Fly & Drive: verrassend Albanië

Albanië: Berat, Gjirokastra, Saranda, Vlora & Tirana

Uniek

Alleen bij ons te boeken

Nu aanbetalen Nu aanbetalen

Betaal nu aan

en de rest later

Inclusief vluchten Inclusief vluchten

De perfecte vakantie.

Berat

Gorica, Berat

Route van de reis (c) Map created by TravellersPoint

Hotel White City, Berat

Hotel White City, Berat

Hotel White City, Berat

Hotel White City, Berat

In de burcht van Berat

Byzantijnse kerk, Berat

Osum kloof bij Berat

Hotel Argjiro, Gjirokastra

Hotel Argjiro, Gjirokastra

Hotel Argjiro, Gjirokastra

Hotel Argjiro, Gjirokastra

Gjirokastra

Hotel Brilant, Saranda

Hotel Brilant, Saranda

Hotel Brilant, Saranda

Saranda

Butrint

Hotel Bologna, Vlora

Hotel Bologna, Vlora

Hotel Bologna, Vlora

Hotel Bologna, Vlora

Albanese riviera

Albanese riviera

Albanese riviera

Hotel Vila 60, Tirana

Hotel Vila 60, Tirana

Hotel Vila 60, Tirana

Ethem Bey moskee, Tirana

Ontdekkingsreis door Albanië

Dag 1: De gekozen luchthaven - Tirana - Berat (ca. 125 km)
Vandaag vertrek je naar Albanië. Op de luchthaven van Tirana haal je je huurauto op en rijd je vervolgens in ca. 2-3 uur naar Berat. Je verblijft 2 nachten in Hotel White City, inclusief ontbijt.

Dag 2: Berat
De mooiste stad van Albanië heeft veel te bieden. Begin de dag met de burcht; deze bevat naast vestingwerken, een oude moskee en een pittoreske wijk ook middeleeuwse orthodoxe kerken en het fantastische Onufri ikoon-museum. Ontdek daarna de de nauwe steegjes van de prachtige Ottomaanse wijk Mangalem en de christelijke wijk Gorica aan de overkant van de rivier. Half Berat loopt 's avonds tijdens de xhiro gemoedelijk heen en weer op de boulevard.

Dag 3: Berat - Gjirokastra (ca. 160km)
In 3-4 uur rijd je naar Gjirokastra. De weg volgt het prachtige dal van de Vjosa, een van de laatste ongetemde rivieren van Europa. De Ottomaanse winkelstraten van van Gjirokastra liggen hoog tegen de berghelling, en even hoger bekijk je het schitterende uitzicht vanaf het kasteel. Je verblijft 1 nacht in Hotel Argjiro, inclusief ontbijt.

Dag 4: Gjirokastra - Saranda (ca. 55 km)
De rit van ca. 1 uur naar Sarande voert langs de beroemde Blue Eye, een bron waar een indrukwekkende stroom koud water omhoog komt. Saranda is een levendig vakantieoord met goede restaurants. Rijd vanuit Saranda nog even ca. 25 minuten door naar Ksamil met zijn mooie stranden en de Grieks-Romeinse opgravingen van Butrint. Je verblijft 1 nacht in Hotel Brilant, inclusief ontbijt.

Dag 5: Saranda - Vlora (ca. 124 km)
Neem ruim de tijd voor de mooiste dagrit van je reis! Een goede maar bochtige weg voert langs de bergachtige Albanese riviera kust, en langs tientallen dorpen. Pauzeer tussen de olijfbomen aan het rustige strand van Borsh, bekijk het eilandfort Porto Palermo en de nabijgelegen onderzeeërbunker, of duik in zee vanaf het kiezelstrand van Dhermi of Drymades. De weg klimt daarna snel naar 1083 meter boven zeeniveau, waar je geniet van het schitterende uitzicht en de koelere temperatuur. Dan gaat het via het dichte bos van Llogara steil bergafwaarts richting Vlora. Je verblijft hier 1 nacht in Hotel Bologna, inclusief ontbijt.

Dag 6: Vlora - Tirana (ca. 155 km)
In de havenstad Vlora slenter je door het levendige centrum, of maak je nog even gebruik van de stranden en baaien ten zuiden van de stad. Je rijdt dan in ca. 3 uur terug naar Tirana waar je de huurauto bij het hotel inlevert. Onderweg kun je kort stoppen bij het middeleeuwse klooster van Ardenica. Je verblijft 2 nachten in Hotel Villa 60, inclusief ontbijt.

Dag 7: Tirana
In de gemoedelijke hoofdstad Tirana start je de dag op de Pazar i Ri markt, waar boeren honing, heerlijke cai malit bergthee en handgemaakte souvenirs aanbieden. Wandel via het Skenderbeg plein met de Ethem Bey moskee langs de boulevard naar de National Arts Gallery museum met zijn collectie socialistisch-realistische schilderijen. Voor een bijzondere ervaring neem je een taxi naar het Bunk'art museum, gevestigd in een enorme voormalige atoombunker. Eindig de dag in en restaurant in de hippe Blokku wijk.

Dag 8: Tirana – de gekozen luchthaven
Vandaag vertrek je terug naar huis. Je rijdt per privétransfer naar het vliegveld voor je vlucht naar Nederland of België.

De bovenstaande reisbeschrijving is van toepassing op de aanbieding met 7 nachten. De hotels en het aantal nachten staan vast, maar je bepaalt zelf hoe je de tijd op de bestemmingen invult en welke route je neemt naar de volgende bestemming.

Goed om te weten

Nederlanders en Belgen hebben voor Albanië geen visum nodig. Reken voor ontspannen rijden op een gemiddelde snelheid van ca. 50 km/h en vermijd rijden na zonsondergang. Bij aankomst laat in de avond vanaf Amsterdam in augustus verblijf je op dag 1 in Best Western Hotel Premier Ark.

Nog even bedenktijd?

Neem voor slechts € 25 een optie op de gewenste reisdata.

  • Voor € 25 neem je een optie op jouw reisdatum of -data, totdat onze aanbieding verloopt.
  • Wanneer je besluit tot aanschaf over te gaan, wordt het geld in mindering gebracht op het totaalbedrag. Zo niet, dan wordt het geld als tegoed aan je Secret Escapes-account toegevoegd.

Belangrijk! Dit is geen aanbetaling, complete of gegarandeerde boeking. Een optie zorgt er alleen voor dat tijdens de bedenktijd niemand anders de aanbieding wegkaapt. Secret Escapes is niet aansprakelijk voor ontstane kosten in het geval dat de gewenste data niet beschikbaar zijn en je reservering opgeheven wordt.

Zie de algemene voorwaarden en onze FAQ voor meer informatie.

Wat is een aanbetaling?

Uw niet-terugvorderbare aanbetaling aan Secret Escapes verzekert u van uw reis, waarna u later – maar wel voor uw vertrek – de rest van het bedrag direct aan de reisaanbieder overmaakt, zoals in de aanbieding is gecommuniceerd.

We hebben aanbiedingen die alleen op aanbetaling geboekt kunnen worden, zodat we onze leden toegang kunnen geven tot nog meer geweldige reizen, en omdat we weten dat het plannen en betalen van een reis even kan duren.

Zie voor meer informatie, onze FAQ pagina.