aanbiedingen

Hotel Apeldoorn

Gelderland is een prachtige provincie met veel leuke steden die je moet ontdekken. Boek daarom snel een fantastisch hotel Apeldoorn met TravelBird!

Vanuit de prachtige hotels van Apeldoorn ontdek je een wondermooie stad in Midden-Nederland!

Het fantastische Apeldoorn heeft een zeer centrale ligging in Nederland en de stad behoort tot de provincie Gelderland. In de charmante en kleine stad wonen ongeveer 140.000 inwoners. Je gaat hier volop genieten van de schitterende natuur, de fenomenale culturele bezienswaardigheden en de uitmuntende restaurants. Dat Apeldoorn steeds populairder wordt onder reizigers is op zich niet heel verrassend. Het toeristengebied de Veluwe groeit al ieder jaar in bezoekersaantallen en Apeldoorn helpt daar hard aan mee. Volgens de kerncijfers van Toerisme Veluwe is de Gelderlandse stad verantwoordelijk voor ruim 19% van de overnachtingen in het omvangrijke natuurgebied. Wees de menigte dus voor en boek vlug een uitstapje naar het aantrekkelijke Appeldoorn!

Apeldoorn kun je bovendien makkelijk combineren met andere Nederlandse steden. Denk bijvoorbeeld aan een hotel Arnhem, Deventer of Nijmegen! Ook biedt het je de kans om de unieke flora en fauna van de Veluwe te ontdekken. Toch is het helemaal niet nodig om de stad te verlaten om je uitstapje naar Gelderland de moeite waard te maken. In Apeldoorn zijn er ontzettend veel leuke bezienswaardigheden. Ga absoluut langs het magnifieke Paleis Het Loo, beleef plezier in de unieke Apenheul en laat je inspireren door de boeiende musea. In Apeldoorn verveel je je geen moment! Daarnaast kun je genieten van een groot aantal voortreffelijke restaurants. Prik snel een datum!

Bezienswaardigheden

In Apeldoorn valt veel te zien!

Een hotel Apeldoorn is perfect om de interessante toeristische trekpleisters van de stad te ontdekken. Maak een ommetje naar het fenomenale Paleis Het Loo en geniet van de natuur in de sublieme Apenheul. In Apeldoorn verveel je je niet!

Als je een prachtig hotel Apeldoorn boekt, dan heb je de gelegenheid om het betoverende Paleis Het Loo te bezoeken. Ga naar het noordwesten van het centrum om de pracht van dit koninklijke bouwwerk te bezichtigen. Je kijkt hier je ogen uit! Het is niet voor niets dat het sublieme paleis in de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg staat. Vroeger werd het royale huis als jachtverblijf van de Koninklijke familie gebruikt, maar tegenwoordig is het opengesteld voor publiek. Dit is je kans om de indrukwekkende paardenstallen, schitterende koetshuizen en weelderige tuinen te zien. Ook geeft het Paleis Het Loo je de mogelijkheid om meer te leren over hoe de Oranjes leefden. Een groot deel van het gebouw is namelijk heringericht als museum. De verschillende collecties en tentoonstellingen gaan je absoluut intrigeren. Binnen de kortste keren wil je nog meer te weten komen over het Nederlandse koningshuis! Het is net alsof je onderdeel bent van de Hollandse versie van de populaire Netflix serie The Crown. Je gaat je bezoek aan het paleis nooit meer vergeten!

Vanuit je hotel Apeldoorn is het eveneens aan te raden om naar het westen van de stad af te reizen, zodat je de Apenheul kunt ontdekken. Dit is vooral leuk als je op zoek bent naar een kindervakantie, want de gespecialiseerde dierentuin is een ontzettend toffe bestemming voor een gezellig uitstapje. In de Apenheul leven meer dan 35 verschillende soorten apen. De dieren komen uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Zodra je het park binnen gaat merk je direct dat de meer dan 300 apen heel vrij leven. In de dierentuin zie je bijna geen tralies of gaas. Dat is nog eens fijn om te zien! Bovendien lopen enkele apen gewoon tussen de bezoekers rond. De Apenheul geeft je de kans om grote gorilla’s, speelse bonobo’s en fascinerende orang-oetans te zien. Het park mag je simpelweg niet gemist hebben tijdens je bezoek aan Apeldoorn!

Andere bijzondere plekken

In Apeldoorn zit je niet stil!

Wanneer je op zoek gaat naar een hotel Apeldoorn wil je natuurlijk weten of je dichtbij de leukste en meest interessante bezienswaardigheden verblijft. De culturele huizen van Apeldoorn zoals het Nederlands Politiemuseum en het Cultuur Onder Dak Apeldoorn zijn in dat opzicht zeker locaties om rekening mee te houden!

Kies je voor een hotel in het zuiden van Apeldoorn? Dan overnacht je vlakbij het Nederlands Politiemuseum. Dit fascinerende pand moet je gezien hebben tijdens je uitstapje naar de Gelderlandse stad. Hier kun je namelijk meer te weten komen over de Nederlandse politiegeschiedenis. Met de collecties en tentoonstellingen die wel meer dan 200 jaar teruggaan in de tijd raak je al snel onder de indruk van het sublieme museum! Heb je altijd al meer willen weten over de werkzaamheden, verschillende functies en verantwoordelijkheden van de politie? Dan is dit je kans om hierover veel meer te weten te komen. Wil je eveneens de politiegeschiedenis van België ontdekken? Dan is het aan te raden om een hotel Antwerpen te boeken. Ook de Belgische havenstad beschikt over een uiterst boeiend politiemuseum. Waar wacht je nog op?

Verblijf je in een hotel Apeldoorn in de binnenstad? Ga dan langs het fascinerende museum Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA). Het gebouw is al verrassend leuk om te zien en is gemaakt naar de moderne stijl van de Nederlandse architect Herman Hertzberger. In het CODA wordt er veel nadruk gelegd op ‘beleven’ en ‘ervaren’. Bovendien verandert het programma van de verschillende tentoonstellingen, kijkdagen en beurzen regelmatig. Mocht je hier dus al eerder zijn geweest, dan valt er alsnog veel nieuws te zien! Ga dus snel naar het CODA en Laat je inspireren door de rijke geschiedenis van muziek, literatuur, beeldende kunst en film van Apeldoorn. Ook mag de museumcollectie van uitzonderlijke sieraden je niet ontgaan tijdens je bezoek. Al dat moois moet je toch gezien hebben?

De beste keukens van Apeldoorn

Probeer de meest gezellige en lekkerste restaurants van de Gelderlandse stad!

In de stad Apeldoorn zijn voortreffelijke restaurants te vinden! Het aanbod is zo groot dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Toch is het aan te raden om de fantastische restaurants Recht en Klein Berlijn niet over te slaan tijdens je hotelverblijf in Apeldoorn!

In het noorden van het centrum loop je zo het sublieme restaurant Recht binnen. Het chique eethuis vind je aan de Van Kinsbergenstraat en is dus vrij gemakkelijk te bereiken. Zodra je het restaurant betreedt, merk je dat er een speciale sfeer heerst. Het personeel is zeer vakkundig en gepassioneerd en zet zich volledig in om jouw wensen te vervullen. Natuurlijk zijn de gerechten uiteindelijk het belangrijkste en daarom ben je bij Recht aan het juiste adres! Begin je culinaire reis met een traditionele mosterdsoep of een overheerlijke carpaccio. Laat vervolgens je smaakpapillen op volle toeren werken met bijvoorbeeld de uitzonderlijke papilotte van geitenkaas, de gegrilde biefstuk ‘Recht’ of met de perfect op smaak gebrachte gamba’s. Sluit af met een zalige crème brûlée of een verrukkelijke meringue met ijs en fruit. Het restaurant kun je met recht één van de beste restaurants van Apeldoorn noemen! Je merkt het al, Recht is de perfecte aanvulling om je uitstapje naar de Gelderlandse stad nog bijzonderder te maken!

Aan de Kalverstraat van Apeldoorn ligt een ander culinair goudmijntje genaamd Klein Berlijn. Het schattige, inspirerende en hippe restaurantje is de ideale plek voor een modern dinertje. Bovendien houden de gastheren van Klein Berlijn rekening met al je wensen indien je gluten-, lactose- of suikervrije gerechten wil bestellen. Laat je overrompelen door de uitmuntende gerechten uit de verrassingsmenu’s of stel zelf je maaltijden samen. Kies bijvoorbeeld voor een hemelse paddenstoelen bouillon als voorgerecht, vervolg je diner met goddelijk kangoeroevlees en sluit af met een selectie van delicieuze kazen. Na een bezoek aan Klein Berlijn ben je zonder twijfel volkomen verzadigd! Zoek het uitstekende restaurantje dus absoluut op gedurende je verblijf in Apeldoorn!

De prachtige Gelderlandse stad gaat je in ieder geval op een aangename manier verrassen! Regel snel een hotel Apeldoorn om al het moois te ontdekken! Heb je al een datum in gedachten? Probeer ook de andere steden in Gelderland, via bijvoorbeeld een hotel Deventer, Nijmegen of Arnhem.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter