• Accommodatie inclusief

Wandelvakantie in het Dommeldal

Rondreis 3 nachten Valkenswaard

per persoon nu € 199,00
gebaseerd op 2 personen

Wandelen? Dat kan uitstékend in eigen land, namelijk in het Dommeldal! En dat is precies wat jij gaat doen tijdens een verblijf van 4 dagen in Hotel De Valk inclusief ontbijt, wandelroutes en transfers

De paden op, de lanen in... Het Dommeldal roept! Dit schitterende beekdal in Noord-Brabant staat garant voor heel wat uren wandelplezier. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar als we 'Dommelsch Bier' zeggen, gaat er ongetwijfeld een belletje rinkelen. De rivier de Dommel is 120 km lang en slingert van België naar Nederland. Wie de kronkelende route volgt, maakt kennis met schitterende natuurgebieden vol bossen, watermolens en heidevelden. Je verblijft tijdens deze wandelvakantie 3 nachten in Hotel De Valk, van waaruit je iedere dag na het ontbijt de natuur in trekt. Na vier dagen keer je met heel wat kilometers in de benen tevreden huiswaarts...

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3 nachten in Hotel De Valk
 • Dagelijks ontbijt
 • Gebruik van wifi in het hotel
 • Gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving met kaartjes
 • Privétransfers Valkenswaard-Neerpelt en Eindhoven (of Waalre)-Valkenswaard
 • Parkeerplaats op het afgesloten P-terrein van Aktiva Tours
Het Dommeldal en Valkenswaard

Je uitvalsbasis tijdens deze wandelvakantie is het oergezellige Valkenswaard, dat ten zuiden van Eindhoven ligt. Hier vind je talloze uitgaansgelegenheden waar je na een lange wandeling terecht kunt voor een verfrissend biertje of een goede avondmaaltijd. En dan die wandelingen... Die zijn prachtig, hier in de omgeving! Je ontvangt een uitgebreide routebeschrijving, waarmee je iedere dag de verschillende hoogtepunten van dit verrassende landschap van je lijstje kunt strepen. Ben je klaar voor deze heerlijke wandelvakantie in het Dommeldal?

 1. Dag 1: Aankomst in Valkenswaard

  Vandaag kom je aan in Valkenswaard, waar je vanaf 12:00 uur kunt inchecken in Hotel De Valk. Het wandelvertier kan beginnen! Als je zin hebt om alvast de natuur in te gaan, dan kan dat in de omliggende omgeving, bijvoorbeeld in het Leenderbos. Of misschien heb je meer zin in wat stadse gezelligheid? Dan duik je nog even het gezellige centrum van Valkenswaard in!

 2. Dag 2: Van Neerpelt naar Valkenswaard (21,5 km)

  Goedemorgen! Vandaag begint je wandelvakantie pas écht. Na een stevig ontbijt word je per privé-transfer naar Neerpelt (in België gebracht). De route van vandaag is 21,5 km lang en zal zo'n 6,5 uur in beslag nemen. Door het natuurreservaat Hageven volg je het pad van de Smommerssloot, die uiteindelijk uitmondt in de Dommel. Bij grenspaal 184 (die in 10 jaar tijd maar 2 keer werd gestolen en teruggevonden!) steek je de grens met Nederland over. Hier beland je in het natuurgebied De Plateaux en kom je onder andere langs het kerkdorpje Borkel en het bos- en heidegebied De Malpie, waar je de Venbergse Watermolen bekijkt. Aan het eind van dag kom je aan in Valkenswaard, waar je kunt bijkomen van de stevige wandeling in het hotel.

 3. Dag 3: Van Valkenswaard naar Eindhoven (25 km) of Waalre (12 km)

  Goedemorgen! Goed geslapen? Mooi, dan kun je vandaag weer vol goede moed op pad. De wandeling van vandaag brengt je naar Eindhoven of Waalre. De wandeling naar Eindhoven is zo'n 25 km, die naar Waalre ongeveer 12 km. Je wandelt via het plaatsje Dommelen, waar je de Dommelse Watermolen kunt bewonderen, via het zijriviertje de Keersop richting De Volmolen. Het moge duidelijk zijn, in dit gebied vind je genoeg watermolens. Hollandser wordt het niet! Via het parkgebied Genneper Parken (waar je wederom een watermolen tegenkomt: de Genneper Watermolen!) stap je stevig door richting je eindbestemming van de dag. In Waalre of Eindhoven word je per privé-transfer weer teruggebracht naar Valkenswaard.

 4. Dag 4: Weer naar huis

  Vandaag is het - helaas, helaas - tijd om het hotel in Valkenswaard te verlaten. Je checkt voor 11:00 uur uit, uiteraard niet zonder eerst nog te hebben genoten van het uitgebreide ontbijtbuffet. En daarna? De keuze is aan jou! Een laatste wandeling maken? Dat kan bijvoorbeeld richting het Landgoed Valkenhorst en langs het riviertje de Tongelreep. Hier bekijk je onder andere de enorme visvijvers die hier in de twintigste eeuw werden uitgegraven. En dan is het toch écht tijd om weer naar huis te gaan, met vele kilometers in de benen en een camera vol mooie natuurfoto's.

Kies een aankomstdatum
Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20,00
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Partnervoorwaarden

TravelBird fungeert als reisagent voor Aktiva Tours. Je komt tot een directe overeenkomst met Aktiva Tours. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Boekingsvoorwaarden) en de (reis)voorwaarden van onze partner zijn van toepassing op deze aanbieding. Het volledige bedrag (exclusief boekingskosten) is restitueerbaar indien de boeking wordt geannuleerd tot 2 dagen voor de reisdatum. Terugbetaling is niet mogelijk na deze periode.

Inchecken

Vanaf 12:00 - 22:00 uur

Uitchecken

Tot 11:00 uur

Bezetting

Maximaal 2 volwassenen per kamer

Eenpersoonstoeslag

100%

Kinderkorting

Niet van toepassing

Huisdieren

Toegestaan in het hotel voor € 5,- per dier per nacht. Neem hiervoor voorafgaand aan je boeking telefonisch contact op met onze vakantieadviseurs

Toegankelijkheid

Het hotel is niet rolstoeltoegankelijk

Lift

Aanwezig in het hotel

Locatie

Hotel De Valk ligt in het centrum Valkenswaard, zo'n 11 km ten zuiden van Eindhoven. Vanuit Utrecht bedraagt de afstand naar het hotel 102 km.