Sorry, deze aanbieding is verlopen

 • Vlucht inclusief
 • Accommodatie inclusief

Bijzondere rondreis Oezbekistan & Kazachstan

 • Rondreis
 • 12 of 13 nachten
 • Oezbekistan, Kazachstan
Vanaf € 2.199,00
 • per persoon vanaf
 • gebaseerd op 2 personen
Misschien vind je dit ook leuk?
Dit was de aanbieding

Maak een onvergetelijke rondreis door het bijzondere Oezbekistan en Kazachstan: verblijf 13 nachten in hotels, inclusief dagelijks ontbijt, 6 excursies, treintickets en retourvlucht

Het gezegde 'onbekend maakt onbemind' gaat voor de bijzondere landen Oezbekistan en Kazachstan absoluut niet op, dat garanderen we je. Deze landen, gelegen in Centraal-Azië, hebben namelijk heel wat voor je in petto. Hier dompel je je onder in eeuwenoude beschavingen, bewonder je schitterende moskeeën en futuristische wolkenkrabbers, laat je je overweldigen door adembenemende natuurpracht en maak je kennis met een uiterst vriendelijke lokale bevolking. Je reis begint in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent, waarna je verder reist naar het schitterende Buchara en de grens met Kazachstan oversteekt. Vanaf de Kazachstaanse hoofdstad Astana vlieg je weer terug naar Nederland, maar niet voor je de schitterende natuur die in dit gebied te vinden is uitgebreid hebt bewonderd. Ben je klaar om je te laten overdonderen door deze bijzondere landen?

Deze aanbieding is inclusief:
 • 2 nachten in Shodlik Palace**** (of vergelijkbaar) in Tasjkent
 • 1 nacht in de trein (Tashkent - Buchara)
 • 1 nacht in Lyabi House B&B (of vergelijkbaar) in Buchara
 • 1 nacht in Ideal Hotel (of vergelijkbaar) in Samarkand
 • 1 nacht in Shodlik Palace**** (of vergelijkbaar) in Tasjkent
 • 1 nacht in Aksu Jabagly Guesthouse (of vergelijkbaar) in Zhabagly
 • 1 nacht in de trein (Tjulkebas - Almaty)
 • 1 nacht in Grushevy Hospitality Boutique (of vergelijkbaar) in Almaty
 • 1 nacht in een guesthouse in Altyn Emel
 • 1 nacht in een guesthouse in Saty
 • 1 nacht in de trein (Almaty - Astana)
 • 1 nacht in Hotel Kel Inn (of vergelijkbaar) in Astana
 • Dagelijks ontbijt
 • Lunch op dag 7, 8, 10, 11 en 12
 • Diner op dag 7, 8, 10 en 11
 • Transfers
 • Treintickets
 • 6 excursies o.l.v. Engelssprekende gids: Tasjkent stadstour, Bukhara stadstour, Samarkand stadstour, bezoek aan natuurreservaat Aksu-Zhabagly, Almaty stadstour en Astana stadstour
 • 3-daagse excursie in Almaty Provincie met Engelssprekende chauffeur
 • Heenvlucht Amsterdam - Tasjkent
 • Terugvlucht Astana - Amsterdam
Oezbekistan & Kazachstan

De twee landen die je tijdens deze rondreis bezoekt, zijn verrassend veelzijdig. Je maakt kennis met het stadsleven van de grote Westerse metropolen Tasjnek, Almaty en Astana, met de resten van eeuwenoude beschavingen en Islamitische geschiedenis in Buchara en Samarkand én met de onvergetelijke natuurpracht die Centraal-Azië rijk is in Aksu-Zhabagly en het Altyn-Emel Nationaal Park. Alle hotels, transfers en excursies zijn voor je geregeld, dus het enige dat jij hoeft te doen is een opgeladen camera meenemen en je te laten overweldigen door deze indrukwekkende landen. Het wordt een rondreis om nooit te vergeten!

