Vanaf
€ 1.259,00
 • Vlucht inclusief
 • Accommodatie inclusief

Cruise fjorden van Noorwegen

Cruise 11 nachten

per persoon vanaf € 1.259,00
gebaseerd op 2 personen

Al 13 keer geboekt

Maak de mooiste zeereis van je leven en ontdek het prachtige Noorwegen! Verblijf 11 nachten op een cruiseschip van de Hurtigruten en vaar langs o.a. Bergen, Trondheim, Tromsø én Kirkenes, inclusief volpension, transfer en retourvlucht

Welkom in het adembenemende land van de imposante fjorden, schilderachtige havens en prachtige steden: Noorwegen! Tijdens deze onvergetelijke rondreis op een cruiseschip leg je maar liefst 2500 zeemijlen af en meer je aan in 34 havens. In Bergen stap je aan boord van het schip, waarna je van de ene indrukwekkende fjord naar de andere vaart en zelfs de poolcirkel doorkruist. Steile bergflanken, kristalheldere wateren en heldergroene bergen trekken aan je voorbij. Bij Kirkenes keert het schip weer om en vaar je terug naar het zuiden. Tijdens de gehele reis geniet je van de luxe van volpension. Maak je op voor een rondreis die je nooit meer zult vergeten!

Deze aanbieding is inclusief:
 • 11 nachten op een cruiseschip van de Hurtigruten (zie 'Aanvullende informatie' voor welk cruiseschip wanneer vertrekt)
 • Verblijf o.b.v. volpension (incl. koffie, thee en water)
 • Retourvlucht Amsterdam - Bergen
 • Handbagage
 • Transfers vliegveld-haven-vliegveld
 1. Dag 1: Bergen

  Aan het begin van de middag kom je aan in de tweede grootste stad van Noorwegen: Bergen. Deze charmante havenstad is prachtig gelegen aan de westkust van het land tussen zeven bergen in en kent een rijke geschiedenis in handel en zeevaart. Voordat de boot om 20:00 uur of 22:30 uur vertrekt, heb je nog even de tijd om kennis te maken met deze hanzestad. Bezoek de Torget vismarkt, waar vissers al sinds de twaalfde eeuw hun dagelijkse vangst verkopen, en wandel naar de de oude Hanzekade Bryggen. De karakteristieke kleurrijke gevels van de pakhuizen en de smalle steegjes in deze wijk vormen samen een van de best bewaard gebleven middeleeuwse nederzettingen in Noorwegen. Wil je stad van bovenaf bekijken? Pak dan de Fløibaan naar de stadsberg van 319 meter hoog. Voor 19:00 uur stap je aan boord van het schip, dat vanavond richting het noorden vertrekt. Geniet van het spectaculaire landschap vanuit een van de panoramalounges of vanaf het dek.

 2. Dag 2: Florø - Ålesund- Molde

  Vandaag doorkruis je de open wateren in noordelijke richting, om aan te komen in Ålesund. Deze stad staat bekend om de prachtige art nouveau architectuur en is gebouwd op drie eilanden. Ålesund wordt omgeven door de glinsterende zee en in de verte prijken de besneeuwde bergtoppen van de Sunnmøre Alpen. Een adembenemende omgeving! Bekijk prachtige huizen in de Apotekergate en in Kongensgate en vergeet niet de 418 meter hoge berg Aksla te beklimmen, waar je getrakteerd wordt op een schitterend uitzicht over de fjorden en de stad. Van juli tot en met augustus vaart het schip door de Storfjord in de prachtige Geirangerfjord, die maar liefst 15 km lang is. De groene bergen worden weerspiegeld in het heldere water en zorgen voor een spectaculair natuurtafereel. In de maanden september en oktober vaart het schip de Hjørundfjorden in, die na de ijstijd werd gevormd door gigantische gletsjermassa's. Houd je camera paraat, want de steile rotswanden, de schitterende watervallen en verlaten bergboerderijen vormen een prachtig landschap dat je gegarandeerd vast wil leggen!

 3. Dag 3: Kristiansund - Trondheim - Rørvik

  Via de imposante Trondheimfjord vaar je richting de stad die vol staat met fraaie houten gebouwen: Trondheim. Kloosterruïnes, houten gebouwen, kleurrijke werven en de stadsbrug Bybroen passeren onder andere de revue. Vanaf de houten stadsbrug Gamle Bybrua - die gebouwd werd in 1861 - heb je een mooi uitzicht op de stad. In Trondheim bevindt zich bovendien de Nidarosdom, de grootste gotische kerk van Noorwegen. Hier werden maar liefst 7 koningen en 3 koninginnen gekroond! 's Middags vertrekt de boot in noordwestelijke richting en glijden zo'n 6000 eilandjes aan je voorbij. De boot vaart door de Stokksund Passage, die behoorlijk wat van de navigatiekunsten van de kapitein vergt, om 's avonds aan te meren in Rørvik.

 4. Dag 4: Brønnøysund - Svolvær

  Altijd al de magische poolcirkel willen passeren? Vandaag gaat het gebeuren! Het schip vaart 's ochtends vroeg tussen Nesna en Ørnes door en doorkruist daar de poolcirkel. Langs het adembenemende gebergte Børvasstinden vaar je verder naar Bodø, een van de eerste steden boven de poolcirkel. Vervolgens steek je de Vestfjord over om recht op de Lofotenwand, een rotswand van wel 1000 meter hoog, af te stevenen. Aan spectaculaire aanblik! Zodra de avond valt, vaar je eerst langs Stamsund en daarna naar Svolvær. Hier bewonder je pittoreske vissershaventjes en karakteristieke rode huisjes. Alsof je in een Noors sprookje bent beland!

 5. Dag 5: Stokmarknes -Tromsø - Skjervøy

  In de nacht passeert het schip de prachtige Raftsund en in de ochtend maakt het een korte stop in Harstad, gelegen op de eilandengroep Vesterålen. Hier kun je eventueel een korte wandeling maken. Daarna vaart het schip verder naar Tromsø, waar het in de middag aanmeert. Deze unieke universiteitsstad wordt soms ook wel het 'Parijs van het Noorden' genoemd. In het verleden was deze stad vaak het uitgangspunt voor poolexpedities en in het Polarmuseum en het arctisch belevingscentrum Polaria kun je alles leren over deze indrukwekkend geschiedenis. In Tromsø vind je verder de meest noordelijk gelegen bierbrouwerij en de stad heeft bovendien een fascinerend tunnelsysteem. De houten dormkerk is een van de grootste kerken van Noorwegen en de prachtige Ishavskathedraal is wereldberoemd om haar glasmozaïek. Genoeg te beleven dus, in Tromsø! Stap 's avonds het dek op wanneer het helder is, want dit gebied is een van de beste plekken om het noorderlicht te kunnen zien.

 6. Dag 6: Øksfjord - Hammerfest - Berlevåg

  De reis voert je vandaag langs onder andere Hammerfest, de meest noordelijk gelegen stad ter wereld. De stad werd in 1789 gesticht door Koning Christian VII en ligt op slechts 2100 km afstand van de Noordpool. Het schip vaart vervolgens door de Magerøysund door naar Honningsvåg. Hier bevindt zich de Noordkaap, een van de meest noordelijke punten van het Europese vasteland. De Noordkaap bestaat uit een leisteenrots van 307 meter hoog die uit de Atlantische Oceaan steekt. Daarna zet je koers richting de vogelrots Sværholdtklubben en passeer je de indrukwekkende rotsformatie Finnkjerka. Gaan die prachtige uitzichten je al vervelen? Nee? Gelukkig maar!

 7. Dag 7: Kirkenes - Båtsfjord - Berlevåg

  Goedemorgen! Je bevindt je nu op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Caïro en Istanbul: kun je het je voorstellen? Daarnaast ben je slechts een paar minuten verwijderd van de grens met Rusland in Kirkenes. Deze stad is het keerpunt van je reis. In de middag meert het schip aan in de Vardø, de meest oostelijke haven van het land. Daarna vaar je verder langs het schiereiland Varanger naar Båtsfjord, om in de avond aan te meren in Berlevåg.

 8. Dag 8: Kjøllefjord - Tromsø

  Vandaag heb je geen tijd om aan land te gaan, maar genieten van de omgeving zul je zeker. Vanaf het water zie je de prachtige fjorden en oneindig veel eilandjes opduiken, terwijl Tromsø langzaamaan dichterbij komt. Hier meert het schip laat in de avond aan. Hier kun je een bezoek brengen aan de prachtige IJszeekathedraal. De bijzondere vorm van de kathedraal zal je direct opvallen. Met een 35 meter hoge glazen gevel als decor worden bij kaarslicht Noorse volksliederen en enkele klassieke werken ten gehore gebracht. Bovendien is de akoestiek heel mooi, waardoor dit concert een bijzondere ervaring is. Verder vind je in Tromsø vele gemoedelijke kroegjes, waar je lokaal gebrouwen bier kunt proeven. Proost!

 9. Dag 9: Tromsø - Stamsund

  Na een korte stop in Harstad vaart het schip via de smalle doorgang - slechts honderd meter breed en zeven meter diep! - van Risøyrenna richting het kustplaatsje Sortland. Overal word je omgeven door heldergroen water, oprijzende bergtoppen en oneindig veel eilandjes. De rotsen lijken wel door een beeldhouwer bewerkt! Ja, de spectaculaire natuur zal een diepe indruk op je achterlaten, dat garanderen we je. Via Stokmarknes - de locatie waar Hurtigruten meer dan 120 jaar geleden werd opgericht - vaar je door naar Svolvær. Ook hier passeer je de majestueuze bergen van de Lofotenwand, om uiteindelijk aan te komen in Stamsund. In de avond verlaat je de eilandengroep en vaart het schip verder naar het vasteland.

 10. Dag 10: Bodø - Rørvik

  Tip: kom vandaag vroeg uit de veren, want je passeert in de ochtend voor de tweede keer de poolcirkel! Via nauwe zeestraten en langs het boerenland van de Helgelandoevers vaar je wederom door een prachtige omgeving. Kijk je ogen uit wanneer je langs de schilderachtige kustlijn vaart en de bergketen de Zeven Zusters zich langzaamaan begint af te tekenen aan de horizon. De zeven bergen zijn tussen de 900 en 1100 meter hoog en vormen een indrukwekkend gezicht. Niet veel later passeer je ook nog de berg Torghatten, die in het vlakke landschap een behoorlijke aantrekkingskracht heeft, en de waterval de Bruidssluier.

 11. Dag 11: Trondheim - Ålesund

  Vandaag heb je de kans om nog eventjes rond te wandelen in de prachtige stad Trondheim. Daarna gaat de tocht verder over de open zee richting Molde, ook wel de 'Rozenstad' genoemd. Aan je rechterzijde zie je de imposante bergtoppen van de Romsdal Alpen, die weerkaatst worden in het glinsterende water. Je vaart verder naar Kristiansund, een stad de rotsachtige kust aan de Noord-Atlantische Oceaan. Deze stad was lange tijd een belangrijke havenstad voor gedroogde en gezouten vis.

 12. Dag 12: Ålesund - Bergen

  Stap vandaag nog eenmaal het dek op en kijk nog eens goed om je heen terwijl je de heerlijke buitenlucht opsnuift, want de laatste dag van de reis is aangebroken. Deze etappe voert je langs het adembenemende landschap van fjorden en steile kliffen bij de Nordfjord. Bewonder de gigantische Jostedalsgletsjer en de monding van de indrukwekkende Sognefjord. Tenslotte zie je in de verte de talrijke rotseilanden waarop de stad Bergen gebouwd is. Hier, waar je deze adembenemende reis begon, is het helaas tijd om het schip te verlaten. Deze schitterende zeereis was er een om nooit te vergeten!

Cruiseschip Bergen, Noorwegen
Ship outside

Je reist met een van de volgende cruiseschepen: MS Finnmarken, MS Vesterålen, MS Trollfjord, MS Richard With, MS Midnatsol, MS Polarlys of MS Nordkapp (zie 'Aanvullende informatie' voor welk schip wanneer vertrekt).

MS Finnmarken beschikt over een zwembad en een hottub. Op dak 5 geniet je van een prachtig uitzicht vanaf de punt van het schip. Daarnaast zijn er diverse restaurants aan boord, net als een fitnessruimte, een bar, een winkel en een bibliotheek.
MS Vesterålen is het kleinste schip van de Hurtigruten. Het schip beschikt over een restaurant, een café, een winkeltje en verschillende lounges. Vanuit de panoramalounge geniet je van het mooie uitzicht.
MS Trollfjord is een van de nieuwste schepen van de Hurtigruten. Het schip beschikt over een zonneterras op het negende dek. Daarnaast is er een panoramalounge, een café, een fitnessruimte en een restaurant. In de bar kun je terecht voor een lekker drankje.
MS Richard With beschikt over een zonnedek, een grote panoramalounge en twee restaurants. Daarnaast is er een café aanwezig, net als een bar, een winkeltje en een fitnessruimte.
MS Midnatsol beschikt over een prachtige panoramalounge, van waaruit je geniet van schitterende vergezichten. Daarnaast is er een café, een restaurant, een bibliotheek, een fitnessruimte en zelfs een amfitheater. Voor een lekker drankje kun je terecht in een van de bars op het schip.
MS Polarlys beschikt over een zonnedek, een prachtige panoramalounge en twee restaurants. Daarnaast beschikt het schip over een bar, een café en een winkeltje.
MS Nordkapp beschikt over een zonnedek, een panoramalounge, een restaurant en een winkeltje. Daarnaast is het schip voorzien van een bibliotheek.

Lees meer

Superior buitenhut

2 volwassenen cruise ship hutten

Deze buitenhut is gelegen op het bovenste of middelste dek. De hut beschikt over een eigen badkamer met een douche en een toilet. Daarnaast beschikt de hut over twee aparte bedden of een tweepersoonsbed.

Binnenhut

2 volwassenen cruise ship hutten

Deze binnenhut, die op alle dekken gelegen kan zijn, beschikt over een eigen badkamer met een douche en een toilet. Daarnaast is de hut voorzien van twee aparte bedden of een tweepersoonsbed.

Buitenhut met beperkt of geen uitzicht

2 volwassenen cruise ship hutten

Deze buitenhut bevindt zich op de lager gelegen dekken. Let op: deze hut kan een beperkt of geen uitzicht hebben.
De hut beschikt over een badkamer met een douche en een toilet. Daarnaast is de hut voorzien van twee aparte bedden of een tweepersoonsbed.

Buitenhut

2 volwassenen cruise ship hutten

Deze buitenhut bevindt zich op een van de lager gelegen dekken. De hutten beschikt over een badkamer met een douche en een toilet. Daarnaast is de hut voorzien van twee aparte bedden of een tweepersoonsbed.

Exclusief
 • Boekingskosten € 20,00
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Ruimbagage (optioneel)
Betaling

Boek je minimaal 49 dagen voor vertrek? Dan is het mogelijk om in termijnen te betalen. De eerste termijn zal 35% van het totaalbedrag plus de boekingskosten en de eventuele kosten van de annuleringsverzekering zijn.

Aanvullende informatie
Voorwaarden

TravelBird treedt op als verantwoordelijke touroperator. De TravelBird Algemene Voorwaarden (ANVR-Reisvoorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden) zijn van toepassing op deze boeking. Zie artikel 7 van de aanvullende reisvoorwaarden voor onze annuleringsvoorwaarden.

Inchecken

Vanaf 18:00 uur

Uitchecken

Tot 15:00 uur

Bezetting

Maximaal 2 volwassenen en 1 kind t/m 14 jaar per hut

Eenpersoonstoeslag

Je betaalt een toeslag afhankelijk van de gekozen reisperiode

Kinderkorting

Een kind t/m 14 jaar krijgt 25% korting op het cruiseschip. Een kind t/m 1 jaar krijgt daarnaast korting op de vluchtprijs, maar heeft geen recht op een eigen stoel en handbagage in het vliegtuig

Toegankelijkheid

Deze reis is niet rolstoeltoegankelijk

Huisdieren

Niet toegestaan

Wifi

Tegen betaling aanwezig op het schip (ter plaatse regelen)

Drankjes

Alcoholische dranken zijn niet inbegrepen, maar wel tegen betaling verkrijgbaar op het schip

Ruimbagage

In het boekingsproces kun je optioneel ruimbagage bijboeken
Let op: maximaal één stuk ruimbagage per persoon. Indien je er meer selecteert, kan de boeking geannuleerd worden

Type cruiseschip

Vertrek op 18 april: MS Finnmarken
Vertrek op 1 mei of 23 mei: MS Vesterålen
Vertrek op 15 mei: MS Trollfjord
Vertrek op 26 juni of 3 oktober: MS Richard With
Vertrek op 23 juli: MS Midnatsol
Vertrek op 3 november: MS Polarlys
Vertrek op 15 december: MS Nordkapp

Vluchttijden

Vluchttijden zijn onder voorbehoud. De definitieve vluchttijden worden op een later tijdstip aan je doorgegeven

Afvaart cruiseschip

Oktober t/m mei: 22:30 uur
Juni t/m september: 20:00 uur

Reisbescheiden

Ontvang je uiterlijk 21 dagen voor vertrek

Persoonsgegevens

Zorg dat je persoonsgegevens gelijk zijn aan de gegevens in je paspoort/identiteitskaart. Indien deze gegevens niet overeenkomen kun je niet van en naar je vakantiebestemming reizen! Wijzigingen brengen hoge kosten met zich mee

Wat vul je in?

Vul alleen je eerste voornaam in, in overeenstemming met je paspoort. Ben je getrouwd? Vul ook dan je eigen achternaam (geboortenaam) in, opnieuw in overeenstemming met je paspoort

Let op

Zorg bovendien dat je binnen 48 uur na je boeking alle gevraagde informatie invult, anders wordt je boeking geannuleerd en gelden de Algemene voorwaarden van TravelBird

Excursies

Na het boeken ontvang je informatie over verschillende excursies en kun je eventueel excursies bijboeken. Het is ook mogelijk om dit ter plaatse te regelen, maar de kans bestaat dat excursies dan al zijn volgeboekt

Locatie

Hurtigruten
Nøstegaten 30
5010 Bergen
Noorwegen