5 aanbiedingen

Hotel Antwerpen

Met TravelBird vind je gegarandeerd het beste hotel Antwerpen! Chic, modern, hip, knus, snoezig… Er is voor ieder wat wils!
Geselecteerde filters:
5 aanbiedingen
Filters Verwijder

Een hotel Antwerpen biedt je de kans om een stad vol historie, passie en gezelligheid te ontdekken!

Het prachtige Vlaamse Antwerpen ligt vlak over onze zuidgrens. In de Belgische stad ga je volop genieten van de fascinerende musea, de wondermooie architectuur en de gezellige markten. Antwerpen is bovendien uitgegroeid naar de tweede grootste havenstad van Europa. Met haar perfecte ligging aan de Schelde is de stad al eeuwenlang één van de belangrijkste handelssteden van het continent. Dat er veel rijkdom is vergaard door de jaren heen merk je aan de schitterende gevels in de binnenstad. De schitterende architectuur en de mooie historie van de stad behoren zeker tot de grootste toeristische trekpleisters van Antwerpen. Dat de stad steeds meer reizigers aantrekt zie je terug in het straatbeeld. Volgens de cijfers van Visit Antwerpen hebben Nederlanders maar liefst 444.588 overnachtingen geboekt in 2015. Dat is bijna net zoveel als de Belgen (574.845) zelf, en ruim drie keer zoveel als de inwoners uit Duitsland (140.496). Bovendien groeit het totale aantal hotelovernachtingen in Antwerpen gestaag: in 2010 waren het er nog circa 1,5 miljoen, terwijl in 2013 het aantal is opgelopen naar 1,7 miljoen. In 2015 is het aantal hotelovernachtingen volgens Toerisme Vlaanderen zelfs gegroeid naar 1,8 miljoen. Dit toont wel aan dat Antwerpen steeds populairder wordt onder toeristen en niet zonder reden, want Antwerpen móet je tijdens een vakantie Vlaanderen gezien hebben!

Tussen 2015 en 2016 is het aantal accommodaties in de Belgische stad gegroeid met 21,3%. In 2016 zijn er namelijk maar liefst 211 logiesplekken in de stad te vinden. Ook het aantal vergunde hotels is gegroeid van 48 naar 57. Door het toenemende aanbod heb je dus meer keuze om jouw perfecte hotel Antwerpen uit te zoeken. Het zorgt er eveneens voor dat meer buurten van de Vlaamse stad worden voorzien van prachtige hotels. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een hotel in het kloppende hart van Antwerpen, of verblijf je liever in één van de randwijken? De leukste buurten, zoals het historische centrum, de sfeervolle stationswijk, het hippe ‘t Eilandje en de artistieke buurt ‘t Zuid hebben allemaal uitmuntende hotel opties voor je in petto. Antwerpen is gedurende het hele jaar een fantastische stad om een gezellig uitstapje te maken, maar misschien is het wel extra leuk om dit te doen ten tijde van de levendige kerstmarkt of het fabuleuze Chinese nieuwjaar. Prik snel een datum!

Buurten in het centrum

Antwerpen heeft een prachtig historisch centrum en een uitzonderlijke Stationswijk!

Laat je verrassen door het unieke en levendige historische centrum van Antwerpen, bewonder de schitterende diamanten van de juweliers in de Stationswijk en geniet van de Aziatische culinaire wereld in Chinatown!

Net als bij veel andere steden is het historische centrum een bijzondere toeristische trekpleister. Dat is niet zonder reden, want de levendige Grote Markt, het leuke pleintje Groenplaats en de majestueuze Onze-Lieve-Vrouwekathedraal móet je zeker bezoeken. Bovendien zijn er in de sfeervolle buurt nog meer historische gebouwen, elegante restaurants, gezellige cafés, knusse winkeltjes en interessante musea. Wanneer je door de nauwe straten van de oude binnenstad wandelt, merk je direct dat de wijk geschiedenis ademt. Vooral de eeuwenoude gevels maken geheid indruk op je! Een unieke ervaring die je in Antwerpen zeker niet mag laten liggen is bezoeken van het Museum Plantin-Moretus. De uitzonderlijke bewaarde drukkerij uit de zestiende eeuw is namelijk opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is tevens het eerste museum ooit dat op de lijst prijkt. Pak dus zeker de kans om de uitzonderlijke collectie van het museum te bewonderen! Na de cultuurverrijking is het tijd voor een heerlijk fris of warm drankje in een van de bruine kroegen. Wat is er hierna nog fijner dan een centraal gelegen hotel Antwerpen in te duiken? Dat wordt heerlijk genieten!

Een andere bruisende buurt in het centrum van Antwerpen is de Stationswijk. Te midden van de wijk ligt het sublieme Station Antwerpen-Centraal, waar veel van de toeristen aankomen. Het efficiënte treinstation heeft er voor gezorgd dat Antwerpen buitengewoon goed scoort op de lijst van De Meest Gastvrije Steden. Met een score van 9.91 uit 10 voor de punt van binnenkomst staat het op een tweede plek, achter Singapore. Aan beide zijden van het station liggen bovendien sfeervolle wijken: de exclusieve diamantbuurt en Chinatown. Loop vanaf het station naar de luisterrijke ‘Diamond Square Mile’ in de Antwerpse diamantbuurt om wondermooie juwelen te bezichtigen. Met maar liefst 1700 diamantbedrijven en 4 diamantbeurzen kun je dit gerust het internationale centrum van de glimmende stenen noemen. Aan de andere kant van de Stationswijk vind je in Chinatown gespecialiseerde winkels en restaurants met unieke Aziatische producten. Voor de liefhebbers van de Oosterse keuken is dit deel van Antwerpen een heus walhalla. Het deel van de stad is eenvoudig te herkennen aan de kleurvolle pagodepoort en de marmeren leeuwen aan het begin van de Van Wesenbekestraat. Ga snel op ontdekking!