 1. Dag 1 - 3: Aankomst in Tasjkent

  Je reis door twee wel heel bijzondere landen staat op het punt te beginnen! Vandaag land je om 02:45 uur 's ochtends op het vliegveld van Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Je wordt naar het hotel gebracht, waar je meteen kunt inchecken en een nacht kunt bijkomen van de lange reis. De volgende dag is vrij te besteden in de stad. Ooit was de Oezbeekse hoofdstad een belangrijke tussenstop op de zijderoute tussen Azië en Europa. Helaas zijn veel prachtige bouwwerken verwoest tijdens de socialistische revolutie in het begin van de twintigste eeuw en een grote aardbeving in 1966. Toch is deze boeiende stad absoluut een bezoek waard!

  De volgende dag is het tijd om de stad onder leiding van een gids te gaan verkennen. De stadstour begint om 10 uur 's ochtends en neemt de hele dag in beslag. Je bezoekt onder andere het Kukeldash Madrasah, het Khastimam en de Chorsu bazaar en na de lunch begeef je je naar het nieuwe gedeelte van de stad, om het Onafhankelijkheidsplein en het Amir Temur plein te bekijken. Om 17:00 uur word je weer teruggebracht naar het hotel. Zodra je je spullen hebt gepakt, word je naar het treinstation gepakt. De nacht breng je door in de trein naar Bukhara, die om 22:05 uur vertrekt.

  Shodlik Palace

  Shodlik Palace**** of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Tasjkent, Oezbekistan
  Shodlik Palace

  Dit hotel is centraal gelegen in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Het hotel beschikt over twee restaurants en een bar. De kamers zijn voorzien van een televisie, air conditioning, een telefoon en een eigen badkamer.

  Lees meer
 2. Dag 4: Buchara

  Je arriveert om 06:00 uur in Buchara, waarna je naar je hotel wordt gebracht. Hier geniet je van het ontbijt en kun je even bijkomen van de lange treinreis. Om 09:00 uur begint de stadstour door Buchara. Het centrum van deze bijzondere stad prijkt op de UNESCO-Werelderfgoedlijst - en dat is natuurlijk niet voor niets zo! In de stad vind je indrukwekkende mausoleums, eeuwenoude stadspoorten en prachtige moskeeën. Een wandeling door Buchara is dan ook als een reis door de tijd, terug naar een geschiedenis die hier duizend jaar geleden begon. Tijdens het programma van vandaag maak je kennis met de boeiende geschiedenis van deze stad en de regio. Je bezoekt bijvoorbeeld het indrukwekkende Samanid Mausoleum, de lokale bazaar en in het oude gedeelte van de stad bewonder je de moskee en de minaret. Ook bewonder je de Emir-Alim-Khan Madrassa (een islamitische school), die gebouwd werd in opdracht van Emir-Alim-Khan, de laatste emir van het Emiraat Buchara. Na de lunch bewonder je het gedeelte van de stad dat Lyab-i Khauz wordt genoemd, waar je schitterende architecturale blikvangers bekijkt. Ook woon je een folkloreshow bij in Nadir Divan-Begi, een van de oudste madrassa's van de stad, waarbij je geniet van livemuziek en typisch Oezbeekse dansstijlen kunt bewonderen. In de avond waag je je aan de bijzondere Oezbeekse keuken (diner niet inbegrepen).

  Lyabi House B&B

  Lyabi House B&B of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Bukhara, Oezbekistan
  Lyabi House B&B

  Dit hotel is gevestigd in een 19e-eeuws pand vlak bij het historische hart van de stad Buchara. Het hotel beschikt over 40 kamers en over gratis wifi. Elke kamer is voorzien van een televisie, air conditioning, een telefoon en een koelkastje.

  Lees meer
 3. Dag 5: Samarkand

  Goedemorgen! Vandaag heb je nog een paar uur vrij te besteden in deze bijzondere stad. Eventueel kun je nog deelnemen aan een kookworkshop van ongeveer 3 uur (optioneel bij te boeken, zie 'Aanvullende informatie'). Om 14:30 uur is het tijd om naar het treinstation te gaan, waar je om 15:20 uur op de trein stapt naar Samarkand. De reis duurt zo'n anderhalf uur en je komt aan om 16:55 uur. Daarna word je meteen naar je hotel gebracht. Samarkand staat bekend om de vele bouwwerken uit de Islamitische architectuur. Ook deze stad staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Schitterende bouwwerken zoals de Shakh-i Zindeh-moskee en Bibi Khanum moet je in ieder geval even bekijken. Je hebt het inmiddels vast al door, Oezbekistan heeft heel wat parels van steden voor je in petto!

  Ideal Hotel (Uzbekistan, Samarkand)

  Ideal Hotel of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Samarkand, Oezbekistan
  Ideal Hotel (Uzbekistan, Samarkand)

  Dit hotel beschikt over 22 kamers en ligt nabij het historische centrum van Samarkand. De kamers zijn voorzien van air conditioning, een bureau, een telefoon en een televisie. Daarnaast beschikt elke kamer over een eigen badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

  Lees meer
 4. Dag 6: Samarkand en terug naar Tasjkent

  Tijd om Samarkand uitgebreid te ontdekken! Vandaag begint na het ontbijt om 09:00 uur een tour door de stad. Ook vandaag kijk je weer je ogen uit. Zo bezoek je het Guri Emir, het indrukwekkende mausoleum van Amir Temur en zijn familieleden. Ook het Registanplein, met de beroemde gouden moskee, mag niet overgeslagen worden, net als de Bibi-Khanym moskee - de grootste moskee in Centraal-Azië! Bovendien krijg je de kans om op de lokale bazaar van dichtbij kennis te maken met de bevolking en het dagelijks leven in deze bijzondere stad. Na de lunch bekijk je nog het Ulugh Beg Observatorium, een uniek gebouw uit de vijftiende eeuw. De excursie duurt tot ongeveer 16:00 uur, waarna je naar het station wordt gebracht. Hier stap je om 17:00 uur op de trein naar Tasjkent, het beginpunt van je reis. Na aankomst hier, om 19:10 uur, word je teruggebracht naar je hotel.

  Shodlik Palace

  Shodlik Palace**** of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Tasjkent, Oezbekistan
  Shodlik Palace

  Dit hotel is centraal gelegen in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Het hotel beschikt over twee restaurants en een bar. De kamers zijn voorzien van een televisie, air conditioning, een telefoon en een eigen badkamer.

  Lees meer
 5. Dag 7: De grens over naar Kazachstan

  Vandaag is het tijd om het indrukwekkende Oezbekistan in te wisselen voor een al even indrukwekkend land: Kazachstan! Na het ontbijt word je om 09:00 uur opgehaald en naar de grens met Kazachstan gebracht, bij Chernayevka. Nadat je de grens bent overgestoken, ontmoet je de Kazachstaanse chauffeur die je naar het dorpje Zhabagly brengt, een rit van 4 à 5 uur (de lunch onderweg is inclusief). Dit dorp van ongeveer 3500 inwoners is gelegen aan de voet van de Westelijke Tiensjan, een bergketen in Centraal-Azië. Zhabagly is in zekere zin de toegangspoort van het schitterende natuurreservaat Aksu-Zhabagly, het oudste natuurreservaat in Centraal-Azië. Aan het eind van de middag arriveer je in het hotel waar je de komende nacht verblijft en staat er een diner voor je klaar. Je kunt vandaag (dag 7) of dag 8 optioneel 4 uur paardrijden bijboeken (zie 'Aanvullende informatie').

  Aksu Jabagly Guesthouse of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Zhabagly, Kazachstan

  Je verblijft in een klein hotel in Aksu-Zhabagly. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer en een toilet. In de ochtend wordt er ontbijt geserveerd, in de middag mag je bij de lunch aanschuiven en in de avond staat er een diner voor je klaar.

  Lees meer
 6. Dag 8: Aksu Canyon

  Vandaag bezoek je de adembenemend mooie Aksu Canyon, een canyon van zo'n 15 km lang en 500 meter diep. Zorg ervoor dat je camera is opgeladen, want die wil je vandaag absoluut bij je hebben. Mooie foto's, die maak je hier namelijk gegarandeerd! De lunch is vandaag inclusief. Aan het eind van de middag keer je terug naar het hotel, waar je smult van een diner en nog even napraat over de prachtige natuur die je vandaag hebt mogen bewonderen. Om 18:00 uur word je naar het treinstation in Tjulkebas gebracht, waar je om 19:32 uur de trein pakt naar Almaty. Maak het jezelf comfortabel, want er staat je wederom een lange treinreis te wachten.

 7. Dag 9: Almaty

  Goedemorgen! Lekker geslapen? Vandaag kom je om 08:18 uur aan in Almaty, de grootste stad van Kazachstan en tot 1997 ook de hoofdstad van het land. Maar liefst 1,5 miljoen mensen mogen deze stad hun thuis noemen. Na aankomst op het station word je naar je hotel gebracht, waar je na het inchecken meteen mag aanschuiven bij het ontbijt. De rest van de ochtend mag je invullen zoals je zelf wil. Om 13:00 uur staat er weer een excursie op het programma: een stadstour én een bezoek aan de regio Medio, de bergen rondom Almaty. Je bekijkt het Panfilow Park, de Zenkov kathedraal, de Groene Bazaar en het Onafhankelijkheidsplein. Na afloop, om 18:00 uur, word je weer teruggebracht naar het hotel.

  Grushevy Hospitality Boutique

  Grushevy Hospitality Boutique of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Alma-Ata, Kazachstan
  Grushevy Hospitality Boutique

  Dit hotel is gelegen in een rustige wijk van Almaty, op zo'n 15 km afstand van het centrum. In de openbare ruimtes van het hotel is gratis wifi beschikbaar. Verder beschikt het hotel over een restaurant en een sauna (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van air conditioning, een televisie, een kluisje en een eigen badkamer.

  Lees meer
 8. Dag 10: Almaty Provincie

  Vandaag begint een driedaagse excursie richting het prachtige natuurgebied ten noorden van Almaty. Om 09:00 uur word je opgehaald door je chauffeur voor de komende dagen (let op: de chauffeur spreekt een beetje Engels, maar is geen professionele gids). Allereerst rijd je naar het Altyn-Emel Nationaal Park, dat een oppervlakte heeft van ruim 4500 vierkante kilometer. De omgeving is hier voornamelijk woestijnachtig, vol kleurrijke bergen, en de bekendste bezienswaardigheid is de 'zingende duin', een gigantische duin die een bijzonder geluid produceert. Lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

 9. Dag 11: Almaty Provincie

  Om 09:00 uur sta je weer klaar bij het hotel om aan het dagprogramma te beginnen. En wat voor een programma! Vandaag verken je het gebergte dat op zo'n 50 km afstand van het hotel ligt. Het is tijd voor een stevige wandeling langs het eerste Kolsai Meer, dat op zo'n 1800 meter hoogte ligt. In totaal zijn er drie Kolsai Meren, waarvan de andere twee nog hoger liggen: op respectievelijk 2250 en 2650 meter. In de zomermaanden trekken Kazachstaanse nomaden door dit gebied, die in yurts wonen. Op zo'n 10 km van het eerste Kolsai Meer ligt het plaatsje Saty, waar je de nacht doorbrengt. Zowel de lunch als het diner zijn vandaag inclusief.

 10. Dag 12: Sharyn Canyon

  Na het ontbijt word je om 08:00 uur opgehaald en naar de Sharyn Canyon gebracht, die zo'n 110 km verderop ligt. Deze canyon wordt ook wel de 'Grand Canyon van Kazachstan' genoemd en als je hier bent, begrijp je meteen waarom. De karakteristieke rode rotsen en de felle zon creëren een onvergetelijk natuurspektakel. De canyon is maar liefst 80 kilometer lang en je kunt hier dan ook eindeloos in de verte turen, genietend van de stilte en de kracht van de natuur. Maar je zit niet alleen maar stil, er staat ook een stevige wandeling van zo'n 2 uur op het programma - dus zorg ervoor dat je goed hebt ontbeten! Na de wandeling rijd je door naar Almaty, waar je aan het begin van de avond aankomt. Om 19:30 uur is het tijd om op de nachttrein te stappen naar Astana. Vandaag is de lunch inclusief.

 11. Dag 13: Astana

  Goedemorgen! Vandaag kom je om 07:00 uur aan in Astana, waarna je meteen naar het hotel wordt gebracht waar je in kunt checken. Astana is de hoofdstad en na Almaty de grootste stad van Kazachstan. Je merkt al snel dat het een moderne stad is, vol futuristische gebouwen en wolkenkrabbers. Je bekijkt vandaag het Onafhankelijkheidsplein en het Kazakh Eli monument. Ook de Khazret Sultan moskee en het Paleis staan op het programma. Een ding is zeker, je zult genieten van de stad en haar gezellige drukte!

  Hotel Kell Inn of vergelijkbaar

  • Hotel
  • Astana, Kazachstan

  Dit hotel ligt op iets minder dan 2 km afstand van het Korgaushylar Monument en op zo'n 5 km afstand van het centrum van Astana. Het hotel beschikt over 34 kamers en wifi. Daarnaast is het hotel voorzien van een receptie die 24 uur per dag geopend is, een restaurant en een bar. De kamers beschikken over een eigen badkamer.

  Lees meer
 12. Dag 14: Terug naar huis

  Helaas, aan alles komt een eind.. Zo ook aan je reis door de wel heel bijzondere landen Oezbekistan en Kazachstan. Je hebt kennisgemaakt met drukke steden, indrukwekkend cultureel erfgoed en adembenemend mooie natuur. Een reis om nooit te vergeten, dus! Vandaag stap je op het vliegtuig terug naar Nederland, met een koffer vol herinneringen en een camera vol prachtige foto's.

Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 35,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Visum
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

TravelBird fungeert als verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden.

Prijswijzigingen

Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

Bezetting

Maximaal 2 volwassenen per kamer (kinderen onder de 12 jaar niet toegestaan)

Eenpersoonstoeslag

Maximaal € 167,-

Kinderkorting

Niet van toepassing

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Vluchttijden

Vluchttijden zijn onder voorbehoud. De definitieve vluchttijden worden op een later tijdstip aan je doorgegeven

Persoonsgegevens

Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens in je identiteitskaart/paspoort. Indien deze gegevens niet overeenkomen kun je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee

Wat vul je in?

Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je paspoort. Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (geboortenaam) in, opnieuw in overeenstemming met je paspoort

Let op

Zorg bovendien dat je binnen 48 uur na je boeking alle gevraagde informatie invult, anders wordt je boeking geannuleerd en gelden de Algemene voorwaarden van TravelBird

Visum

Wanneer je met een Nederlands paspoort naar Kazachstan reist, is geen visum vereist bij een verblijf van maximaal 15 dagen. Wanneer je met een Nederlands paspoort naar de Oezbekistan reist, is een visum vereist. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken

Paspoort

Je paspoort dient bij aankomst in Oezbekistan en Kazachstan nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken

Vaccinaties

Wanneer je naar Oezbekistan en Kazachstan reist worden vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP aanbevolen. Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies

Bagage

De bagagevoorwaarden krijg je later toegestuurd met de reisbescheiden

Hotels

Je verblijft in de genoemde of vergelijkbare hotels. In Altyn-Emel en Saty verblijf je in lokale guesthouses. Houd er rekening mee dat de standaarden anders kunnen zijn dan in Nederland

Optioneel bij te boeken

Kookworkshop in Buchara (dag 5): tijdens deze bijzondere workshop bezoek je een Oezbeekse familie en leer je alles over het koken van plov, een typisch Oezbeeks rijstgerecht

Paardrijden: op dag 7 of dag 8 kun je optioneel 4 uur paardrijden bijboeken en het prachtige Aksu-Zhabagly natuurreservaat te paard verkennen. Een bijzondere ervaring!

Rondreis deelnemers

Deze rondreis heeft geen minimum aantal deelnemers. Dit betekent dat het kan gebeuren dat je de enige deelnemer bent, maar het is ook mogelijk dat je met meerdere reisgenoten op pad gaat. De groep bestaat dan maximaal uit 15 deelnemers

Kunnen we je helpen? Vind antwoorden op de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.
Ga naar helpcenter