4 aanbiedingen

Hotel Berlijn

Een hotel Berlijn in de leukste buurten van de stad? Modern, traditioneel, chic, knus, hip… Het maakt niet uit, want je vindt het allemaal bij TravelBird!
Geselecteerde filters:
4 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een hotel Berlijn bied je de kans om de Duitse hoofdstad te ontdekken. Bereidt je voor op een avontuur vol cultuur, sfeervolle buurten en spectaculaire festiviteiten!

Berlijn is niet alleen het politieke centrum van Duitsland, maar ook een belangrijke culturele bestemming. In de Duitse hoofdstad ga je volop genieten van de historische monumenten, de fascinerende musea en de prachtige gebouwen. Dat Berlijn een van de grootste blikvangers is onder de Europese steden tonen de cijfers wel aan: volgens onderzoek van het Amt für Statistik is het totaal overnachtingen tussen 2010 en 2015 met 9 miljoen gegroeid. Dat komt neer op 30 miljoen overnachtingen in 2015. Bovendien ziet het er naar uit dat er geen rem staat op de groei. DEHOGA voorspelt namelijk dat het aantal overnachtingen groeit naar 35 miljoen in 2019. Een reden voor de groei is de aanhoudende uitbreiding van het aanbod in hotelkamers. Zo komen er in de volgende twee jaar weer een extra 3700 hotelkamers bij. Met de vierde hoogste bezettingsgraad van 77,1% in 2016 is het aannemelijk dat er in de komende jaren nog veel investeringen zullen volgen. Het ruime aanbod zorgt er in ieder geval voor dat er voor ieder wat wils is. Modern, traditioneel, hip, knus, chic, intiem… De keuze is aan jou!

Berlijn is na Parijs en Londen de grootste hotelstad in Europa. De Duitse autoriteiten proberen echter op de eerste plek te komen. Door middel van grote campagnes en investeringen wordt er hard gewerkt om de toerismesector in Berlijn nog meer te stimuleren. Een onderdeel van dit plan is om meer buurten in Berlijn te voorzien van hotels. Zo kun je tegenwoordig in veel van de verschillende wijken van de hoofdstad een hotel boeken. Dat is ideaal als je niet in het centrum wil overnachten, maar juist in de randwijken zoals het schitterende Charlottenburg en het hippe Neukölln. Wil je juist wel zo dicht mogelijke bij de historische bezienswaardigheden overnachten, dan heb je bijvoorbeeld uitstekende hotelmogelijkheden binnen het welbekende stadsdeel Mitte of in de hippe wijk Friedrichshain. Mocht je nog niet weten wanneer je precies naar Berlijn wil gaan, dan is het aan te raden om de jaarlijkse evenementen in de gaten te houden. Wat is er nu leuker dan naar Berlijn te gaan als de stad vol staat met schitterende kerstmarkten of tijdens het gezellige bierfestival? Pak de agenda er maar alvast bij! Wil je nog meer grote steden in Europa ontdekken, kijk dan ook naar een hotel Parijs!

Buurten in het centrum

Het kloppende hart van Berlijn gaat je zeker niet teleurstellen!

In de top 100 Meest Gastvrije Steden scoort de Duitse hoofdstad een 9,36 uit 10 voor gastvrijheid voor toeristen. Dat zie je terug in de levendige buurten van Berlijn, zoals het historische Mitte en het gezellige Friedrichshain.

De wijk Mitte kun je simpelweg niet overslaan als je voor het eerst een hotel Berlijn boekt. In deze buurt zijn er namelijk talloze bezienswaardigheden die je zeker wil bezoeken en zien. Mitte wordt vaak gezien als het kloppende hart van Berlijn en dat is niet zonder reden. In het historische centrum van de stad vind je namelijk de sublieme boulevard Unter den Linden, de oude stadspoort Brandenburger Tor en de 350 meter hoge Fernsehturm. Dat is echter nog niet alles! Ook een bezoek aan het bijzondere Holocaustmonument, het fascinerende Museuminsel en de schitterende Alexanderplatz mogen niet ontbreken aan jouw avontuur in Berlijn. Ondanks alle historische gebouwen, musea en andere bezienswaardigheden heeft Mitte een moderne allure. Het is namelijk de eerste wijk die na de val van de muur werd gerenoveerd en dat ga je zeker terugzien in de moderne bouwstijl vande winkelcentra, hotels en straten. De combinatie van oude en nieuwe kernmerken maakt de magnifieke buurt Mitte uniek. Kom het snel bewonderen!

Een andere ideale wijk voor een hotel Berlijn is Friedrichshain. In tegenstelling tot Mitte staat dit stadsdeel niet bekend om de historische bezienswaardigheden, maar meer om de artistieke kunst, het levendige uitgaansleven en de behaaglijke restaurants. Friedrichshain heeft daarnaast een typisch en charmant rauw tintje die je wel in meer van de Berlijnse wijken tegenkomt. Klimmuren vol graffiti, uitdagende skatebanen, sfeervolle Biergartens… Je kijkt hier je ogen uit! De naam van de buurt heeft de wijk te danken aan het Volkspark Friedrichshain. Dit schitterende en groene park - aangelegd op twee heuvels - is een trekpleister voor veel stelletjes en gezinnen. In Berlijn vind je bovendien nog meer van dit soort idyllische plekjes. Door een hoge score in geïnspireerde romantiek staat Berlijn zelfs op een indrukwekkende 22ste plek op de lijst van De Meest Inspirerende Steden. Toch gaan de meeste toeristen naar Friedrichshain om een gezellige avond te beleven. Met de vele bruisende clubs, zoals Berghain, Suicide Circus en RAW Tempel ga je hier een goede tijd tegemoet! Als je het liever iets rustiger wil houden, zijn er ook talloze sfeervolle barretjes en cafés. Friedrichshain ontdekken is een groot feest!

Buurten buiten het centrum

Ook buiten het centrum van Berlijn kun je heerlijk vertoeven!

Leer nog meer over de Duitse cultuur en geschiedenis in het westerse Charlottenburg en ga op avontuur in het trendy Neukölln!

Niet alleen het centrum heeft veel bezienswaardigheden. Probeer ook een hotel Berlijn in het westen van de stad. De wijk Charlottenburg is een goed voorbeeld van een ontzettend mooie buurt. Wanneer je de Kurfürstendamm bewandelt waan je je op de Champs-Elysées. De lange en elegante boulevard uit de 19e eeuw is de ideale locatie om Charlottenburg beter te leren kennen. In de avenue vindt je de meest luxueuze winkels van Berlijn, met veel internationale topmerken. Zonder maar iets te kopen wordt je hier al blij van alle prachtige artikelen en versieringen! Als je eenmaal optimaal hebt genoten van de winkelstraten, dan is het een leuk idee om naar het Olympiastadion te gaan. Omdat het stadion een voor- en naoorlogse geschiedenis heeft is een bezoek aan het bouwwerk zeer interessant. Binnen het stadion worden meerdere rondleidingen gegeven, die je meer leren over de rol van het stadion in de Tweede Wereldoorlog. Wil je nog dieper in de geschiedenis van Duitsland duiken, dan is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan het Schloss Charlottenburg. Het 17e-eeuwse paleis staat vol met verwijzingen naar de Pruisische vorsten van vroeger. De elegante buurt Charlottenburg gaat geheid je hart veroveren!

