met een ravissante rundertartaar, een gebakken zeetong, een gebraden hertenfilet of een gebakken zeeduivel. Al bij de eerste hap merk je dat je in Zuyd alleen de verste en beste ingrediënten opgediend krijgt! Ook de toetjes mag je niet overslaan, want de verrukkelijke miljonairscake, de voortreffelijke pavlova & nougatine en de goddelijke kaasassortimenten zijn zeldzaam lekker. Er bestaat eigenlijk geen twijfel dat je het restaurant verlaat met een gevoel van voldaanheid. Begint je maag al spontaan te jeuken?

Breda is een uitstekende stad om het bourgondische leven van Brabant te beproeven. Ga naar de geweldige restaurants, bezoek de fantastische musea en leef je uit in de elegante hotels. De kans dat je na je uitstapje nogmaals naar Breda gaat is groot! Wil je nog meer van Brabant ontdekken? Probeer dan ook een hotel Tilburg of Eindhoven!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter