Sorry, deze aanbieding is verlopen

 • Vlucht inclusief
 • Accommodatie inclusief

Het culturele zuidwesten van China

Rondreis 13 nachten China

per persoon vanaf € 1.659,00
gebaseerd op 2 personen
Misschien vind je dit ook leuk?
Dit was de aanbieding

Beleef het traditionele zuidwesten van China tijdens deze adembenemende rondreis inclusief 12 nachten, ontbijt, 3 excursies met Engelstalige gids, alle transfers en retourvlucht

Met duizenden lichtjes versierde tempels, gigantische Boeddhabeelden uitgehouwen in bergwanden en indrukwekkende bloemenvelden tussen de bergen. Tijdens deze reis ontdek je de verborgen schatten van het zuidwesten van China. Zo maak je kennis met de fascinerende provincie Yunnan en reis je van Chengdu naar Kunming, Dali, Lijang en Shangri-La. De unieke omgeving van deze regio wordt gedecoreerd door prachtige bloemen, stenen wouden, majestueuze bergen, diepe kloven en glooiende rijstvelden. Magisch, zo kun je deze reis in een woord beschrijven!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 3 nachten in Skytel Hotel Chengdu (of vergelijkbaar) in Chengdu (eerste 2 nachten en laatste nacht)
 • 1 nacht in Yunman Hotel Kunming Donghua Branch (of vergelijkbaar) in Kunming
 • 1 nacht in een vierpersoonsslaapcabine in de nachttrein van Kunming naar Dali
 • 2 nachten in Landscape Hotel (of vergelijkbaar) in Dali
 • 3 nachten in Lijiang Sheepherder Hotel (of vergelijkbaar) in Lijiang
 • 2 nachten in E-outfitting Boutique Hotel Shangri-La (of vergelijkbaar) in Shangri-La
 • Dagelijks ontbijt
 • Excursies met Engelstalige gids: stadstour Chengdu (3 à 4 uur) op dag 2, stadstour Dali (4 à 5 uur) en bezoek Tempel van de Drie Pagodes op dag 5, bezoek klooster Songzanlin en de oude stad van Shangri-La op dag 11
 • Transfers van en naar hotels, treinstations, luchthavens en excursies
 • Binnenlandse vlucht van Chengdu naar Kunming en van Shangri-La naar Chengdu
 • Treinreis van Kunming naar Dali (nachttrein, ca. 8,5 uur) en van Dali naar Lijiang (ca. 2 uur)
 • Retourvlucht Amsterdam/Brussel Zaventem/Düsseldorf - Chengdu
 • 1x 20 kg ruimbagage en 1 stuk handbagage van 5 kg (i.v.m. binnenlandse vluchten)
Optioneel bij te boeken
 • Bezoek aan de Grote Boeddha van Leshan
 • Bezoek aan het Stenen Woud
 • Fietstour Lashi Lake
 • Bezoek aan de Jade Draak Sneeuwberg
 1. Dag 1 & 2: Chengdu

  Na een nacht in het vliegtuig te hebben doorgebracht kom je aan in het zuidwesten van China, welkom in Chengdu! Je wordt naar het hotel gebracht en kunt de rest van de dag vrij besteden om bij te komen van de reis. De volgende dag begint de reis dan echt en maak je kennis met de Chinese tradities en cultuur. Om te beginnen staat na het ontbijt een stadstour door Chengdu, die de bijnaam 'Stad van de Hibiscus' draagt, op het programma (3 à 4 uur, met Engelstalige gids). Je brengt een bezoek aan de tempel Wuhou, die gebouwd is in de zesde eeuw als aandenken aan de wijze Liang. Daarna verken je de oudste straat van de stad, Jinli Street, die dateert uit 221 tot 206 voor Chr. De verkeersvrije straat, die behoorde tot een van de drukste commerciële gebieden uit het Shu Kingdom (221-263), staat vol met traditionele gebouwen en heeft zijn charme in 2004 teruggekregen nadat deze gerenoveerd werd. Sindsdien komen bezoekers van heinde en verre om de gebouwen te aanschouwen, te proeven van lokale snacks en om te ontspannen. Nadat de stadstour is afgelopen kun je de rest van de dag zelf indelen. Ga bijvoorbeeld naar het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, waar je China's trots - de panda - en andere dieren bewondert, of ga op excursie naar de Grote Boeddha van Leshan (optioneel bij te boeken).

  Skytel Hotel

  Skytel Hotel Chengduof vergelijkbaar

  Hotel Chengdu, China

  Dit hotel is gelegen op zo'n 5,5 kilometer van de Wuhou Tempel en zo'n 7 kilometer van het de winkelstraat Chunxi Road. Na 2 kilometer bereik je de Jinjiang rivier die dwars door de stad stroomt. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, bar, lounge en spelletjeskamer. Wifi is gratis te gebruiken. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie, minibar en badkamer met douche, toilet en föhn.

  Lees meer
 2. Dag 3 & 4: Kunming

  Op dag 3 is het na het ontbijt tijd om naar de volgende bestemming te gaan: Kunming. Je wordt in het hotel opgehaald en naar het vliegveld van Chengdu gebracht. Welkom in Kunming! De hoofdstad van Yunnan zal je vandaag en morgen ongetwijfeld verrassen. De stad ligt op 1800 meter boven de zeespiegel aan het meer van Dian. De locatie zorgt voor een mild klimaat en levert de bijpassende poëtische naam 'de Stad van de Eeuwige Lente' op. De volgende dag kun je volledig naar eigen wens indelen. Bezoek de Tempel van het Goud, die aan alle kanten blinkt wanneer de zon erop schijnt, of zet koers richting de Tempels van Qiongzhu en Yuantong. Er is genoeg indrukwekkends te zien! In Kunming zijn ook diverse musea waar je meer te weten komt over de kunst en cultuur van de provincie Yunnan. Optioneel kun je vandaag een excursie naar het Stenen Woud maken (optioneel bij te boeken).

  's Avonds word je in het hotel opgehaald om naar het treinstation van Kunming te gaan. Hier stap je op de nachttrein naar Dali. Deze reis van ca. 8,5 uur breng je door in een vierpersoonscabine met slaapplaatsen. De trein beschikt over een restauratierijtuig waar je terecht kunt voor maaltijden en drankjes.

  Yunman Hotel Kunming Donghua Branch

  Yunman Hotel Kunming Donghua Branchof vergelijkbaar

  Hotel Kunming, China

  Dit hotel is gelegen in het zakelijke district van Kunming, tegenover een bushalte. Kunming Zoo is gelegen op 3,5 kilometer en de boog van het Gouden Paard en de Jade Haan bereik je na zo'n 3 kilometer. In het hotel is een 24-uurs receptie aanwezig en kun je wifi gratis gebruiken. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, waterkoker en badkamer met douche en toilet.

  Lees meer
 3. Dag 5 & 6: Dali

  Na een nacht in de trein te hebben doorgebracht kom je vanochtend aan in Dali. Vlak na aankomst in het hotel staat er een wandeling door de oude stad en een bezoek aan het symbool van de stad, de Tempel van de Drie Pagodes, op het programma (3 à 4 uur, met Engelstalige gids). Dali ligt aan de voet van schitterende bergen en aan de oevers van het meer Erhai. Het is het economische en culturele centrum van de autonome prefectuur Dali Bai. De culturele diversiteit is er uniek: er wonen meer dan 25 etnische minderheden in deze stad. De stad staat bekend om het prachtige marmer dat er wordt geproduceerd. Windowshoppen - en misschien wel een echt souvenir kopen - kun je hier dus perfect doen! Dag 6 kun je volledig naar wens invullen. Geniet vandaag van de stad die je in eigen tempo kunt verkennen.

  Landscape Hotel Dali

  Landscape Hotelof vergelijkbaar

  Hotel Dali, China

  Dit traditioneel ingerichte hotel ligt in het historische deel van Dali. In de nabije omgeving van het hotel vind je restaurants en winkels. De Tempel van de Drie Pagodes ligt op 2,5 kilometer van het hotel. Het hotel is voorzien van een 24-uurs receptie en wifi is gratis te gebruiken. De kamers beschikken over een televisie en een badkamer met douche en toilet.

  Lees meer
 4. Dag 7 - 9: Lijiang

  Vanochtend word je afgezet op het treinstation van Dali, de reis gaat verder naar Lijiang! Na een treinreis van zo'n drie uur kom je aan in deze stad, die gelegen is op 2400 meter hoogte. De bijnaam van deze stad is 'de Stad van de Prachtige Rivier', vanwege de Yangtze Kiang - ook wel de Blue River - die langs de stad stroomt. Lijiang is gezegend met frisse lucht, heldere beekjes, adembenemende besneeuwde bergtoppen en een ongestoord landschap dat wordt bewoond door vriendelijke mensen. De oude binnenstad wordt bewoond door de Naxi, een van China's 55 etnische minderheden. Dag 8 en 9 kun je volledig vrij indelen. Optioneel kun je op dag 8 deelnemen aan een fietstour bij Lashi Lake en op dag 9 de besneeuwde bergen van Jade Dragon ontdekken (optioneel bij te boeken).

  Lijiang Hotel

  Lijiang Sheepherder Hotelof vergelijkbaar

  Hotel Lijiang, China

  Dit hotel is midden in de stad Lijiang gelegen. In de buurt vind je verschillende restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie en bar en wifi is gratis te gebruiken. De kamers zijn voorzien van een televisie, waterkoker en badkamer met douche en toilet.

  Lees meer
 5. Dag 10 & 11: Shangri-La

  Na het ontbijt verlaat je Lijiang om koers te zetten richting Shangri-La. De chauffeur rijdt je rechtstreeks naar het hotel in deze stad, waar je de rest van de dag vrij kunt besteden. Shangri-La, voorheen genaamd Zhongdian, is gelegen op 3200 meter hoogte en dankt zijn huidige naam aan een Britse schrijver die in 1933 het boek 'Lost Horizon' schreef. De afgelegen locaties, waaronder het fictieve Shangri-La, die in het boek worden beschreven komen erg overeen met deze stad, vandaar dat de naam in 2001 officieel is veranderd. De volgende dag staat een bezoek aan het Tibetaanse klooster Songzanlin op de planning. Dit klooster is zo'n drie eeuwen geleden gebouwd en wordt bewoond door honderden monniken. Het is de derde grootste ter wereld buiten Tibet en de gelijkenis met het Potala Paleis in Tibet leverde dit klooster de bijnaam 'Little Potala Paleis' op. Na een bezoek aan het klooster ga je naar de oude stad van Shangri-La, waar traditionele huizen met houten gevels, geplaveide straten en ruïnes langskomen.

  E-Outfitting Boutique Hotel

  E-outfitting Boutique Hotel Shangri-La

  Hotel Deqen, China

  Dit hotel is in het zuidelijke deel van Shangri-La gelegen, op ongeveer 6 kilometer van het klooster Songzanlin. In de nabije omgeving van het hotel vind je restaurants en winkels. Het in Tibetaanse stijl ingerichte hotel beschikt over een terras en ruime tuin. Wifi is gratis te gebruiken. De kamers zijn voorzien van airconditioning, waterkoker, zithoek met bank en badkamer met douche, toilet en föhn.

  Lees meer
 6. Dag 12 & 13: Terug naar Chengdu

  Breng nog een laatste bezoek aan Shangri-La, want op enig moment word je opgehaald om naar de luchthaven te gaan en vlieg je terug naar Chengdu, de stad waar deze indrukwekkende reis begon. Terug in het hotel in Chengdu kun je nog de laatste souvenirs aanschaffen en proeven van traditionele gerechten. Koffer ingepakt met alle herinneringen? Dan is het op dag 13 tijd om vanaf het vliegveld van Chengdu terug naar huis te vliegen.

  Skytel Hotel

  Skytel Hotel Chengduof vergelijkbaar

  Hotel Chengdu, China

  Dit hotel is gelegen op zo'n 5,5 kilometer van de Wuhou Tempel en zo'n 7 kilometer van het de winkelstraat Chunxi Road. Na 2 kilometer bereik je de Jinjiang rivier die dwars door de stad stroomt. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, bar, lounge en spelletjeskamer. Wifi is gratis te gebruiken. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie, minibar en badkamer met douche, toilet en föhn.

  Lees meer
Optionele excursies

Maak je rondreis nog completer en boek een van deze excursies bij:

Bezoek aan de Grote Boeddha van Leshan (dag 2)
Zo'n 130 kilometer ten zuiden van Chengdu staat een van de meesterwerken van het boeddhisme: de Grote Boeddha van Leshan. De boeddha is gebouwd in de 8e eeuw, 71 meter hoog en uitgehouwen in de rotsen van de berg Lingyun. Niet alleen aanschouw je deze imposante boeddha vanaf het vasteland, je stapt ook op een boot die tot vlak bij het beeld vaart en zorgt voor een bijzonder perspectief.
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden voor de site en lunch
Duur: 5 à 6 uur

Bezoek aan het Stenen Woud (dag 4)
Bereid je voor op een bijzonder avontuur in de Chinese natuur. Op zo'n 120 kilometer van Kunming vind je dit bijzondere Stenen Woud. Een reeks kalkstenen formaties vloeit uit de grond als stalagmieten. Het totale woud beslaat zo'n 80 hectare.
Inclusief: vervoer naar het Stenen Woud, Engelstalige gids, entreegelden voor de site
Exclusief: vervoer op het terrein, tegen betaling kun je ter plaatse vervoer per bus regelen
Duur: 7 uur

Fietstour Lashi Lake (dag 8)
Het natuurreservaat rond Lashi Lake is een natuurlijk toevluchtsoord voor meer dan zeventig trekvogels die daar tijdens de winterperiode verblijven. Na zo'n 40 minuten rijden vanaf Lijiang kom je aan in deze natuur. Hier stap je op de fiets voor een tocht van zo'n 3 uur door Naxi-dorpen en maak je kennis met de lokale levensstijl en gewoonten. Een bezoek aan de Tibetaanse boeddhistische tempel Zhiyun wordt natuurlijk niet overgeslagen en is dus inbegrepen. Rond 12 uur stap je weer op de fiets en rijd je naar de voet van een berg waar je een lunch in gezelschap van een Naxi-familie staat te wachten. Na de lunch heb je nog wat tijd om door het dorp te wandelen.
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, huurfiets, lunch
Duur: 7 uur

Excursie naar Jade Dragon Snow Mountain (dag 9)
Jade Dragon Snow Mountain is een plek waar bijzondere dieren leven en wilde planten groeien. Maar liefst een kwart van alle plantensoorten van China kun je hier vinden. Waar je ook kijkt zie je iets nieuws en word je verrast. Bij helder weer kun je ontzettend ver kijken en heb je een adembenemend uitzicht over het gebied. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is aan boord stappen van de kabelbaan. Laat het panoramische uitzicht maar langs je heen trekken!
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids, entreegelden voor de site en kabelbaan
Duur: 6 uur

Exclusief
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 35,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Overige uitgaven en fooien
 • Lunch en diners
 • Visum
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

TravelBird fungeert als verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden.

Prijswijzigingen

Houd er rekening mee dat de vluchten die bij deze aanbieding inclusief zijn onderhevig zijn aan de huidige beschikbaarheid en prijs en tijdens je boekingsproces kunnen veranderen. Als dit het geval is, zullen we je dit altijd laten weten tijdens het boekingsproces

Inchecken

In alle hotels vanaf 14:00 uur

Uitchecken

In alle hotels tot 12:00 uur

Bezetting

Maximaal 3 volwassenen en 1 kind t/m 1 jaar per kamer

Eenpersoonstoeslag

Reis je alleen? Dan betaal je een toeslag afhankelijk van de gekozen reisperiode en reisduur

Kinderkorting

O.b.v. 2 volbetalenden per kamer verblijft een kind t/m 1 jaar voor € 45,- in de hotels
Let op: Een kind t/m 1 jaar heeft geen recht op een eigen stoel in het vliegtuig

Babybedje

Niet beschikbaar in de hotels, baby slaapt in het bed van de ouders

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Wifi

In de hotels kun je wifi gratis gebruiken

Groepsgrootte

Het betreft een rondreis zonder minimum aantal deelnemers. Dit kan betekenen dat je alleen reist, maar indien er meer boekingen voor dezelfde datum zijn reis je met een groep. De groep zal maximaal 18 personen tellen

Transfers

Indien er andere reizigers bij TravelBird geboekt hebben voor dezelfde datum deel je de transfers met hen
Bij aankomst in China staat er op het vliegveld een chauffeur met een bordje waarop het logo van TravelBird staat je op te wachten

Binnenlandse vlucht

Chengdu naar Kunming (dag 3)
Shangri-La naar Chengdu (dag 12)

Meer informatie over de binnenlandse vluchten ontvang je bij aankomst in China

Reisschema

Als gevolg van onvoorziene omstandigheden kan het beschreven reisschema worden gewijzigd

Toeristenbelasting

N.v.t.

Standaarden

In China kunnen andere standaarden gelden dan in Europa

Munteenheid

In China betaal je met de Chinese Yuan

Reisbescheiden

De reisbescheiden (met o.a. alle informatie over je vlucht) ontvang je uiterlijk 2 weken voor vertrek

Vluchttijden

Vluchttijden zijn onder voorbehoud. De definitieve vluchttijden worden op een later tijdstip aan je doorgegeven

Persoonsgegevens

Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens in je paspoort. Indien deze gegevens niet overeenkomen kun je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee

Wat vul je in?

Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je paspoort. Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (geboortenaam) in, opnieuw in overeenstemming met je paspoort

Let op

Zorg bovendien dat je binnen 48 uur na je boeking alle gevraagde informatie invult, anders wordt je boeking geannuleerd en gelden de Algemene voorwaarden van TravelBird

Vaccinaties

Wanneer je naar China reist, worden vaccinaties tegen Hepatitis A, DTP en Buiktyfus aanbevolen. Raadpleeg je huisarts, de GGD of de website van de Rijksoverheid voor een actueel en persoonsgebonden gezondheidsadvies

Paspoort

Je paspoort dient bij terugkeer uit China nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Voor actuele informatie m.b.t. reisdocumenten adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken

Visum

Wanneer je met een Nederlands paspoort naar China reist, is een visum vereist. Je dient dit zelf voorafgaand aan de reis te regelen. Voor actuele informatie m.b.t. een visum adviseren wij je de website van de Rijksoverheid en de ambassade te bezoeken

Bagage

1x 20 kg ruimbagage en 1 stuk handbagage van 5 kg (i.v.m. binnenlandse vluchten)