Fly & Drive: Tempels en mythen in het oude Griekenland

Griekenland: Athene, Tolo, Olympia, Delphi & Kalampaka

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Nu aanbetalen Nu aanbetalen

Betaal nu aan

en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Tempel Zeus, Athene

Athene

Route (c) map created by Travellerspoint

Akropolis

Tweepersoonskamer, Athens City Hotel

Athens City Hotel

Athene

Tholos, Delphi

Akropolis

Flisvos Hotel

Tweepersoonskamer, Flisvos Hotel

Trappen van de Akropolis

Neda hotel

Tweepersoonskamer, Neda Hotel

Neda hotel

Altaar van Alpollo

Olympic Hotel

Tweepersoonskamer, Olympic Hotel

Olympic Hotel

Olympic Hotel

Plaka

Tweepersoonskamer, Famissi Hotel

Tweepersoonskamer, Famissi Hotel

Tweepersoonskamer, Famissi Hotel

Athene

Plaka

Mythisch Griekenland

Dag 1: De gekozen luchthaven - Athene, Griekenland
Je komt 's middags of 's avonds aan op de luchthaven van Athene, waar je de huurauto kunt ophalen. Vervolgens rijd je door naar het moderne Athens City Hotel, dat vlak bij het centrum van de Griekse hoofdstad ligt. Je verblijft 2 nachten in Athens City Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 2: Athene
Vanaf de heuvel Lykavittos heb je het beste uitzicht over de stad. Na een van de indrukwekkende musea te hebben bezocht, kun je tot rust komen in de nationale tuin in het stadscentrum of kun je vis eten in de haven van Pireaus.

Dag 3: Athene - Tolo (ca. 144km)
Op de derde dag rijd je naar Tolo, een kleine, mooie kustplaats op de Peloponnesos, zo'n 140 kilometer van Athene. In Tolo kun je genieten van het strand en winkels, maar ook archeologisch Argos bezoeken, de oudste stad van Europa. Het hotelrestaurant is 's avonds perfect voor lokale gerechten, en biedt een schitterend uitzicht op zee. Je verblijft 1 nacht in Flisvos Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 4: Tolo - Olympia (ca. 172km)
Je vervolgt de reis naar Olympia waar je in het centrum van de bakermat van de Olympische Spelen verblijft. Alle hoogtepunten, zoals het stadshart, de bossen en de archeologische opgravingen, liggen zodoende binnen handbereik. Begeef je richting het opgravingsveld en vergaap je onder andere aan de tempels van Hera en Zeus, de schathuizen en de Griekse baden. 's Avonds kun je dineren in het hotel of in een van de gezellige nabijgelegen restaurants. Je verblijft 1 nacht in Neda Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 5: Olympia - Delphi (ca. 214km)
Vanaf het moderne Olympic Hotel in Delphi kun je te voet alle winkeltjes, restaurants en archeologische bezienswaardigheden bereiken. De stad, die al 5.000 jaar geleden bewoond werd, deed dienst als orakel. Op de historische site wandel je ondermeer tussen altaren, tempels van Apollo en Athene en het grote theater. Je verblijft 1 nacht in Olympic Hotel in Delphi, inclusief ontbijt.

Dag 6: Delphi - Kalampaka (ca. 228km)
De laatste stad die je tijdens de reis bezoekt is Kalampaka. Hier bezichtig je een heel andere kant van het oude Griekenland. Niet de archaïsche tempels voor de goden van de Olympus, maar de 13e-eeuwse kloosters van Meteora staan hier centraal. De kloosters zijn uniek gebouwd op torenhoge rotspilaren, en worden in sommige gevallen nog altijd bewoond door monniken. Vanaf je hotel kun je de kloosters middels een korte wandeling bereiken. Je verblijft 1 nacht in Kosta Famissi, inclusief ontbijt.

Dag 7: Kalampaka - Athene (ca. 350km)
De laatste dag breng je door in Athene. Geniet nog een laatste keer van al het bijzonders dat de bruisende metropool te bieden heeft. Zo kun je ontspannen aan een van de omringende stranden en 's avonds typische souvlaki bestellen in de traditionele buurt Plaka. Je verblijft 1 nacht in Athens City Hotel, inclusief ontbijt.

Dag 8: Athene, Griekenland - De gekozen luchthaven
Je levert de huurauto in op de luchthaven en vliegt in de middag of avond weer richting huis.

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.