Buurten buiten het centrum

Ook buiten het centrum van Antwerpen ga je het naar je zin hebben!

In het noorden van Antwerpen vind je de hippe buurt ‘t Eilandje. Aan de andere kant, in het zuiden, ligt het modieuze ‘t Zuid. Beide buurten zijn jouw bezoek meer dan waard!

Ten noorden van het centrum ligt de dynamische havenwijk ‘t Eilandje. Deze buurt wordt door de Antwerpse inwoners vaak benoemd als de leukste en hipste plek om uit te gaan. De populaire clubs Het Bonthuys, Kaaiman en Club Nanno Sur l’O zorgen ervoor dat je gezellige avonden tegemoet gaat. ‘T Eilandje heeft echter meer te bieden dan alleen feesten. Zo kun je een bezoek brengen aan het geprezen Museum aan de Stroom (het MAS Museum) waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Antwerpen. Het cultuurrijke gebouw - dat lijkt op een intrigerend stapelhuis - staat met 5.366 hashtags in de top 470 Meest Geïnstagramde Toeristische Attracties ter wereld. Dat is niet gek als je je bedenkt dat meer dan een half miljoen mensen het museum ieder jaar bezoeken! Verder vind je langs het water meerdere charmante cafés, gemoedelijke koffiehuisjes en behaaglijke restaurants. Bovendien ben je binnen luttele minuten weer in het centrum, waardoor ‘t Eilandje de perfecte uitvalsbasis is voor een hotel Antwerpen. Dat is nog eens handig!

Antwerpen heeft nog een andere trendy wijk buiten het centrum, namelijk ‘t Zuid. Je vindt hier een afwisseling van elegante herenhuizen, prachtige pleinen en sierlijke boulevards. Als kunstliefhebber haal je hier beslist je hart op met de magnifieke kunstgalerijen in het Fotomuseum en in het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. Ook vind je in ‘t Zuid de opzienbarende openlucht schildersmarkt - genaamd Lambermontmartre , waar je honderden kunstenaars kunt bewonderen die hun kunst tentoonstellen. Denk hierbij aan schilders, fotografen en beeldhouwers. Je kijkt hier je ogen uit! Daarnaast kom je in de buurt veel boeiende conceptwinkels tegen. Het is bij uitstek de perfecte locatie om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends met betrekking tot mode, woonaccessoires en gastronomie. Kom je de artistieke vibe van ‘t Zuid snel ontdekken?

Speciale vieringen in Antwerpen

De feeststemming in Antwerpen is onbeschrijfelijk!

De Belgische stad doet er alles aan om op de feestdagen goed voor de dag te komen. Zowel de kerstmarkt als de viering van het Chinese nieuwjaar zijn spectaculair!

Een hotel Antwerpen boeken is eigenlijk een goed idee op ieder moment van het jaar. Toch zijn er speciale vieringen in de Vlaamse stad waar je absoluut bij wilt zijn. Het is bijvoorbeeld leuk om een weekendje naar Antwerpen te gaan voor de jaarlijkse kerstmarkt. Vanaf het begin van december verschijnen de eerste typische kerstchaletjes op de Grote Markt, de Groenplaats, het Steenplein en de Suikerrui. De houten hutjes verkopen prachtige kerstboomversieringen, feestelijke lekkernijen en leuke souvenirs. Om een goed idee te krijgen van de feeststemming in de stad kun je het allemaal van bovenaf aanschouwen tijdens een ritje in het schitterende verlichte reuzenrad. Ook kun je in Antwerpen je schaatskunsten vertonen aan de andere feestgangers op de ijsbaan. De kerstmarkt van de stad staat garant voor een heerlijke tijd! Met een warme beker chocolademelk of een lekker glaasje glühwein geniet je optimaal van de aangename sfeer. Heb jij ook zo’n zin in het kerstfeest?

Naast kerst wordt ook het Chinese nieuwjaar groots gevierd in Antwerpen. Ieder jaar staat het feest in het teken van een ander dier. In 2017 is dit bijvoorbeeld de haan, terwijl in 2018 het de beurt aan de hond is. In het Chinatown van Antwerpen vind je tijdens het familiefeest dan ook veel versieringen in de vorm van het desbetreffende dier. Ook zie je veel sprookjesachtige verlichting, wondermooie drakenkostuums en mensen verkleed als statige leeuwen. Tijdens het feest is het leuk om mee te lopen met de fabelachtige parade, een bezoekje te brengen aan de fascinerende tentoonstelling en te genieten van de zalige versnaperingen van het Aziatische foodfestival. Het Chinese Nieuwjaar van Antwerpen blijft je altijd bij!

Al met al, Antwerpen ontdek je niet in one-go. De stad heeft ontzettend veel leuke buurten, gezellige feesten en interessante activiteiten. Terugkerende toeristen zijn vaak verbijsterd dat er nog zoveel nieuwe dingen te ontdekken zijn in de schitterende Vlaamse havenstad. De verschillende hotels in Antwerpen zorgen ervoor dat je een fantastische tijd tegemoet gaat!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter