aanbiedingen

Hotel Amersfoort

Cultuur snuiven, uitmuntende restaurants, geweldige bezienswaardigheden… Een hotel Amersfoort met TravelBird is perfect voor een uitstapje!

Een hotel Amersfoort geeft je de kans om naar een cultuurrijke en historische stad af te reizen!

Het bijzondere Amersfoort heeft ongeveer 150.000 inwoners en de stad ligt in het oosten van de Nederlandse provincie Utrecht. Afgaande op het bevolkingsaantal is de stad de vijftiende grootste stad van Nederland. Door de rijke cultuur van Amersfoort weten veel reizigers het plaatsje al te vinden. Bereid je voor op fascinerende musea, schitterende monumenten en bruisende restaurants. Amersfoort is bovendien niet alleen onder Nederlanders populair, maar ook steeds meer buitenlanders weten de stad te vinden. In 2016 waren er ruim 5000 internationale bezoekers geregistreerd in Amersfoort. De indrukwekkende stijging van 47% ten opzichte het aantal buitenlandse bezoekers in 2015 toont wel aan dat de stad bezig is aan een stevig groeiend succes in de toerismesector. Niet geheel verrassend kwamen de meeste internationale bezoekers uit buurland België (22%), maar ook reizigers uit landen zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Frankrijk wisten Amersfoort in 2016 goed te vinden. Wil je zelf ervaren waarom de stad zo’n grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers? Boek dan snel een perfect hotel Amersfoort! Wil je graag nog meer verschillende Nederlandse steden zien? Combineer je uitstapje naar Amersfoort dan met een verblijf in een hotel Apeldoorn, Utrecht of Arnhem. Om mooie steden vol verrassingen te ontdekken hoef je niet per se ver weg! In Nederland wordt je ook al op je wenken bediend!

Bezienswaardigheden

Wat mag je zeker niet missen in Amersfoort?

Een hotel Amersfoort geeft je de gelegenheid om de adembenemende Onze Lieve Vrouwetoren te bezichtigen en een verblijf in de stad stelt je eveneens in staat om de fabelachtige Koppelpoort te bezoeken. Waar wacht je nog op?

Heb je een hotel Amersfoort in het centrum van de stad geboekt? Dan is het een aanrader om je verkenning van de stad te beginnen bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Dit laatgotische bouwwerk uit de 15e eeuw is werkelijk prachtig om te zien. Met een hoogte van bijna 100 meter merk je de toren sowieso al van een verre afstand op. Zo kun je de Onze Lieve Vrouwetoren ideaal gebruiken als referentiepunt in Amersfoort. Wees ervan op de hoogte dat het gebouw in de volksmond vaak de Lange Jan wordt genoemd. Dat scheelt een hoop verwarring! Daarnaast is het Lieve Vrouweplein de plek waar veel toeristische activiteiten worden aangeboden. Denk hierbij aan een toeristentreintjes, stadswandelingen en tuktuks. Het is verder aan te raden om de mooie klim van 346 treden te maken. Dit geeft je namelijk de kans om te genieten van het sublieme uitzicht over de stad en haar omgeving. Als het weer het toelaat is het zelfs mogelijk om de iconische Domtoren van Utrecht te zien. Kom het snel zelf beleven!

De grootste toeristische blikvanger van Amersfoort is de fenomenale Eemhaven en de bijhorende Koppelpoort. Loop vanuit het centrum in een noordwestelijke richting om de wondermooie stadspoort van het plaatsje te bewonderen. Het bouwwerk is zeker uniek, aangezien het een uitzonderlijke combinatie van een land- en waterpoort betreft. Bovendien beschikt de Koppelpoort over een indrukwekkende dubbele tredmolen om de toegang te sluiten. Hoewel het systeem eeuwen oud is, functioneert het nog steeds. De 15e-eeuwse poort mag gewoonweg niet ontbreken tijdens je ontdekkingstocht van Amersfoort! Ook de aanliggende ankerplaats is fantastisch om te bezichtigen, want hier liggen voortreffelijke schepen aangemeerd. Geniet van het schitterende uitzicht over de haven vanuit één van de sfeervolle horecagelegenheden. Dat is nog eens optimaal genieten! Wil je nog meer havens in Europa ontdekken? Zoek dan het avontuur op en overnacht eens in een hotel Hamburg, Antwerpen of Rotterdam! Deze drie havensteden gaan je net als Dordrecht geheid bekoren!

Andere trekpleisters

Waar moet je nog meer langs?

In Amersfoort verveel je je geen moment! Ga langs de magnifieke Muurhuizen in de binnenstad of geniet van de winkels aan de sfeervolle Langestraat en in het elegante Eemhuis. Maak er een onvergetelijke tijd van!

In de 15e eeuw is er een indrukwekkende stadsmuur om Amersfoort gebouwd. Tot aan de 19e eeuw heeft de omheining ervoor gezorgd dat de stad goed beveiligd was. Uiteraard verloor de muur haar functie door de technologische ontwikkelingen in de wereld. Daarom heeft men gekozen om delen van de muur te gebruiken om huizen aan te maken. Deze speciale woningen werden al snel Muurhuizen genoemd. Het is de moeite dubbel en dwars waard om even een ommetje langs de huizen te maken. De Muurhuizen zijn niet voor niets voor een groot deel omgetoverd tot rijksmonumenten of musea. Het beeld van de woningen blijft je altijd bij! Ook geeft het je het gevoel dat je in een ander tijdperk rondwandelt. De 15e-eeuwse bouwwerken geven de omgeving een middeleeuwse sfeer. Heerlijk als je even los wil komen uit je dagelijkse leven!

Amersfoort is eveneens uitermate geschikt om lekker te winkelen. Ga vanuit je hotel Amersfoort naar de Langestraat. Deze winkelstraat bevindt zich in het centrum van de stad en is de langste weg van het plaatsje. Speciaalzaakjes, boetiekjes, eethuisjes, kraampjes… Je gaat hier niet met lege handen terug naar je hotel. Ook de architectuur van de gebouwen aan de winkelstraat gaat je ongetwijfeld bekoren, want er staan hier een aantal bijzondere en historische gebouwen. Wil je nog meer shoppen tijdens je verblijf in Amersfoort? Ga dan langs het Eemhuis aan het Eemplein in het noordwesten van de stad. In dit grote, moderne en indrukwekkende winkelcentrum vind je een mooie bioscoop, sfeervolle horecagelegenheden en sublieme winkels. Bovendien is het Eemhuis in 2014 uitgeroepen tot het culturele centrum van Amersfoort. De kans om hier even rond te neuzen mag je toch niet laten schieten? Ben je een groot cultuurfanaat? Dan is het aan te raden om eens een hotel Groningen, Amsterdam of Utrecht te boeken. Deze steden vormen namelijk de top 3 op de cultuurindex van de Nederlandse grootste gemeenten!

De gastronomie

De culinaire keukens van Amersfoort zijn sensationeel!

De keukens in Amersfoort zijn spectaculair! Ga langs bij de Hete Kolen of Perron ⅘ en laat je verleiden door de overheerlijke gerechten!

Aan de Krankeledenstraat in de binnenstad van Amersfoort heb je buitenkans om aan tafel te schuiven bij de Hete Kolen. Het restaurant is wellicht vrij klein, maar daardoor is de sfeer er buitengewoon knus, intiem en gemoedelijk. Bovendien heb je zicht op de activiteiten van de chefs, want de Hete Kolen heeft een prachtige open keuken. Hou je van gerechten van de barbecue? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Geniet van de zoete of pittige ribs, vul je maag met de overheerlijke saté of kies voor een voortreffelijke runderburger. Al het vlees wordt goed op smaak gebracht en komt met de nodige bijgerechten. Ook voor de toetjes blijf je hoogstwaarschijnlijk wat langer in het restaurant zitten. Verrukkelijk boerenijs, uitmuntende marshmallow pie, lekkere oreo koek… De gerechten van de Hete Kolen gaan je absoluut bekoren!

Ten westen van het centrum van Amersfoort kun je op station bij Perron ⅘ terecht. Dit charmante en elegante restaurant staat bekend om het serveren van authentieke Italiaanse gerechten en wijnen. De heerlijke bourgondische maaltijden die hier worden geserveerd zijn om je vingers bij af te likken. Laat je leiden naar een tafel en bekijk het veelbelovende menu. Ga je voor een antipasta? Dan heb je bijvoorbeeld de keuze uit een overheerlijke carpaccio, zalige artisjokharten met parmaham en goddelijke pompoensoep. Vervolg je diner met één van de uitmuntende primi’s zoals een appetijtelijke ravioli, een behaaglijke risotto of een lekkere pasta. Na de tussengerechten is het natuurlijk tijd voor een subliem hoofdgerecht. Wat dacht je van een gevuld wild zwijn, een stoof van rundvlees of gevulde pasta? Bij Perron ⅘ wordt je heerlijk verwend!

Al met al is Amersfoort een zeer interessante stad om te bezoeken als toerist. Je vindt hier namelijk ontzettend veel mooie bezienswaardigheden, leuke winkelstraten en uitmuntende restaurants. Laat je daarom snel verleiden door de pracht van het middeleeuwse plaatsje en boek één van de fraaie hotels! Wil je liever iets verder van huis? Kijk dan ook eens naar een hotel Valencia, Venetië of Dublin!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter