2 aanbiedingen

Dierentuin

Ontdek alle TravelBird aanbiedingen en bezoek de leukste, gezelligste en spannendste dierentuin voor een ideaal dagje uit met de familie!
Bekijk meer:
Geselecteerde filters:
2 aanbiedingen
Filters Verwijder

Urenlang kijk- en leerplezier voor het hele gezin. Er gaat niets boven een uitje naar de dierentuin.

Een uitstap naar de zoo is altijd een goed idee. Je kan even tot rust komen terwijl je verschillende diersoorten gaat bewonderen en je kan er ook nog heel wat van leren. Bovendien is er altijd wel iets nieuws te zien sinds de laatste keer dat je de zoo bezocht. Denk maar aan de geboorte van een nieuw diertje, een nieuwe diersoort die er voordien niet was, of een vernieuwde leefomgeving voor de beestjes. Het mooie aan dierenparken is dat ze dieren beschermen die met uitsterven bedreigd zijn, of die niet meer zelfstandig in het wild kunnen overleven. Dit geeft ons dan weer de kans om de beestjes van dichtbij te bekijken en er meer over te weten te komen.

Geniet van een schouwspel van exotische dieren die je in Nederland in het wild niet gauw tegen het lijf zal lopen. Mooi meegenomen is dat je voor het zien van deze uitheemse dieren niet urenlang op het vliegtuig hoeft te zitten naar een ander continent om daar op safaritocht te gaan. Maar dat je gewoon olifanten, tijgers en giraffen kan gaan spotten in eigen land of net over de grens. Deze dieren kan je al bewonderen op nog geen drie uur rijden. In Cambron-Casteau in Henegouwen, bijvoorbeeld. Daar vind je een van de beste zoos van België en Nederland: Pairi Daiza. Dit dierenpark is zijn titel meer dan waardig en als je er rondwandelt merk je vanzelf waarom. Het park is ingedeeld in acht verschillende werelden waarin je naar hartelust kan rondlopen en door de prachtige inrichting waan je je meteen op een wereldreis en vergeet je haast dat je in België bent. Zo ontdek je het hele dierenrijk in een van de mooiste decors. Verwacht je aan schattige reuzenpanda’s in de Chinese tuin, witte tijgers in de Tijgertempel en koala’s in de eucalyptusbomen van de Australische wereld en nog veel meer speciale diersoorten met een prachtig leefgebied.

Sommige dierentuinen zijn zo groot dat je aan het einde van de dag nog niet het hele park hebt kunnen zien, maar gelukkig bestaat daar een oplossing voor. Wat dacht je van een bezoek aan een zoo met een verblijf van een paar nachten in een hotel dichtbij het park? Wil je er liever een echte vakantie van maken? Breng dan een bezoekje aan de ZOOM Erlebniswelt in Gelsenkirchen, Duitsland en combineer je uitstap met een overnachting. Je verblijft dan in een hotel net over de grens, in het westen van Duitsland. En nadat je de poorten van het park zich sluiten, trek je op verkenning uit in de stad, waar ook heel wat te beleven valt. Waar wacht je nog op? Maak je keuze uit het aanbod van TravelBird en boek het leukste familieuitje.

Soorten dierenparken

Ga de meest exotische dieren bewonderen in eigen land of net over de grens

Dierenparken heb je in verschillende formaten, maar om de meest uitgestrekte parken te kunnen zien, moet je vaak uitwijken naar verder afgelegen plaatsen. Naar de ZOOM Erlebniswelt in Gelsenkirchen die zich bevindt in het westen van Duitsland, bijvoorbeeld. In deze dierentuin kan je meer dan 100 diersoorten bewonderen. Het 31 hectare grote terrein biedt een heel ruim leefgebied aan meer dan 500 dieren.

Een andere zoo die zeker de moeite waard is, vind je in België. Pairi Daiza ligt in de gemeente Brugelette in het dorpje Cambron-Casteau in Henegouwen. De dieren zijn hier niet de enige reden waarom het park zo populair is, maar ook de inrichting van het park is een ware lust voor het oog. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Pairi Daiza de derde meest geïnstagramde toeristische attractie van België is. En in de wereldranglijst van de meest geinstagramde toeristische attracties staat dit park op plaats 121.

Op een dagje uit heb je vaak niet voldoende tijd om alles te ontdekken wat het dierenpark te bieden heeft. Boek daarom een verblijf met een of twee overnachtingen in een hotel in de buurt. Op die manier hoef je je ook niet door het park te haasten om zoveel mogelijk te zien, wanneer je langer in de file stond dan verwacht, bijvoorbeeld. Doe het maar lekker rustig aan want morgen is er gewoon nog een dag!

Ontdek alle schatten van het dierenrijk

Reptielen, amfibieën, zoogdieren, vissen en vogels

De ideale familievakantie combineert de nodige dosis plezier met net voldoende kennis en in de zoo valt een heleboel te leren. Van de grootste roofdieren tot de meest exotische insecten, het dierenrijk telt een enorm aantal aan diersoorten, en er worden nog steeds nieuwe ontdekt. Op het land, in het water of in de lucht, elke diersoort heeft zijn eigen leefomgeving en in de dierentuin is dat niet anders. Waan je in de wondere onderwaterwereld van de meest exotische vissen of kijk hoe pinguïns en ijsberen onder water duiken. Begeef je dan opnieuw op het droge waar felgekleurde slangen en roofdieren de baas zijn. Vervolgens moet je je ogen gefixeerd houden op wat er zich boven je hoofd afspeelt. Volg het gefluit want hoog tussen de takken verstoppen zich de meest kleurrijke exemplaren van vogels. Alles komt aan bod. In de zoo kom je alle dieren van de voedselketen tegen, met de leeuw als koning van het dierenrijk. Kijk ook zeker uit voor the big five: de grootste dieren van Afrika. Naast de leeuw, maken de olifant, de neushoorn, het luipaard en de buffel deel uit van deze indrukwekkende vijf. Deze term komt uit de jagerswereld, deze vijf dieren werden beschouwd als de vijf moeilijkste om neer te schieten en dus de grootste jachttrofeeën.

Dierenshows

Verschillende dieren verrassen je hier met hun strafste kunstjes

Wilde jij altijd al zeeleeuwen, tijgers of roofvogels in actie zien? Dan is dit je kans. Dierenshows zijn niet alleen leuk voor een kindervakantie, maar ook jij zal gegarandeerd op het puntje van je stoel zitten tijdens de opvoering. Het is ongelooflijk wat deze diertjes allemaal kunnen en zo mooi om te zien wat hun trainers ze hebben aangeleerd.

Hou zeker ook de voedertijden die in de zoo getoond worden in het oog. Zo kan je erbij zijn op het moment waarop de leeuwen of de ijsberen in de Wildlands Adventure Zoo hun lunch krijgen voorgeschoteld en deze gezapig oppeuzelen. Bewonder de grootste geeuw die je ooit in je leven zag terwijl de nijlpaarden hun kaken wagenwijd openen om het eten op te vangen dat de bewakers naar hen toe gooien.

In veel zoos kan je tussen bepaalde tijden enkele diersoorten ook zelf voeren en aaien. Zo heb je de kans om erg dichtbij diertjes te komen. En zeg nu zelf, is er iets leukers dan dat? Plan snel je volgende uitje naar de dierentuin!

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter