Fly & Drive op vulkaaneiland Sicilië

Italië, Sicilië: Gangi, Castellammare del Golfo, Chiaramonte Gulfi en Agrigento

Nu aanbetalen Nu aanbetalen

Betaal nu aan

en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Catania

Route van de reis vanaf Catania (c) map created by Travellerspoint

Route van de reis vanaf Palermo (c) map created by Travellerspoint

Casale VIlla Raino

Casale VIlla Raino

Casale VIlla Raino

Cefalù, Sicily

Cefalù, Sicily

Enna, Sicily

Palermo Sicily

Hotel La Piazetta, Sicilië

Hotel La Piazetta, Sicilië

Hotel La Piazetta, Sicilië

Caltanisetta

Markt, Palermo

Markt, Palermo

Case Passamonte, Sicilië

Case Passamonte, Sicilië

Case Passamonte, Sicilië

Case Passamonte, Sicilië

Caltanisetta

Ragusa

Ragusa

Hotel Villa Calandrino

Hotel Villa Calandrino, Sicilië

Hotel Villa Calandrino, Sicilië

Sciacca

Sciacca

Eilandtradities onder de Etna

Dag 1: Amsterdam/Eindhoven - Gangi (ca. 120 km)
Je komt aan op de luchthaven van Catania, waar je je huurauto ophaalt. Vervolgens rijd je door naar je eerste bestemming, even ten noorden van Gangi. De omliggende bergen vormen een van de rijkste bosgebieden in het mediterrane gebied en zijn perfect voor wandelingen. Cultuursnuivers komen in het bergdorp Gangi volledig aan hun trekken. Dit is volgens sommigen het mooiste dorp van Sicilië, met als bekendste kerk de 14e-eeuwse, mysterieuze Chiesa Madre – een ware kunstparel. Je verblijft in Casale Villa Rainò, inclusief ontbijt.

Dag 2: Gangi - Castellammare del Golfo (ca. 182 km)
Liefhebbers van de Middellandse Zee kunnen zich vandaag opmaken voor de kilometers lange stranden aan de Golf van Gastellammare. Je verblijft in Hotel La Piazzetta, inclusief ontbijt.

Dag 3: Castellammare del Golfo
De Golf van Castellammare is in de eerste plaats geliefd om z'n eindeloze zandstranden. Een van de lieflijkste plekjes is de haven van Castellammare del Golfo. Bootjes dobberen kalm op de golfjes, met op de achtergrond eeuwenoude gebouwen en een romantische boulevard vol restaurants. Rijd je richting het zuiden, dan bereik je het plaatsje Alcamo, met z'n imposante stadskasteel. Je verblijft in Hotel La Piazzetta, inclusief ontbijt.

Dag 4: Castellammare del Golfo - Sciacca (ca. 80 km)

Reis door naar de zuidwestkust van Sicilië. In de provincie Agrigento ligt de kustplaats Sciacca. Je verblijft in Villa Calandrino, inclusief ontbijt.

Dag 5: Sciacca
Vanaf een 17e-eeuws landgoed in Sciacca kun je de schoonheid van de Siciliaanse zuidkust verkennen. En hoogtepunten zijn hier genoeg! Liefhebbers van wellness kunnen hun hart ophalen in de thermale baden, terwijl je voor een dagje cultuur de stadsmuren en monumentale gebouwen van het stadscentrum kunt bewonderen. Zin in een dagje aan zee? Sciacca wordt omgeven door twee grote stranden. Op 65 kilometer rijden ligt bovendien de tempelvallei van Agrigento met ruïnes van duizenden jaren oude heiligdommen voor Griekse goden. Je verblijft in Villa Calandrino, inclusief ontbijt.

Dag 6: Sciacca - Chiaramonte Gulfi (ca. 190 km)
Vandaag reis je door naar het zuidoostelijke plaatsje Chiaramonte Gulfi, waar je aankomt bij een authentieke Siciliaanse boerenhoeve tussen de wijn- en olijfgaarden. Je verblijft hier in Case Passamonte, inclusief ontbijt.

Dag 7: Chiaramonte Gulfi
Chiaramonte Gulfi staat bekend om haar olijfolie, haar musea en haar barokke bouwpracht. Voor het absolute hoogtepunt van de barok kun je echter het beste richting Noto rijden. Dit betoverende stadje aan de zuidoostkust staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en fungeert als decor in meerdere speelfilms. Je verblijft in Case Passamonte, inclusief ontbijt.

Dag 8: Chiaramonte Gulfi - Amsterdam/Eindhoven (ca. 85 km)
Op de laatste ochtend begeef je je richting de luchthaven van Catania, waar je de huurauto inlevert. En wanneer je vliegtuig opstijgt kun je misschien nog een allerlaatste blik op de machtige Etna werpen.

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten. Bij vertrek vanaf Brussel Charleroi vlieg je naar Palermo en is de volgorde van de reis anders: 

Dag 1: Brussel Charleroi - Palermo - Castellammare del Golfo (ca. 45 km)
Dag 2: Castellammare del Golfo
Dag 3: Castellammare del Golfo - Sciacca (ca. 80 km)
Dag 4: Sciacca
Dag 5: Sciacca - Chiaramonte Gulfi (ca. 190 km)
Dag 6: Chiaramonte Gulfi
Dag 7: Chiaramonte Gulfi - Gangi (ca. 160 km)
Dag 8: Gangi - Palermo (ca. 150 km) - Brussel Charleroi

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.