Een andere uitvalsbasis nabij het centrum van Berlijn is de wijk Neukölln. Deze buurt wordt door veel inwoners van de stad gezien als het meest artistieke, hippe en sfeervolle stadsdeel van Berlijn. Sta vooral even stil in de Sonnenallee, want deze mooie straat werd voorheen in tweeën gedeeld door de Berlijnse Muur. Tegenwoordig is het gelukkig mogelijk om zowel de straat in Oost- als in West-Berlijn te doorlopen, maar dat was vroeger wel anders. Door de hele stad Berlijn zijn nog veel restanten van de muur te zien. Met meer dan 4,5 miljoen hashtags staat de Berlijnse Muur bovendien op een indrukwekkende vijfde plaats op de lijst van Meest Geïnstagramde Toeristische Attracties ter wereld. Wat je verder gaat opvallen in Neukölln is de afwezigheid van uithangbordjes. Hierdoor heb je soms weinig verwachtingen van wat er achter een deur van een gebouw schuilt, maar dit is juist de charme van de buurt. Binnen de wijk loop je in elke straat weer tegen verrassingen aan, zoals leuke barretjes in panden die besproeid zijn met graffiti of verstopte knusse restaurantjes in charmante smalle steegjes. Hou je ogen dus goed open als je niks wilt mislopen!

De Berlijnse festiviteiten

In Berlijn weten ze hoe je een feest viert!

De Duitse hoofdstad wordt vaak geroemd voor haar speciale festiviteiten. Dat is niet zonder reden, want evenementen zoals het Internationale Bierfestival en de kerstmarkten zijn sensationeel!

Berlijn is op ieder moment van het jaar een fantastische stad om te bezoeken. Toch zijn er op bepaalde momenten van het jaar speciale gelegenheden die een verblijf in een hotel Berlijn nog spectaculairder maken. Zo kun je in de maand augustus enkele dagen genieten van het Internationale Bierfestival in de Duitse hoofdstad. Het concept is simpel: het organiseren van de grootst mogelijke biergarten binnen Berlijn. De heuglijke viering wordt over een lengte van ongeveer 2,2 kilometer gevierd en dat heeft tot een plek in het Guinness Book of Records geleid. Het evenement heeft onderhand al meer dan 20 succesvolle edities gehad en de populariteit van de Biermeile neemt ieder jaar weer toe. Dit is je kans om meer dan 300 verschillende bierbrouwerijen te beoordelen op hun soorten bier. Het bier is overigens niet alleen afkomstig uit Duitsland zelf, want meer dan 80 landen nemen deel aan het festival. Naast het rijkelijk vloeiende bier ga je hier ook genieten van de vrolijke openair muziek. Veel bekende DJ's komen op het evenement af om hun kunsten aan het publiek te tonen. Krijg jij ook zo’n zin in een biertje?

Verder heb je tegen het einde van het jaar een adembenemende kerstmarkt in Berlijn. Eigenlijk zijn het er meerdere, want in de hoofdstad kun je maar liefst 26 kerstmarkten bezoeken in december. De Berlijnse kerstmarkten staan bekend om het grote aanbod aan leuke souvenirs, verrukkelijke versnaperingen en artistieke geschenken. Mocht je niet weten waar je moet beginnen, dan is het aan te raden om allereerst naar de Alexanderplatz te gaan. Bewonder hier het vakmanschap van de vele pottenbakkers, smeden en glasblazers die zich verzamelen rond het prachtige plein. Bovendien kun je hier Europa’s grootste kerstpiramide met meer dan 5000 decoratieve lichtjes bekijken. Je krijgt geheid kippenvel van de adembenemende vertoning. De uitzonderlijke piramide is zelfs toegankelijk voor het publiek en er zijn verschillende dingen te doen en te zien op elke etage. Dit wil je niet missen! Na de Alexanderplatz kun je doorgaan naar het fabelachtige Schloss Charlottenburg. Het paleis is op een schitterende manier versierd en rondom het majestueuze gebouw worden speciale evenementen en rondleidingen georganiseerd. Sluit de dag tot slot af met de Spandauer Weihnachtsmarkt, waar je speciale kerstlekkernijen kunt bestellen bij één van de 200 kraampjes. Je gaat hier topdagen beleven!

Tot slot is Berlijn hard op weg om de grootste hotelstad van Europa te worden. De diversiteit in de buurten, de unieke bezienswaardigheden en de leuke activiteiten maken de Duitse hoofdstad enorm aantrekkelijk. Het ruime aanbod in uiteenlopende hotels zorgt ervoor dat er voor ieder wat bij zit. Ga snel naar Berlijn!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter