Sorry, deze aanbieding is verlopen

 • Accommodatie inclusief

Fietsen door Oost-Friesland

 • Rondreis
€ 350,00 -15%
Vanaf € 299,00
 • per persoon vanaf
 • gebaseerd op 2 personen
Misschien vind je dit ook leuk?
Dit was de aanbieding

Ontdek de cultuur en natuur van Oost-Friesland tijdens een fietsvakantie van 5 dagen inclusief ontbijt, bagagetransport en meer

Ben je een liefhebber van fietsen en natuur? Dan is Oost-Friesland zonder twijfel een gebied naar je hart. Kilometerslange fietspaden leiden je door de schitterende natuur en naar idyllische dorpjes in het noorden van Duitsland. En kies je voor de Dollardroute? Dan kom je ook nog langs ons eigen pittoreske Winschoten en Delfzijl! Laat je verrassen door de waterrijke gebieden, de maritieme invloeden en groene weiden. Onderweg stop je hier en daar voor een verkoelend drankje in een dorp, breng je een bezoek aan de scheepswerf Meyer Werft en rust je uit op een bankje in de natuur. Wat kan vakantie toch ontspannend zijn!

Deze aanbieding is inclusief:
 • Duitse Veenroute: 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof (of vergelijkbaar) in Leer, 1 nacht in Hotel zur Post (of vergelijkbaar) in Wiesmoor, 1 nacht in Hotel Ummen (of vergelijkbaar) in Barßel, 1 nacht in Kedi Hotel (of vergelijkbaar) in Papenburg
 • OF Dollardroute: 1 nacht in Hotel In den Stallen (of vergelijkbaar) in Winschoten, 1 nacht in Hotel de Boegschroef (of vergelijkbaar) in Delfzijl, 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof (of vergelijkbaar) in Leer, 1 nacht in Kedi Hotel (of vergelijkbaar) in Papenburg
 • Dagelijks ontbijt (ook te boeken met halfpension)
 • Bagagetransport tussen hotels
 • Ticket voor de Erlebnisgolf Ostfriesland in Wiesmoor
 • Ticket voor de Meyer Werft in Papenburg
 • Enkel voor de Dollardroute: ticket voor ferry over de Dollard met fiets
 • Parkeren bij het eerste hotel
Op de tweewieler door Oost-Friesland

Wil je een fietsvakantie boordevol natuur en cultuur? Dan ben je in de Duitse regio Oost-Friesland aan het juiste adres! De streek lijkt eigenlijk een beetje op ons eigen Friesland, maar dan met een eigen karakter. Veengebieden, weidse landschappen, kleine bossen, pittoreske dorpen, kleurrijke vuurtorens en zelfs kasteeltjes passeren er de revue. En met 3500 kilometer aan fietspaden kun je de streek een echt Eldorado voor fietsers noemen.

Maar fietsen is niet het enige wat je doet tijdens deze vakantie. In Wiesmoor ga je namelijk naar de Erlebnisgolf Ostfriesland, waar je een balletje op de midgetgolfbaan slaat. Ook breng je een bezoek aan de Meyer Werft bij Papenburg, een scheepswerf waar al 200 jaar lang mooie schepen gebouwd worden. Hier kom je een heleboel te weten over het scheepvaartverleden van Oost-Friesland.

Twee prachtige fietsroutes

Je hebt de keuze uit twee fietsroutes: de Duitse Veenroute en de Dollardroute.

 • De Duitse Veenroute is een van de bekendste fietsroutes van Noord-Duitsland. De groene en vlakke route is zo'n 170 kilometer lang, begint in Leer en eindigt in Papenburg. Tijdens de route passeer je vele kanaaltjes met ophaalbruggen, groene weilanden en typische huisjes in rode baksteen. Het zijn verwijzingen naar de veencultuur, die in de 16e en 17e eeuw een belangrijke rol speelde in de regio. Het fantastische uitzicht op een schijnbaar eindeloze horizon krijg je er gratis en voor niets bij. Schapen die vredig in de weides grazen, vogels die hoog in de lucht rondjes vliegen... De natuur is rustgevend!
 • De Dollardroute is iets langer, namelijk 300 kilometer in totaal! De route loopt van onze provincie Groningen door Oost-Friesland. Ook hier rijd je door een weids polderlandschap, dat in een eeuwenlange strijd aan de zee werd onttrokken. Onderweg kom je groene weides en tal van idyllische dorpjes tegen. Van Winschoten rijd je naar Delfzijl, waarna je de grens oversteekt en op de ferry stapt die je over de zeearm Dollard voert. Op Duitse bodem rijd je verder via Leer naar Papenburg.
Reisoverzicht

Duitse Veenroute:
- 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof (of vergelijkbaar) in Leer (DE)
- 1 nacht in Hotel zur Post (of vergelijkbaar) in Wiesmoor (DE)
- 1 nacht in Hotel Ummen (of vergelijkbaar) in Barßel (DE)
- 1 nacht in Kedi Hotel (of vergelijkbaar) in Papenburg (DE)

Dollardroute:
- 1 nacht in Hotel In den Stallen (of vergelijkbaar) in Winschoten (NL)
- 1 nacht in Hotel Boegschroef (of vergelijkbaar) in Delfzijl (NL)
- 1 nacht in Hotel Ostfriesenhof (of vergelijkbaar) in Leer (DE)
- 1 nacht in Kedi Hotel (of vergelijkbaar) in Papenburg (DE)

Je parkeert je auto bij het eerste hotel en vervolgt de reis per fiets. Op de laatste dag fiets je terug naar het eerst hotel, waar je je auto ophaalt.

calendar illustration
Bekijk prijzen en beschikbaarheid voor deze aanbieding
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Fietsen (trekkingfiets of e-bike optioneel bij te boeken)
 • Drankjes bij het diner indien je halfpension boekt
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Partnervoorwaarden

TravelBird fungeert als reisagent voor Touristik GmbH "Südliches Ostfriesland". Je komt tot een directe overeenkomst met Touristik GmbH "Südliches Ostfriesland". De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Boekingsvoorwaarden) en de (reis)voorwaarden van onze partner zijn van toepassing op deze aanbieding. Het volledige bedrag (exclusief boekingskosten) is restitueerbaar indien de boeking wordt geannuleerd tot 14 dagen voor de reisdatum. Terugbetaling is niet mogelijk na deze periode.

Bezetting

Maximaal 2 personen per kamer

Kinderkorting

N.v.t.

Babybed

Niet beschikbaar

Eenpersoonstoeslag

100%

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk

Tickets

De tickets voor de Meyer Werft, Erlebnisgolf Ostfriesland en de ferry over de Dollard (let op: enkel bij Dollardroute) ontvang je bij aankomst in de hotels

Trekkingfiets of e-bike

Optioneel kun je een trekkingfiets of e-bike bijboeken

Hotels

In elk hotel waar je verblijft overnacht je in een tweepersoonskamer die voorzien is van een eigen badkamer

Huisdieren

Niet toegestaan

Wifi

Gratis in alle hotels

Parkeren

Je parkeert je auto bij het eerste hotel en reist vanaf daar verder per fiets. Op de laatste dag fiets je terug naar het eerste hotel, waar je je auto ophaalt. Parkeren is gratis

Toeristenbelasting

N.v.t.

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter